Reconditionare Dacia 1301, am nevoie de sfaturi pentru proiectul meu
![]() ![]() ![]() |
Reconditionare Dacia 1301, am nevoie de sfaturi pentru proiectul meu
Merced |
![]()
|
||
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|||
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
![]() totusi, eu as fi in stare sa pun radiatorul acolo, sa faca mai repede caldura |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Albert Einstein |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Da, ala e un difuzor
![]() ![]() |
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|
Betian |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 411 Joined: 23 August 05 ![]() |
|
--------------------
Dacia
1300
- 3-B 5638
|
|
csiri_biri_kodak |
![]() ![]()
|
![]() Membru linistit Group: Members Posts: 102 Joined: 14 July 07 From: Blumberg, Germania ![]() |
imi pare rau ca nu reconditioneaza si motoare Dacia ... desi mai intreb si in clubul Broscutelor din Baia Mare, de maine se aduna
![]() Iar distanta ... se poate rezolva si aia asa in stil American: scoti motorul > il faci colet (asa intreg) intr-o cutie din lemn > o expediezi ... tot ar fi mai ieftin decat livratul personal ... Zic eu, ca eu asa as face... Apropo expediere piese: caut de ceva vreme atelier care sa-mi cromeze barile si inca vreo 2-3 piese, si am citit in acest topic ca si tu intentionezi sa cromezi anumite piese...unde si cat costa??? Sunt dispus sa le trimit prin posta (sil American ![]() Spor in continuare, sunt cu ochi pe topic... ![]() ![]() ![]() PS ca de nu gasesc pe nimeni sa cromeze la un pret rezonabil fac rost de solutie de cromium si o fac eu ![]() ![]() This post has been edited by csiri_biri_kodak: 27 Sep 2007, 11:40 |
--------------------
Dacia / Dacia
1300 (RIP) / Logan
1978 / 2012 ! Fiecare trebuie sa inceapa de undeva !
Creierul este un organ oarecum indispensabil capului... |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
Dar barile din fabrica eu cred ca erau nichelate, nu?
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
csiri_biri_kodak |
![]()
|
![]() Membru linistit Group: Members Posts: 102 Joined: 14 July 07 From: Blumberg, Germania ![]() |
mie mi se par cromate, la fel ca si manerele & co.
dar poate ca ai dreptate, insa la un finish lucios nu se observa vreo diferenta, si cromatul este mai rezistent decat nichelatul... |
--------------------
Dacia / Dacia
1300 (RIP) / Logan
1978 / 2012 ! Fiecare trebuie sa inceapa de undeva !
Creierul este un organ oarecum indispensabil capului... |
|
Adrian_Boy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.849 Joined: 31 October 07 ![]() |
Suntem in Decembrie si nu am vazut produsul finit !!!
Nimeni nu a mai zis nimic. Poate s-au terminat finantele ![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
- B 16V 101 caluti de rasa!
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
![]() Pasionat Group: Members Posts: 2.140 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
-
-
- "I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots" - Albert Einstein
|
|
ciprianeduard |
![]()
|
![]() Membru agitat Group: Members Posts: 743 Joined: 16 June 05 From: PLOIESTI ![]() |
Poate o sa o vedem LIVE undeva , si oricum cred ca ma apuc si eu de acest proiect.... ( o sa revin cu detalii saptamina viitoare cind am sa achitionez una)
|
--------------------
Dacia
MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI
2008, 2004
- ...... _____________________________________________________________________
|
|
Adrian_Boy |
![]()
|
Albert, mai pune o poza acolo ceva, sa mentii spiritul pe aici
![]() Pana la vara ne poate mai schimba omul masina si nu mai citeste pe aici. Eu unul sunt foarte curios cum o sa arate. Poate intri la categoria Lipicios ![]() |
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
|
|
ciprianeduard |
![]()
|
![]() Membru agitat Group: Members Posts: 743 Joined: 16 June 05 From: PLOIESTI ![]() |
Nimic nou? interesant proiect...
|
--------------------
Dacia
MCV 1.5 DCI, SOLENZA 1.4 MPI
2008, 2004
- ...... _____________________________________________________________________
|
|
mihaiapostol |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 14 February 05 From: Ploiesti, Prahova ![]() |
acum iarna lumea are concediu, are cheltuieli... probabil Albert va incepe la masinuta dupa sfarsitul lui ianuarie, cand se mai aseaza caltaboshii si friptura bine in stomac, si trece lenea de sarbatori. oricum e tare frig afara, e masochism curat sa demontezi pe masina fara incalzire sau fara un loc f bine amenajat
|
--------------------
fiat
500 (O -o- O) fiat500 1967 22HP - SOLD-
(o\ | /o) VW1200 1958 30HP (o\ | /o) VW1200 1964 52HP |
|
Adrian_Boy |
![]()
|
Asta cam asa e !
|
--------------------
Opel
Astra Z16XE
2001
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Eiiii sa zicem ca a venit primavara.....
![]() ![]() In principiu am cam toate piesele, imi mai trebuie parbriz (il cumpar nou, am inteles ca se gaseste) si alte cateva nimicuri. Cu vopsirea va trebui sa mai astept pana prin martie-aprilie cand voi avea posibilitatea accesului cu costuri reduse la un cuptor. PS. Stie cineva codul de culoare care era pe Dacia pentru negru? |
--------------------
-
-
|
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
spor la treaba domnu'
![]() This post has been edited by tgg2k: 28 Jan 2008, 13:12 |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Multumesc si voua la fel...
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Chitu Florin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 230 Joined: 8 December 07 From: Oradea ![]() |
Albert, dupa o ora si ceva am apucat si eu sa citesc tot topicul. Vreau sa te felicit. Va iesi o masina superba, de invidiat. SPOR LA MUNCA!!!!
|
--------------------
Dacia
1300
1979
- BH 05 TDC 1-BH-2829
|
|
mariusdanielchelariu |
![]()
|
![]() Membru cu idei... Group: Members Posts: 259 Joined: 1 February 07 From: Iasi ![]() |
Spor la treaba si astept sa vad si eu produsul finit...
Asa cum stii, si noi vrem sa facem ceva asemanator, asa ca topicul tau impreuna cu topicul frantuzoaicelor sunt principalele surse de inspiratie... Cu stima, Daniel Chelariu |
--------------------
Dacia
SuperNova Clima , ex Papuc
1995-CL, 2002-Clima, Full :D
- IS98ACB Eram fericit,si voi erati,si dupa asta ne-am luat Dacii.....si n-am mai fost.
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Va multumesc tuturor pentru incurajari. Si eu abia astept sa vad produsul final....
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Masina a ajuns la mester, asteapta dezechiparea completa si pregatirea pentru vopsire...
![]() S4010034.JPG ( Size: 131.47k ) Number of downloads: 2552 S4010039.JPG ( Size: 134k ) Number of downloads: 2861 This post has been edited by Albert Einstein: 13 Feb 2008, 15:36 |
--------------------
-
-
|
|
autom |
![]()
|
![]() membru pompier Group: Members Posts: 1.198 Joined: 8 January 05 From: Bucuresti-sa traiesti!!!! ![]() |
Success!!!
|
--------------------
Dacia 1100
Berlineza
1971
|
|
Chitu Florin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 230 Joined: 8 December 07 From: Oradea ![]() |
Bafta Bafta!!! Sa iasa super!!!
|
--------------------
Dacia
1300
1979
- BH 05 TDC 1-BH-2829
|
|
alex-mun |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.115 Joined: 14 October 06 ![]() |
Mult succesc. de abia astept sa vad o 1301 facuta boboc
![]() |
--------------------
DACIA
1300
1976
- CT 84 MUN
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Multumesc tuturor!
![]() Noutati.... S4010101.JPG ( Size: 154.09k ) Number of downloads: 2888 S4010102.JPG ( Size: 124.54k ) Number of downloads: 2848 S4010104.JPG ( Size: 144.7k ) Number of downloads: 2806 This post has been edited by Albert Einstein: 26 Feb 2008, 13:35 |
--------------------
-
-
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Am desfacut motorul. Am constatat ca dealungul timpului a fost doar segmentat. Dupa toate constatarile trebuie sa achizitionez:
-set motor (o sa iau Borgo) -lant de distributie -set de garnituri de motor - Fermit -cuzineti biela reparatia 1 -cuzineti de palier mic reparatia 1 -patina (o sa pun mecanica) -disc ambreiaj (ar fi bine sa schimb in acelasi timp si placa si rulmentul?) -simering palier si distributie -pinion delco (partea aia mica nu stiu cum se numeste) Chiulasa e buna, va fi planata, axa rectificata la cota 1, supapele "aranjate". Prioritatea este sa iau piese originale, noi, sau cat mai bune daca originale nu se mai gasesc. Intrebare: Sa pun pompa de ulei cu debit marit? E mai bine? Cat poate costa? Astept pareri si sfaturi... |
--------------------
-
-
|
|
madkat |
![]()
|
![]() ™™™™™™™™™ Group: Members Posts: 2.351 Joined: 3 May 05 From: Bucuresti ![]() |
despre ambreiaj doar pot sa iti spun - ia tot kitul daca tot esti acolo - e pacat sa fie nevoie sa desfaci mai tarziu pt asta.
ar mai fi o chestie de verificat si schimbat daca e cazul - ansamblul ala de parghiute si furcute - unde intra parghia schimbatorului in cutie (nu e nevoie sa desfaci toata cutia ca sa ajungi la ele ![]() |
--------------------
Alfa Romeo & VW
156 2.5 V6 & Bora TDI
1999 & 2001 Hoping for the best, and expecting the worst
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
ce diametru ai la discul de ambreiaj?
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
mad toz |
![]()
|
![]() fan dacia-reno Group: Members Posts: 1.334 Joined: 26 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca 170
|
--------------------
Dacia
1310
1998-Berlina Motor 1,6 8v ,72 HP , 125 Nm 2004 Renault 1.9 8v , 120 HP , 300 Nm
|
|
Albert Einstein |
![]()
|
Nu stiu ce diametru, voi verifica maine...Dar 99% e 170. Ok, o sa schimb si placa si rulmentul. De cutie ma voi ocupa separat si voi verifica ansamblul ala. Vreau sa o desfac si sa o curat. Multumesc pentru pont
![]() This post has been edited by Albert Einstein: 28 Feb 2008, 15:52 |
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 15:33 |