euro-n jos pretul benzinei in sus!, cum va explicati fenomenul?
![]() ![]() ![]() |
euro-n jos pretul benzinei in sus!, cum va explicati fenomenul?
Laurentziu83 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
laurentziu83
ai dreptate |
--------------------
/
/
/
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Pt. Laurentiu.
Ideea era alta, cand a crescut euroiul a crescut si pretul benzinei, asa a fost justificarea oficiala cand au marit pretul. Acum ca a scauzut euroiul, de ce nu scade si pretul, mergand pe aceiasi justificare dar in sens invers. Noi nu ne legam de pretul benzinei, de ce este mare. This post has been edited by tribunul: 3 Jul 2007, 12:06 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
exact, pe mine justificarea m-a scos din sarite!
|
--------------------
/
/
/
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
M-am saturat de justificari oficiale ca a crescut euroiul si de asta trebuie sa creasca si carburantul. Nu-i vorba de tata maria din piata care vinde leusteanul cu 10 mii si nu ti l-ar da pe 9 mii pentru ca ea oricum nu castiga mai nimic, e vorba de statul roman care, desi e producator de petrol si nu importator ca majoritatea europei, tine sus pretul la carburanti, in primul rand ca sa-si rotunjeasca bugetul (mi-e frica sa ma gandesc cat la suta din bugetul de stat e construit pe accizele din carburanti, la cate milioane de litri se ard zilnic in RO) si, in al doilea rand, ca asa vrea UE.
De exemplu, rovigneta mi se pare o stupizenie, o taxa prin care statul este injurat si mai abitir, un venit infim comparativ cu cat se strange din accizele pe carburanti. Asa ca nu mai discutati fenomenul "euro in jos, pretul benzinei in sus", ca nu veti gasi explicatia. Benzina ar putea fi 2 lei litrul la noi in tara sau chiar mai putin, indiferent de cursul euro, de razboaie, inflatie sau alte vrajeli. Dar nu se vrea, iar noi nu putem face nimic, decat sa ne cautam alternative. Unul din motivele pentru care sunt pro-GPL (si nu neaparat fan diesel, desi m-ar incanta unul) este ca nu are accize incluse in pret (este considerat produs ecologic), ci doar costuri de productie si adaos comercial, si ca la fiecare alimentare (ca si de fiecare data cand detectorul ma anunta de vreun radar) dau la UE statului roman. |
--------------------
.
.
.
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Poate-ti citeste motocicleanul postul...si face gepeleul mai scump decat benzina.
Cat de greu crezi ca este sa dea o HG? Aaaaa, stai ca am uitat ca au intrat bulangii in vacanta si nu are cine s-o aprobe. |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th July 2025 - 04:56 |