DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> 280 de lei, taxa ca sa-ti iei inapoi masina saltata, ..daca ti-au prins-o parcata neregulamentar

bolovan_ro
post 26 Jun 2007, 16:17
Post #31

Membru autentic

Group: Members

In principiu circul cu masina (serviciul meu ii la 5 km de oras). Dar in oras...cind am de mers la scoli...etc...si nu mai trebuie sa merg la lucru...rucsacelul in spate...si cu mijloacele de transport. Motivul? Simplu...nu tot timpul am loc de parcare...si prin urmare...sau ma invirt pina gasesc loc (consum benzina)...sau parchez ilegal si platesc amenda...ambele variante absolut neconvenabile pentru mine. Nu-mi este greu sa-mi misc curul 3-400 m pina si din statie. Dar rominul ii mai cu mot...si are impresia tot timpul ca el ii mai presus de tot...si totul ii este permis...
Asta-i identica cu antiradarul...huh? Sa-l interzica...din partea mea...nu-mi pasa...eu ori cum nu incalc legea. Cine vrea sa incalce legea...il priveste...dar nu are voie sa o faca atit timp cit sint si eu pe soseaua respectiva, si exista riscul sa-mi fie pusa viata in pericol de un gunoi de gigel care-i mare smecher.

--------------------
Dacia Logan II 2016/Laureate 0.9TCe
Suma inteligentelor pe pamint ii constanta, populatia este in crestere
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tudor
post 26 Jun 2007, 17:25
Post #32

Moderator

From: Bucuresti

QUOTE(cristib @ 14 Jun 2007, 08:59)
este ok. e adevarat ca-n unele zone sint putine parcari. dar asta nu inseamna ca nu poti parca mai departe si apoi sa mergi pe jos. ca doar nu-ti pica c*****e. da' romanu', in fudulia lui, nu poate sa-si deplaseze pretiosul posterior decat cu masina. ca de', rade lumea de el daca-l vede pa jos.
io as interzice circulatia auto in centrele oraselor mari definitiv. cu exceptia transportului in comun. sa invete romanu sa mai mearga si cu bicicleta si pe jos, ca nu-i strica oleaca de miscare si nu-i afecteaza cu nimic imaginea. sa invete ca nu e nici o rusine daca-si da curu' umflat jos din masina si-o ia perpedes.
*

Subscriu si intaresc !!!

Si mai spun un lucru: toate locurile de parcare ce pot fi amenajate (in limita spatiului disponibil in fiecare oras) sa fie amenajate si parcarea sa coste. Sa coste pentru ca primaria sa aiba bani sa sustina un trasport in comun civilizat si rapid, sa faca curat in oras, sa amenajeze spatii verzi care sa mai reduca din poluarea generata de masini. Chiar nu conteaza raportul intre masini si spatii disponibile, se regleaza prin pretul parcarii. Exagerand un pic, daca in Bucuresti ar fi doar 50 de locuri de parcare, atunci 1 loc de parcare ar trebui sa coste 1 mil. de euro pe an; d'alde columbeanu si becali sa plateasca, iar din banii lor primaria sa amenajeze transport in comun civilizat si performant.

In mintea mea ideal ar fi cam asa: daca circula o masina in oras, atunci ea sa fie in bune conditii tehnice, sa emita noxe doar in limite stabilite, sa aibe un aspect corespunzator (negaurita, neinfundata etc), sa fie curata (spalata) regulat, sa fie asigurata, sa fie parcata pe loc de parcare amenajat. Cine isi permite sa tina masina asa, acela sa o tina, cine nu, sa foloseasca alte mijloace de transport. In locul spatiului ocupat de harburi si garajele in care sunt tinute nemiscate cazane nefolosite ar putea fi amenajate spatii verzi. Sa ai masina nu e obligatoriu. Nu scrie in nici o lege sau in constitutie ca trebuie ca fiecare om sa aiba masina. Cine vrea masina trebuie sa-si asume si costurile conexe. Cine nu vrea (nu-si permite) sa-si asume costurile conexe foloseste taxiul, transportul in comun, bicicleta, rolele sau mersul pe jos.

--------------------
Renault Clio III 2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi
Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
+
tarzy
post 26 Jun 2007, 17:35
Post #33

aroist

From: Bucuresti

hmmm .... mi usor cu detectoarele ca banuiesc ca la astea te refereai (antiradarul e altceva). nu de alta dar gigel e jmeker si incurcaret si la viteze legale.

@Tudor - problema e .... complexa si are multe aspecte.

cel putin teoretic numai masinile in bune conditii tehnice au dreptul sa circule (si implicit la un loc de parcare "oficial"). legea exista ... problema sta la aplicare

This post has been edited by tarzy: 26 Jun 2007, 17:38

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
eugeniuz2004
post 26 Jun 2007, 21:15
Post #34

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(Bogdan_F @ 15 Jun 2007, 09:13)
... Pana atunci nu vad de ce ar face primaria parcari moca din banii publici (deci suportat si de cei care nu au masina)

...

La Londra si in multe orase europene, te misti mult mai usor cu transprtul public decat cu propria masina. Asa ar fi normal sa fie si la noi.
*

Ca bine le spui tu pe toate.
Dar de ce din banii mei sa se investeasca in mijloace de transport subventionate pentru cei care nu au masina? (ca replica la constuirea de parcari din banii publici)

Transportul in comun va fi in RO ceea ce este astazi in Germania cand vor fi polii magnetici ai pamantului inversati. Si ca o completare acolo vii cu masina pana la parcari de tip P+R (park und /and ride)de unde ai mijloace de transport la standarde si respectand cu strictete un orar. Se intampla asa ceva la noi?

Si pentru cei ce se plang de lipsa de parcari din Iasi: noi i-am votat de la revolutie incoace pe toti cei ce ne conduc si o fac in interes propriu.

--------------------
Kia Cee'd 2008 SW BEST - IS-96-AEU
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 06:12
Forum Renault