Roata Rezerva, Amenda ?
![]() ![]() ![]() |
Roata Rezerva, Amenda ?
CriSTI68 |
![]()
|
||
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|||
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
sa inteleg ca te plictisesti pe acasa, la ore rezonabile.. nu ?
|
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Nu se ia.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bogy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 164 Joined: 10 April 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
![]() Parca il si vad pe fericitul posesor al unui BMW seria 3, luand amenda pe tema asta. Sau nu se pune daca nu ai roata de rezerva? Doar daca ai si ii uzata? |
--------------------
Hyundai
Tucson
1.6 T-GDI 177CP 4WD, 2017
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Daca roata de rezerva are uzura peste limita admisa (sub 1,2 mm adancime de profil parca) si nu e in portbagaj ci pe masina (desi nu mai e rezerva asa) atunci se ia amenda.
Daca ai in portbagaj 4 roti de iarna uzate, ai lua amenda de 4 ori? Hai sa fim seriosi! |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
|
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
stingator de instincte
![]() pana la roata de rezerva... iti gaseste altceva garda ![]() apropo : http://dexonline.ro/search.php?cuv=extinctor This post has been edited by sorin1983: 16 Jun 2007, 11:42 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
"stingator de instincte"
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
QUOTE(einstein1984 @ 16 Jun 2007, 09:36) Daca roata de rezerva are uzura peste limita admisa (sub 1,2 mm adancime de profil parca) [...] Prin santurile profilului anvelopei daca privesti atent se vad niste excrescente, cam 3-5 pe toata circumferinta. Alea arata limita uzurii, adica daca alea sint la nivel cu restul profilului, anvelopa e uzata. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.471 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Stiu ca anvelopele au si markeri de uzura. Dar treaba asta e specificata si in lege ca sa nu circule lumea pe strada cu slickuri.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Adrianno @ 14 Jun 2007, 01:00) Stie cineva daca se ia amenda pt ca roata de rezerva are uzura de grad mediu ?? ca sa stiu ca vad ca de la un timp politia ma oprit pt trusa instictor... ca le e cam foame tu ar trebui sa stii cel mai bine, ca doar tu ai luat amenda in 4 iunie...sau...ai uitat(visat)? ![]() QUOTE(Adrianno @ 6 Jun 2007, 19:51) apropo de cauciucuri, ma oprit politia acum 2 zile si am luat amenda ca aveam rezerva tocita, si o roata de pe masina tocita, http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=939871 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
diaconuliviu |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.569 Joined: 17 August 04 From: Space, the final frontiere ![]() |
Pai el a luat amenda pentru roata aia de pe masina tocita; probabil politistii au vrut sa-l scape de pedeapsa si i-au cerut rezerva, in caz ca era buna, il munceau putin pe marginea soselei s-o schimbe. Asa, l-au amendat.
A, si PROFILUL anvelopei rezerva trebuie identic cu al rotii schimbate, mai ales la rotile directoare. |
--------------------
Opel
Corsa
2001
- xx Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur. SSP,K! |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
E, lasati, ca rotile de rezerva format mic nu cred ca au acelasi profil cu rotile standard. Atat ca nu trebuie sa le pui pe fata.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
borciparte |
![]()
|
![]() da Group: Banned Posts: 171 Joined: 7 June 07 ![]() |
@klasu, ce ai vrut sa spui?
|
--------------------
Dacia 1300
1980
- x 10 BOR Romania, tara tuturor imposibilitatilor!
Clona de-a lui cristirenault |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Ce nu ai pricipit?
E vorba de roțile de rezervă "reduced size" ce vin mașinile străine... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
borciparte |
![]()
|
QUOTE(klaus @ 19 Jun 2007, 20:28) E, lasati, ca rotile de rezerva format mic nu cred ca au acelasi profil cu rotile standard. Atat ca nu trebuie sa le pui pe fata. tu ce intelegi din aceasta exprimare? Eu nu am priceput, de', am Dacie si nu sunt asa in tema cu masinile straine cu roti de rezerva de dimensiuni reduse, vroiam sa imi spuna klasu ce si cum dar nu am inteles, poate e vina mea. |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
Eu par egzamplu am rezerva (adică scrie pe ea) 155/R13.
Bon. Pe roți am 175/70/R13 (în CI a mașinii scrie ori 155 SR 13 sau 175/70/R13. Pe roți e un profil (mă rog, oarecare), pe rezervă cu totul și cu totul altul, în sensul că e mașcat frate, are niște pătrățoaie - ca să zic așa - care te scutură de te-nnebunesc. Ideea e că nu pot merge cu viteză cu nenorocirea aia, tre' să mă opresc musai în prima vulcanizare. Asta ca să nu mai zic că, deși scrie pe el că-i R13, mie mi se pare totuși mai mic decît celelalte patru. Hm. Stă pe-o parte. Cam asta-i povestea cu rezervele "mai mici" ale mașinilor străine. Acuma, nu știu cît de adevărat e că n-aș avea voie s-o montez pe față. Adică dacă fac pană pe față n-am voie să înlocuiesc roata cu rezerva "legală" din dotarea originală a mașinii? He-he, aș vrea să văd milițianu' care pretinde așa ceva! Apropo, pe jantă este aplicată (așa, ca un plumb de echilibrare mai mare) o plăcuță roșie pe care scrie cu alb în frumoasa limbă franceză tocmai că roata suportă nu știu cît enșpe kile greutate și nu știu ce viteză și că să nu merg cu ea mai departe decît prima vulcanizare. Așa că... asta e. |
--------------------
Renault
11
86/GTX/F3NB718/1709/55/GPL BRC/AT90/STAG100
- 126.000 km Am întrebat, n-am dat cu parul.
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Păi e mai mică, ia vezi ce scrie după 155/ ... E mai îngustă cu 20mm și probabil are și talonul mai mic... (al doilea număr însemnând procentul din lațime, egal numeric cu valoarea înălțimii talonului...)
Dacă pui o astfel de anvelopă pe față, îți asumi niște riscuri... De preferat se înlocuiește roata cu pană de pe față cu una bună de pe spate, și rezerva în locul celei de pe spate... This post has been edited by Catalin Marinarul: 19 Jun 2007, 20:06 |
--------------------
-
-
|
|
borciparte |
![]()
|
deci eu p-aia cu montarea pe fata nu am inteles-o. Probabil ca klasu, daca face pana pe fata, da jos o roata de pe spate, o pune pe fata si pune in spate p-aia mica
![]() |
--------------------
Dacia 1300
1980
|
C a t a l i n |
![]()
|
N-ai nevoie de 2 cricuri... cred că glumești...
Ai pană stânga față... Scoți rezerva, ridici pe cric de spate, scoți o roată bună, pui rezerva, dai jos de pe cric, ridici pe cric pe față, dai jos roata cu pană, pui roata bună... Teoretic... La mașini străine, apar diferențe mari în diametru și lățime între roțile "de drum" și rezervă, de aceea e recomandată această operațiune... This post has been edited by Catalin Marinarul: 19 Jun 2007, 20:10 |
--------------------
-
-
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Adica tu vrei sa spui ca ai nevoie de 2 cricuri? Baiiii.....baaaaaiiii.
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Aleks |
![]()
|
![]() membru corespondent Group: Members Posts: 253 Joined: 7 July 06 From: Iasi ![]() |
Cătăline, îmi pare rău (sincer, că aș fi avut salariu mai mare
![]() Nea milițianu' poa' să moară de ciudă, că mor și eu de gît cu el în tribunal. Mașina e dotată cu această rezervă, plasată într-o "cușcă" sub mașină (nu ca Logan, în portbagaj, într-o "groapă", ci efectiv sub mașină; desfac un șurub în portbagaj, cu cheia de roți, "cușca" se duce de pămînt și rezerva hop și ea). Am încercat să bag roata "normală" cu ocazia penei în "cușca" aia și... nu încape. Prin urmare, vrea-nu vrea, nea milițianu' o va lua în goarnă pentru că asta e cu tipul ăsta de rezerve. Că doar n-oi merge cu rezerva în portbagaj de dragul lor. |
--------------------
Renault
11
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Și eu am aceea cușcă sub mașină, dar am roată "normală"...
Eh, vorbim teoretic....fiecare face cum poate, cum știe, cum vrea, și în funcție de timp, etc... Cel mai bine e să nu fie nevoie... L.E.: Da, dar să presupunem că ai mașină cu jante de aliaj de 17" lațime 215mm, iar rezerva e pe 15", lațime 145mm... Ai curaj să o montezi pe față, chiar și temporar? ![]() This post has been edited by Catalin Marinarul: 19 Jun 2007, 20:23 |
--------------------
-
-
|
|
Aleks |
![]()
|
Oricum, descrierea penei cu "sus pe cric, pui rezerva pe spate, jos de pe cric, sus pe cric și pui roata din spate pe față" m-a făcut să rîd cu lacrimi.
Să zicem că m-apuc eu de chestia asta (deși încă n-am ajuns la pastile înainte de culcare), da' s-o vedem pe nevastă-mea de 1,6 m și 45 de kile cum se-nhamă la treabă cu milițianu' bălăngănindu-și pulanu' pe marginea șoselei și așteptînd să salte ea și să coboare cricu' de enșpe ori ca să stea rezerva pe spate. Ca să nu mai zic c-am și uitat de cînd am avut o pană și cre' că nu se mai desfac roțile alea decît cu degresare, răbdare și sărituri acrobatice pe cheie. ![]() Hai să rezumăm subiectul: trăim în România și Garcea ne ocupă tot timpul. ![]() <span class='edit'>19 Jun 2007, 20:18:</span> Cătăline, chiar m-ai băgat la idei... știam că Novele au și ele "cuști"... hm... da' nu m-am gîndit niciodată... chiar, ce-ar fi să lărgesc "cușca" ? Scap și eu de-un stres. Pe bune. E-o idee... Și încă bună. Adio stresu' cu vulcanizarea. Cre' c-o pun în practică foarte curînd. HA-HA Păi dac-aș avea așa o mașină, ce mi-ar mai trebui rezervă ? Chem elicopteru' să mă depaneze ! ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Aleks: 19 Jun 2007, 20:21 |
--------------------
Renault
11
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(Catalin Marinarul @ 19 Jun 2007, 22:09) La mașini străine, apar diferențe mari în diametru și lățime între roțile "de drum" și rezervă, de aceea e recomandată această operațiune... asta e o gluma tare ![]() This post has been edited by thunder: 19 Jun 2007, 20:31 |
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
klaus |
![]()
|
Unele masini (in special cele din gama Mercedes, dar sunt si de la alti producatori - Chevrolet, Peugeot, Volvo, Kia, Toyota, Fiat) au o "roata de rezerva temporara", sau "roata de rezerva de uz temporar".
In fapt este vorba de o roata de rezerva mult mai ingusta decat cele cu care vine echipata masina, pentru a ocupa cat mai putin loc in portbagaj (se castiga spatiu pentru bagaje). Astfel de roti de rezerva au 2 limitari: viteza maxima (parca 80km/h) si interdictia de a se monta pe fata, mai ales ca unele nu sunt numai mai inguste, dar sunt si mai mici in diametru decat rotile masinii. Si boparterci - vezi ca de 3 ori m-ai invocat, de 3 ori m-ai invocat gresit. Daca doresti iti pot desface pe litere nick-ul meu daca in intreg este ilizibil. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.629 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(Aleks @ 19 Jun 2007, 20:10) Mașina e dotată cu această rezervă, plasată într-o "cușcă" sub mașină (nu ca Logan, în portbagaj, într-o "groapă", ci efectiv sub mașină; desfac un șurub în portbagaj, cu cheia de roți, "cușca" se duce de pămînt și rezerva hop și ea). Am încercat să bag roata "normală" cu ocazia penei în "cușca" aia și... nu încape. Prin urmare, vrea-nu vrea, nea milițianu' o va lua în goarnă pentru că asta e cu tipul ăsta de rezerve. Că doar n-oi merge cu rezerva în portbagaj de dragul lor. sa te fereasca necazul de o pana pe ploaie, ninsoare etc ![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
QUOTE(thunder @ 19 Jun 2007, 21:30) asta e o gluma tare ![]() Aș face eu o glumă la adresa ta... dar nu am decât de pierdut... în sensul că nu merită... E vorba de vreo 2 INCH (1"= 2.54 cm) ![]() This post has been edited by Catalin Marinarul: 19 Jun 2007, 20:40 |
--------------------
-
-
|
|
thunder |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 540 Joined: 22 April 04 From: Pitesti ![]() |
bun ... atunci scuze, poate chiar gresesc ... dar un link ceva ca sunt curios
|
--------------------
Opel
Astra H
2006
- B-50-WSE Doua lucruri sunt infinite: universul si prostia umana. Despre univers nu sunt inca sigur. Albert Einstein
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
uite iegzemplu de roata dinasta speciala. Pe unele chiar scrie mare "MAX 80km/h"
mboot1a.jpg spare.jpg 28TYRES.jpg This post has been edited by driverx: 19 Jun 2007, 21:07 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th June 2025 - 06:56 |