euro-n jos pretul benzinei in sus!, cum va explicati fenomenul?
![]() ![]() ![]() |
euro-n jos pretul benzinei in sus!, cum va explicati fenomenul?
Lucian BLK |
![]()
|
||
![]() membru blue extreme Group: Members Posts: 621 Joined: 20 April 04 From: Pitesti - Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Bicorp 1.6 16V
2007 Renault Megane Bicorp
Daewoo Matiz |
|||
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
eu stiam ca productia interna de petrol e exportata si noi importam benzina si motorina,ca mai de altfel tot ce se poate...ce sa faci...cum spunea cineva "romania e o tara minunata.....cand o vezi de din afara"
|
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
QUOTE(colombina29 @ 12 May 2007, 18:59) OLIGARHII ![]() ![]() zici tu ceva... cred insa ca exista o intrelegera tacita intre furnizorii de carburanti pentru a mentine o marja mare de profit |
--------------------
/
/
/
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Am impresia ca pretul carburantului nu se mai fixeaza demult la bucuresti, ci la viena. Si acolo nu stiu daca cursul euro-euro e ca la noi
![]() |
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
parpanel |
![]()
|
![]() Calator Group: Members Posts: 805 Joined: 11 March 05 ![]() |
De parca tot ce se intampla in tara asta are o explicatie logica... deh economie de piata...
Sunt destui care castiga ffff bine chiar daca punem benzina de 10 RON sau de 150 RON. |
--------------------
DACIA
Logan
2006 Ambition
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Pentru SiloS:
Lasa frate, nu te simti frustrat de faptul ca "adapi caii" cu 10 RON... cel putin tu ai in permanenta benzina proaspata ![]() Cred ca merit puncte la reputatie pentru gluma asta ![]() ![]() |
--------------------
FORD
FOCUS
2003 DACIA 1310 .... first LOVE :-)
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
1. Nu e vorba ca e rusions sa pui de 10 ron, dar nu mi se pare... rentabil. O parte din ei ii cheltui cand ocolesti pe la benzinarie, daca nu cumva e intamplator in drumul tau. Dar e vb si de faptul : auleu sa nu uit sa pun benzina, o grija in plus. Pui mai mult macar de 20-30 ron. Parerea mea.
2. Cateva cluburi de marci sau alti pationati de masini deja s-au constituit in asociatii - persoane juridice, constituite legal si oficial. Noi cei de la club ford tocma suntem in proces de constituire desi recunosc ca o cam lalaim dar incerc sa ma misc mai repede. Chiar daca daciotii nu sunt (inca?) (din cate stiu) grup constituit oficial in acte, poate ne vor putea ajuta si ei fiind multi atunci cand, am de gand sa propun, sa ne unim mai multe asociatii de proprietari de masini sa zgaltaim putin autoritatile si alti factori, nu numai sa tempereze pretul la combustibili dar si sa se ia masuri pt: --verificarea si sanctionarea pe bune a calitatii combustibillor de la statii, unele statii sunt mai ok altele mai diluate. --drepturile celor ce ajung cu masina la maimutele din service-uri --calitatea drumurilor ! Daca vi se par ca drumurile proaspat asfaltate chiar si fara denivelari sunt ok, nu e asa. Intrati pe drumul care duce la aeroport otopeni de pe DN1 sau daca mergeti pe langa Dunare pe DN/DJ respectiv de la corabia spre bechet, undeva la dabuleni tot asa: veti simti brusc cum masina devine sensibil mai silentioasa si cu mai putine micro-vibratii. Sau cei care au fost prin vest ar trebui sa fi simtit tot asa, din cate am inteels din diverse relatari. Nu mai zic de canalizari si alte chestii. Si am putea contacta si asociatiile de transportatori pt ajutor. Metodele de 'zgaltait' raman de discutat. Ce ziceti, sunteti interesati ? Daca nu ne miscam noi sa facem 'galagie', cred ca asteptam degeaba sa cada 'poama' de la guvernanti. |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Silos, la noi, la cateva statii s-au saturat de unii care fac ca tine tine, au pus afis " minim 20 Ron " Nici 20-30 ron nu renteaza, eu de exemplu cand se aprinde becul, fac plinul...si te asigur ca ies la fel decat as pune de 15 ori de 10 lei.
Rupe-ti si tu de la gura o savarina si o cola, si pune de 100 ron odata, ca iesi mai bine, si nu se mai uita aia la tine ca la somalezi. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Asta mi se pare timpenie/magarie/nesimtire. Li se pare ca transpira prea tare daca pun pompa pe 10 ron?
Si daca ma duc la pompele alea cu scuterul? Ala are capacitate de rezervor parca 2-3 litri, consumul e infim, 1-2%. This post has been edited by diaconuliviu: 15 May 2007, 11:47 |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
ionut.tanase |
![]()
|
![]() Can't Stop Me! Group: Members Posts: 1.283 Joined: 8 September 06 From: PITESTI ![]() |
Si cu reputatia mea pentru gluma de mai sus cum ramane ?
![]() ![]() ![]() |
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(argon @ 15 May 2007, 12:12) Silos, la noi, la cateva statii s-au saturat de unii care fac ca tine tine, au pus afis " minim 20 Ron " Nici 20-30 ron nu renteaza, eu de exemplu cand se aprinde becul, fac plinul...si te asigur ca ies la fel decat as pune de 15 ori de 10 lei. Din partea mea sa ma pupe-n ***, daca le e lene sa alimenteze de 10 ron. De unde sa scoata un student 100 de lei ca sa faca plinul la masina? La Tico de exemplu cu 10 lei faci 50 de km, te plimbi nu gluma. Si eu as merge de la plin la plin daca as avea cu ce, de fapt chiar am de cand m-am angajat, dar am considerat ca nu e prea rentabil pentru mine sa fac plinul, ca nu prea am decat in ziua de salariu. Si daca ii fac plinul, ma tenteaza mult mai mult sa merg cu masina. Asa, daca pun de 30 de lei, nu ma mai tenteaza asa tare. A, daca ai alimenta de 10 lei de 3 ori pe zi, normal ca n-ar renta. Dar cand alimentezi de 2 ori pe saptamana ca atunci ai bani... Pe mine acum nu ma mai afecteaza in mod deosebit scumpirea benzinei cum m-a afectat acum un an si jumatate. Intre timp am montat GPL pe dacie, de mers in timpul saptamanii cu masina nu prea merg, la dacie bag gaz de 20-40 de lei pe week-end, si merg de rup pamantul, la Clio n-am mai bagat benzina de 2 saptamani, am mers 50 de km de atunci. ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
ionut.tanase |
![]()
|
QUOTE(driverx @ 15 May 2007, 14:23) Munceste mai mult next time..... Hai bre ca glumeam ![]() |
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(colombina29 @ 12 May 2007, 18:59) OLIGARHII ![]() ![]() Acesta este un exemplu de argumentatie logica, cursiva si obiectiva. Mi-as dori ca toti membrii forumului sa fie ca tine. Lasand gluma la o parte, cred ca ai baut apa de la rate! QUOTE(cata87 @ 13 May 2007, 06:26) eu stiam ca productia interna de petrol e exportata si noi importam benzina si motorina,ca mai de altfel tot ce se poate...ce sa faci...cum spunea cineva "romania e o tara minunata.....cand o vezi de din afara" O parte din ce zici este partial adevarata. Adevarul este ca rafinariile produc unii combustibili care nu se mai vand in Romania. E vorba de combustibili care au continut ridicat de sulf si a caror prelucrare fie ar costa prea mult fie nu se poate face in instalatiile actuale. Si de aceea se exporta, de exemplu pe undeva prin Africa. Tot din aceiasi cauza se importa combustibili care au continut foarte scazut de sulf. Incet, incet aceste lucruri nu se vor mai intampla, de fapt au fost reduse foarte mult in ultimul timp. QUOTE(daciafan @ 14 May 2007, 08:27) zici tu ceva... cred insa ca exista o intrelegera tacita intre furnizorii de carburanti pentru a mentine o marja mare de profit In alta ordine de idei: ai vazut tu afacere fara profit? Daca stau bine si ma gandesc poate ar fi trebuit sa vindem Petromul unei fundatii non profit... Eu v-as spune sa va interesati si cat e acciza care se duce direct la stat. Putini din cei care au postat aici stiu valoarea ei exacta. QUOTE(colombina29 @ 14 May 2007, 08:29) Am impresia ca pretul carburantului nu se mai fixeaza demult la bucuresti, ci la viena. Si acolo nu stiu daca cursul euro-euro e ca la noi ![]() Imi mentin parerea de mai sus! In totalitate! |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.729 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
ionut.tanase |
![]()
|
Ma gandeam eu ca trebui sa apara si oameni sufletisti pana la urma
![]() ![]() |
--------------------
FORD
FOCUS
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
hai ca ti-am dat si eu
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
10 ron? eu am pus de 3.cind s-a uitat lamine cu ochii mari cel de la casa i-am spus ca e masina unui prieten si ca bag benzina cit sa ajung cu ea la garaj , unde urmeaza sa ii schimbam rezervorul
![]() ![]() |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
Haideti mai ca eu am vazut si passat care cand a plecat de la pompa scria 7 ron
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Si eu am pe unu' pe la bloc care si-a luat Pejo 407 cu vro 17 000 euroi, si pune motorina de 15-20 ron odata, si il spala cu sticlele in spatele blocului, pentru ca citez "nenorocitii de la spalatorii cer minim 6 ron pentru un exterior"
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Da.Dar are pejo 407, e ciumeg.Pun pariu ca e genu care depaseste coloana la semafor si da cu flashul venind de pe contrasens.
Si eu bag benzina de 10 ron si nu mi-e rusine, am un prieten cu un break care băga de 5 ron in fiecare zi, acum si-a luat golf 4 sh cu 250.000 km si il tine in fata blocului ca n-are bani sa-l repare ![]() |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Hai ma ca in Austria e mai ieftin.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Jack Daniel's |
![]()
|
![]() MEMBRU DE LA INCEPUT! Group: Members Posts: 2.010 Joined: 26 October 03 ![]() |
Daca iti zic , acum doua saptamani era 1.25 pe autostrada !
|
--------------------
.
.
. Multi membri, putini oameni!
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Nasol ! La Jay Leno ziceau ceva de 4 $ galonul (deci cam 1 $ litrul) in California. Cred ca e cel mai mare pret la benzina afisat vreodata la ei
![]() Eu luam de la austrieci benzina cea mai ieftina ( 91 benzin bleifrei) care e mai buna decat a noastra de 95. Super plus era mai scumpa (cred ca chiar 1,25 E) asa cum spui tu. This post has been edited by Amedeus: 16 May 2007, 07:46 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
bj |
![]()
|
![]() membru de nevoie Group: Members Posts: 321 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
pe autostrada intotdeauna e mai scumpa benzina... deh economia asta de piata stie ca daca ai nevoi bagi benzen si la un pret mai mare...
partial offtopic: carburant ieftin gasiti in Austria la statiile Jet |
--------------------
Skoda / BMW
Fabia Variant - de munca / F650 - capra
exLeon, exDSN
- B-65-xxx BMW F650ST - tot un fel de capra
|
|
daciafan |
![]()
|
la salariile astea de mizerie mai avem si benzina la preturi astronomice si ca nicaieri in lume si masini f scumpe(spun asta pentru ca in general pretul autoturismelor second hand e invers proportional cu pretul carburantilor) datorita unor smecherii pe care le inventeaza guvernanatii (vezi taxa de prima inmatriculare)
sa traiti bine ![]() ![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
cata87 |
![]()
|
![]() membru alb-violet Group: Members Posts: 590 Joined: 4 January 07 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(big2003 @ 15 May 2007, 23:15) dar la salariile lor asta e fleac...una e sa castigi cateva sute de euro pe luna ca la noi (altii nici atat) si alta e castigi cu miile de euro,unde mai intra ca la ei aproape tot e mai ieftin,de la mancare pana la haine |
--------------------
Dacia
Logan
2008
|
|
daciafan |
![]()
|
asa este sunt mai ieftine raportate la salarii, si culmea lumea la noi e multumita, incantata ... traieste bine
![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 04:59 |