Cum stiu daca...., s-a umblat la kilometraj
![]() ![]() ![]() |
Cum stiu daca...., s-a umblat la kilometraj
$$ilvviu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Desfaci bordul și verifici "gândacul" de pe placa cu circuite...
![]() Nu cred că ai cum să îți dai seama pe loc... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Recent am pus si eu CB pe Loganu' lu' tata si am vazut cat de usor poti scrie ce vrea muschiul tau in cipul respectiv.
Intrebarea e daca apare in vre-o eroare data de CB aceasta masluire. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Prin tehnicile normale de verificare uzura: verificare uzura pedale, volan, cap schimbator, scaune etc, toate de au contact in condusul de zi cu zi.
Iar desfacutul bordului nu este o solutie pentru ca poate fi un ... bord nou-nout. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
Corbu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 763 Joined: 6 August 05 From: Canada ![]() |
Ciudat ca nimeni nu a zis pe aici de cartea de service. Imediat iti dai seama de kilometrii reali sau nu ai masinii, te uiti atent la intervalul reviziilor si unde sunt facute, eventual poti suna la dealeri sa iti confirme reviziile. Stiu ca la Toyota cu un simplu telefon si serie sasiu iti pot da TOT istoricul masinii pana la schimbatul celui mai mic surubel.
Unii vanzatori seriosi, nu samsari pun la dispozitie si toate facturile din service (revizii periodice sau micile interventii din service). Fara cartea de service eu zic sa nici nu te gandesti sa cumperi un Logan SH, nu stii ce taximetrist l-a calarit si tu il iei de bun. |
--------------------
-------
-------
------- Arguing on the internet is like running at the special olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
Kunt |
![]()
|
![]() Membru lenes Group: Members Posts: 484 Joined: 9 December 05 ![]() |
Bine ar fi ca nici cartea de service sa nu se poata aranja...
|
--------------------
Dacia
Logan
Preference 1.4 MPI, 2005
- 50 VDU "Oamenii sunt persoane umane" - ...
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
cei de la toyota fac o ilegalitate da ma rog...
foarte bine a zis klaus...cineva din familie a cumparat de curand un passat...fericiti ca avea pe bord 80k km...dar cand m-am urcat in ea pedalele si volanul aratau de parca ar fi avut 150k...si probabil ca chiar atat are...dar ei sunt fericiti si n-am vrut sa le stric sarbatoarea ![]() Tocmai pentru ca se poate umbla foarte usor la km eu tin toate facturile din service cu toate reviziile si interventile facute la acelasi service + toate bonurile de motorina....cand o sa o vand o sa scap si de un dosar destul de maricel care incepe sa ma incomodeze...dar sper sa o vand mai bine avand chestiile aste desi probabil atunci o sa aiba vreo 40-50.000 km.... |
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
AMW |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 779 Joined: 7 March 06 From: Bucuresti ![]() |
50k pt o masina intr-un an si jumatate zic eu ca este destul...plus ca nu sunt genul de economist cu pixul pe hartie...sunt multumit de consumul de 6 in oras si de autonomia masinii...eu consider ca deja am iesit in castig...cand am luat masina nu am stat sa ma gandesc pe termen lung...in cat timp se amortizeaza etc..ci pe termen scurt...la pompa si la km adica...sunt foarte multumit din pctu asta de vedere...plus ca vreau sa cumpar o masina mai buna, mai confortabila, mai puternica si nu in ultimul rand mai frumoasa...
|
--------------------
Volkswagen Passat
Highline 2.0 TDI 4MOTION
B6 Renault Megane III 1.5 dCI - 90 cp - 2012
Renault Scenic II Dynamique 1.6 16v |
|
teleii07 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 18 February 06 ![]() |
QUOTE($$ilvviu @ 27 Jun 2007, 18:48) Cu intentia de a-mi cumpara un Logan SH am rasfoit zilele astea anunturile de mica publicitate. Am gasit unele oferte interesante, dar cum imi dau seama la fata locului daca masina are kilometrii "aranjati"? Daca in loc de 15-20 K cat pretinde proprietarul are.... sa zicem .... 50-60 K? te uiti la cauciucuri..trebuie sa aiba cele originale..si uzura mica! Daca diferenta este mare la acesti nr de km fata de una noua sigur este "aranjata"!! Daca diferenta este mica mai bine iei una noua!!! |
--------------------
Dacia
1300,
Logan 1.4 ABS+ '07-'16, Lodgy 1.6 8V GPL GFI '16-
- TM
|
|
Riddick |
![]()
|
![]() Membru Laureate+ Group: Members Posts: 144 Joined: 6 May 07 From: Baia Mare ![]() |
@ $$ilvviu: cel mai simplu-ia Logan nou
![]() in rest...daca asculti de mine faci ce vrei ![]() This post has been edited by Riddick: 28 Jun 2007, 05:14 |
--------------------
Dacia
Logan
2007/Laureate Plus
|
|
Braveheart |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 285 Joined: 12 May 07 From: BT ![]() |
poate ca ar trbui sa iti dea de gandit si motivul pt care cineva ar vinde un logan la 15k..poate ca vrea alta masina si i se rupe de bani, sau poate ca a avut probleme cu ea si vrea sa scape, sau poate a calarit-o de numa-numa..chestia cu cartea service nu garanteaza nimic, pt ca nu ai de unde sa stii daca dupa primii 15k a mai mers in service sau nu, e totusi o treaba orientativa pt ca vezi data la care a mers pt prima revizie, oricum, eu nu as lua un sh cu numai 15k la bord decat daca as cunoaste persoana si as avea garantii..morale
![]() cineva a vrut sa isi cumpere un passat variant full options din 2004 cu 80000 km la bord..11000 euro. La un control banal facut la vw s-a vazut ca inca din 2006 la ultimul service inregistrat trecuse de 170000 km..trageti singuri concluziile.. ![]() This post has been edited by Braveheart: 28 Jun 2007, 09:53 |
--------------------
Dacia
Logan 1,6 MPI
2006 Laureat The answer my friend is blowing in the wind
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Am 14.000 km si pot sa-ti spun ca pedalele, schimbatorul, volanul sun ca noi, nu se vede nici cea mai mica uzura. Cauciucurile (Barum Briliantis) arata aproape ca noi, pe cele din spate nu se vede uzura aproape deloc. In general in interior, totul arata foarte bine, fara semne de oboseala sau uzura. Daca masina pe care vrei s-o cumperi arata uzata in interior (scaune, volan, pedale, interior usi) probabil ca are peste 50.000.
La Passat 80.000 km = 180.000 mai mult ca sigur. Exceptiile intaresc regula. ![]() This post has been edited by Amedeus: 28 Jun 2007, 11:20 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.079 Joined: 11 February 04 ![]() |
Loganul meu are aproape 60 000km
Deja volanul este destul de oglinda, la fel si nuca schimbatorului si pedalele. Cauciucurile sunt altele, are ceva zgarieturi pe caroserie, etc. Pe de alta parte, daca masina arata prea bine la exterior asta poate ascunde un accident urat si o revopsire, ceea ce este mai grav decat 50 000 km in plus la o mecanica destul de solida. |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Totul e o loterie ... depinde cine și cum a exploatat mașina ... am văzut și mașini rulate dar întreținute excepțional și mașini de 1-2 ani cu 15-20.000 km la bord dar arătau înterior și exterior ca niște căruțe ... totul e relativ ... trebuie să te uiți la mult prea multe aspecte când iei SH.
Iar cu Passaturile ... asta e altă treabă ... am fost și eu în Germania să imi iau SH cu un samsar și o cunoștință ... nu vă zic ce șmecherii se fac că știți și voi ... ideea este că mașinile din Germania SH au minim 150.000 km și sunt mânărite la 70-80.000 km ... duceți-vă în târg și vă convingeți singuri dacă nu mă credeți. Se măsluiesc și cărțile și kilometrii ... până treci cu mașina prin vamă și treci de Brașov încoace deja ai rezolvat problema ... nici nu vă închipuiți cât de mare este această mafie a mașinilor și până unde se întinde ... aș avea să vă povestesc vreo 2-3 pagini ... ideea de bază este să nu vă luați mașini SH de afară prin intermediari (a se citi samsari, mafioți, etc.) |
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Concret Uitati cum suna un astfel de anunt.
Stiu ca degeaba vorbim pana nu vedem masina, dar voi ce parere aveti? Eu unul nu as vinde Laureatul, unde mai pui ca am gasit chiar Ambition 1.6 cam la acelasi kilometraj si acelasi pret. This post has been edited by $$ilvviu: 28 Jun 2007, 15:02 |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Laureate cu ABS....
![]() |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
Lou are dreptate. Laureate Plus a aparut abia in 2006. Astea sunt anunturi puse doar sa suni acolo si dupa aceea in functie de persoana care suna sa vada ce iti poate baga pe gat, adica care e gradul de teapa. Masina la mana a doua in general as cumpara doar daca sunt sigur de istoricul ei ... parerea mea.
|
--------------------
------
------
------
|
|
Adrian78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 816 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Cred că am sugerat degeaba mai sus treaba cu târgul ... încearcă să eviți la maximum mașinile din târg ... caută prin alte părți ... și contează foarte mult persoana de la care cumperi mașina ... dar cred că tu ești deja chitit pe o treabă și noi ne agităm degeaba pe aici ... și apropo ... anunțul ăla e o mare stupizenie, mare țeapă, etc ...
|
--------------------
Logan Laureate
1.6
gri perla "Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Voiam doar sa-mi fac o idee asupra preturilor.
Probabil o sa ma orientez spre una noua. Ms oricum de sfaturi si de interesul acordat. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
sa zic si eu o vorba aici:
se aduc in discutie lucruri care se manareasc prea usor. zilele trecute am vazut un tip cu un A4 abia luat, o bijuterie.16000 euroi, era din 2004. arata ca in vis.avea de toate.inclusiv navi, blutut, alea alea! inauntru totul nou.am vazut masini la viata mea, si va spun, nou ca la carte.fete de usi, pielea crem neuzata, schimbatorul lucea inca.mochete pe jos, fara covoare de cauciuc. 60000 km pe bord. pusa pe vag com; 218.000 km reali. fara alte comentarii.desi inca mergea bine masina, nu scartaia, nu batea, motorasul de 170 de cai tragea ca la balamuc! |
-------------------- fan VAG!
|
|
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Decat Mercedes sh mai bine Logan nou.......parerea mea.
|
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Ca sa nu mai deschid alt topic.... ce ziceti de un Astfel de anunt?
Cam 8000 euro e pretul unui passat din 2000? |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
da, cam atata e pretul, dar trebuie neaparat sa verifici kilometrii aia, si e superchelioasa....nu am vazut nici macar ESP in anunt, si fara asta nu merita!
|
-------------------- fan VAG!
|
|
radioman |
![]()
|
![]() membru D'ala mare Group: Members Posts: 378 Joined: 31 May 05 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Skoda Octavia 3
VW Polo V
2017/2019
- CT-xx-HIT [COLOR=red]Unii se nasc ca un 'original' și mor ca o "copie"..[/COLOR].
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
QUOTE(l@u @ 30 Jun 2007, 11:16) Hic ![]() Acuma serios,masina in sept face 3 ani si are acuma 38 600 km\putini zic eu ![]() 1 Jul 2007, 17:14: QUOTE(klaus @ 27 Jun 2007, 19:57) Prin tehnicile normale de verificare uzura: verificare uzura pedale, volan, cap schimbator, scaune etc, toate de au contact in condusul de zi cu zi. Iar desfacutul bordului nu este o solutie pentru ca poate fi un ... bord nou-nout. Exemplu la mine deja pe schimbator sau c-am dus cifrele,dabia se mai vad,pedalele numai zic sa tocit cauciucul ala dupa aia de la frana, la ambreiaj arata mai bine ![]() ![]() ![]() This post has been edited by C@talin: 1 Jul 2007, 16:14 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.051 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Am citit pe undeva cum ca totalul kilometrilor s-ar mai scrie pe undeva, pe ECU unde nu ar fi posibil sa se modifice. De altfel cei de la Computest se lauda ca ar putea spune kilometrii reali ai masinii la un test computerizat.
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
stef@n85 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 18 June 07 From: Bucuresti - Colentina ![]() |
si unde ii gasim pe cei de la computest, si eu sunt interesat de un logan SH deoarece diferenta intre nou si sh e simtitoare la buzunar si am decis sa iau sh.
|
--------------------
VW
Golf IV
2002 / Hatchback / 1.4 MPI AXP 16v
- B 70 TUY
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
LA DSN/SLZ/LGN eu nu am reusit sa am confirmarea ca se scrie si in UCE injectie sau in UCH numarul de km realizati (de altfel nici nu au toate UCH-urile intrarea de viteza montata).
Din cate stiu eu aproape sigur, la DSN nu se scriau km in UCE injectie. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
YRX |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.051 Joined: 6 July 06 From: Bucuresti ![]() |
@ stef@n85
Au un stand chiar in Autovit. @Klaus Se pare intr-adevar ca s-a mai "actualizat" informatia. Asta spun pe site-ul Autotest 2000: 1. Se poate verifica daca numarul de km afisat este cel real? NOI nu putem verifica daca numarul de km indicati la bord este cel real, DAR, in urma verificarii subansamblurilor supuse uzurii si a testelor pe standul cu role, in conditii reale de drum, PUTEM APRECIA concordanta sau neconcordanta dintre starea de uzura si numarul de km indicati la bord. Totusi, de unde vine treaba asta cu scrierea km in mai multe parti? Iar la DSN kilometrajul, din cate stiu, este mecanic. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Ambition 1.6 MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th May 2025 - 19:52 |