parlamentul actual da sau nu?, dizolvarea actualului parlament
![]() ![]() ![]() |
parlamentul actual da sau nu?, dizolvarea actualului parlament
daciafan |
![]()
|
||
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
|
||
--------------------
/
/
/
|
|||
gdm |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 13 May 04 ![]() |
N-am citit constitutia, se poate?
|
--------------------
Dacia 1410
cutie 5 trepte, GPL Dacă s-ar institui un premiu Nobel pentru ratare, românii l-ar monopoliza pentru un secol.
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Lasa-ne frate ca nu poti tu sa dizolvi nimic.
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
dizolvat....am votat pentru
putine voturi deocamdata...dar peste 70 la suta se pronunta pentru dizolvare... This post has been edited by FireChief: 20 Apr 2007, 20:37 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
1.5 dci, 100 cp , Luxe Privilege ,Beige Poivre
|
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Constitutia Romaniei
ARTICOLUL 89 (1) După consultarea președinților celor două Camere și a liderilor grupurilor parlamentare, Președintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare și numai după respingerea a cel puțin două solicitări de învestitură. (2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată. (3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Președintelui României și nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgență. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Am dat și link-ul din Constituție zilele trecute, am dat și citatul în topicul "înfrățit", tot degeaba man!
Când li se pune unora ceața pe ochi, greu o mai dai la o parte! |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Deci asta cu dizolvatul parlamentului cade deocamdata. Putem deci face un poll nou prin care sa decidem democratic daca inchidem poll-ul asta?
![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
ovidiusoft |
![]()
|
![]() Membru de sub patura Group: Members Posts: 999 Joined: 3 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu se poate dizolva, ceea ce este evident o tampenie. O solutie ok ar fi vot uninominal (si in felul asta poate n-o sa mai ajunga toti derbedeii in parlament) si posibilitatea de dizolvare prin referendum (nu mai des de o data pe an, sau la 2 ani).
|
--------------------
Dacia Logan
Ambitios 1.6MPI-8V
promotia 2005 aici ar veni semnatura, nu?
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Ideea poll-ului era alta: daca sunteti de acord ca acest parlament are dreptul moral, avand in vedere atributele cu care sunt etichetati politicienii ultimilor 17 ani sa suspende presedintele pe baza unor motive puerile, dincolo de recomandarile curtii constitutionale! adica: n-ar fi fost mai bine sa se dizolve parlamentul oportunist, care si-a schimbat in ultimele zile fundamental misiunea care i-a fost incredintata de popor, si sa ramana presedintele ales de 5 milioane de fraieri, sau e mai bine sa ramana hotii si sa plece cainele ?
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
FireChief |
![]()
|
![]() Ut ameris, amabilis esto * Fii amabil si o sa fii iubit Group: Members Posts: 683 Joined: 3 September 06 From: Bucuresti ![]() |
pot sa doresc ce vreau ....
sunt liber sa o fac... tare pollul pina acum....77,78% pentru dizolvare...zdrobitor!!! |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
ATM |
![]()
|
![]() 1948 Tucker Torpedo Group: Members Posts: 596 Joined: 28 December 05 From: Bucuresti ![]() |
78.57%. Dar inca au votat putini.
Ca nu se poate, nu se poate deocamdata. Asta e. deocamdata prioritatea ar fi sa se adopte votul uninominal, altfel rezultatele unei eventuale dizolvari nu ar fi tocmai ceea ce vrem noi, astia de rand. |
--------------------
MITSUBISHI
COLT
Z30-2005 Inchiriez fiare de calcat, geamuri termopan, betisoare de urechi, aparate de ras. Rog seriozitate.
|
|
Cornel001 |
![]()
|
![]() membru belit Group: Members Posts: 282 Joined: 27 June 04 From: Bucuresti ![]() |
Sa pun si eu umarul la 'dizolvare'...
![]() |
--------------------
Lodgy
6.0 MPI
2035 It's now safe to turn off Romania
|
|
pastrama |
![]()
|
![]() scursura umana Group: Members Posts: 2.603 Joined: 18 August 05 From: Ct ![]() |
Mda...topicul e ceva de genu "Ati vrea sa va treziti bogat peste noapte"??? Si toti voteaza da...dar degeaba!
![]() PS: Am votat DA! ![]() |
--------------------
Tedei
-
-
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
oricum freaca menta pe banii nostri
Cred ca ar mai fi nevoie de o revolutie ca sa se schimbe definitiv toata clasa politica. Acum e o carpeala de comunisti, care in afara ca in momentul asta conduc Mercedes in loc de Dacia, nu s-au schimbat deloc... si cativa tineri care orbecaie rupti in fund sa puna mana pe o functie, ca sa isi schimbe putin nivelul de trai. This post has been edited by andu911: 21 Apr 2007, 05:34 |
--------------------
-
-
-
|
|
gonty |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 23 March 03 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Citroen
C4 2.0 HDI
2007, SX Pack
- IS96DEA
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
in primii 4 ani, da....dupa aia lumea o sa voteze mai serios
|
--------------------
-
-
-
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Nu cred ca formularea titlului topicului este cea mai fericita, fara suparare, daciafan, mai corect ar fi : parlamentul actual da sau nu. As fi pentru un parlament restructurat, redus ca numar de membri si care sa aiba exclusiv atributii legislative, ceva gen Senatul SUA, cred ca un parlament unicameral de max. 100 de persoane (2-3/judet) ar fi arhisuficient pentru o tara de 20 de milioane. Parlamentul ca institutie este necesar, dar cu atributii strict definite si pe care sa le si respecte. Odata cu asta as spune si sa interzicem ordonantele de guvern, rolul guvernului este de a respecta legi, nu de a le impune. Si, evident, vot uninominal, nu cred ca ar ajunge Guta in parlament, totusi, asta este doar un argument folosit de cei care sustin mentinerea actualului sistem. By the way, am votat in favoarea dizolvarii, din pacate este doar o discutie pur academica, nu avem posibilitatea de a schimba actuala stare de lucruri decat, eventual, daca ne strangem 500.000.
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
QUOTE(vis-a-vis @ 20 Apr 2007, 20:01) vis a vis nu te incrancena, eu nu vreau sa dizolv nimic, mai nou nici macar zaharul in cafea, am pus si eu o intrebare, n-am dat cu parul ok? Garett ai dreptate, formularea nu a fost cea mai fericita, am incercat sa dreg busuiocul si am introdus cuvantul "actualului" This post has been edited by daciafan: 21 Apr 2007, 07:56 |
--------------------
/
/
/
|
|
FireChief |
![]()
|
79,59 se pronunta pentru dizolvare....interesant
asta e imaginea celor care l-au suspendat pe base cei care au incalcat constitutia facind 4 modificari neconstitutionale ale legii referendumului ,avind iun singur tel... distrugerea unui om...traian basescu This post has been edited by FireChief: 21 Apr 2007, 10:52 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
raqzvan |
![]()
|
![]() gute Laune war Trumpf Group: Members Posts: 514 Joined: 21 September 06 From: Constanta, Romania ![]() |
Ete ... ce sa-ti zic. Lumea ii plange de mila lui Base', un hot, mincinos si securist, poate mai mare decat multi dintre parlamentarii actuali... Nici eu nu sunt de acord cu formula in care se desfasoara in general lucrurile in parlament, dar am votat NU. Nu cred ca dizolvarea e o solutie. Daca se fac alegeri maine, o sa se aleaga tot actualii, sau alti hoti care asteapta la rand.
Solutii de viitor ar fi: votul uninominal (desi in prima faza se va umple parlamentul de manelisti si fotbalisti), o mai buna separare a functiilor celor doua camere, reducerea numarului de parlamentari s.a. P.S. Am zis ca nu ma mai duc la vot, dar pentru SuperBase' o sa fac un efort ... ma duc la vot sa-i dau verde. Dupa bancul zilei: "Sa-l suspendam bine!", vreau sa rad si la: "Sa-l demitem bine!". ![]() This post has been edited by raqzvan: 21 Apr 2007, 11:19 |
--------------------
Geely
Logan
Laureate 1.6MPI 2006 Austin Powers: Allow myself to introduce... myself.
|
|
FireChief |
![]()
|
Esti liber sa faci ce vrei...sunt curios de unde stii ca in caz de alegeri ar iesi aceeasi configuratie a clasei politice...ca toate sondajele arata altceva...
daca base nu va fi suspendat ...parlamentul va primi un vot impotriva....vot care arata ca aceasta institutie nu mai reprezinta electoratul...si atunci solutia corecta ar fi alegeri anticipate...dar unii se tem extrem de tare de alegeri...si fac tot ceea ce este posibil pentru a le amina...inclusiv aliante uluitoare pnl -psd...prm- udmr...ne vedem la urne....si la inmormintarea politica a multora... ete asa... This post has been edited by FireChief: 21 Apr 2007, 11:30 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
SUPERCAR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 624 Joined: 6 June 05 From: Constanta ![]() |
dizolvat....am votat pentru
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dCI Martie 2007 Euro4 - 70CP@90CP
- CT 82 PWR
|
|
FireChief |
![]()
|
se pare ca aici lucrurile sunt clare
![]() asa va fi si in viata reala....am eu o presimtire.. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
danutz_r |
![]()
|
![]() © ...membru cu symbol ™ Group: Members Posts: 596 Joined: 27 October 06 From: Bucuresti ... u.e ![]() |
dizolvattt sau
![]() |
--------------------
renault symbol
fidji
1.5 dci 80 CP
|
|
FireChief |
![]()
|
e clar ca acesti parlamentari nu mai reprezinta decit intr-o infima proportie vointa populara....77% cred asta...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
colombina29 |
![]()
|
![]() Membru cu FI(c)AT Group: Members Posts: 466 Joined: 3 June 06 From: Acasa ![]() |
Sunt tare curios cum se va termina balciul asta: gioana a anuntat ca nu e nicio problema daca base trece de referendum. "...il mai suspendam o data..." deja mi se face greata.
|
--------------------
FIAT
ALBEA Dynamic
2006
- "La rând"
|
|
andu911 |
![]()
|
Lui Geoana o sa-i cada capu' dupa alegerile euro-parlamentare. Fac pariu ca pana la iarna nu mai e presedintele PSD.
Deci cine face circ in Romania ???? Ia zicei voi, cei care sunteti impotriva lui Basescu. Cine creaza tensiune pe scena politica din Romania ??? Adica, daca presedintele, este sustinut in continuare de electorat, vin 300 de popandai si il mai suspenda o data... Cum vine asta ??? Deci cine provoaca tensiunile ? This post has been edited by andu911: 23 Apr 2007, 02:14 |
--------------------
-
-
-
|
|
body |
![]()
|
Membru autentic Group: Banned Posts: 568 Joined: 19 July 04 From: Ploiesti ![]() |
Am votat pentru dizolvare ! Mi-e o scarba de jigodiile din parlament de nu va spun !
Niste hoti si niste mafioti! |
--------------------
Mitsubishi/Suzuki
Lancer/SX4
2007/2008
- PH-72-BVR PH-77-MMR body cu lancer si nevasta cu suzuki sx4
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Am votat pentru dizolvare..... un mesaj pt. parlamentari
![]() |
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
dizolvare
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 17:06 |