DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

40 Pages « < 19 20 21 22 23 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> In Turcia cu masina

laurian
post 17 Mar 2010, 19:31
Post #601

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Ai destule benzinarii, aproape in toate se poate plati cu cardul, insa altfel e bine sa ai si leve.
Dupa prima 100 de km, alimenteaza in orice benzinarie. Insa cele doua de care ti-am spus, sunt de baza. Cel putin cea dinainte de turci, chiar obligatorie, pretul in Turcia e mult mai mare.

--------------------
Logan MCV 1.6 16V 2006 - B39xxx
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
gibonu
post 17 Mar 2010, 21:18
Post #602

Membru autentic

Am inteles.
Multumesc frumos.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
cristicojo
post 20 Mar 2010, 17:26
Post #603

Membru incepator

From: Adjud

Salutare.
La terminarea sejurului din Kusadasi, vreau sa mergem la Pamukkale; de aici plecam spre Bucuresti, dar vrem sa o luam prin Istanbul.
Pe Viamichelin imi da urmatorul traseu: Pamukkale – Buldan – Alasehir – Golmarmara – Akhisar – Gelembe – Balikesir – Susurluk – Bursa – Golcuk – Izmit (intrare autostr.) – Istanbul – Edirne – Hamzabeyli = 941 km, 13h
Ce rugaminte am la cei care cunosc zona sau care au mai fost pe acolo: la vreo 5 - 6 ore de mers din Pamukkale spre Istanbul, vrem sa facem un popas; o recomandare, ceva?
Multumesc. biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,4 2004 - VN 12 COJ
Ex. Logan Laureate 1.4, 2004
My new car: Opel Astra Caravan 1.9 120HP Cosmo+, 2006
DA...DA...DA...
+
AlexC
post 20 Mar 2010, 20:49
Post #604

Vrum Vruuum

N-ai ce sa cauti pe la Istanbul daca vrei sa mergi catre tara. De la Balikesir faci stanga catre Canakkale si de acolo drept in sus catre Edirne / Hamzabeyli. Popas vei face oblugatoriu la Canakkale pe bac, si de acolo in 3 ore esti in Bulgaria.

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
cristicojo
post 21 Mar 2010, 20:02
Post #605

Membru incepator

Mersi pt raspuns.
Dar totusi vroiam sa dam o fuga prin Istanbul, sa stam 1 noapte (in zona Beyazit - e la cativa km de autostrada), a doua zi sa vizitam cate ceva si apoi sa plecam spre casa.
Am uitat sa mentionez ca de la Pamukkale plecam (spre casa) in jurul orei 15.00 - 16.00 si vrem sa facem un popas la vreo 5 - 6 ore max. de mers.
Alte opinii?
biggrin.gif

--------------------
DA...DA...DA...
+
gibonu
post 22 Mar 2010, 08:53
Post #606

Membru autentic

@ cristicojo
Nu te duce in Istanbul pentru cateva ore.
Sunt atatea lucuri de vazut acolo, incat chiar nu merita.
Istanbulul nu este un oras de vazut in cateva ore, ci in cateva zile, asta ca sa reusesti sa intelegi ceva din el.
Nu sunt eu marele expert in Istanbul, insa am fost de 3 ori pana acum (ultima data in mai 2009) si ma duc din nou in mai anul asta.
Du-te pe la Cannakale si viziteaza zona prin care s-au tosnit baietii aia in primul razboi mondial.
Nu am fost acolo, dar din ce am vazut/citit am inteles ca este foarte interesant. Eu sper sa ajung prin septembrie pe acolo.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
cristicojo
post 22 Mar 2010, 13:01
Post #607

Membru incepator

...
O sa tin cont de parerea ta.
Cred ca o sa ma opresc aproape de Canakkale, pt o noapte.
Apropos de vreme, ca tot ai mai fost : la sfarsitul lui Mai, cam cum o sa fie temperatura si mai ales apa (ca merg cu un copil de 3 ani) in Kusadasi?
excl.gif

This post has been edited by cristicojo: 22 Mar 2010, 13:03

--------------------
DA...DA...DA...
+
cj98czh
post 22 Mar 2010, 13:28
Post #608

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Cald si calda biggrin.gif

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
semit
post 10 Apr 2010, 20:37
Post #609

Private Spice

Group: Moderatori

niste hoteluri de 5 stele unde ati fost si v-a placut imi puteti recomanda in Antalya, Kusadasi?

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
solver
post 27 Apr 2010, 10:46
Post #610

Membru incepator

QUOTE(AlexC @ 16 Feb 2010, 14:34)
2. Pentru intrat in Turcia conditiile sunt simple, daca nu e masina ta ai nevoie de rocura de la proprietar, tradusa in turca si contrasemnata de Consulatul lor. Pentru iesit din Turcia FARA autovehicolul cu care ai intrat, nu ai voie decat daca lasi masina in custodia vamii; la intrare ti se pune o stampila pe pasaport prin care scrie ca ai intrat cu masina in tara, si la orice iesire daca vede stampila aia si tu nu esti cu masina, poti intra in belele mari.

E valabil si pentru masini in leasing?

--------------------
+
FLP
post 27 Apr 2010, 11:23
Post #611

Sef de trib

From: Bucuresti-Titan

QUOTE(semit @ 10 Apr 2010, 21:37)
niste hoteluri de 5 stele unde ati fost si v-a placut imi puteti recomanda in Antalya, Kusadasi?
*

Susesi

http://www.susesihotel.com/index_en.htm

--------------------
. . .
Ex Dacia Berlina 1998 Carburatie
Half Man, Half Pig, Half Bear
+
AlexC
post 27 Apr 2010, 21:51
Post #612

Vrum Vruuum

Da, si eu tot cu masina in leasing am fost. Regula e pentru toata lumea.

--------------------
+
solver
post 28 Apr 2010, 07:31
Post #613

Membru incepator

Poti sa dai ceva detalii? Ma gandesc ca or fi si altii interesati. Dupa ce obtin procura de la firma de leasing, o traduc eu in turca sau o trimit in engleza si apoi unde o trimit (o adresa ceva ...un link), cat dureaza si cat costa?

--------------------
+
AlexC
post 28 Apr 2010, 19:36
Post #614

Vrum Vruuum

Nu vreau sa par rautacios, dar informatia asta cred ca apare de vreo 3 ori pe acest topic, inclusiv de 2 ori scrisa de mine pe paginile anterioare.

1. imputernicire firma de leasing
2. traducere autorizata - cauti pe net firme de traduceri
3. autentificare notariala
4. apostila de la Tribunal
5. Contrasemnatura de la Consulatul Turciei

Nota: Eu am sarit mereu peste pasii 4 si 5, si n-am avut probleme.

--------------------
+
gibonu
post 29 Apr 2010, 07:59
Post #615

Membru autentic

QUOTE(AlexC @ 14 Feb 2010, 08:53)
17.00 - iesit din vama turca la Hamzabeyli. Am prins intai 15 minute pauza, in care nu ne-a bagat nimeni in seama; apoi am stat dupa 1 autocar si 2 microbuze, noi trecand efectiv in 2 minute, fara stres. Un lucru de mentionat este ca nici nu au vrut sa se uite la procura tradusa in turca si semnata de consulat. Data viitoare merg cu aceeasi scanata si datele modificate, nu mai dau bani la Consulat.
*

Sa inteleg ca tu ai avut noroc ca nu s-au uitat turcii pe procura tradusa in turca?
Adica, procura pe care ti-a da firma de leasing (am inteles ca este in romana si engleza) nu este suficienta?
Multumesc.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
will
post 29 Apr 2010, 10:38
Post #616

Membru

AlexC te rog sa ma lamuresti daca imputernicirea de la firma de leasing in original o soliciti si in limba romana si in limba engleza . Uite ca de 3 ani o solicit ptr UE . mi-o trimit scanata pe mail , dar nu mai tin minte daca e si in engleza si in romana ca nu ma interesat niciodata .
In alta ordine de idei cam care sunt cu aproximatie costurile ptr obtinera actelor ptr masina necesare in Turcia si cam cu cat timp inainte de plecare consideri ca este bine sa incepi sa le obti (cam cat dureaza )
Multumesc .

--------------------
Renault Megane 2007 /1,5 dci 85 cp/luxe privilege
+
AlexC
post 29 Apr 2010, 11:07
Post #617

Vrum Vruuum

QUOTE(gibonu @ 29 Apr 2010, 07:59)
Sa inteleg ca tu ai avut noroc ca nu s-au uitat turcii pe procura tradusa in turca?
Adica, procura pe care ti-a da firma de leasing (am inteles ca este in romana si engleza) nu este suficienta?
Multumesc.
*

Turcii s-au uitat la talon si carnet si asigurare, nu la procura. Aveam toate actele in regula, dar practic au fost bani aruncati pe fereastra... Data viitoare o sa merg cu aceeasi procura, scanata si reprintata color, cu datele modificate.
ATENTIE: Procura nestampilata de Consulatul Turciei nu e recunoscuta. Sincer nu cred sa te intoarca de la vama daca nu apuci sa o stampilezi la ei, dar atunci trebuie sa te asiguri ca cu restul esti 100% in ordine.

Will - Imputernicirea mereu am primit-o in RO si EN, insa pentru procura ai nevoie de ea in Turca. La vama aia se uita teoretic doar pe aia in Turca.
Actele le-am scos mreu in 2-3 zile, si ultima data am platit 150-200 lei, am folosit o firma de traduceri din Colentina.

--------------------
+
laurian
post 29 Apr 2010, 16:22
Post #618

Membru autentic

QUOTE(AlexC @ 29 Apr 2010, 11:07)
ATENTIE: Procura nestampilata de Consulatul Turciei nu e recunoscuta.

Will - Imputernicirea mereu am primit-o in RO si EN, insa pentru procura ai nevoie de ea in Turca. La vama aia se uita teoretic doar pe aia in Turca.
Actele le-am scos mreu in 2-3 zile, si ultima data am platit 150-200 lei, am folosit o firma de traduceri din Colentina.
*

Am avut imputernicire tradusa in turca, tot la cei din Colentina, si legalizata. Insa fara ambasada.
Si a fost suficient, au examinat-o atent, insa nu au zis nimic.

--------------------
Logan MCV 1.6 16V 2006 - B39xxx
Asus 636 ; SPVM700;
Intek H520 +KL40+President ML145
+
will
post 30 Apr 2010, 08:18
Post #619

Membru

Pentru doritori Ș
la PETROL OFISI Turcia benzina ieri costa aprox. 8 lei iar motorina 6,5 lei

30 Apr 2010, 08:19:
Rugaminte .
A stat cineva in Hotel Grand Beyazid in Istanbul ?
Ceva pareri va rog .

This post has been edited by will: 30 Apr 2010, 08:19

--------------------
+
gibonu
post 30 Apr 2010, 11:39
Post #620

Membru autentic

Taxa de autostrada (Edirne - Istanbul) poti sa ne zici cat este.
Pentru autovehicul.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
will
post 30 Apr 2010, 12:38
Post #621

Membru

Si eu sunt interesat de taxa de autostrada . Din pacate nu stiu cat costa . pretul la carburanti l-am gasit pe site-ul lui PETROL OFISI .
Daca afli ceva posteaza , te rog .

--------------------
+
will
post 3 May 2010, 13:10
Post #622

Membru

Va rog sa-mi spuneti daca a iesit cineva de curand din Bulgaria prin malko Tarnovo in drum spre Turcia ?

--------------------
+
AlexC
post 10 May 2010, 06:14
Post #623

Vrum Vruuum

Taxa de autostrada parca a fost 6.5YTL. Poti plati in EUR si primesti rest in YTL

--------------------
+
bulan
post 12 May 2010, 19:14
Post #624

Membru autentic

Am postat in jurnalul de bord al lui gibonu si m-am gandit ca ar fi util si aici.
QUOTE(gibonu @ 12 May 2010, 14:09)
1.
Am intrat pe autostrada, am mers putin si am ajuns la punctul de taxare. Aici mi-a spus turcul ca nu imi trebuie bilet, ca platesc la Istanbul, asa ca am continuat alergarea.
2.
Prima data, la casele de taxare am reusit sa ma opresc la una fara deservent, unde se scana doar un card. Stateam si ma uitatm ca prostu’ la aparatul de scanat cardul si apoi m-am uitat la turcul care era cu masina in spatele meu, iar asta imi flutura nonsalant cardul. A vazut ca are de-a face cu un fraier, asa ca a dat cu spatele si s-a dus la alta poarta.
3.
Am iesit si eu de acolo, m-au lasat turcii sa intru in coada de masina care era la casa de plata cash. Aici m-a intrebat turcul de tichet, eu i-am zis ca n-am si a inceput sa behaie ceva in turceste. Oricum nu intelegea ce spune, asa ca cel mai bun lucru care mi s-a parut ca trebuie sa-l spun turcului a fost Edirne. A fost OK, ca omu’ de fapt asta vroia sa afle si asa am platit autostrada, 6,5 YTL.
4.
Dupa asta, am constatat ca cele vreo 20 de porti de taxare (mergeau toate, nu ca in Italia) se varsau in doar 3 benzi de autostrada. Inchipuiti-va ce misto era: un haos total, la care participau de la scutere la tiruri.
*

1.
La intrarea pe autostrada apar casele de plata.Pentru cei care intra pe sectorul cu plata sunt 3 feluri de porti de intrare:
-Porti automate cu bariere pentru cei care au aparate montate in bord/parbriz si care platesc cu factura la sfarsit de luna.Pe portile respective scrie OGS(daca mai tin minte bine)si sunt de regula pe partea stanga amplasate in sensul de mers.
Atentie bariera se ridica instant si coboara instant!!!Cei care folosesc aceste porti intra cu toata viteza fara sa riste ruperea barierelor.Nu va luati dupa ei ca veti rupe bariera si veti plati cat nu face!!!
-Porti unde se intra cu card si unde este obligatoriu sa apropiati cardul de automatul respectiv pentru a fi citit si consemnat pe ce poarta s-a intrat(intereseaza localitatea nu numarul portii).Pe aceste porti scrie KGS si sunt portile din mijloc
-Porti pe unde se intra si se ia tichet.Pe unde se intra si se ia tichet scrie "Nakit" care inseamna "cash" si aceste porti sunt amplasate in partea dreapta pe sensul de mers.
Pe unde a intrat gibonu bey era o poarta care vindea carduri.Dupa ce se achizitioneaza cardul se apropie de automatul aflat chiar langa casa de vanzare a cardurilor pentru a fi citit cardul si consemnata poarta pe unde s-a facut intrarea.Doar la intrarea de la Edirne este o poarta unde se vind carduri in rest se gasesc intr-un birou din cladirile aflate langa casele de plata.
2.
La iesire se iese pe o poarta de acelasi fel pe care s-a facut intrarea.Adica cei care au card vizat la intrare pe la KGS ies pe la KGS si cei care au intrat pe la Nakit cash si au luat tiket(un carton cu o banda magnetica) ies pe la Nakit cash.
3.
La iesire cei care au card KGS vizat la intrare sau tichet luat la intrarea pe autostrada platesc cat costa portiunea de autostrada parcursa.Cei care nu au vizat cardul sau nu au luat tichet platesc contravaloarea pentru cea mai lunga portiune de autostrada.Adica daca intri la Edirne si nu vizezi cardul sau nu iei tichet la Istanbul se scade de pe card contravaloarea portiunii parcurse sau platesi cash portiunea Edirne-Istanbul.Daca intri pe autostrada cu o intrare inainte de Istanbul si iesi la Istanbul fara card vizat sau tichet luat platesti ca de la Edirne pana laIstanbul.
4.
Asta s-a intamplat pentru ca era o ora de varf dar cand nu este trafic nu sunt deschise toate si toate portile au un semafor cu rosu si verde pentru a semnaliza cele care sunt deschise.
Folosirea cardului face ca platile la autostrada sa fie cu 25% mai ieftine decat plata cash.Acelasi card este valabil si pentru traversarea podului Bosfor.Oricum podul Bosfor nu poate fi traversat decat pe la porti KGS unde se plateste cu cardul.Asa ca daca traversati si Bosforul mai bine cumparati de la Edirne cardul.Daca cumva la Edirne nu este deschisa poarta care vinde carduri opriti masina pe dreapta inainte de casele de plata si traversati vis-a-vis pana la cladirea autostrazii.Acolo intr-un birou il veti gasi pe turc la ceai dar va lasa totul deoparte si va va vinde un card pe loc.La fiecare intrare tineti apropiat cardul pana va fi citit si pana cititi si voi cati bani mai aveti pe card.Cand se cam imputineaza banii puteti sa incarcati iarasi cardul cu o suma minima obligatorie.
Daca nu am fost prea explicit sau coerent de vina sunt 2 sute de visinata si 1L de vin de Focsani.

--------------------
a b c
+
masha
post 13 May 2010, 13:21
Post #625

Membru incepator

Duminica o sa plec la Bodrum cu masina din Bucuresti. Vreau sa plec la ora 11.00 si sa ajung acolo Luni la ora 12 cand se poate intra in hotel.
1 Poate cineva sa-mi puna un link cu traseul pe care ar trebui sa merg pe viamichelin.com
2 Unde recomandati sa fac o oprire la un motel ceva pe parcurs daca este nevoie.
3 Cat dureaza drumul?
4 Daca mai sunt postate impresii despre drumul spre Bodrum va rog sa-mi semnalati unde. Vreau sa stiu ce taxe, vama, autostrada, bac ...trebuie sa platesc.

Multumesc

--------------------
Renault Renault Megane 2 2003
+
danutzu_2910
post 16 May 2010, 22:55
Post #626

Membru incepator

Pe 27 iunie, pleaca cineva in Antalya?

--------------------
RENAULT SYMBOL / 2007; MEGANE 3 / 2015
+
annem
post 17 May 2010, 14:35
Post #627

Omul Gras

Pentru mai multe informatii consultati si http://www.turkeytravelplanner.com.

--------------------
Dacia Logan 2005 Laureate, 2008 Laureate MCV GPL - Puisor
2011 Laureate MCV GPL - Puisor (de la Dacia)
+
ela bujor
post 29 May 2010, 19:46
Post #628

Membru incepator

csocso cand pleci spre turcia?

29 May 2010, 20:47:
pleaca cineva pe 31 mai spre turcia?

This post has been edited by ela bujor: 29 May 2010, 19:47

--------------------
dacia logan 2005 - b
+
Azzuro
post 29 May 2010, 20:42
Post #629

Membru incepator

From: Buc,CT

Porti automate cu bariere pentru cei care au aparate montate in bord/parbriz si care platesc cu factura la sfarsit de luna.Pe portile respective scrie OGS(daca mai tin minte bine)si sunt de regula pe partea stanga amplasate in sensul de mers.
Atentie bariera se ridica instant si coboara instant!!!Cei care folosesc aceste porti intra cu toata viteza fara sa riste ruperea barierelor.Nu va luati dupa ei ca veti rupe bariera si veti plati cat nu face!!!

OGS (Otomatik Gecis Sistemi+Sistemul de Acces/Trecere Automat("automat" face referire la faptul ca nu este necesara sa oprirea)) functioneaza prin reincarcare prin cont bancar(se deconteaza la sfarsit de luna din contul bancar sau te duci la banca si soliciti incarcarea contului OGS cu x YTL.

La portile OGS nu au porti ce se ridica si coboara.Daca se trece prin poarta OGS fara a avea acel card ce se ataseaza in partea superioara a parbrizului sau cardul nu mai are credit se declanseaza alarma si un dispozitiv foto face poza cu numar de inmatriculare,ulterior amenda (aprox de 10 ori suma ce trebuia platita la trecere) este expediata pe adresa detinatorului autovehiculului...

Sejururi placute!

--------------------
Jeep Renegade 2015
+
AR-18-MOS
post 17 Jun 2010, 23:57
Post #630

( -_・) ︻デ═一

From: Niedersachsen

Prin Kusadasi nu merge nimeni? nedumerire.gif Eu plec pe 21 iunie ...

This post has been edited by AR-18-MOS: 17 Jun 2010, 23:57

--------------------
BMW 730Ld '07 High Executive - AR - -
M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic
+
40 Pages « < 19 20 21 22 23 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

6 User(s) are reading this topic (6 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 16th May 2025 - 08:35
Forum Renault