Schimbare ax volan
![]() ![]() ![]() |
Schimbare ax volan
BoR |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.863 Joined: 20 October 08 From: Buzau ![]() |
|
||
--------------------
Dacia SuperNova/
Opel Astra Sports Tourer/
Lada 1200 Combi
|
|||
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 26 Nov 2010, 20:55) Pai altii se numesc "birjari" si nu "soferi", si este plin de dastia pe toate drumurile... care umbla cu petarde de masini, rupte in 3. Eu daca imi troncane ceva sau merge ceva aiurea, nu stiu cum sa fac sa rezolv mai repede. ![]() Pai tu dar alti nu tin la masini ca se joaca cu banii , noi ne dam interesul pentru rable . Bor cred ca multi dintre noi de pe forum ocolesc gropile , cel putin eu si acuma ma mir cum naiba mi s-a stricat pivotul ca in gropi nu am dat , atata a tinut originalul ![]() |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
RomeoNica71 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 7 December 08 From: suceava ![]() |
Bate si a mea pe drum de tara,parca îmi bate în cap.Zicea un coleg de-al nostru dj tirzi ca vine taicasu si ne spune si noua ce e cu acea cruce de camion dar probabil ca taicasu e marinar si pîna vine acasa mai dureaza
|
--------------------
Dacia
SuperNova
2001 Clima
- Sv-93-CRM
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
Vorba unui coleg de pe forum aici la topicurile de sn isi va monta servo cu asistare eletrica si scapa de dureri , parca zicea ca o ia de la un opel .
Nu stiu daca s-ar omologa asa ceva trebuie intrebat . |
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Azi in targ ax volan original, 380 ron. In maxim o luna cumpar...
![]() This post has been edited by Maskatu: 27 Nov 2010, 16:27 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
Maskatu |
![]()
|
![]() Logan 0.9 TCE Group: Moderatori DaciaClub Posts: 13.974 Joined: 2 July 08 From: zuzu ![]() |
Datorita faptului ca am schimbat bieletele de directie, sunt fortat sa fac geometria. Pe langa asta dupa cum stiti trebuie sa schimb si axul volan. Drept urmare o sa cumpar si blestematul asta de ax si sa fac geometria "ca la carte" cu ax nou, bielete noi, bucsi si pivoti noi.
![]() Aviz amatorilor, axul original este de culoare argintie deschisa si este intr-o cutie albastra cu inscrisuri renault-dacia si holograma. Cel de asam nu vine ambalat in NIMIC, si este de o culoare galbuie deschise, si spre diferenta de cel original are sigurante de fixare a crucilor in capete, dar asta nu il face mai bun, din contra... Cel de "import" pe care il lauda toti papagalii prin targuri si magazine de piese auto, este o mare porcarie. Chiar vanzatorii (unii din ei cu o urma de cinste si corectitudine) mi-au spus ca NU SE potriveste... I-am intrebat pe unii de ce naiba se mai fabrica si dadeau din urmezi raspunzand ca "intreaba-i pe ei". O sa fac cateva poze in detaliu axului original. Spor! ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
spune-ne si cat ai dat pe el
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
djasu82 |
![]()
|
320 cred.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
fuzzzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.080 Joined: 21 February 09 From: BucureSHIT! ![]() |
Intr-un post mai sus scrie un pret... sper ca a gasit mai ieftin de atat totusi...
|
--------------------
reno
clio hb
'02
- X-xXx-XxX "Roata, chiar de-ar fi pătrată, tot se-nvârte, câteodată." - N. Guță
Ca tratament general contra durerilor, recomand Xanax. Ramai cu durerea de p#!@ |
|
Maskatu |
![]()
|
Am gasit cu 320 lei la un baiat recomandat de ovidiu, evident tot in vitan. Il cheama Alin si are standul A22. Daca vreti va dau nr lui pe pm. Am facut si geometria cu 60 lei pe margeanului, mi-a reglat volanul, bieletele,etc. Acum rulez periculos de legal !
![]() Poze nu am mai avut cand sa fac. Am luat axul si urmatorul drum a fost la mecanic. O sa fac totusi poza la burduful de bieleta pus la crucea de jos. A iesit mai bine decat ma asteptam. Am taiat pe jumate un burduf vechi de la bieletele inlocuite si l-am prins cu soricei in capete. Evident am pus si vaselina in loc. Acum nu mai are moarte... |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
djasu82 |
![]()
|
in 50 kkm.
|
--------------------
Dacia Super Nova
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
serviccom |
![]()
|
![]() Unii parca au doua maini stangi! Group: Members Posts: 2.031 Joined: 27 September 09 From: Wolverhampton ![]() |
QUOTE(Maskatu @ 30 Nov 2010, 08:12) Datorita faptului ca am schimbat bieletele de directie, sunt fortat sa fac geometria. Pe langa asta dupa cum stiti trebuie sa schimb si axul volan. Drept urmare o sa cumpar si blestematul asta de ax si sa fac geometria "ca la carte" cu ax nou, bielete noi, bucsi si pivoti noi. ![]() Aviz amatorilor, axul original este de culoare argintie deschisa si este intr-o cutie albastra cu inscrisuri renault-dacia si holograma. Cel de asam nu vine ambalat in NIMIC, si este de o culoare galbuie deschise, si spre diferenta de cel original are sigurante de fixare a crucilor in capete, dar asta nu il face mai bun, din contra... Cel de "import" pe care il lauda toti papagalii prin targuri si magazine de piese auto, este o mare porcarie. Chiar vanzatorii (unii din ei cu o urma de cinste si corectitudine) mi-au spus ca NU SE potriveste... I-am intrebat pe unii de ce naiba se mai fabrica si dadeau din urmezi raspunzand ca "intreaba-i pe ei". O sa fac cateva poze in detaliu axului original. Spor! ![]() Cel de asam are sigurante ca sa poti schimba crucile fara dificultate ca oricum cred ca se duc in 2 luni. Cu volanul cum e, mai ai jocul ala stanga dreapta fara sa se miste rotile? Ziceai tu de problema asta. |
--------------------
Renault
Trafic
SL27 DCI 2006
- PE06 ZXZ
|
|
Maskatu |
![]()
|
Evident am scapat de acel "joc". Jocul in cauza era de la crucea cardanica de jos, adica cea de langa caseta. Directie este mult mai "adunata" acum si este cu totul altceva fata de ce era inainte. Baiatul de la service mi-a reglat bieletele, cursa maxima stanga si dreapta, si mi-a centrat volanul.
El mi-a zis ca nu poate sa regleze decat unghiul de convergenta... nu si unghiul de cadere/alunecare, respectiv fuga. Mi-a zis ca la dacie nu se pot regla, decat la alea "straine", si ca deaia e mai ieftina geometria la dacii. Asa este? Cam asa arata raportul printat in urma geometriei. Ce parere aveti? Attached thumbnail(s) P1140619.jpg ( Size: 637.43k ) Number of downloads: 244 |
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
danciusergiu84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.738 Joined: 25 February 08 ![]() |
de la nova incoace nu cred ca se mai poate regla unghiul de cadere, fiind vorba de suspensia McPherson (1 brat), la berline cica se putea... pentru ca are 2 brate si ceva puncte de reglaj in plus... detalii nu cunosc
|
--------------------
ex Dacia
ex Nova GTi
2000
|
|
Maskatu |
![]()
|
Dupa un drum de aproape 800 km, directia se prezinta excelent. Am avut problema doar cu un surub de la scut care s-a rupt sau desfacut. In rest masina se simte mult mai stabila, in special in curbe.
|
--------------------
Dacia
Logan
0.9 TCE - 2019
- ---
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 23rd July 2025 - 12:31 |