DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

40 Pages « < 17 18 19 20 21 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> In Turcia cu masina

driverx
post 13 Aug 2009, 15:39
Post #541

--- Membru cu ralanti ---

Group: Members

QUOTE(cristianci @ 13 Aug 2009, 16:21)
5-11 august 2009

Pret benzina:
Turcia: 3,60 lire (aproximativ 8.5 lei)
Bulgaria: 2,00 leva (aproximativ 5 lei)

Curs:
1 leva = 2,5 lei (la casele de schimb apropierea  vamii)
1 leva = 0,94 lire turcesti (la casele de schimb din apropierea  vamii)
1 LT = 2,20 lei (la BCR Constanta)

....
*

Nici cu 2.2 o lira tot nu da nici pe departe 8.5. Iar cursul oficial este....1.99. Oare aia 3.6 mai pot sa ii iau de buna? tongue.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cristianci
post 13 Aug 2009, 15:42
Post #542

Membru incepator

Istanbul
Un oras superb! Cred ca cei ce au postat mai sus descriu destul de bine sentimentul care il ai cand ajungi si te plimbi pe acolo.
Cateva idei, nu le-am regasit in postarile anterioare:
- parcarea costa 5 LT pentru maxim 2 h. (se gasesc destul de greu locuri de parcare pe strada dar nu e imposibil). Exista si tot felul de parcari private (supraetajate unde pretul e de 24 de lire pe 24 de ore. Enorm! si parcari prin tot felul de curti interioare- eu am parcat intr-una deasta si am platit 6 lire pe zi - cel de la hotel ma trimis acolo. Sunt pazite, se inchid in timpul noptii si dezavantajul e ca o pui in fundul curtii si a doua zi e toata curtea plina smile.gif). Eu am vazut ca exista si locuri unde nu se plateste, pe stadute mici si intortocheate dar n-am avut curaj sa-mi las masina acolo.

- Marele Bazar e doar pentru vizitat. Am facut impudenta sa cumpar cate ceva de acolo.
Exemplu:
- un ibric de alama: in MB iti cere 25 de lir, ti-l da cu 15 si pe stradutele de pe langa MB l-am vazut cu 5 lire (banuiesc ca daca negociezi mai multe pretul scade).
- papuci de casa (rosii cu canac): in interior iti cere 30, ti-i da cu 20 si afara ii gasesti cu 10.

Sunt putine lucruri care le gasesti doar in Marele bazar. Majoritatea lucrurilor se gasesc si in afara mult mai ieftin.

Pentru cei ce cumpara aur: daca luati ceva mai mult sau ceva cu gramaj mai mare aveti sanse sa-l scoateti mai ieftin decat in romania. Altfel ... nici o sansa (eu am luat o bratara pentru fiica mea si niste cercei si nu prea s-a lasat turcul...).

Turcii sunt comercianti inascuti. Te citesc dintr-o privire. Succes la negociat am avut la cei mai tineri. Cei batrani sunt niste vulpoi, te lauda, povestesc cu tine, iti fac cadouri, oricum t simti bine smile.gif.
Cam ce am inteles eu: de obicei se cere dublul sumei asteptate si relativ repede se ajunge la 55-60% din pret. Daca mai faci scheme de genul te superi si pleci, te intorci o iei de la capat ajungi la 50%.

<span class='edit'>13 Aug 2009, 15:53:</span>
QUOTE(cristianci @ 13 Aug 2009, 16:21)
5-11 august 2009

Pret benzina:
Turcia: 3,60 lire (aproximativ 8.5 lei)
Bulgaria: 2,00 leva (aproximativ 5 lei)

Curs:
1 leva = 2,5 lei (la casele de schimb apropierea  vamii)
1 leva = 0,94 lire turcesti (la casele de schimb din apropierea  vamii)
1 LT = 2,20 lei (la BCR Constanta)

....
*

Nici cu 2.2 o lira tot nu da nici pe departe 8.5. Iar cursul oficial este....1.99. Oare aia 3.6 mai pot sa ii iau de buna? tongue.gif

Sa ma explic:

In Romania n-am gasit lire turcesti (am incercat in Constanta si Mangalia - e drept era seara). Am schimbat lei in leva in apropierea vamii (mi-am luat benzina prin Bulgaria si ce mi-a ramas am schimbat in lire).

3,60 LT x 0,94 leva = 3,38 leva
3,38 leva x2,5 lei = 8.48 lei

Idee e ca daca faceti conversia directa iese mai putin dar cand esti la fata locului si iei in considerare fiecare curs se adauga. Sper ca altii sa fie mai atenti cand merg in Turcia si sa-si ia fiecare moneda tarii prin care trece.
Eu de exemplu n-am reusit sa negociez nimic in euro sau USD. Totul am negociat in LT si apoi se facea conversia.

Pret pe un site turcesc: Benzina Turcia
Eu 3.60 am vazut la benzinarie. Daca o gasiti mai ieftina (la pretul de pe site) bravo voua! smile.gif

Asta a fost experienta mea. Altii poate s-au descurcat mai bine.

This post has been edited by cristianci: 13 Aug 2009, 15:58

--------------------
Dacia Logan 1.4 2006 Preferance
+
Costante
post 16 Aug 2009, 19:28
Post #543

Membru incepator

QUOTE(St @ 9 Aug 2009, 12:09)
Pai unde vrei sa mergi in Turcia?
*

Intru prin Edirne si trebuie sa ajung in Kusadasi cu oprire la Canakkale.

--------------------
nissan tiida 2008
+
sadi
post 18 Aug 2009, 17:49
Post #544

tanti moderatoreasa

Group: Moderatori
From: Bucuresti

iti recomand vama de la hamzabeily, se trece repede, nu ai probleme decat daca dai pentru viza 4 pasapoarte, din care 3 apartin unor femei.. turcul iti cere 'money for me' in limba lui. te faci ca nu intelegi si scapi, nu-i asa, cristi? laugh.gif

multumim cornel de drum, exceptand evident ratacirea de moment (care a durat de fapt vreo 4 ore) prin muntii turciei, cand am intalnit localnicii insotiti de minunata pusca biggrin.gif

totul frumos la ei, m-as duce a doua oara fara sa ma gandesc prea mult, oameni care te servesc cu zambetul pe buze si care nu stiu ce sa-ti mai faca sa te simti bine.

--------------------
VW Passat Confortline 2.0 TDI 140 cp 2009 - numar de moldova :)
Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
+
Simi19
post 19 Aug 2009, 12:44
Post #545

Membru incepator

QUOTE(sadi @ 18 Aug 2009, 17:49)
iti recomand vama de la hamzabeily, se trece repede, nu ai probleme decat daca dai pentru viza 4 pasapoarte, din care 3 apartin unor femei.. turcul iti cere 'money for me' in limba lui. te faci ca nu intelegi si scapi, nu-i asa, cristi?  laugh.gif

multumim cornel de drum, exceptand evident ratacirea de moment (care a durat de fapt vreo 4 ore) prin muntii turciei, cand am intalnit localnicii insotiti de minunata pusca biggrin.gif

totul frumos la ei, m-as duce a doua oara fara sa ma gandesc prea mult, oameni care te servesc cu zambetul pe buze si care nu stiu ce sa-ti mai faca sa te simti bine.
*

asta e vama de tiruri, nu?

--------------------
Renault Megane Expression 2008 1.5dCI - B91HSV
Dacia Solenza 1.4 MPI 2004 - B41FXJ
+
driverx
post 19 Aug 2009, 13:33
Post #546

Da. Da' nu conteaza. Ai sanse sa treci mai repede.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
Simi19
post 20 Aug 2009, 08:06
Post #547

Membru incepator

QUOTE(driverx @ 19 Aug 2009, 13:33)
Da. Da' nu conteaza. Ai sanse sa treci mai repede.
*

sigur treci mai rpd smile.gif. Eu p-acolo am trecut (sincer, fara sa stiu ca aia e vama d tiruri). Vroiam doar sa stiu cum s numeste.

--------------------
Renault Megane Expression 2008 1.5dCI - B91HSV
Dacia Solenza 1.4 MPI 2004 - B41FXJ
+
MariCris
post 20 Aug 2009, 17:54
Post #548

Membru incepator

Buna si bine v-am gasit! cautam ceva pe net si v-am gasit pe voi si, cum dacia a fost marea mea iubire, dupa care plang si acum, m-am gandit ca ma veti primi printre voi. voiam sa spun aici numai ca vama Hamzabeyli este ok cand margeti catre Turcia, dar nu v-o recomand nicidecum la intoarcere. Eu merg lunar in Turcia de doi ani si am facut de doua ori greseala sa trecem vama pe acolo la intoarcere. Desi nu aveam in masina decat bagaje personale, ne-au ars vamesii odata de nu mai putin de 300$ si a doua oara de 150$. Eram 3 persoane in masina si chiar nu aveam aur sau haine de firma prin portbagaj, dar recunosc ca luasem ca disperatii aspirator de masina, aparat de calcat hainele pe umeras, vreo 3 ibrice din cupru, prostioare de haine pentru noi...chestii de felul asta. Am fost cam socata de cat au cerut bulgarii (caci la intrarea la ei a fost necazul) si chiar am telefonat unui amic care este sofer pe autocar la o forma consacrata. Si el mi-a zis ca vamesii bulgari din vama aia sunt atat de nehaliti pentru ca de la tiristi e putin probabil sa poata lua vreo spaga, incat te ard pentru nimic. Asadar revenim prin vama Edirne, mai aglomerata, dar noua, cu mall modern si dichisit, ne mai luam si tigari la intoarcere sau avem parte de o pauza mai mult decat civilizata. Altfel, daca va mai pot ajuta cu ceva privind traseele prin Bulgaria, cu mare placere. M-am intors chiar saptamana trecuta.

--------------------
AUDI A4 2002
+
driverx
post 20 Aug 2009, 18:35
Post #549

buna

Cat e benzina in Turcaletia? Eventual la Petrol Ofisi daca stii.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
romeo3108ro
post 20 Aug 2009, 18:40
Post #550

Conducator de Twingo

From: Dirty Bucharest

it spun eu diseara daca vii

--------------------
i help if i can
Ex Dacia Berlina 1310
Opel Zafira Y20DTH
Twingo 1.2 16 ventricole
ex angajat renou :))
Alan 42 Multi + Ml 145 / MIO Moov 500 cu Igo 8.3 si Ioana
+
driverx
post 20 Aug 2009, 18:43
Post #551

Unde sa merg? smile.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
tkx
post 20 Aug 2009, 19:12
Post #552

Armwrestler

From: Pitesti

am trecut prin hamzabeily atat la dus cat si la intors si nu am avut nici cea mai mica problema (o fi contribuit si ora 5/30, respectiv 22/50). am trecut in mai putin de 10 minute. ba chiar si vamesii bulgari s-au comportat ok: la intoarcere un vames a vrut sa ma controloeze la bagaje, dar dupa ce a vazut numarul de romania a zis " aaa rumanskaia..." si mi-a facut semn sa mi vad de drum

--------------------
Dacia Logan 2007 1.4MPI Laureate
Orice lucru provizoriu ramane definitiv.
+
bulan
post 5 Sep 2009, 13:05
Post #553

Membru autentic

Am fost si eu in Antalya cu masina
IMG_0159.JPG ( Size: 103.45k ) Number of downloads: 3630

si am gasit plaja cam
IMG_0166.JPG ( Size: 100.98k ) Number of downloads: 3709
IMG_0167.JPG ( Size: 80.12k ) Number of downloads: 3679

facand o plimbare pe faleza am dat peste
IMG_0163.JPG ( Size: 245.35k ) Number of downloads: 3669

si mi-am adus aminte de fratele vis-a-vis
Privelistea superba cu muntii din apropiere,marea excelenta chiar daca pe plaja era pietris si nu nisip dar soarele era mai arzator decat pot eu sa suport.Doua zile cat am stat intre o descarcare si o incarcare nu am facut baie decat dimineata si seara iar plaja de loc ca sunt balan la piele.
IMG_0170.JPG ( Size: 137.22k ) Number of downloads: 3648

Attached thumbnail(s)
IMG_0163.JPG ( Size: 245.35k ) Number of downloads: 369

--------------------
a b c
+
nairam
post 24 Sep 2009, 13:57
Post #554

Posesor de bebelus...

Stie cineva in Antalya cand se termina sezonul? Daca merg la sfarsit de Octombrie mai este soare si apa calda cat sa te prajesti un pic la soare si sa te balacesti?

--------------------
Toyota Avensis 2009 Executive - 1.8 129 horses
Benzina, Culoare Light Olive, antijeg ....

Daca vrei sa fii fericit o clipa, razbuna-te, daca vrei sa fii fericit o viata, iarta !
+
driverx
post 24 Sep 2009, 14:02
Post #555

Cam pe atunci se termina sezonul. Dar parerea, desi nu vorbesc din proprie experienta, nu mai poti sa te bazezi ca o sa ai soare. Saptamana trecuta a fost cam innorat (poze de satelit). Acuma e clear sky, dar nu stiu cat tine.

Deci, intr-un cuvant, sa te astepti la o oarecare "instabilitate" atmosferica. Asta nu inseamna neaparat furtuni sau nu stiu ce ploi.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
cj98czh
post 24 Sep 2009, 14:04
Post #556

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
AlexC
post 9 Jan 2010, 23:42
Post #557

Vrum Vruuum

Salutare,

In februarie am gasit o oferta de bilet de avion incredibila cu plecare din Istanbul, n-am putut sa zic nu (2 bilete in business Istanbul - Singapore la 1100 EUR).

Beleaua a inceput cand am inceput sa ma documentez despre cum ajung la aeroport, eu dorind sa merg cu masina in leasing. Pot obtine procurile necesare ca sa intru in Turcia, insa apelez la experienta si cunostintele voastre ca sa aflu daca pot lasa masina in Istanbul la un amic in curte si eu sa ies din Turcia cu avionul. Citisem undeva ca odata intrat in tara la volanul masinii nu ai cum sa iesi din tara decat la volanul aceleiasi masini. O posibila varianta este pe site-ul aeroportului (http://www.ataturkairport.com/eng/1.phphttp://www.ataturkairport.com/eng/1.php sectiunea "Parking"), insa ma costa 150 lire sad.gif

Aveti idee unde pot afla mai multe? Am dat mail si la Ambasada Romaniei in Ankara, astept raspuns.

This post has been edited by AlexC: 9 Jan 2010, 23:43

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
gibonu
post 11 Jan 2010, 11:00
Post #558

Membru autentic

150 de lire = aprox. 75 de euro.
Daca iti permiti sa te duci pana in Singapore, nu cred ca cei 75 de euro cat ar costa parcarea in aeroport sunt o problema.
Decat mail la ambasada RO din Ankara, mai bine sa un telefon la ambasada Turciei din Bucuresti. Cred ca ei sunt mai in masura sa te lamureasca.
Eu nu cred ca este vreo problema, legat de intrarea in tara cu masina si iesit cu avionul. Am fost de doua ori la Istanbul (relativ de curand) cu avionul si politia de frontiera turca parea a fi extrem de relaxata, atat la intrare cat si la iesire.
O sa trebuiasca sa iti iei doua vize, pentru ca viza cetatenilor romani pentru Turcia (care se cumpara de la frontiera, costa 10 euro) are pe ea aplicata o stampila pe care scrie Single Entry.
Daca gasesti unde sa lasi masina in Istanbul, eu iti recomand sa te duci la aeroport cu metroul, vine repede, face cam juma de ora si costa cateva lire. Mergi toata linia, de la Aksaray la aeroport.
Asta ca sa nu dai aiurea banii pe taxi sau shutle.
Bafta.

11 Jan 2010, 14:50:
Completare/rectificare:
Nu mai ai nevoie de viza pentru Turcia, incepand cu 07.01.2010.
http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=41796&idlnk=2&cat=4

This post has been edited by gibonu: 11 Jan 2010, 12:50

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
alin1974
post 15 Jan 2010, 23:58
Post #559

Membru incepator

Salut,eu am incercat in aceasta vara sa merg in INSULA SAMOS(o zi) cu plecare din KUSADASI (venind aici cu masina) si nu am reusit nicicum.Am fost la agentie ,negociat bilete si cind am dat pasaportul pentru bilet mi-a spus ca odata ce am intrat in TURCIA cu masina,cu ea ies,altfel nu pot.Am zis ca zice prosti si m-am dus la POLITIE si SURPRIZA MI-AU SPUS ACELASI LUCRU:INTRAT CU MASINA CU MASINA IESI!!!!
Eu zic sa nu te risti.

--------------------
Dacia Lodgy,Logan 2015;2007
+
AlexC
post 16 Jan 2010, 11:32
Post #560

Vrum Vruuum

Mersi.

Am sunat la Consulatul Turciei in Bucuresti si mi-au spus ca se poate sa o las la un amic in Istanbul daca la vama de intrare in Turcia le arat la aia biletele de avion si le cer sa scrie pe stampila aia ca eu nu raman in tara cu masina.

Am sunat apoi si la Consulatul Romaniei la Ankara si mi-au spus ca singura varianta este sa o las la Vama in aeroport, sub paza si cu actele legale. Ma costa 8YTL/zi, adica ~35 EUR pentru 8 zile. Am sunat si la parcarea aia a vamii si mi-au confirmat si ei ca singura varianta e sa am stampila de la ei ca le-am lasat masina in grija si sa platesc taxa. Exista astfel de parcari ale vamii in toate aeroporturile si punctele de trecere cu bacul (pentru situatii ca mai sus), insa cel mai bine e sa le cauti inainte.

Referitor la viza ea e inca in vigoare, pentru ca legea nu a intrat in vigoare. Ar fi bine, ca m-ar scuti de 40 EUR (2 intrari de cate 4 ore pt 2 persoane).

Am facut calculele si cu masina ma costa max. 200 EUR, din care decontez motorina. Cu avionul era 250 EUR si stateam la intoarcere 12 ore in aeroport.
- 1400km x 7% x 1 EUR litrul = 100 EUR
- 2 vize x 2 persoane = 40 EUR
- taxa autostrada = 5 EUR
- taxa parcare = 35 EUR

--------------------
+
AlexC
post 30 Jan 2010, 18:54
Post #561

Vrum Vruuum

Update 30 Ianuarie:
- am luat traducerea semnata de Consulat, sper s anu faca figuri ca nu e vizata si de Tribunal. O faceam si p-aia, dar firma de leasing a uitat sa-mi de aprocura in 2 exemplare
- la Consulat mi-au spus ca de pe 9 ianuarie s-au scos vizele turistice, si ca efectiv la vama turistii doar trebuie sa arate pasaportul, cartea verde si actele masinii. M-ar scuti de 40 EUR

Eu plec pe 12-Feb. Are cineva lire turcesti ramase de anul trecut, ca sa platesc si eu autostrada pana la Istanbul? Ii cumpar la cursul zilei sau rambursez in produse traditionale turcesti smile.gif

--------------------
+
gibonu
post 31 Jan 2010, 15:33
Post #562

Membru autentic

@ AlexC
Eu zic ca te agiti degeaba cu lirele turcesti, deoarece:
1. in vama cred ca gasesti un birou de schimb;
2. este posibil ca autostrada sa poata fi platita cu cardul.
Daca vrei neaparat sa ai lire turcesti cu tine, inceraca pe la firmele de transport care duc bisnitari cu autocarul la Istanbul.
Bafta.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
eddie33
post 1 Feb 2010, 08:34
Post #563

Membru autentic

Iti iau turcii orice valuta ai,Euro,Dolari,fac imediat paritatea.
Nu uita ca negustoria de la ei am invatat-o !

--------------------
Renault Clio Extreme 2004-DCI 80C.P.
+
AlexC
post 1 Feb 2010, 09:04
Post #564

Vrum Vruuum

Pe autostrada nu cred ca e chiar asa. O sa incerc sa cumpar vreo 10 EUR in YTL, altfel merg acolo si poate la vama imi vinde vreun sofer sau vames.

--------------------
+
sadi
post 1 Feb 2010, 09:07
Post #565

tanti moderatoreasa

vara trecuta am dat euro pt taxarea de autostrada, iar restul l-am primit in lire. deci se poate smile.gif

--------------------
VW Passat Confortline 2.0 TDI 140 cp 2009 - numar de moldova :)
Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
+
Funny
post 1 Feb 2010, 10:45
Post #566

Membru autentic

Platesti lejer in euro sau in dolari,nu te agita sa schimbi in lire sau in niciun caz nu o face imediat inainte sau dupa ce treci din BG in TR,rata de schimb e mare!
De preferat sa ai moneda in euro sau hartii de 5 sau 10 euro si se rezolva,si restul il primesti tot in euro sau in lire,la un curs oricum mai bun decat cel din vama!

--------------------
Dividae et impera!
Lasciate ogni speranza , voi ch'entrate!
+
FLP
post 3 Feb 2010, 09:14
Post #567

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Hai sa postez aici ca alt topic mai apropiat nu am gasit :

Vreau sa plec si eu in Turcia la vara ptr 10 zile si m-am hotarat ptr Kusadasi. Cum nu o sa merg decat eu cu pretena ptr ca se pare ca pe prieteni i-a lovit criza o sa mergem cu avionul. Care e practica ptr biletele de avion? Merg la agentie si le cumpar cu tot cu pachetul de cazare? Imi cumpar biletele de avion in regim privat? Care e cel mai apropiat aeroport de Kusadasi?

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
argon
post 3 Feb 2010, 09:18
Post #568

Mesaj semiautomat

esti offtopic.

QUOTE(titlu a lu' topic)
In Turcia cu masina

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
FLP
post 3 Feb 2010, 09:32
Post #569

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

Ok, sunt offtopic. Acu lasa lumea cu preocupari serioase in pace.

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
csocso
post 3 Feb 2010, 13:59
Post #570

Membru autentic

salutare,

planuiesc o excursie cu masina proprietate persoanala pe ruta Bucuresti-Kusadasi, si vreau sa aflu niste ponturi privind drumul cel mai bun, rapid si bun pe aceasta ruta, ponturi care trebuie stiute, de unde se ia feribotul la Canakkale, daca merge si euro fara probleme, daca in bulgaria s-a deschis acel drum care pana acum a fost inchis, etc,etc.orice informatie care ma poate ajuta.

mersi

--------------------
LOGAN PRESTIGE 2007
+
40 Pages « < 17 18 19 20 21 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

6 User(s) are reading this topic (6 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 13:02
Forum Renault