DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages « < 4 5 6 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia Logan vs. Fiat Albea, care e castigatorul? (R: ce prefera fiecare...)

klaus
post 10 Aug 2007, 13:26
Post #151

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

recomand totusi un limbaj cat de cat decent

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Riddick
post 11 Aug 2007, 05:31
Post #152

Membru Laureate+

Group: Members
From: Baia Mare

mereu mi-am scos palaria in fata celor de la Abarth!dar...sa nu o ducem pe Betty cea urata la operatie estetica.in mintea noastra tot urata ramane.

--------------------
Dacia Logan 2007/Laureate Plus
+
crabu
post 13 Aug 2007, 11:41
Post #153

Membru incepator

Punctul meu de vedere strict personal este ca Albea castiga locul 1 la cea mai urata masina Europeana, dar neh este doar parerea mea personala.

--------------------
Dacia Logan 2006 DCI - B-96-
[B]Laureate DCI[/B]
+
driverx
post 13 Aug 2007, 11:43
Post #154

--- Membru cu ralanti ---

Hai ba, chiar asa? Ce dracu sunteti asa radicali? Si la o adica, daca tot ramanem in cotet(z)ul Fiat. Daca Albea ar fi asa urata, Multipla ce dracu mai e atunci?

fiat_mult.jpg

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
IRONICK
post 13 Aug 2007, 11:46
Post #155

-

From: Romania

Ce imi place mie masina asta. Nici spalator de faruri nu ai nevoie. Deschizi geamul, scoti mana cu carpa si il stergi.

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
colombina29
post 13 Aug 2007, 13:06
Post #156

Membru cu FI(c)AT

From: Acasa

@Driverx: Multipla e FOARTE urata tongue.gif
Dar, nu mai urata decat Megane bicorp, o masina importata de la martieni smile.gif)

--------------------
FIAT ALBEA Dynamic 2006 - "La rând"
+
Bill
post 13 Aug 2007, 13:28
Post #157

Membru autentic

QUOTE(driverx @ 13 Aug 2007, 11:43)
Si la o adica, daca tot ramanem in cotet(z)ul Fiat.
*

Nu stiu daca mai faci aceeasi afirmatie si despre Fiat Linea.

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
driverx
post 13 Aug 2007, 13:29
Post #158

QUOTE(Bill @ 13 Aug 2007, 14:28)
Nu stiu daca mai faci aceeasi afirmatie si despre Fiat Linea.
*

In cotetul Fiat se afla TOATE Fiat-urile, in cotetul Dacia se afla TOATE daciile. M-am exprimat mai "plastic" dar nu in idea de a arunca cu rahat in Fiat.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
romeodr
post 13 Aug 2007, 13:46
Post #159

Membru autentic

From: brasov

am fost 12 zile in europa de vest,printre tari si Italia,nici urma de fiat Albea....de ce oare????apropo,m-am uitat expre!!!!

--------------------
LAGUNA 1ph2 NEVADA GRANDTOURS CONCORDE ..1998 luna noiembrie 06..avion cu motor..!!! - BV 77 EME
+
Nero
post 13 Aug 2007, 17:08
Post #160

Mr

Pentru ca e masina de lumea a III-a din care facem cu onor si noi parte. Da Logan ai vazut ? smile.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 2005 - Azur
+
aditab
post 13 Aug 2007, 17:44
Post #161

Membru cu titlu personalizat

From: Brașov

QUOTE(driverx @ 13 Aug 2007, 12:43)
Hai ba, chiar asa? Ce dracu sunteti asa radicali? Si la o adica, daca tot ramanem in cotet(z)ul Fiat. Daca Albea ar fi asa urata, Multipla ce dracu mai e atunci?
*

... nu stiu, zau, de ce bateti apa-n piua pe acelasi subiect... cum de nu ati realizat pana acum ca "ragazzi" de la Fiat au premeditat toata treaba: doreau de multa vreme sa scoata o masina ieftina da' le iesea muuuult prea urata... si atunci au bagat la inaintare masina demna de Mickey Mouse. Rezultatul? Acu' nimeni nu mai poate zice ca Albeea ar fi cea mai urata masina... se poate si mai rau!!!

Hmmmm, dar daca am discuta despre cea mai urata masina "in productie" care ar fi verdictul?

D'apai, mai apare-un gand - ce e mai rau: sa ma dau cu dulapu' pe roate sau cu ligheanu? Da' ma consolez ulterior: mai bine masina urata si femeie frumoasa (si desteapta si devreme acasa)...

Dupa cum era o zicere la inaintasii nostri comuni "De gustibus et coloribus non disputandum", adica in traducere "nu te poti k..k in gustul omului".
Si nu uitati: cei mai frumosi copii sunt ai ciorii!

Io acuma ma duc sa ma-mbat cu apa rece si sa ma minunez de minunatia minunatului meu automobil si sa ma ingrozesc de groaznicele aparitii ale altor grotesti "chestii" (ca nu le pot spune autoturisme). Va las bla bla bla.gif

--------------------
Dacia Logan 2007 - Ambition
Honi soit qui mal y pense!
+
colombina29
post 13 Aug 2007, 20:14
Post #162

Membru cu FI(c)AT

Eu in Grecia am vazut anul trecut 10 Loganuri - dintre care vreo 5 romanesti si restul iugoslave iar anul asta unul singur smile.gif . Era cu nr. de belgrad si era visiniu. Fiat Albea unul singur anul trecut si vreo 3 anul asta In Paralia Katerini in schimb am vazut vreo 15. In Bulgaria, anul trecut am vazut 20 taxi Logan si niciun Fiat Albea. Anul asta am vazut 5 taxiuri Logan si vreo 4 Albea taxi. In schimb am vazut le greci vreo 4 FIAT Strada, varianta papuc de la Albea - super masinuta, toate erau noi noute. Acuma eu nu vreau sa fac apologia FIAT, ca nu castig nimic, dar tot occidentul prefera masinile mici: punto, yaris, picanto, spark si uratenia aia hidoas anumita Hyundai Athos sad.gif M-a mirat ca am vazut foarte putine masini frantuzesti - cateva C3, 207 si 2 megane bicorp sau clio symbol. In schimb, la masini mari au un cult pentru Mercedes si Toyota.

--------------------
+
klaus
post 13 Aug 2007, 20:18
Post #163

步步

Lasa, sa vezi cat de bine va arata loganul papuc cu triunghiul ala de geam de la spate.
Mie chiar mi-a placut.

--------------------
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
colombina29
post 13 Aug 2007, 20:37
Post #164

Membru cu FI(c)AT

Cand iese?

--------------------
+
driverx
post 13 Aug 2007, 21:14
Post #165

QUOTE(colombina29 @ 13 Aug 2007, 21:37)
Cand iese?
*

Cand o sa intre Dacia Pitesti in travaliu....

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
klaus
post 13 Aug 2007, 21:20
Post #166

步步

Toamna asta va spune ceva?

--------------------
+
colombina29
post 13 Aug 2007, 21:32
Post #167

Membru cu FI(c)AT

Se lanseaza la Istanbul sau la SIAB?

--------------------
+
minny
post 14 Aug 2007, 13:04
Post #168

Membru porcos

probabil la paris

--------------------
------ ------ ------
+
aphophis
post 15 Aug 2007, 00:53
Post #169

Membru autentic

QUOTE(colombina29 @ 6 Aug 2007, 20:34)

1)Pot sa fiu de acord ca Dacia are o lista mare de service-uri (desi, pusese la un moment dat cineva o intrebare - "recomandati-mi si mie un service bun!" si s-a inghesuit lumea sa scrie unde sa NU se duca, de unde am tras concluzia ca service-uri sunt multe, dar profesionalismul lipseste cu desavarsire!), mai sunt de acord ca nu se asteapta asa de mult pentru anumite piese de schimb, ca exista vocea clientului, dar cine n-a CONDUS niciodata Albea nu va putea sa-si spuna parerea decat referitor la design, la locurile din spate si eventual ceva barfe inflorite de vecinii care au avut veri, cumetrii sau socrii care au condus fiat regata si le-a cazut semeringul de la cutia de viteze la 280.000 de km!

2)Daca citesti presa ultimelor zile, ai sa vezi ca, din 2005, Fiat a avut un profit foarte bun, asa ca stau sa te intreb: crezi ca e nejustificata diferenta de pret pe care o cer cei de la Fiat fata de Logan? Oare nu cumva se reflecta in calitate? Tabla zincata, portbagajul de 515L, Radio-Cd-ul integrat in bord, volanul&scaunul reglabil la ce inaltime vrei tu sunt cateva dintre avantajele care justifica, poate, diferenta de pret!
*

1) si te pomenesti ca la fiat profesionalismul o fi in floare. sa fim seriosi...
2) eu zic ca e putin cam nejustificata, pana mea, mai bine fac un efort si iau un megane sedan, un clio3 daca tot dau bani in plus. pt ca portbagajul ala de 515 e tot cam la fel ca la logan din punctul meu de vedere (cativa l incolo incoace nu ma dau pe spate, si oricum parca loganul era frigider pt capacitatea mare de incarcare), radiocd integrat in bord - vax , mai ales daca vrei sa il schimbi - ce faci? volanul e reglabil? oricum loganul are ca avantaje airbagurile laterale, 3 stele euroncap (ceea ce albea nici nu viseaza), spatiu interior zic eu mai mare , diesel-ul, etc. iar diferenta de pret nu e prea mica, calculasem odata si era de ~1500 de euro. nu e cam mult pt niste chestii ca cele spuse de tine, tinand seama ca .. totusi are si minusuri importante fata de logan? ca sa nu zic de costurile de intretinere, ce dracu.. sa schimbi distributia la 2 ani? jaf pe fata

15 Aug 2007, 01:10:
QUOTE(colombina29 @ 8 Aug 2007, 10:10)

1)In primul rand, tinere, te anunt ca am vazut in Romania destule masini FIAT Palio cu numere de Italia, dar se pare ca tu ai frecventat doar zonele in care romanii muncesc in Italia, si de aceea te-ai intalnit cu atatea Loganuri. Fenomenul e general valabil in toata Europa: unde sunt romani, acolo apar si Loganurile, ca deh, sunt cele mai ieftine masini. Iata cum Loganul devine un fenomen ubicuu - pentru tine care nu stii ce inseamna da un search pe google, asta dupa ce inveti ca "produsele propri" se scrie cu doi de "i". In al doilea rand, nu inseamna ca daca un produs se vinde cel mai bine este neaparat si cel mai bun! Cel mai bine in tara asta se vinde painea de 50-70 de bani, dar oare e cea mai buna? Lumea o cumpara, dar nu stie ce baga in burta!
Cam 5 zile, masina era teleghidata de la distanta - eu eram in spate intr-un un logan ambiance fara bara stabilizatoare, si de aceea mergeam incet sa nu ne rasturnam si iti dai seama ca mai mult de 34-40 in curbe nu prindeam! A, normal ca ne mai opream si noi la un pipi, dar scoteam din viteza cam de la 300 m inainte si o lasam "pe liber"  radmasa.gif
*

1) culmea am o ruda plecata in italia la munca pe undeva prin centrul tarii pe langa roma, si mi-a spus fara sa il intreb (spalam masina) ca a vazut o gramada de loganuri acolo

2) si.. surpriza.. eu zic ca in strainatate loganul numai de romani nu e cumparat, romanul imediat ce a pus mana pe niste bani de la banca a sarit pe un audi a4 sh , chit ca acolo in italia intretinerea il mananca smile.gif incearca sa aflii ce bine o duc unele serviceuri in august cand vin italienii in zonele in care sunt multi plecati in strainatate. deci.. ideea e ca (zic eu) ca cei ce cumpara logan sunt .. indigenii nu romanasii nostrii plecati in strainatate.

QUOTE(colombina29 @ 8 Aug 2007, 10:42)
Asta cam asa e, dar macar niste puncte si virgule mai poti sa folosesti, ca e tare greu sa-ti deslusesc ideile.
In alta ordine de idei, sa stii ca Punto, o Albea hatch daca pot sa-i zic asa, este mai scumpa decat multe alte masini si este o masina des intalnita in Grecia, Italia si Croatia. Asa cum romanu' cumpara Loganul, probabil ca asa cumpara si italianul Palio. Dupa cum spuneai, raportul calitate - pret este decisiv. Daca la logan am calitate de 6400E, la Albea am calitate de 8000E - vorbim de modelele de baza. Capisci?
*

punto? ce treaba are punto cu albea? si in plus diferenta aia nu ti se pare cam mare?

QUOTE(colombina29 @ 8 Aug 2007, 21:27)
Pentru cei care spuneau ca FIAT fac dieseluri de c***t biggrin.gif Sursa
*

vezi vre-un diesel ceva pe albea in romania?

QUOTE(colombina29 @ 9 Aug 2007, 23:11)
O poza cu "uratenia" de Albea. N.B.: ABARTH este o firma care nu colaboreaza cu Logan by Renault. Asta in cazul in care exista doritori ca Bill, care vor sa-si desavarseasca "prefectiunea"  icon_mrgreen.gif
*

aaa.. tuning facut in parcare? e tuning complet sau doar niste abtibilde puse pe masina? ai si detalii despre tehnica acestui abarth?

This post has been edited by aphophis: 15 Aug 2007, 01:10

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
pali2704
post 27 Aug 2007, 14:31
Post #170

Membru incepator

Am citit ce s-a scris pana acum in acest post si recunosc ca mi-a placut. Raspunsul meu este unul tipic romanesc: cea mai frumoasa si mai buna masina din lume este ... masina mea. Daca azi am un Logan, asta e cea mai buna. Daca maine am un Mercedes, asta e cea mai buna.
Ce nu mi-a placut la unele raspunsuri a fost ... "determinarea" cu care se sustinea o idee: Exemplu: Loganul e cea mai frumoasa, restul sunt zero!
Nu cred ca astfel se pune problema. Important e ca banii pe care ii dam pe o masina, acea masina sa ii si merite. Poate ca si Loganul si Albea isi merita banii. Nu sunt cele mai bune masini din lume, este evident ca exista si o competitie intre ele, insa e destul de greu sa stabilesti un invingator, sau un clar invingator.

--------------------
Fiat Albea 2007/Dynamic - B 089413
+
klaus
post 27 Aug 2007, 14:47
Post #171

步步

QUOTE(pali2704 @ 27 Aug 2007, 15:31)
insa e destul de greu sa stabilesti un invingator, sau un clar invingator.
*
Eu zic ca e usor... DPDV raport pret/performante/dotari in mod sigur albeea nu e castigatoare...

--------------------
+
chris_t
post 27 Aug 2007, 19:07
Post #172

trepadus clasic

From: Baia Mare

Maaama ce-am mai citit. Daca e sa fac si eu o comparatie Logan-Albea, primul iese invingator clar. De ce?
Pentru ca nu poti compara 8.000E cu 10.000E. Punct!
Pentru ca italienii nu s-au obosit sa puna si diesel pe Albea. Si intr-adevar MultiJet'ul ala de 1.3 e super-motor.
Pentru ca la exterior Logan >>> Albea.
Singurul pct unde castiga Albea e designul interior, care la Logan e "bleah".

PS: Ce treaba are ABARTH cu Albea? Si, mai ales ce treaba are Abarth cu Reno/Dacia? Ala micu' de respira greu, adica ABARTH asta, e tunerul de casa al Fiat!!! De-aia nu-mi iau nici io Mertzan, ca nu e preparat de AC Schnitzer. sic!

--------------------
Renault Megane Estate 2017 ZEN
+
pedrovl
post 28 Aug 2007, 09:40
Post #173

pedrovl

Ma bag si eu in seama:

Pret Albeea - mai mare decat Logan (real la cumparare nu in reclame)
Dotari Albeea - mai slabe decat Logan Ambition sau Prestige dar mai bune in standard
Portbagaj Albeea - mai mare decat logan
Motorizari Albeea - mai slabe si mai putine la numar decat gama Logan (nu au motorizare diesel si nici mai mare de 1.4mpi)
Performante Albeea - sensibil egale cu Logan 1.4 mpi (consum putin mai mare la Albeea, viteza maxima egala cu Logan)
Design Albeea - poate mai placut pentru unii (chestiune de gust ce nu merita discutata)
Aerodinamica Albeea - mai buna decat Logan
Costuri intretinere Albeea- clar mai mari decat (vezi ora de manopera)
Calitatea finisajelor - sensibil egala fata de Logan, poate mai buna la NOUL Albeea
Revanzare Albeea - cotatii mai slabe decat Logan
Garantie Albeea - nu are garantie extinsa
Habitabilitate Logan - superioara lui Albeea

Concluziile le trage fiecare in functie de preferinte obiective.

--------------------
DACIA DUSTER 1,6 16v 4x4 Laureate
+
speaker
post 11 Nov 2007, 22:57
Post #174

Membru atot-cunoscator:)

From: BRASOV

QUOTE(colombina29 @ 6 Aug 2007, 20:47)
Nici la pret!

Referitor la dieselul italienesc, amice, esti total dezinformat! 1.3 JTD si 1.9 JTD sunt unele dintre cele mai fiabile motoare din toate timpurile, alaturi de HDI-urile de la Peugeot. Italienii au inventat Multijetul, un concept care i-a scos din faliment si care echipeaza multe dintre modelele Opel, Isuzu sau Suzuki, asta dupa ce au luat o gramada de premii cu ele. Daca despre Albea putem sa comentam, despre JTD-uri, hai sa lasam deoparte discutia referitoare la "sarmanul diesel italian", sunt printre putinele motoare care, la vremea lor si chiar si acum si-au dovedit fiabiltatea si performantele tehnologice!

P.S.: Ziceati ca Albea Sta prost cu suspensiile?

Tot nu e bine?

Hai sa cedem si un Logan facand asa

ha,ha esti teava rau mai baiete.......
pot sa te intreb ceva?
pe youtube albea au tractiune spate???
ca altfel, FIZIC, e imposibil sa faci ce facea ala
........si in plus, sarind peste faptul ca e un trucaj ordinar, mai era sa cada si din masina imbecilul laugh.gif

Prost cu suspensiile?

Si ultima biggrin.gif
*

--------------------
DACIA LOGAN 1.6 AMBITION - BV-79-AGE
+
AL
post 12 Nov 2007, 12:23
Post #175

Member

cred ca acest topic a avut deja o viata prea lunga... oricum, cei care doreau comparatia intre cele doua modele cred ca s-au edificat... aici se inchide

--------------------
Skoda KAROQ 2019 - B-21-NEW
+
6 Pages « < 4 5 6
Closed TopicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 19th July 2025 - 02:48
Forum Renault