DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> euro-n jos pretul benzinei in sus!, cum va explicati fenomenul?

Laurentziu83
post 3 Jul 2007, 12:01
Post #91

Membru autentic

Group: Members

Nu stiu ce va complicati voi cu calcule, speculatii, dobanzi. Ecuatia e simpla:
pretul la rafinarie (cca 1-1.5 lei/litru, mai ieftin ca gpl-ul)+adaos comercial benzinarii+accize(se duc la stat, restu')=pret litru benzina la pompa (3.4 lei).
Nu mai aburiti cu euro, cu cresterea pretului barilului de petrol, razboiul din Irak si alte balarii. Pretul pe litru mare se datoreaza accizelor imense puse de catre statul roman, care la o adica ar putea sa renunte la o parte din accize, nu sa puna adaos 100%, dar nu vrea, ca s-ar darma bugetul de stat, ca vrea UE, dehh. La americani cat costa litrul? AA, aud? Aia nu tot benzina toarna in rezervoare? Pai aia ar da faliment daca ar trai in Europa.

This post has been edited by Laurentziu83: 3 Jul 2007, 12:02

--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
daciafan
post 3 Jul 2007, 12:04
Post #92

/

laurentziu83
ai dreptate

--------------------
/ / /
+
tribunul
post 3 Jul 2007, 12:05
Post #93

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Pt. Laurentiu.
Ideea era alta, cand a crescut euroiul a crescut si pretul benzinei, asa a fost justificarea oficiala cand au marit pretul.

Acum ca a scauzut euroiul, de ce nu scade si pretul, mergand pe aceiasi justificare dar in sens invers.

Noi nu ne legam de pretul benzinei, de ce este mare.

This post has been edited by tribunul: 3 Jul 2007, 12:06

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
daciafan
post 3 Jul 2007, 12:06
Post #94

/

exact, pe mine justificarea m-a scos din sarite!

--------------------
/ / /
+
Laurentziu83
post 3 Jul 2007, 12:17
Post #95

Membru autentic

M-am saturat de justificari oficiale ca a crescut euroiul si de asta trebuie sa creasca si carburantul. Nu-i vorba de tata maria din piata care vinde leusteanul cu 10 mii si nu ti l-ar da pe 9 mii pentru ca ea oricum nu castiga mai nimic, e vorba de statul roman care, desi e producator de petrol si nu importator ca majoritatea europei, tine sus pretul la carburanti, in primul rand ca sa-si rotunjeasca bugetul (mi-e frica sa ma gandesc cat la suta din bugetul de stat e construit pe accizele din carburanti, la cate milioane de litri se ard zilnic in RO) si, in al doilea rand, ca asa vrea UE.
De exemplu, rovigneta mi se pare o stupizenie, o taxa prin care statul este injurat si mai abitir, un venit infim comparativ cu cat se strange din accizele pe carburanti.
Asa ca nu mai discutati fenomenul "euro in jos, pretul benzinei in sus", ca nu veti gasi explicatia. Benzina ar putea fi 2 lei litrul la noi in tara sau chiar mai putin, indiferent de cursul euro, de razboaie, inflatie sau alte vrajeli. Dar nu se vrea, iar noi nu putem face nimic, decat sa ne cautam alternative. Unul din motivele pentru care sunt pro-GPL (si nu neaparat fan diesel, desi m-ar incanta unul) este ca nu are accize incluse in pret (este considerat produs ecologic), ci doar costuri de productie si adaos comercial, si ca la fiecare alimentare (ca si de fiecare data cand detectorul ma anunta de vreun radar) dau la UE statului roman.

--------------------
. . .
+
tribunul
post 3 Jul 2007, 12:22
Post #96

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

Poate-ti citeste motocicleanul postul...si face gepeleul mai scump decat benzina.

Cat de greu crezi ca este sa dea o HG?
Aaaaa, stai ca am uitat ca au intrat bulangii in vacanta si nu are cine s-o aprobe.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th July 2025 - 04:56
Forum Renault