Mai exista lapte proaspat adevarat?, Suntem in era alimentatiei "chimice"
![]() ![]() ![]() |
Mai exista lapte proaspat adevarat?, Suntem in era alimentatiei "chimice"
LemonDemon |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
|
||
--------------------
None
None
N/A
|
|||
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Da nu v-ati gandit ca poate laptele ce se colecteaza este supus unor teste ?
|
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
ageana |
![]()
|
![]() -> Group: Members Posts: 1.885 Joined: 9 September 06 ![]() |
Da, aste masurata densitatea. In rest nimic altceva.
|
--------------------
Ideal
Pro Rider
2009 Percussive maintenance engineer.
Turkish rhombus owner. Dezmembrez Ferrari Enzo 2003, motor bun, nu papă ulei. |
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
Sincer prefer laptele in care mai cade un balegar decat ala in care sunt bagate en'spe mii de substante chimice care sa il tina "proaspat". Pentru ca balegarul se opreste in tifon... pe cand chimicalele trec...Plus ca balegarul este biodegradabil .
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
lm |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 13 July 04 From: Tg-Mures ![]() |
Mai documenteaza-te !
|
--------------------
Ex.Dacia
1100,1310
1971/1991
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Sunt curios daca noi, cu atatea chimicale ingurgitate sau inhalate, vom mai fi biodegradabili... sau vom fi mumificati de vii...
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
SerbanS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 449 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Hmm da ce probe aveti ca se baga chimicale in lapte ????????
|
--------------------
Renault Symbol
1.5 dci 80 cp Dynamique + clima
2006 A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
|
|
ageana |
![]()
|
Cred ca e mit treaba asta cu chimicalele. Dupa parerea mea e doar pasteurizat laptele. Nu cred ca se adauga chimicale (nu bag mana in foc)
|
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Pai numai cand ai spalat galeata cu vreun detergent si cat ai clati-o, tot raman urme de chimicale... asa ca stiu taranii ce stiu
![]() This post has been edited by vis-a-vis: 6 Jul 2007, 12:15 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Andrul |
![]()
|
![]() Membru' Group: Members Posts: 208 Joined: 4 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Laptele, asa cum il iei de la sanul vacii, daca il fierbi (nu inchizi focul la primul baldabac, il inchizi cand incepe sa urce), deja ai terminat pe viata 95% din vitaminele pe care le are. Asa ca ori esti haiduc si bei direct cum il scoate, ori il fierbi si il bei sau bei de la cutie e tot acelasi lucru. Bine aici nu ma refer la data de expirare sau la ocntinutul de grasime/proteine.
@visavis> cam asa ceva This post has been edited by Andrul: 6 Jul 2007, 12:27 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition
- B-XX-XXX
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Ma ale naibi vitamine, se evapora?
|
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
SerbanS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 449 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Deci si laptele la punga si laptele de la tarani contin acelasi procent de chimicale daca e asa cum ziceti domnule vis a vis. Sa inteleg ca dumneavoastra acasa va spalati vasele doar cu apa (si aceea apa distilata pentru ca cea de la robinet contine chimicale).
Ca sa revenim la problema igienei. Ce o fi mai sanatos sa bei lapte la punga sau lapte de la tarani care il tin 10 ore pe taraba in soare. A si vreu si eu raspunsul la o intrebare - de unde naiba au taranii astia atatea sticle sa puna laptele in ele ca doar nu beau ei atata suc ![]() |
--------------------
Renault Symbol
2006 A studia și a nu gândi este o risipă. A gândi și a nu studia este periculos.
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
@vis-a-vis: nu, se distrug prin fierbere...
@SerbanS : eu ziceam de laptele care mi-l da mie vaca din curte. care cum l-am muls cum il bag in frigider sau il beau... ![]() Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 6 Jul 2007, 12:32 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
ageana |
![]()
|
Daca ar fi sa beau lapte l-as prefera de departe pe cel cu chimicale dar mai "curat", filtrat, pasteurizat decat cel "natur".
|
--------------------
Ideal
Pro Rider
|
SerbanS |
![]()
|
Si nu o mai bagati pe aia ca uite domne ce sanatosi sunt taranii nostrii. Conform institutului national de statisticalink ( a se vedea pagina 44 ) durata medie a vietii la oras o depaseste pe cea a duratei medii a vietii in mediul rural. Stiu ca statistica prezinta cifre "seci" dar asta era realitatea pentru perioada 2002-2004 - oraseanul traieste in medie cu 2 ani mai mult decat locuitorii mediului rural.
@alydor - mda cam greu totusi sa ti vaca pe balcon This post has been edited by SerbanS: 6 Jul 2007, 12:38 |
--------------------
Renault Symbol
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Fa o statistica si cu numarul de spitale din mediul rural si cel urban apoi fa un raport la numerele din statistica ta si vezi ce-ti iese
![]() Si aia ultimi 2 ani, un orasean ii traieste de obicei in chinurile bolii, tinut in viata doar de medicamente... asa ca, mai bine lipsa ![]() This post has been edited by vis-a-vis: 6 Jul 2007, 12:47 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
SerbanS
Bine punctat. Si asta in conditiile in care un alt studiu ar arata ca stresul la oras e mult mai mare decat la tara. Teoretic ar trebui sa ne radem mai repede ca taranii. Oricum, de cand cu explozia industriala si demografica, in ideea de a se crea productii de alimente cat mai mari si cat mai ieftin, s-a recurs la tot felul de tehnici si chimicale. O parte din ele s-au dovedit deja de mult timp ca desi au unele avantaje, au multe dezavantaje. S-a si renuntat la ele de mult timp. Chiar si in Rromania. La altele nu. Din multiple ratiuni. Si cum telefonul mobil face cancer, ala cu microunde la fel, o excursie de o zi la Chernobyl te rade,etc, etc nu sunt decat niste intoxicari si manipulari care circula din bobor, bobor care in mare parte nu prea are habar despre ce vorbeste. A face agricultura la scara necesara in ziua de azi la nivel planetar strict cu seminte naturale, strict cu tehnici naturale este o utopie. Nu sunt expert in agricultura dar cred ca nici nu e posibil, pe langa ca banui ca ar fi ne-rentabil. Nu e vorba de a stoarce nu stiu ce profituri, e vorba ca un kil de rosii 100% naturale pe langa ca au nevoie de nu stiu ce conditii care de multe ori nu se pot indeplini, ar si costa mai mult. Acuma e trendy sa spunem nu la orice e conservat, sau are acele "chimicale". Notiunea asta a ajuns in randul oamenilor ca si "Omu' negru din padure" la copii. Pare idioata comparatia, dar se potriveste perfect. Au ajuns unii sa afirme ca laptele care zece mii de chimicale. Banui ca au stat acasa si analizat spectre cu scule de laborator si fel si fel de softuri de au tras concluzia asta. Sau asa au auzit de la cunostinte si "cunoscatori" care stiu pe nu stiu cine de la laptarie. Iar voi astia cu laptele supt direct de la ugeru vacii ca e natural proaspat si cu aroma de balegar. Pana si taranii mai certati cu sapunu stiu prea bine ca laptele il iei, il filtrezi dupa care neaparat il fierbi. Dar FIERBI, nu il aduci la x grade dupa care il iei pe foc. La fel se face face si in fabricile de imbuteliere, ba chiar mai corect decat o faceam noi pe vremea impuscatului cu laptele la sticla dupa care stateam de la 4 noaptea la coada la alimentara. De ce? Laptele se pasteurizeaza la vreo 75 grade din cate stiu eu (poate e cineva care chiar stie si ma poate corecta eventual). Noi pe foc il tineam la temperaturi mai mari, mai ales cei care il fierbeau intr-o simpla oala, nu in oale cu perete dublu umplut cu apa (nu stiu cum le zice). Deci e posibil ca voi cand erati mici ati mancat mai multe bacterii moarte decat acum. Alte chimicale nu prea se pun. Ambalajul e cel care face treaba. Ambalajul....cum ziceam, el contribuie cel mai mult la longevitatea laptelui. Eu cumpar Napolact si Zuzu, dar mainly Zuzu. Ambele tin chiar si peste o saptamana, am prins unele cu termenul expirat (uitat in frigider) dar cu ambalajul nedesfacut si nu aveau nici pe dracu (iar eu imi dau seama una doua daca e si foarte putin stricat). Si daca incalzesti un lapte mai vechi, atunci oricine isi da seama daca are ceva sau nu. In schimb laptele proaspat desfacut, se strica chiar suparator de repede in unele cazuri (vorbesc de experienta personala). Unde is chimicalele alea de care tot vorbiti si de ce sunt asa rele chimicalele alea si imi strica laptele imediat dupa ce am desfacut cutia?? HA? ![]() |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Nici nu ma gandeam sa bei altceva decat Zuzu
![]() Bacterii moarte sunt si in Zuzu, ca doar nu sta nimeni sa le separe ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
lecar |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 10 June 05 From: Leeds, UK ![]() |
Pana la urma fiecare prefera ce i se pare lui mai bun. Si invers. Insa cel putin teoretic (si oficial), in laptele de la magazin nu se pun conservanti. Si, dupa parerea mea, consumand lapte luat de la magazin te supui la mai putine riscuri decat daca bei lapte direct de la sursa (vaca, bivolita, capra etc.).
Oricum, ma tot gandesc ce minte bolnava trebuie sa fi avut primul om care a vazut o vaca si si-a spus: 'Hai sa o trag de ugere si sa beau ce iese de-acolo"... ![]() |
--------------------
Fiat
Coupe
16v Turbo 195CP
- -
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
QUOTE(lecar @ 6 Jul 2007, 14:14) .... Oricum, ma tot gandesc ce minte bolnava trebuie sa fi avut primul om care a vazut o vaca si si-a spus: 'Hai sa o trag de ugere si sa beau ce iese de-acolo"... ![]() Probabil si-a adus aminte de sanul mamicii si ce bine era atunci cand avea free food si neavand pe mamica sau o femeie in apropiere, s-a gandit ca a fi buna si vaca. ![]() ![]() Radem radem, dar multe descoperi de pe planeta asta la nivelul asta de stupiditate au fost descoperite. Sau simple accidente. This post has been edited by driverx: 6 Jul 2007, 13:17 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Credeti ca in Comuna Primitiva, era acelasi sitem de gandire ca in ziua de azi? Plus de asta, nu cred ca erau doctori care sa le trateze "boala"
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
QUOTE(driverx @ 6 Jul 2007, 13:55) In schimb laptele proaspat desfacut, se strica chiar suparator de repede in unele cazuri (vorbesc de experienta personala). Unde is chimicalele alea de care tot vorbiti si de ce sunt asa rele chimicalele alea si imi strica laptele imediat dupa ce am desfacut cutia?? HA? ... pai sunt acolo daca celebrul zuzu nu are nici pe dreacu o saptamana si laptele normal se strica. Cred ca chimicalele alea stopeaza tot ce misca daca e lapte veritabil acolo(eventual si ceva de prin ficatul, rinichii tai) sau presupus lapte e apa cu gust "veritabil" de lapte si nu are rost folosirea lor (atunci iar e naspa, platesti lapte si bei apa+amagitori). Voi chiar sunteti naivi daca va asteptati ca marile companii sa recunoasca vreodata ca folosesc ceva nociv. Problema e ca este dificil de demonstrat acest lucru. E ceva de genul: vine Dorna si va zice ca daca nu beti apa lor imbuteliata ci pe cea de la sursa va riscati sanatatea putand culege ceva micro-organisme de care ei scapa prin filtrare-tratare chimica. This post has been edited by dRg: 6 Jul 2007, 13:22 |
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
2000 Highline
- XXXX
|
|
driverx |
![]()
|
dRg
hai sa nu o dam in teoria conspiratiei. Daca tu asa vrei sa iti guvernezi propria viata....be my guest. Dar aici vin-o cu argumente. De ce ar baga acele chimicale pe post de conservanti in conditiile in care laptele pastrat in anumite conditii NU are nevoie de asa ceva? Si si daca s-ar prezenta ca si laptele super conservat bla bla bla....de ce se strica relativ repede dupa ce il desfaci? S-au chinuit sa bage niste chimicale care doar in momentul in care intra in contact cu oxigenul se activeaza si strica laptele, chimicale care pana sa intre in contact cu oxigenul stateau acolo si iti protejau tie laptele?? Voi....va ascultati? Macar...asa din cand in cand... This post has been edited by driverx: 6 Jul 2007, 13:25 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Da' trebuie sa recunosti ca Zuzu nu-i altceva decat apa chioara
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
ROK |
![]()
|
![]() Membru incoruptibil Group: Members Posts: 226 Joined: 10 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2004 scala
|
|
dRg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 13 September 04 From: Galati ![]() |
Pai ce e greu de inteles driverx ?
Sa presupunem ca laptele natural are componentele XYZ. Astea in conditii de frigider la 4-5 grade se altereaza (adica strica) dupa un anumit timp. Logica imi spune ca daca nu se strica fie a mai ramas doar componeta Y fie pe langa XYZ a aparut a b c transformand laptele in XaYbZc. Deci ce e rau cand afirm ca nu-mi place sa cumpar doar Y si fluturat pe la nas ca fiind XYZ sau (mai rau) XaYbZc ? LE:la stricat ma refer ca se strica dupa ce e desfacut (in prezenta aerului) nu ambalat. This post has been edited by dRg: 6 Jul 2007, 13:38 |
--------------------
VW
Bora 1.9 TDI 115CP
2000 Highline
- XXXX
|
|
SerbanS |
![]()
|
Domnule vis a vis - la sate nu e rentabil sa faci spitale deoarece densitatea populatiei este foarte mica- si da la sate exista dispensare si cabinete medicale.
Aia din comuna primitiva de care vorbesti tu la 40 de ani erau considerati sfinti pentru ca restul mureau mai devreme de atat ( dar deh ei nu mancau chimicale). Degeaba bea taranul roman lapte de vaca "natural" cand el e ros pe interior de toate bolile pamantului. Degeaba mananca nu stiu ce leguma fara azot cand se duce si fumeaza carpati. plus ca mai nou taranul roman nici nu prea mai munceste- isi lasa locul parloaga si prefera sa stea la bodega din sat unde beaa pe datorie nu stiu ce otrava de vodca de 2 ron jumatea( si ei beau cam 2-3 sticle pe zi). Asa ca lasa-i sa bea ei lapte "natural" si sa se rada de pe suprafata pamantului de la alte chestii mai putin naturale pe care le baga in ei si pe care noi le evitam. LE :Pai si laptele la cutie se strica daca il ti desfacut 2-3 zile in frigider This post has been edited by SerbanS: 6 Jul 2007, 13:41 |
--------------------
Renault Symbol
|
|
driverx |
![]()
|
dRg
Inevitabil o sa pierz N componente in primele procesari necesare. Si anume la pasteurizare. Asa ca pentru frigider nu imi fac probleme Este clar ca Zuzu e apa chioara, si este si mai clar ca orice lapte de comert nu are componentele prezente in ugerul vacii. Problema e ca oricat il vedeti pe taranul X ca suge la vaca si inca traieste la 70 ani, nu inseamna ca e si sanatoasa si constructiva abordarea asta. Eu am baut lapte din toate sursele posibile (fara mistouri va rog ![]() Ganditi-va ca sistemul vostru digestiv totusi difera cam a naibii de mult fata de sistemul digestiv a unui vitel. Chiar a naibii de mult. Laptele ala a fost gandit pentru el, nu pentru voi. Deci aproape sigur contine chestii de care voi nu aveti nevoie, sau sunt chiar nocive. Acuma depinde si cum percepeti chestia asta cu nocivitatea. Nu inseamna neaparat ca va omoara sau ca va imbolnaveste, ca sistemul imunitar lucra permanent si se adapteaza permanent la fiecare atac. Deci puteti sa aveti probleme dar de fapt nici sa nu va dati seama. De ce sa supuneti sistemul vostru imunitar la o lupta permanenta? Doar asa ca sa mancati natural si sa fugiti ca dracu de orice preparat? Deci dRg, aparent sistemul tau de judecata e bun. E drept ca in orice lapte de comert nu o sa ai X Y Z ca nu mai exista. Dar cine te-a prostit ca ai nevoie de toatele acele componente X Y Z? Si cine a spus (SCRIS PE CUTIE) ca laptele din cutie contine absolut tot ce e in uger? This post has been edited by driverx: 6 Jul 2007, 13:43 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
|
|
B30KDT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 491 Joined: 10 May 05 From: bucuresti ![]() |
consider ca cea mai buna varianta ar fi sa nu mai bem deloc lapte,astfel suntem 100% siguri ca e natural si contine 0 chimicale
![]() |
--------------------
DACIA
DACIA
2012
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
QUOTE(SerbanS @ 6 Jul 2007, 14:38) Domnule vis a vis - la sate nu e rentabil sa faci spitale deoarece densitatea populatiei este foarte mica- si da la sate exista dispensare si cabinete medicale. De scoli si educatie n-am pomenit... acolo s-ar insufla putine cunostinte elementare de care taranii sunt privati si nu ar mai apuca caile astea... dar na, nu-i rentabil sa faci asa ceva la sate. Rentabilitatea asta ne-a transformat intr-o societate de consum... si ce-i mai grav este faptul ca noi consumam tot ce ni se ofera. Majoritatea produselor aflate pe piata sunt nocive, dar romanului (chiar cu pretentii intelectuale) i se spala creierul destul de repede. Te-ai gandit oare ca vaca aia mananca produse chimice fara sa vrea si aceastea se regasesc in lapte? Aia din comuna primitiva de care vorbesti tu la 40 de ani erau considerati sfinti pentru ca restul mureau mai devreme de atat ( dar deh ei nu mancau chimicale). Degeaba bea taranul roman lapte de vaca "natural" cand el e ros pe interior de toate bolile pamantului. Degeaba mananca nu stiu ce leguma fara azot cand se duce si fumeaza carpati. plus ca mai nou taranul roman nici nu prea mai munceste- isi lasa locul parloaga si prefera sa stea la bodega din sat unde beaa pe datorie nu stiu ce otrava de vodca de 2 ron jumatea( si ei beau cam 2-3 sticle pe zi). Asa ca lasa-i sa bea ei lapte "natural" si sa se rada de pe suprafata pamantului de la alte chestii mai putin naturale pe care le baga in ei si pe care noi le evitam. ![]() QUOTE(driverx @ 6 Jul 2007, 14:42) Ganditi-va ca sistemul vostru digestiv totusi difera cam a naibii de mult fata de sistemul digestiv a unui vitel. Chiar a naibii de mult. Laptele ala a fost gandit pentru el, nu pentru voi. Deci aproape sigur contine chestii de care voi nu aveti nevoie, sau sunt chiar nocive. Si prin pasteurizare, el devine perfect, sau mai tolerabil pentru oameni?Eu nu sunt bautor de lapte pentru ca nu-i inteleg rostul in alimentatie. Calciul nu se asimileaza din lapte la adulti, ci din anumite legume ![]() This post has been edited by vis-a-vis: 6 Jul 2007, 14:06 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th June 2025 - 07:38 |