DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Solutia guvernului in locul autostrazilor:, Drumurile Expres

smar2
post 25 Apr 2007, 14:12
Post #61

Membru incepator

Group: Members
From: Germania

QUOTE(danutz_r @ 25 Apr 2007, 12:05)
am urmarit aseara la 100 % o discutie pe tema asta , erau invitati  berceanu si orban. primul  spunea ca nu e de acord cu aceste drumuri si ca UE i-a recomandat, din experienta lor in constructia de drumuri expres ca nu sunt rentabile  el sustinea ca  aceste drumuri sa fie proiectate ca autostrazi, si construite mai intai pe un sens iar pe masura ce vin finantari sa se inceapa constructia si pe celalalt sens ...si gata autostrada rolleyes.gif  rolleyes.gif ...in cateva sute de ani  sad.gif
*

asa e de exemplu in croatia, in peninsula Istra... e facuta ca o autostrada, nu trece prin nici un oras, are treceri denivelate cu restul drumurilor de pe acolo, podurile sunt duble, dar sosea efectiva nu e decat pe un sens. oricum traficul nu justifica deocamdata 2 sensuri.

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6MPI - HSK-.....
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vijelie
post 25 Apr 2007, 14:25
Post #62

membru violet

From: Bucuresti

@smar2: daca mai sustii mult ca nu avem nevoie de "2 sensuri", eu pot intelege ori ca esti kamikaze ori ca nu stii care e diferenta intre "banda" si "sens". Tu ce zici?

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
nasty
post 26 Apr 2007, 15:09
Post #63

Membru autentic

QUOTE(vijelie @ 25 Apr 2007, 10:58)
@nasty: E85 are o singura banda pe sens + una de stationare de urgenta, conform Ordonanta 43/1997. Nu a furat nimeni nimic din latimea drumului, asa a aprobat beneficiarul proiectul.
*

...e absurd, E85, dupa Buzau si pana la Bacau ( pana aici am fost eu) sau Suceava( Siret), are 2 benzi intregi pe sens si ambele sunt folosite pentru circulatie (cine a fost in Grecia a vazut cum folosesc grecii banda de stationare)
Adica e absurd ca tocmai pe portiunea cea mai aglomerata Buc-Urziceni, in loc sa fie chiar 3 benzi pe sens sunt numai 1 banda si jumate.

--------------------
. bicl/trt 2006/2020
+
vijelie
post 26 Apr 2007, 15:23
Post #64

membru violet

Mai, ce sa zic... Ai dreptate, romanii nu merita benzi de stationare (adu-ti aminte ce au patit aia anul trecut pe A1!), dar daca beneficiarul comanda si plateste un astfel de proiect, asta e.
Din cate stiu eu, cand s-a reabilitat E85, nu au fost suficiente fonduri pentru a-l largi direct la cate 2 benzi/sens. Astfel ca au preferat sa faca ce e acum in ideea ca in viitor va fi mai ieftin o largire la 2 benzi/sens.

--------------------
+
b64chr
post 26 Apr 2007, 15:30
Post #65

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Atata vreme cat trece prin localitati, n-are efectiv nici un sens sa-l largeasca. Banda asta si jumatate este suficient sa poti depasi aproape in orice situatie. Dar localitatile sunt una dupa alta si degeaba ai o banda jumate, toti merg cu 50-60 pe jumatatea de banda. La ce bun 2 benzi?

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
vijelie
post 26 Apr 2007, 15:36
Post #66

membru violet

Pai benzile de trafic sunt pentru trafic, iar cele de stationare sunt de stationare. Daca traficul, atat cel actual cat si cel prognozat, impune 2 benzi/sens si daca avem bani, nu vad de ce sa ne inghesuim in spatii improprii cu toate consecintele de rigoare?

--------------------
+
b64chr
post 26 Apr 2007, 15:43
Post #67

Moderator incepator

Group: Moderatori
From: Buzias, Timis

Tu mergi des pe E85 si cunosti situatia, sau vorbesti din carti?
Nu zic ca 2 benzi nu ar fi mai bune ca una jumate. Evident ca ar fi. Si 3 benzi ar fi si mai bune. Si 4 benzi pe sens ar fi chiar super.
Eu zic doar ca problema principala cu E85 este ca trece prin localitati, nu ca nu are 2 benzi.

--------------------
Dacia Solenza 2003 / Skoda Octavia 2009
+
vijelie
post 26 Apr 2007, 15:53
Post #68

membru violet

Sigur ca vorbesc din carti, doar de acolo stiu ca banda de stationare de urgenta e destinata exclusiv stationarii de urgenta, ceea ce dumneata ori nu stii ori nu-ti pasa ca merge si asa, nu?
Si faptul ca TOATE drumurile (de la nationale in jos) trec prin localitati e problema dumitale, eu unul respect limita legala de viteza asa cum am facut-o si in Las Vegas unde am avut placerea sa constat un trafic absolut normal pe cele 8 (OPT) benzi/sens pe un bulevard.
LE: ca sa fiu mai clar, legislatia prevede anumite latimi pentru benzile destinate circulatiei rutiere. Cine merge pe banda aia ingusta, e pe barba lui.

This post has been edited by vijelie: 26 Apr 2007, 16:01

--------------------
+
IsNa
post 26 Apr 2007, 17:10
Post #69

Membru autentic

From: Timisoara

Ai multa dreptate vijelie! Dar pana Romanul nu intelege ca banda de stationare e DOAR pentru stationare, tot primesti flashuri in spate mergand pe banda normala, sa te dai la o parte. Si daca, exasperat faci acest gest (ilegal, de altfel), atunci urmeaza senzatiile tari cu adevarat, pt. ca bizonul din spate se va lansa in depasire pe cea 3/4 banda lasata de tine (ca nu poti iesi complet de pe banda de mers, mergand cu roata pe bordura acostamentului la 100Km/h) in timp ce din fata vine un TIR cat toate zilele, strecuradu-se la centimetru intre tine si TIR, intr-un gratios balet la 100+ Km/h.

Asta e, suntem un popor de berbeci!

This post has been edited by IsNa: 26 Apr 2007, 17:12

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
Amedeus
post 26 Apr 2007, 20:46
Post #70

Membru cu Logan

From: TM

Si eventual mai si franeaza brusc dupa aia ca sa te pedepseasca ca nu te-ai dat destul de repede din calea lui mad.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
smar2
post 7 Jun 2007, 09:57
Post #71

Membru incepator

From: Germania

QUOTE(vijelie @ 25 Apr 2007, 15:25)
@smar2: daca mai sustii mult ca nu avem nevoie de "2 sensuri", eu pot intelege ori ca esti kamikaze ori ca nu stii care e diferenta intre "banda" si "sens". Tu ce zici?
*

Hai ca ai inteles tu ce voiam sa zic... e ca si cum pe A2 nu s-ar folosi decat o jumatate de autostrada, adica un sens (2,5 benzi), pentru circulatia in ambele sensuri... cam cum era anul trecut sau acum 2ani cand era in renovare Fetesti-Cernavoda.

--------------------
Dacia Logan MCV Laureate 1.6MPI - HSK-.....
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 01:45
Forum Renault