DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages  1 2 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Sfat!, Accident

Cr3ativ3
post 18 May 2008, 12:53
Post #1

Ma-nvart pe-aici...fac cercuri

Group: Members
From: PITESTI

Vineri pe la 20:00 un tip nu imi acorda prioritate de dreapta si intra fix in mine! Am nevoie de ceva sfaturi pt la service! Eu spun ca trebuie inlocuit tot ce e stramb! Cum rezolv partea din spate a pragului si aripa? Aveti mai jos cateva poze!

Attached thumbnail(s)
IMG_2157.JPG ( Size: 535.24k ) Number of downloads: 238
IMG_2159.JPG ( Size: 447.72k ) Number of downloads: 225
IMG_2160.JPG ( Size: 418.33k ) Number of downloads: 192
IMG_2161.JPG ( Size: 594.34k ) Number of downloads: 179
IMG_2158.JPG ( Size: 511.41k ) Number of downloads: 158
IMG_2162.JPG ( Size: 316.55k ) Number of downloads: 182

--------------------
Dacia Logan Ambition 2004
Nu stiu sa ma semnez :P !
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
liviu2004
post 18 May 2008, 14:24
Post #2

Membru autentic

Tata a patit la fel. Unde vezi ca se termina chederul, se taie de acolo si se sudeaza un nou subansamblu cu tot cu aripa.

@AR: asta e forum, s-a postat o intrebare la care se poate da un raspuns. Te rog abtine-te pe viitor.

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
Cr3ativ3
post 18 May 2008, 15:10
Post #3

Acolo la jumatatea usii din spate? Banuiam eu ceva dar nu eram sigur! Se vede ca s-a deplasat de acolo!

L.E. La stalp or putea repara fara sa se vada?

This post has been edited by Cr3ativ3: 18 May 2008, 15:12

--------------------
+
liviu2004
post 18 May 2008, 16:08
Post #4

Membru autentic

La cum arata acolo, cred ca e posibil sa se indrepte. Nu e mare lucru.

--------------------
Opel Tigra Twintop 2005
+
speed_fane
post 18 May 2008, 17:19
Post #5

Prefer sa tac daca nu stiu.....

From: Bucuresti

usa fata poate nu o schimba dar ce din spate mai mult ca sigur, o sa iasa bine stai linistit, desi ai ceva de alergat dupa hartogaraie!

succes in rezolvarea problemei, si imi pare rau sa aud de cele intamplate

--------------------
VW PASSAT /Ex:Logan 1.9 TDI / 1.5dci HL / Preferance - B 220 FUG /Ex:B51FUG
+
Cr3ativ3
post 18 May 2008, 18:03
Post #6

Prefer sa schimbe tot! Sunt ingrijorat de pragul ala pt ca or sa bage sudura si nu vreau sa se vada! Masina e pusa pe lista de vanzari in vara asta sad.gif!

L.E. Maine o sa merg la Omniasig unde are individul asigurarea! Ce hartii trebuie sa am cu mine? Ei sunt cei care decid daca se schimba sau nu piesele avariate?

This post has been edited by Cr3ativ3: 18 May 2008, 18:09

--------------------
+
speed_fane
post 18 May 2008, 21:35
Post #7

Prefer sa tac daca nu stiu.....

da, la constatare un individ intocmeste un proces verbal in care este trecut tot ce se inlocuieste/repara

hartiile de asigurare, polita, dovada politie, carticica casco, in mare ar trebui sa ai un dosar al masinii cu toate hartiile ca cine stie ce iti mai cere ala, ps ia si cartea de identitate a masinii..

succes

This post has been edited by speed_fane: 18 May 2008, 21:35

--------------------
VW PASSAT /Ex:Logan 1.9 TDI / 1.5dci HL / Preferance - B 220 FUG /Ex:B51FUG
+
koldun
post 18 May 2008, 23:44
Post #8

un om

From: CT

Fii foarte atent la ce scrie ala in constatare. Va incerca sa incline balanta mai mult spre "reparatii" decat spre "inlocuiri" sa iasa cat mai ieftin. Tu ramai pe metereze si vezi sa nu omita ceva. Va spune ca si daca se omite ceva acum, se va mai consulta inca odata cu service-ul dar ce e scris de la bun inceput, scris ramane. Ideea de baza pentru el va fi: cat mai putin si mai ieftin.
Succese!

--------------------
Renault Captur TCe 0.9 2016
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
+
horsewhisperer27
post 19 May 2008, 01:18
Post #9

Membru autentic

eu zic sa nu te arunci asa usor la schimbat si taiat.
usa spate se schimba clar...aia din fata mai mult schimbata decat indreptata.zic eu!

dar restul nu ai grija, ca se indreapta absolut fara probleme si fara urme daca te duci in service adevarat.

da-mi pm daca vrei sa iti recomand un service in care m-as duce eu.
dincolo de asta va fi decizia ta.
succes si sa stii ca toti am patit-o! sad.gif sad.gif sad.gif

--------------------
fan VAG!
+
dragos1908
post 19 May 2008, 12:03
Post #10

Membru incepator

From: craiova

Eu m-as tine de capul celor de la asigurari pina mi-ar schimba tot ce e deformat!

Bine-nteles ca ei incearca sa dea cat mai putini bani ... asa ca nu or sa vrea dar, mai e o solutie: daca constatatorul din service zice ca nu se poate indrepta un reper, cei de la asigurari nu mai au ce comenta!

Daca baietii din service vor fi constiinciosi nici nu se va observa ca masina a avut un accident.

Bafta!

--------------------
Dacia logan ambition 1.6 MPI 2006, - DJ20TAL, Mio C520
Am, nu dau, si bine fac!
+
ionutctn
post 19 May 2008, 12:08
Post #11

Membru cu TDI

Dupa ce se vede in poze, se inlocuiesc ambele usi iar restul TREBUIE indreptat daca vrei sa iasa o treaba buna. Daca vrei sa puna sudura pe ea, nu vad bine lucrul asta. Inca o chestie: sa treci pe la baietii aia la service care o sa ti-o lucreze si sa ii "omenesti" cum se poarta. Sa le atragi atentia sa iti vopseasca usile alea noi pe care ti le vor aduce inainte sa le monteze pe masina, altfel ti le vor monta nevopsite iar cand le vor vopsi, vor "gaza" toata masina. Vorbeste cu ei toate aspectele.

This post has been edited by ionutctn: 19 May 2008, 12:12

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
People who say it cannot be done, should not interrupt those who are doing it.
+
Cr3ativ3
post 19 May 2008, 15:38
Post #12

Ms de pontul cu vopsirea, sunt sigur ca nu imi trecea prin cap! Dar pragul si aripa spate? La alea ce le fac pt ca nu pot fi vopsite inainte! Am fost la asigurare intocmit dosar => imi schimba doar usile restu au zis ca se repara! Sa vedem ce or sa zica si cei din service miercuri ! Inca o intrebare! Puntea din spate cum o verifica? Daca se constata ca este stramba sau ceva avariat pe la articulatii se schimba si alea chiar daca nu e scris in raportul acela?

L.E. In service o sa merg la Iatsa Stefanesti ! Cunosc un mecanic acolo de mult timp si sper sa puna o vb buna! De " omenit " nici nu se punea problema! Cam cat mai merge ? 50-100 de lei?

This post has been edited by Cr3ativ3: 19 May 2008, 15:43

--------------------
+
ionutctn
post 19 May 2008, 16:05
Post #13

Membru cu TDI

Daca in constatare ti-a scris ca se repara restul in afara de usi e foarte bine. Cinstesti si tu lumea pe acolo sa se poarte frumos cu masina. In mod normal la ce se vede la tine se procedeaza asa: usile ti le aduce dezechipate (fara manere etc.) si le va vopsi inainte de montare asta in timp ce la masina vor lucra aia de la tinichigerie la demontare, indreptare, dat chit, toate operatiunile pana la vopsire la ceea ce ramane pe masina si nu se inlocuieste. Pragul si aripa spate ti le va vopsi prin izolare (pune ceva in jurul locului acela) si oricum o sa ti le dea pierdut. Nu se va cunoaste daca e meserias. Dupa ce a vopsit ce nu se schimba (aripa si pragul) vine cu usile deja vopsite, le monteaza pe masina, le echipeaza cu manere, geam si ce mai e pe acolo si e gata masina.
Cat despre bani, parerea mea e sa dai 50 lei la tinichigerie si 50 lei la vopsitor cu mentiunea sa le dai cand intra masina in service inainte sa se apuce de treaba si sa fii tu convins ca te-ai facut inteles.
Sa ne zici ce a iesit.

This post has been edited by ionutctn: 19 May 2008, 16:05

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
+
WNS
post 19 May 2008, 16:16
Post #14

Membru

QUOTE(Cr3ativ3 @ 19 May 2008, 15:38)
Puntea din spate cum o verifica? Daca se constata ca este stramba sau ceva avariat pe la articulatii se schimba si alea chiar daca nu e scris in raportul acela?
*

In comanda catre service pe care ti-au dat-o cei de la asigurari este mentionata verificarea geometriei rotilor ?
Asa se verifica puntea si articulatiile. Iar daca se constata elemente afectate (strambe, deformate, etc) se inlocuiesc.
Bafta.

This post has been edited by WNS: 19 May 2008, 16:23

--------------------
Audi A4 B7 2.0 TDI-2007-Multitronic
Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
+
Cr3ativ3
post 19 May 2008, 17:34
Post #15

Nu in comanda nu este mentionata geometria!

--------------------
+
WNS
post 19 May 2008, 17:51
Post #16

Membru

In mod normal ar fi trebuit sa treaca si o verificare a geometriei rotilor.
Sfatul meu este sa mergi prima data la service si sa-i intrebi pe cei de acolo daca e posibil sa solicite ei o "recostatare" pt a verifica si acest aspect, sau daca acest lucru se face obligatoriu la toate masinile reparate cu astfel de daune. Pt ca in acest caz nu mai e necesara mentionarea acelei verificari, fiind inclusa in deviz. Sunt unele service-uri care au in politica lor unele operatiuni obligatorii ce se efectueaza, deci nu este exclus.
Daca este necesar acordul companiei de asigurari pt asa ceva, mergi la inspectorul de daune care ti-a facut constatarea si il rogi sa treaca si o astfel de verificare pt a dormi si tu linistit. Trebuie sa-i mentionezi si sa-i dai de inteles ca tu nu doresti nimic altceva decat ca masina sa fie cat mai aproape de forma initiala. Dar foarte important este sa nu-ti pierzi cumpatul acolo si sa te certi cu el, pt ca se va ambitiona si iti va pune numai bete in roate pe unde va avea posibilitatea. Toate discutiile cu el trebuie purtate cat mai calm, dar ferm.
Bafta.

--------------------
Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
+
koldun
post 19 May 2008, 18:00
Post #17

un om

QUOTE(Cr3ativ3 @ 19 May 2008, 18:34)
Nu in comanda nu este mentionata geometria!
*

Ti-am zis sa fii atent la musiu' constatatoru'!

QUOTE(WNS @ 19 May 2008, 18:51)
... masina sa fie cat mai aproape de forma initiala...
*

Mi-as permite sa zic: exact cum era inainte!

Succese!

--------------------
Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson
+
WNS
post 19 May 2008, 18:02
Post #18

Membru

Asa ar fi ideal, dar din pacate nu mai este posibil si in practica.
Iar cei de acolo sunt constienti de acest lucru si automat li se va parea ca au de a face cu un client problema, daca colegul nostru le va mentiona ca doreste masina "exact cum era inainte de accident".
Iar detaliile de exprimare pot face diferenta intre o atitudine ostila si una normala.
Numai bine.

This post has been edited by WNS: 19 May 2008, 18:09

--------------------
+
koldun
post 19 May 2008, 18:34
Post #19

un om

Pai exact la asta ma gandesc si eu: daca Cr3ativ3 va adopta de la inceput atitudinea tip "mai baieti, faceti-o si voi cat puteti ca sa arate ca inainte" mi se pare ciudat. Cel putin eu nu as proceda asa. El, sa faca cum crede el mai bine.
Succese!

--------------------
Homer Simpson
+
WNS
post 19 May 2008, 18:38
Post #20

Membru

Cred ca nu m-am exprimat eu bine. Eu faceam referire la cei de la compania de asigurari. Acolo treburile sunt mai delicate.
In ceea ce priveste pe cei din service subscriu la cele postate de tine.

--------------------
+
FILter
post 19 May 2008, 18:47
Post #21

Membru autentic

Nici un constatator normal la cap nu va recomanda geometria rotilor daca ai aripa infundata ca in pozele din primul post. Cel mai probabil pe langa ce se vede cu ochiul liber iti va mai inlocui maxim macaraua de geam spate cu motoras, etc pentru ca e clar nefolosibila dar pentru asta exista reconstatare in momentul in care se apuca aia sa-ti faca treaba pentru ca fiecare service respectabil primeste vizite mai mult sau mai putin dese de la un agent al firmellor de asigurari cu care au decontare directa.

--------------------
Dacia -X- 2000 toamna
+
Cr3ativ3
post 19 May 2008, 21:21
Post #22

FILTer nici daca pe janta spate se vad urme de lovituri si vopsea de pe bara tampitului care a dat in mine? I-am aratat asta ! Deci voi pe scurt imi spunetzi sa stau pe langa baietii din service cand se apuca de demontat si sa ii atentionez! " Trece si aia , trece-o si pe cealalta la reconstatare" !

Koldun sfatul tau pt constatare e f bun dar degeaba daca eu am intrat pe net deabea dupa ce am fost la nenea ala! E primul incident de genul asta (deabea am luat carnetul) si ma fastacesc rau de tot sad.gif(! In service o sa merg cu matusamea pt ca ea mai cunoaste ce si cum pe acolo!

This post has been edited by Cr3ativ3: 19 May 2008, 21:28

--------------------
+
WNS
post 19 May 2008, 21:53
Post #23

Membru

Daca janta prezinta urme de avarie, obligatoriu trebuie facuta o verificare a geometriei, iar cel de la asigurari trebuia sa mentineze in comanda. Puntea se poate deforma foarte putin (insesizabil cu ochiul liber) iar masina nu va mai calca cum trebuie pe roti niciodata.
Daca pe cei din service ii altoiesti cu o atentie, reusind sa-i atragi de partea ta, te vor indruma si sfatuii ce si cum sa faci, astfel incat sa nu ai probleme cu cel de la asigurari.
Bafta.

This post has been edited by WNS: 19 May 2008, 21:54

--------------------
+
FILter
post 19 May 2008, 23:43
Post #24

Membru autentic

Sorry... my bad. Abia dupa zoom si am vazut urmele de vopsea visinie (parca) de pe janta. Aripa nu e foarte mult infundata de aia mi s-a parut ca impactul a fost mai mult pe usa fara a atinge roata. Nu cred ca vei avea probleme cu geometria deoarece se vede ca s-a infipt in usa si doar a sters janta, insa cand te duci la baiatul de la receptie lasa-i un 10 lei acolo si zi-i ca vrei sa vorbesti cu cineva pentru o eventuala problema la geometrie. Il ungi si pe ala binisor ca sa aiba in vedere geometria rotilor la reconstatare ca pe tine oricum nu cred ca te primesc langa ei cand se apuca de lucru la masina. Una e un schimb de ulei si alta e cand schimbi usi.

--------------------
Dacia -X- 2000 toamna
+
Cr3ativ3
post 20 May 2008, 12:32
Post #25

Multumesc mult de sfaturi! Maine de dimineata o duc in service! Cam cat ar trebui sa le dau la mecanii de la tinichigerie care se ocupa de masina? Colac peste pupaza acum am venit de la Bucuresti si am avut alta belea! Mi-a fiert apa sad.gif(! Acum caut topicul despre chestia asta sa vad ce are sad.gif!

This post has been edited by Cr3ativ3: 20 May 2008, 12:34

--------------------
+
ionutctn
post 20 May 2008, 14:22
Post #26

Membru cu TDI

@Cr3ativ3
Stai linistit cu geometria. Din ce se vede in poza 2, janta nici macar nu e deformata. Ca sa iti spun mai la concret, nu orice lovitura in janta inseamna ca s-a stricat geometria. Nu are nimic masina acolo stai linistit.

--------------------
Dacia 1310 1998
Skoda Superb Elegance
+
Cr3ativ3
post 20 May 2008, 14:31
Post #27

Daomne ajuta! Referitor la cealalta problema! Azi mi-a fiert apa! Abur de sub capota bla ,bla ,bla cu tot tacamul, cu bulburuci cu chestii! Am observat deabea cand a inceput sa iasa abur de sub capota! Am tras pe dreapta imediat si am lasat-o sa se raceasca! Se poate impusca garnitura de chiuloasa asa repede? Alte defecte pot aparea din cauza asta? Daca am spuma alba pe joja(nu am ) si pe capacul de la ulei(nu imi gasesc cuvintele acum sa explic) inseamna ca s-a impuscat garnitura?

--------------------
+
C a t a l i n
post 20 May 2008, 14:36
Post #28

Geometria aia înseamnă deplasare de câțiva mm, pe care mă îndoiesc că îi poate vedea cineva într-o poză.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
Cr3ativ3
post 20 May 2008, 14:37
Post #29

Oricum pt linistea mea o sa o bag la verificat!

--------------------
+
Serje
post 20 May 2008, 14:44
Post #30

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

Cr3ativ3
Sau ti s-a blocat termostatul. ( http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...24&hl=termostat )
Dar cum de a ajuns sa-ti iasa aburi ? Scuze ca te intreb dar ... exista acolo in bord un indicator ... . Ceasurile si indicatoarele de bord is puse acolo cu un anumit scop.

This post has been edited by CuTzU: 20 May 2008, 14:46

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
2 Pages  1 2 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 24th July 2025 - 00:42
Forum Renault