Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele, tot ce tine de modificari audio Logan
![]() ![]() ![]() |
Audio - Difuzoare, RCAS,RCD, amplif. si altele, tot ce tine de modificari audio Logan
guliver |
![]()
|
||
No title Group: Members Posts: 545 Joined: 26 December 05 ![]() |
|
||
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|||
shokaliptiku |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 297 Joined: 3 April 06 ![]() |
difurile sunt perfecte .. raport claritate pretz !
cat despre Cx-urile au 2 tweetere in plus nu inteleg ce vrei sa zici !!! exista sisteme de difuzoare cu 3 componente ... dar ... dami un link ceva .. sa ma luminez ! |
--------------------
dacia
logan
(Oo=oO) p88rs2 + Spl Dynamics + stp + odyssey
LOCUL I -> 4tuning festival 140.6 dB LOCUL II -> ESPL EMMA craiova 2008 LOCUL II -> SQ 3CH EMMA craiova 2008 IM : shokaliptiku |
|
guliver |
![]()
|
http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_auto/Coustic/CS502/
asat ar fi linkul, nu inteleg cum se monteaza.Adica sunt boxele proprpiu zise care se pun in usi SI MAI SUNT 2 TWEETERE care unde se monteaza? Nu inteleg notiunea de sistem.Mai trebuie ceva cabluri in plus? Tweterele alea cum sunt legate, au si ele cabluri separate? This post has been edited by guliver: 24 Feb 2007, 22:24 |
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
1900 dar nu toamna "Fericirea e o minge de fotbal, cînd e aproape o lovești, cînd este departe alergi după ea!"
|
|
Miky 48 |
![]()
|
![]() Taximetrist Group: Members Posts: 196 Joined: 1 March 06 From: Arad ![]() |
Pe linga difuzoare mai ai si filtre (crossover). In filtre intra iesirile de la HU si din acele filtre ai iesirile pt difuzoare. Crossoverul imparte semnalul de la HU in 2 in cazul tau wooferul si tweeterul, de accea se numeste sistem. La difuzoarele coaxiale in general filtrul este format din un mic condensator care opreste o parte din frecventele joase ce ar putea strica tweeterul.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate+
- AR-99-JAF Nu te enerva! Nu stiu sa conduc!
|
|
guliver |
![]()
|
Mc Miky
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
|
|
guliver |
![]()
|
A auzit cineva de difuzoarele COUSTIC? Cica ar fi facute de MTX. Are cineva? Cum se aud, se merita?
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
park am zis si in posturile anterioare ... si am sfatuit sa mergeti pe asa ceva !
leam ascultat pe ambele ( coustic si MTX ) ... diferentza este mica .. si inclina spre MTX ! intradevar costicurile sunt facute de MTX ! |
--------------------
dacia
logan
LOCUL I -> 4tuning festival 140.6 dB LOCUL II -> ESPL EMMA craiova 2008 LOCUL II -> SQ 3CH EMMA craiova 2008 IM : shokaliptiku |
|
Daxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 423 Joined: 1 October 04 From: Iasi ![]() |
Am montat azi niste Pioneer TS-A6911 (ovale) pe spate si Panasonic CJ-D133 (parca) pe fata - 13 cm, componente.
La unul din difuzoarele de pe spate am un piriit, care se aude doar uneori..E ciudat si nu reusesc sa-mi dau seama de unde e. Se pare ca nu au fost legate 'invers'..totul pare ok, dar..mie imi piriie. Sa fie difuzorul defect? Pioneer? Nou? Hm... Foarte nemultumit..ma asteptam la altceva la asa configuratie. Playerul este un Panasonic CQ-DFX100N. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
guliver |
![]()
|
Tu singur le-ai montat? sau ai fost in service? Daca persista du-te la garantie.
|
--------------------
fosta dacie
fosta solenza
|
|
adi_bc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 16 January 07 ![]() |
cine poate sa-mi spuna cum sa "adaug" la instalatia de sunet standard (cd-player, 4+2 boxe-laguna II) un subwoofer...cum sa-l leg fara sa afectez cd-player-ul si sunetul din boxe?
![]() |
--------------------
renault
laguna
2001 1.9 dci
- BC.04.SCA
|
|
zanga |
![]()
|
![]() Daciot solenzar Group: Members Posts: 972 Joined: 17 July 05 From: Bacau ![]() |
Pai pentru un subwoofer iti trebuie un aplificator in primul rand si cred ca ar fi bine sa schimbi si HU-ul...pachete(sub+amp) gasesti aici ...Bafta
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference - 2004
- BC ## MSU Daca Ai Cap Iese Altfel
Esti prost si vrei sa te remarci? Aprinde proiectoarele! Esti cel mai prost? Aprinde si stopul de ceata! |
|
Daxx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 423 Joined: 1 October 04 From: Iasi ![]() |
guliver, le-am montat la un centru autorizat. mai nou, se pare ca difuzorul cu pricina merge bine..alta e problema insa..sinbt nemultumit de sunet..ori e loganul o masina atit de proasta ca si 'cutie', ori am ales eu boxe aiurea..desi, sincer, ma cam indoiesc de varianta a doua. am avut acelasi HU pe dacia berlina, cu boxe inferioare din pdv al calitatii si..suna mai bine. aveam bas mai profund..ciudat..
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
in ce sens esti nemultumit ?
la ce fel de bass te asteptai ?! |
--------------------
dacia
logan
|
rhadoo81 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 15 December 04 From: Constanta ![]() |
@Daxx
Nu boxele sunt de vina. Am auzit sisteme pe masini straine si se auzeau bine, iar pe logan infect. Trebuie alese cu grija boxele, amplificatorul si wooferul. De preferat sa puteti testa mai multe inainte de achizitie. |
--------------------
Dacia
Logan Preference
2005
- CT-81-ADU Aro American (Jeep Cherokee) 2500 cmc CT-81-CZR
Dacia Sandero Stepway 2009 B-318-CZR |
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
De acord cu rhadoo81 in legatura cu TS-A6911. Am montat pe o berlina si se aud mult mai bine ca pe logan.
This post has been edited by parpanel: 4 Mar 2007, 11:57 |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
parpanel Daxx treb sa intelegeti ca aceleasi difuzoare se aud diferit in functie de volumul si forma incintei ! in cazul nostru usa sau portbagajul formeaza incinta difuzorului ! dc aveti grija de rigiditatea si compactivitatea acestora rezultatele vor fi peste masura !
numa bine ! |
--------------------
dacia
logan
|
R@du |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 28 October 06 From: Piatra Neamt ![]() |
Am aplicat in jurul boxelor fatza-spate aluband.
Rezultat: la acelasi volum, de ex. 30, se aude mai clar bass-ul. Ma declar multumit. Mentionez ca am cd-player-ul si boxele stock (colectia 2). N-am de gand sa bag o carutza de bani in sunet, tot ce vreau e un DVD cu ecran rabatabil ![]() P.S. Sunt de acord cu stimabilul nostru sfatuitor in materie de sunet la LGN (shokaliptiku), ca boxele stock stau bine la partea de medii. This post has been edited by R@du: 4 Mar 2007, 14:44 |
--------------------
Renault
Renault Megane Scenic
'98
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
pt rezultate si mai bune poti lipi aluband pe :
- interiorul fetei exterioare a usii ; - pe exteriorul scheletului metalic al usii ; - pe interiorul fetei interioare a usii . si mai mult : - inchidere usii cat mai bine ( unde sunt facute decuparile pe scheletul usii ... aplicat panou de fibra ) ; - prinderea difuzorului sa fie bine facuta ... ideal inel adaptor MDF ! This post has been edited by shokaliptiku: 4 Mar 2007, 14:40 |
--------------------
dacia
logan
|
Daxx |
![]()
|
shokaliptiku, ma asteptam la un bas ceva mai profund de la Pioneer..asta voiam sa spun. Tot am impresia ca aud niste medii ciudate din spate. Interesant: stind la volan, daca ma aplec si ajung cu urechile in zona schimbatorului de viteze se aude absolut superb. E vorba despre componentele de pe fata (panasonic 13 cm)..cum ridic capul, deja treaba e alta..se aude mult mai slabut...
Multumesc tuturor pentru sfaturi, opinii si raspunsuri si scuze daca nu sint foarte coerent in explicatii.. |
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
cred ca esti putin cam pretentios .. si asta este f bine !
cauta rezolvari ... pana una alta iti dau eu o metoda : Attached thumbnail(s) IMG_0696.JPG ( Size: 145.51k ) Number of downloads: 421 |
--------------------
dacia
logan
|
bogo4all |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 879 Joined: 9 July 06 ![]() |
Daxx acelasi lucru si la mine. Si eu cand ma aplec la nivelul schimbatorului se aude super frumos.Eu chiar am fost interesat si am oprit boxele din fatza sa vad, si sa sti ca la mine se aude de la boxele din spate, am aceleasi boxe ovale ca u pe spate, iar pe fatza am niste jbl-uri de 50 rms. Conteaza f mult si pozitionarea si depinde si de piesa si de claritatea acestora la boxele acestea. Ca deja la un woofer aproape orice piesa au bass.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Mpi
2004 Laureate
|
|
ilciov |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 4 February 06 From: Bucuresti ![]() |
am facut rost de un subwwofer de la o combina audio Sony..e frumos e pe 6 ohmi, si vreau sa il conectez la masina..cine ma poate ajuta cu ceva sfaturi..ce ar trebui sa cumpar(statie,filtre,etc) si cum sa il montez...o sa fac si poze sa il vedeti
mersi |
--------------------
DACIA
LOGAN
AMBITION 1.6 MPI, 2006 / megane 1.6 16v 2008
|
|
tud. |
![]()
|
![]() Membru Fondator Group: Members Posts: 429 Joined: 13 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Salut,sincer nu cred ca ar fi prea indicat sa pui un subwofer de casa in masina dat fiind faptul ca impedanta subwoferului tau este de 6 ohmi si la majoritatea statiilor de masina au impedanta de 2-4 ohmi,si astfel vei pierde ceva din putere.
Cel mai bine ai putea sa iti cumperi un subwofer facut special pentru ,masina care nu este extraordinar de scump ( ceva entry level) si o statie potrivita. |
--------------------
Opel
Astra
G
- I.T.P
|
|
ilciov |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 4 February 06 From: Bucuresti ![]() |
salut.din pacate nu am alta posibilitate decat acest subwoofer,chiar daca e pe 6 ohmi(mai ales ca nu am dat nici un ban).el are 150W RMS , deci are de unde sa scada puterea.acum subwooferul este montat pe un canal din spate .HU este un sony a250 care are iesire si de sub si de rear out.
uite 1 poza cu sub-ul : model : SS-WG490 daca mi-ati recomanda o statie ieftina pentru modelul de mai sus...c-as fi foarte recunoscator Attached thumbnail(s) DSC06706.JPG ( Size: 395.7k ) Number of downloads: 327 |
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
ilciov |
![]()
|
intrebare: cat de mari sunt sansele sa ard o statie si/ sau sub-uk(daca o cumpar si motez subwooferul din poza).eu nu ascult la volum mare,sau sa duduie pe acolo?
mersi |
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
shokaliptiku |
![]()
|
sunt sanse destul de mari sa prajesti statia ( dc aceasta nu are protectie ) ..
in cazul in care statia are protectie ... va intra automat in protectie ( se va intrerupe ... nu va mai da semnal subwooferului ) ... pana la stabilizarea impedantzei .. si apoi iar va intra in protectie --> rezultat ... 5 sec bass .. 2 sec intrerupere si tot asa ... pana knd va ceda ampul ![]() atat intrarea in protectie cat si prajirea ampului sunt direct proportionale cu volumul la care vei asculta muzica ! ai mare grija sa nu ... ![]() ![]() ![]() ![]() numa bine ! |
--------------------
dacia
logan
|
ilciov |
![]()
|
multumesc pentru raspuns.
deci tu zici ca nu se merita sa ma chinui cu acest subwwofer si sa il montez pe masina cu toate cele si mai bine sa il las nu? cred ca pana la urma asa voi face... |
--------------------
DACIA
LOGAN
|
|
rattlesnake |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 218 Joined: 2 April 06 From: Bucharest ![]() |
pt cei care si-au montat boxe de 13 pe fata, intrebare:
- a mers sa puneti masca originala a boxelor? Eu mi-am luat azi unele Sony Xplode 13cm 40w pe 3 cai si ma intreb daca pot sa pastrez masca originala (boxele le pun in castronul de la masina) - mufa de la firul existent nu se potriveste cu cea a boxelor noi.Boxele au sistemul acela cu + si -, in schimb masina are un alt tip. Ce ati facut in cazul asta? Mersi mult |
--------------------
Opel
Astra H 1.7Cdti 100cp
2008 (ex Dacia Logan 1.4 2006)
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
QUOTE(rattlesnake @ 11 Mar 2007, 20:25) pt cei care si-au montat boxe de 13 pe fata, intrebare: - a mers sa puneti masca originala a boxelor? Eu mi-am luat azi unele Sony Xplode 13cm 40w pe 3 cai si ma intreb daca pot sa pastrez masca originala (boxele le pun in castronul de la masina) - mufa de la firul existent nu se potriveste cu cea a boxelor noi.Boxele au sistemul acela cu + si -, in schimb masina are un alt tip. Ce ati facut in cazul asta? Mersi mult Merge pastrat si castronul si fata. Mufa trebuie taiata si inlocuita cu acel capat de cablu care vine la cutie cu difuzoarele. |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
Mich@el |
![]()
|
![]() membru fara frane Group: Members Posts: 626 Joined: 27 February 05 From: Timisoara ![]() |
am taiat de pe fire conectorul corespunzator boxelor vechi si am montat papucii boxelor noi,atentie la polaritate si la evitarea scurturilor la montarea boxelor,papucii au tendinta sa faca scurt pe tabla usii.
datorita distantei dintre fata de usa si boxa,am fost nevoit sa remontez capacul de protectie al masinii.capacul boxei noi poate fi folosit doar daca montezi boxa cu inel de MDF care aduce boxa la nivelul fetei de usa. sper ca te-am lamurit. |
--------------------
Logan
Laureate 1.4
2005
- TM-Marine Blue
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 17th June 2025 - 13:23 |