Drogurile - in noi, printre noi, despre noi
![]() ![]() ![]() |
Drogurile - in noi, printre noi, despre noi
MoneyTalks |
![]()
|
||
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
|
||
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|||
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
eu am vazut una senzationala:
vama pe aeroport, un tip grasuliu si cu mustata, unsuros transpirat trece prin raze...vamesul se uit in pasaport cu un aer suspect, il pune sa desfaca valiza, il controleaza la piele...nimic! ala nu se opreste din transpirat. in urmatorul cadru mustaciosul se screme pe buda. camera e mutata sub dosul individului si ne lasa sa vedem fecalele care o acopera (scarbos, noroc ca e in alb-negru). in urmatorul cadru mustaciosul scormone si scoate de acolo 15-20 pastile albe sigilate in plastic(cocaina concentrata): Drug is shit! |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
QUOTE(sstanescu @ 19 Oct 2004, 16:35) Eu ii fac direct responsabili pe toti acei pacalici care s-au perindat pe la TV si prin functii de decizie, care n-au fost in stare sa dea o riposta puternica retelelor de trafic (nu se poate vorbi de starpire) si, mai grav, nu au fost in stare sa indeparteze cat se poate de mult fenomenul de tineri. N-aveau cum, unii dintre ei sau copii de ai lor controleaza aceste retele. |
--------------------
x
x
- x
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Ca tot vorbim de solutii, exista una la indemana parintilor ca sa-si verifice copiii: dusi la control o data pe luna. Si in caz c-au consumat, iese analiza pozitiva ca la Mutu, ca din cate stiu urmele drogului raman ceva vreme in organizm si nu prea ai cum sa le ascunzi. Chiar ar trebui inlesnita treaba asta si facute cabinete speciale.
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
QUOTE(Mache @ 19 Oct 2004, 14:53) Din cate observam, au inceput sa patrunda din ce in ce mai mult si la noi, iar tinerii (in general, liceenii) incep sa le consume si sa devina clienti permanenti. Din ce cauze se ajunge la astfel de situatii? Lipsa informarii? Educatia? Anturajul? 1 . Am un prieten care ma poate furniza cu iarba de cate ori vreau , deci prima afirmatie este complet adevarata 2 . Cauze . In cazul meu si a altora principala cauza este muzica rap si modelele alese in viata . Snoop Dogg's house - MTV Cribs - rapperul are o camera speciala pentru fumat si anume "green room" . Apropape toti rapperii fumeaza iarba . Filmul How High este ca o biblie ![]() "Bha , avem lucrare la chimie ... ce sa facem ?" "Hai il fumam pe dumbrava , ca el stie chimie " "Wow , numai sa vezi pe urma ca o sa apara la lucrare si o sa ne sufle , 10 luam !" Alta cauza este anturajul ... |
--------------------
1988
BMW
E30 325i
|
|
EEN |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 30 March 03 From: Bucuresti ![]() |
Am un coleg din Columbia. El mi-a spus odata ca in Columbia cumperi kilogramul de cocaina cu 1000$. In SUA, EU sau Rom ea se vinde cu 10$ gramul adica 10 000 / kg. Asta inseamna un profit de 9 milioane la 1 milion investit. Profitul se imparte pe un lant destul de fix de dealeri mari si mici. Dati-mi voi o afacere mai profitabila!
In Bucuresti sunt 1,5% consumatori de cocaina. 1,5% x 2,5 mil = 37 500. Sa spunem ca fiecare consuma 1 g la doua zile = 7 TONE!!! /an Astea nu se cara in prezervative inghitite sau in valize cu fund dublu. Questions? Comments? |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v 2007 [FONT=Arial][SIZE=7]Adevarul "pur si simplu" e rareori pur si niciodata simplu![SIZE=7]
|
|
madalina |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 288 Joined: 8 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Dus la control copilul - nu merge (de exemplu efectele cocainei dispar in 72 de ore, dupa cum au spus la TV in cazul Mutu). Plus ca orice lucru complet interzis devine tentant. Eu am avut si bani pe mana, am locuit si singura de la 10 ani, nu m-au intrebat niciodata ai mei pe ce am cheltuit banii si niciodata nu am consumat si nu voi consuma droguri de nici-un fel, din cauza ca nimeni dintre cei ce si-au distrus viata din cauza droguri nu a inceput spunand "eu vreau sa devin dependent". Nu am nevoie de stimulente artificiale pentru a ma bucura de o reusita sau a trece peste un esec, oricat de mare ar fi el.
Din pacate, am avut in liceu colegi care se drogau cu diverse combinatii alcool-medicamente banale, ce si-au distrus viata. Nu aveau bani, majoritatea erau persoane foarte inteligente, culte, dar era interesant, pana au ajuns sa nu fie capabili sa ia BAC-ul sau sa intre la facultate, dupa ce participasera cu rezultate onorabile la Olimpiande nationale. Anturajul este foarte important, dar nu poti controla anturajul. Insa un copil cu personalitate puternica, cu incredere in sine, cu valori clare nu are nevoie sa fie acceptat de un astfel de grup. Educatia se face din primii ani de viata, dar am auzit pareri complet gresite: cum sa ii vorbesc unui copil de sase ani despre droguri? Daca asa devine curios? daca e facuta bine educatia, adaptata in functie de varsta, implicati parinti, profesori, persoane cunoscute care pot fi intr-adevar modele pozitive, se vor obtine rezultate. educatia se face in timp, nu intr-o ora. Copii trebuie ajutati in adolescenta, iar consilierii scolari lipsesc cu desavarsire. Parintii nu stiu de cele mai multe ori sa faca educatie decat prin bataie sau sunt prea ocupati sa ii ofere o viata materiala buna copilului si uita sa il si educe. Iarba nu produce dependenta singura, dar in timp mai scurt sau mai lung nu mai are acelasi efect atunci cand este consumata, asa ca se trece la un drog mai puternic,pana se ajunge la dependenta. Din pacate, iarasi am o gramada de exemple in acest sens printre cunostintele mele. Partea "buna" pentru cativa dintre colegii mei ce faceau parte dintr-un grup maricel in care se consuma iarba si alte droguri "usoare", fara sa fie vreunul dealer pe bani, dar unul facea rost pentru toti, fara sa ceara nimic in schimb a fost ca unul dintre cei mai vechi a facut o criza de la nu stiu ce drog pastila si au renuntat destui. Eu nu i-as duce intr-o inchisoare propriu-zisa pe consumatori, ci intr-un centru de dezintoxicare, pentru 6 luni-1 an, cu sprijin psihologic si medical, iar apoi l-as pune sa faca munca in folosul comunitatii, inclusiv sa participe la programe de educatie anti-drog, cei potriviti, pana ar plati ce a cheltuit statul cu reabilitarea lor. |
--------------------
Toyota/Opel
Yaris/Corsa
- B00ooo cu fular de steaua in galeria lui dinamo :-)))
|
|
ashu |
![]()
|
![]() Membru erectil Group: Members Posts: 674 Joined: 10 December 02 From: Bucuresti ![]() |
Poate o sa va socheze parerea mea, da io asta cred si o spun. La varsta adolescentei, deci in liceu, nu prea poti sa ai pretentii de la cineva sa fie prea responsabil. Vrei sa te distrezi si sa faci lucruri care iti erau interzise pana atunci (si poate iti sunt in continuare). Gata, s-a terminat cu generala cand la petreceri se dansa in cerc cu banu si se pleca la 8 seara. Sa ai pretentia ca acei liceeni sa se comporte ca in "Extemporal la dirigentie" este absurd si nu se va intampla niciodata. Parerea mea este ca trebuie sa-i faci sa inteleaga ca se pot distra foarte bine si imbatandu-se ca porcii, fara sa consume droguri. Vorbesc serios, in cercul meu de prieteni de atunci se bea vartos, la bairamu de revelion din clasa 11-a fiecare si-a adus naveta de bere si dimineata nu prea mai ramasese bautura. La jumatate din bairamele din liceu habar n-am cum am ajuns acasa. Si nu numai io, a doua zi ne chinuiam toti sa reconstituim cam ce s-a intamplat in seara precedenta. Si totusi nimeni din cercul meu de prieteni de atunci, subliniez nimeni, n-a ajuns alcolic. Mai mult, in afara de cateva exceptii toti au acum studii superioare si o pozitie buna, ca sa zic asa, in societate. Sa interzici alcolul pana in 21 de ani, asa cum fac americanii, este tampenie pura. Pt. un liceean american este mai usor sa procure droguri de la coltul strazii decat sa cumpere o sticla de whisky. Si atunci e clar ce face la petreceri, baga o doza ca doar n-o sa stea toata noaptea treaz si lucid discutand despre vreme. Parerea mea...
|
--------------------
Pejo
206 2.0 HDi
2002
- - Ramas bun, ne vedem pe alt forum!
|
|
SiloS |
![]()
|
![]() Gangester Group: Members Posts: 4.298 Joined: 23 February 04 From: Buzau ![]() |
That's true , ashu ... Acelasi efect il obtii si daca bei mai mult .... Ultima oara cand am fost la vila la munte la un coleg de clasa am adus o pipa in care am fumat [ nu iarba , ci tutun ] si vodka
![]() ![]() Morala : trebuie sa stai mumie pana ce pleaca parintii si dupa aia poti sa te dezlantui ->> sa sari in pat si sa dai cu piciorul in perete ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
Vlad Georgescu |
![]()
|
![]() /----\ <--- Logan Group: Members Posts: 342 Joined: 24 July 03 From: Bucuresti ![]() |
LOL! Foarte interesanta parere, Ashu!
![]() Totusi impresia mea e ca omul devine dependent sau nu si in functie de niste caracteristici personale ale lui. De exemplu eu am fumat citeva tigari pe zi timp de citeva saptamini, si apoi m-am lasat absolut fara efort. Altii care au fumat cit am fumat eu atunci deja erau hooked for life, nu au mai putut fara tigari. Faptul ca tu, eu si altii putem sa ne bem mintile de citeva ori pe an timp de citiva ani fara sa devenim dependenti de alcool asta nu inseamna ca toti oamenii sint asa. Exista probabil un mic procent care, o data ce au dat de alcool, nu se mai pot opri. |
--------------------
Volțvagăn
Glonț
2080 Tdi Quad BiTurbo DSG 8
- - Athos, Porcos si Bairamis
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu va invit sa vedeti, totusi, "Trainspotting". Pe langa coloana sonora, excelenta, si umorul englezesc, are niste imagini remarcabile. Merita vazut!!!
Sa nu uit. Primele cuvinte din film sunt: "Choose life!" |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
vv |
![]()
|
![]() dilbert.com Group: Members Posts: 1.080 Joined: 10 June 04 From: Bucuresti ![]() |
ashu e interesanta parerea. Ai dreptate ca perioada din liceu e critica, dar eu nu cred ca toti trebuie sa se faca turta, sau ca asta e bine. Nu stiu daca asta te ajuta sa scapi de droguri - dupa cum zicea madalina, daca te indopi cu alcool esti deja la un pas de pastile+alcool. Si de aici....
Nu i-as face scandal prea mare copilului meu pentru o betie in liceu, dar i-as arata ca dezaprob asta. Eu nu am fost tentat sa ma imbat in liceu + facultate pentru ca mi s-a parut riscant sa-mi pierd controlul si sa ma fac de cacao, nu stiu ce e asa interesant sa fi beat. Deci se poate si fara bautura in liceu. Ceea ce vor liceenii este sa se distreze - dar culmea eu cel mai misto m-am distrat in viata mea atunci cand (si imediat dupa ce) am invatat cel mai mult. Dupa cum spunea o prietena a mea - "trebuie sa ai de la ce sa te distrezi - distractia continua e cea mai crunta plictiseala". De fapt cred ca de-asta se apuca multi de droguri - nu au o ocupatie ca lumea, o tin in distractii, la un moment dat si asta se banalizeaza asa ca incearca ceva "mai tare".... P.S. A nu se intelege ca n-am baut deloc in liceu+facultate - dar nu m-am imbatat (decat o data - mai mult de curizitate - la terminarea liceului ![]() This post has been edited by vv: 20 Oct 2004, 09:03 |
--------------------
Renault
Grand Scenic
2008
- B.00.XXX It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
|
|
Mache |
![]()
|
![]() Chibiț autorizat Group: Members Posts: 109 Joined: 25 May 04 From: Bucuresti ![]() |
Imi aduc aminte ca, in liceu si in facultate, primul lucru pe care il faceau ai mei colegi era sa se imbete ca porcii. Asta era distractia lor. Si cu acest lucru terminau cheful. N-am reusit nici pana acum sa-i inteleg.
|
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
- B-18-X... "Și dacă-mi spune cineva cum ar pute să hie mai ghini, mă las de tăti, mă duc acolo, mă întorc înapoi, mă iau și pi mini..." - "Eu beu", Pavel Stratan
|
|
adso |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 330 Joined: 19 January 04 ![]() |
ashu, perfect de acord cu tine.
am depasit cu destul varsta facultatii, si dintr-a noua pana acum m-am imbatat crunt cam o data la doua-trei luni - recidivez chiar si acum, ceva mai rar, tot cu amicii din liceu. nu am fost tentat niciodata sa amestec alcoolul cu medicamente, iar droguri (marijuana si nu stiu ce forma de hasis) am incercat o singura data, in olanda, cu niste amici francezi - mi-a fost atat de rau incat nu mi-a mai trebuit nimic de atunci. in state, am fost sa imi cumpar o (chiar una singura) bere de la magazinul din colt. Mi-au cerut ID. le-am dat pasaportul l-au studiat cu atentie si de abia cand s-au convins ca am peste 21 de ani mi-au dat-o, invelita in hartie maro, de parca aveam o juma de votca. adolescentii vor fi rebeli no matter what, asa ca mai bine isi fac beau mintile o data pe luna si-i doare capu' doo zile decat sa pompeze rahaturi pe vena (pe langa dependenta, exista si sida, hepatita b, c etc.) vv, este important sa bei intre indivizi pe care ii cunosti si in care ai incredere. cand toata lumea e abtiguita nu ai cum sa te faci de cacao. in plus, nu era bauta de dragul alcoolului, ascultam muzica buna (eram o gashca de "roakeri superati"), ne jucam pe calculator, vrajeam "roakeritse" la fel de matoale ca noi etc. veneam acasa - eventual adus - si luam linia de la covor pana la mine in camera. ma prabuseam in pat, si a doua zi de dimineata ma suna maica-mea pe la 11 sa imi spuna ca gasesc saridon in sertar. ai nevoie de supape, mai ales la varsta aia, iar o bauta crunta pe luna nu omoara pe nimeni - si nici alcoolic nu devii daca ai un pic de creier. |
-------------------- Call me Ishmael...
|
|
bomicabomic |
![]()
|
![]() Ex-membru DaciaClub Group: Members Posts: 1.072 Joined: 7 September 04 ![]() |
Eu cred ca miezul discutiei este cum sa prevenim consumul de droguri, nu cum sa reactionam in fata faptului implinit. Ca daca ajungi sa-l duci in clinica de dezintoxicare sau la pirnau, n-ai rezolvat nimic. Se intoarce si va consuma in continuare.
E acelasi lucru cu un alcoolic, care dus la clinica, ii dau aia pastile la greu. Dupa citeva zile, ii da sa bea ceva. Ala vomita si gata, zic doctorii "ia-l acasa ca nu mai bea" si dupa 2 saptamini iar se apuca. Pentru ca la noi nu se umbla si la latura psihica a pacientului. Nu exista in spitalele noastre, psihologi care sa discute cu pacientul, sa vada care sunt cauzele de el a luat-o pe acest drum. Peste tot e ideea, "e alcoolic!, e drogat! " "da-l incolo de nenorocit". Educatia care o dai copilului este un lucru important dar nu hotaritor in ultima instanta. Ashu, avea dreptate, un copil la 14 - 18 ani e necontrolabil in reactii, oricita teorie i-ai face acasa. Fiecare din noi la aceasta virsta a avut probleme cu parintii, tocmai in ideea "ca sunt mare si fac ce vreau". Sa-l urmaresti 24/24, 7/7, chiar daca ar fi posibil, n-ai rezolva nimic, ba mai mult , l-ai inversuna si mai mult pe copil. Pe linga educatia data, trebuie limitat si accesul la tentatii (alcool, tutun), ca cred ca inainte de droguri, primi pasi cu astea le fac. Si toate astea cu legi drastice si aplicabile, nu ca acum, care sa stipuleze: 1. Accesul in circiumi, peste 18 ani. 2. Vinzarea de alcool si tutun peste 18 ani (nu ca acum, toti isi pun afis, dar de vindut vind, nu conteaza ca ala care cere are 10 ani). 3. Consumul de alcool sa fie permis numai si numai in circiuma sau acasa. Nu ca acum, te duci la taraba, iei o sticla de vodca si o bei, pe prima capota ce-ti iese in cale. La mine in fata blocului sunt 4 dughene cu de toate inclusiv alcool si tigari, si cu toate ca nu au voie sa vinda alcool la pahar sau sa-i lase sa bea in preajma, o fac fara nici o jena. Basca ca mai este si un bar care-i full tot timpul si numai cu tineri intre 15-25 ani, din bloc. Zi de zi, aceeasi copii, ca m-am ingrozit de unde au bani. Ca ai lor parinti se vaita ca n-au bani de intretinere. 4. Interzicerea cu desavirsire, a dughenelor cu pokere si alte aparate. Eu in vest am vazut numai la "bowling" sau la cazinouri, la noi sunt peste tot. Mai sunt si altele dar momentan imi scapa. Daca astea ar fi respectate, si anturajul, ar fi limitat. Ca nu s-ar mai intilni in fata blocului la o bere sau o vodca, nu s-ar mai duce in parc sa stea la nu stiu ce circiuma etc., etc. Ca alcoolul si tutunul ii face cei mai tari dupa care pina la consumul de droguri numai este decit un pas. Ca din ceea ce vad eu, cam cu statu prin circiumi, terase si fata blocului pina nopate tirziu (manele, hip-hop,chiuituri, alcool, tigari) se ocupa tinerii de azi. Deh, cofetarii mai rar in ziua de azi. Mai putin fotbal, tenis, teatru etc. |
--------------------
x
x
- x
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
Teatru ? De cind n-ai mai fost la o piesa de teatru ?
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
adso |
![]()
|
marty, sa stii ca sablonul cu "nu se mai duce lumea la teatru domne" nu prea e valabil.
eu unul ma duc in medie o data pe luna, chiar mai des. majoritatea spectacolelor joaca cu casa inchisa (la "potretul lui dorian gray" la odeon se vand biletele cu o saptamana inainte. la "iluzia comica" a trebuit sa gasesc o relatie in teatru. "toujours l'amour" nu l-am vazut nici acum. la "cotletele" mi-am luat bilete de sambata trecuta pentru vinerea asta, ca la spectacolul de duminica totul era vandut. "take, ianke si cadar" a jucat trei ani cu casa inchisa. la "lucretia borgia", cu premiera joia asta la National, nu au fost invitatii suficiente nici macar pentru toti potentatii care si-au exprimat dorinta de a veni. etc). lumea se duce la teatru - oferta este sub cerere. eu unul insa am vazut programe facute de vestici cu piese de teatru in care implicau cate o scoala sau un liceu, si unde elevii jucau alaturi de actorii profesionisti. chestia asta ar merge cu greu in romania, unde teatrul tinde sa fie vazut destul de neserios, eventual gay. |
|
|
bomicabomic |
![]()
|
|
--------------------
x
x
- x
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
|
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
bomicabomic |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 20 Oct 2004, 11:13) Atit vroiam sa aud! Tu-ti cresti copilul azi, nu ti-l cresti in anii de studentie cind frecventai teatrele si jocurile de bridge! ![]() Corect. Dar copilu meu are 1 an si 2 luni, deci il duc degeaba la teatru. L-am dus la spectacole cu copii mici, la Palatul Copiilor, asa doar ca sa intre in atmosfera. ca de inteles nu intelege mare lucru. Si o alta problema, pe mine nu m-a dus tata de mina la teatru. Ideea era unde si-ar putea petrece un copil timpul liber, alternative la circiumi si sali de pokere. |
--------------------
x
x
- x
|
|
Marty |
![]()
|
QUOTE(bomicabomic @ 20 Oct 2004, 11:22) Corect. Dar copilu meu are 1 an si 2 luni, deci il duc degeaba la teatru. Sa-ti traiasca, sa se faca mare , sa fie sanatos si sa-si tina nasu', plaminii si venele intacte si sa-ti faca nu mai bucurii! QUOTE Si o alta problema, pe mine nu m-a dus tata de mina la teatru. Ideea era unde si-ar putea petrece un copil timpul liber, alternative la circiumi si sali de pokere. Pr tine nu te-a dus tatal tau la teatru dar propbabil ca ai auzit vorbindu-se prin casa despre piese de teatru si despre actori! Probabil ca la teatru ai ajuns din curiozitate, minat de cele auzite in casa. Eh, zici ca acolo si-ar putea petrece tinerii timpul liber, dar nu te gindesti ca tinerii de azi au alte sisteme de valori, discutiile auzite de ei in casa referindu-se in mod covirsitor la bani. Intrucit la lucruri bune nu-i duce capu', se string linga o sticla de votca si vorbesc tot felul de cretinisme. Iti garantez ca daca ai lui aveau si alte preocupari in afara de cum sa procure bani pentru ziua de maine (din pacate societatea si realitatea strazii i-a impins spre asta), altele ar fi fost discutiile tinerilor din ziua de azi! Nu poti asocia drogul cu o anume categorie (ex.: manele) pentru ca ele sunt cel putin la fel de prezente si printre rockeri, punkeri, houseri si ce-or mai fi ei acolo! |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
|
|
SiloS |
![]()
|
Prima data cand am fost la teatru pentru copii [ mai fusesem pana atunci la teatru si mi-a placut ] am vazut un show in care actorul principal ii dadea un sut in c*r clovnului . Nimic amuzant . De atunci nu am mai fost la nici un show pentru copii .
|
--------------------
1988
BMW
E30 325i 2003 BMW Z4
1996 Mazda MX5 NA 1988 Nissan Patrol Y60 1989 Suzuki Samurai 1975 Dacia 1300 2000 VW LT25 1999 FIAT ARCA AMERICA 403 |
|
bomicabomic |
![]()
|
|
--------------------
x
x
- x
|
|
costi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.230 Joined: 15 October 03 From: Bucuresti ![]() |
![]() Marty spune-ne si noua daca e ceva sa ne pregatim ! |
--------------------
DSN/SLZ
|
|
sod |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 312 Joined: 20 December 03 From: Iasi ![]() |
in primul rand un mesaj pentri SiloS; damn bre, you freak me out! Asa sunt toti colegii tai? Nu zic ca esti retardat, dar te comporti ca unul. Cum naiba poti crede in prostiile alea de filme? Ti-am mai atras atentia si cu alte ocazii ca ai idei foarte gresite despre ce se poate face cu viata; nu iti sunt parinet, dar ca de la om la om te sfatuiesc sa lasi ideile ca viata ar fi ca la MTV. Mai mult de atat nu am ce sa iti spun, ar fi inutil. Ori te trezesti singur si realizezi, ori nu, si atunci iar nu are nici un rost.
Mil: reclama aia am vazut-o si eu, dar mesajul era si mai dur: Drugs; brought by assholes, consumed by idiots" Apropo de educatia liceenilor. Eu si colegii din liceu am avut un noroc fenomenal cu diriginta care de fapt ne era si profesoara de engleza inca dintr-a 5-a. Eram o clasa de varf la un liceu bun. Cam toti aveam parinti cu situatii materiale bune si foarte bune. Trust me, asta e reteta ca sa ajungi un ratat. Eh, ce a facut aceasta dirginta, pe numele ei Lotus (nu ii zic aici numele complet sa nu apara vreo problema), a fost sa ne ajute sa ne manifestam teribilismele si sa le canalizam mai apoi in lucruri folositoare. Mai pe scurt, ne-am apucat de teatru in engleza. La inceput era fain ca ne puteam invoi de la ore. Mergeam sa facem repetitii de obicei intr-o casuta de vara din curtea vilei in care locuia Lotus (familie buna, de vita veche, casa de accea mare, batraneasca). Acolo fumam, beam, ascultam muzici, faceam repetitii. Incetul cu incetul am devenit incredibil de atasati de proiectul acesta cu teatrul. Trupa avea cam 25 de oameni, aproape o clasa intreaga. Ajunsesem sa ne scriem singuri piese, poate aberante, poate copiate, poate naive. Dar era al naibii de amuzant. Am fost in turnee, si in tara, si in strainatate (mai ales in Anglia). Si acolo ne comportam ca in casuta de vara de la Lotus, faceam absolut toate nebuniile. Ce a iesit din toata asta? Cand cineva avea chef sa faca nebunii se ducea la casuta de vara si o facea safe, fara a se expune anuturajelor dubioase care apar in baruri si discoteci. La scoala se invata bine; mintile erau relaxate, toata clasa avea rezultate exceptionale, cahir olimpici, etc. Toti am invatat sa vorbim engleza foarte bine, si cel mai important, suntem la orice ora capabili sa vorbim in fata unei multimi fara sa ne intimidam sau sa ne incurcam. Toti au facut facultatea, si toti sunt foarte bine realizati, majoritatea fiind de fapt plecati din tara. Ne intalnim si acum o data pe an, de Craciun, la Lotus. Ne intalnim in casa mare; in casuta de vara este alta generatie de liceeni care beau, fumeaza si si distreaza. Avem un bagaj enorm de amintiri; unele din cele mai frumoase clipe ale tineretii mele au existat datorita acestei fiinte. Bineinteles ca saraca s-a zbatut enorm pentru noi; fosilele din cancelarie ar fi fost in stare sa o muste pentru ce libertate ne dadeau si ce orizonturi ne deschidea. Din cate am inteles se zbate si acum. Ce am vrut sa spun prin aceasta povestire e ca un rol important il poate avea si scoala, dar din pacate pentru asta avem nevoie de pedagogi adevarati, care in primul rand sa fie oameni adevarati, apoi foarte buni psihologi si in cel din urma rand profesori. Este incredibil cata forta si energie are un tanar in timpul liceului, si cat de usor toate teribilismele pot fi orientate spre nebunii frumoase, spre a crea si nu sprea a distruge. |
--------------------
Renault Megane
Estate Privilege dCI
- B-xx-GNU
|
|
Mache |
![]()
|
@bomicabomic
Sa-ti traiasca, sa aiba parte de sanatate si sa iti aduca numai fericire! On topic: Se pare ca revenim la o problema deja discutata: educatia si modul in care se realizeaza (administreaza ![]() Sistemul de valori pare a se fi schimbat. Acum mi se pare mai important sa incepem sa ne aparam in fata prostului gust si a inculturii, dupa puterile noastre si cu mijloacele de care dispunem. Trebuie sa avem o reactie! Intr-o lume bombardata informational, in care capacitatea noastra de selectare este pusa la grea incercare, e necesar sa ne pastram spiritul critic. Lucru care se face cu un pret. @sod Ai dreptate! Placute amintiri ai. Sincer, te invidiez! Eu am avut parte numai un an de un astfel de profesor extraordinar. A fost profesoara mea de latina, in clasa a XI-a. Elena, in particular, "domnisoara profesoara S.", in timpul orelor, a reusit sa faca o clasa de filologie (formata dupa treapta a doua) de 40 de oameni (din care 7 baieti) sa invete limba latina de placere. Mai mult, avea mai multa autoritate si era muuuuuult, muuuult mai ascultata decat diriginta noastra. Cand a implinit o frumoasa varsta, 20+, a invitat toata clasa la ziua ei. Acasa la ea. A fost fantastic!!! Discutam cu ea ca si cu un prieten. Aveam probleme, pe care nu indrazneam sa le discutam cu parintii? Mergeam la Elena. Din pacate, predare la un liceu cu profil mate-fizica (in principal) + invidiile colegilor mai in varsta pe relatia stabilita cu elevii (diriginta mea, care ne era si profa de romana) + zvonuri legate de o presupusa relatie cu unul dintre colegii mei de clasa (lansate, culmea, de diriginta noastra ![]() ![]() ![]() Cand a plecat, a fost o jale imensa. Pur si simplu nu intelegeam ce s-a intamplat. Intr-un an de zile am avut ocazia sa aflam cine "a lucrat-o". Iar razbunarea, a fost asa de dulce si de artistica... (dar nu cred ca intereseaza acest aspect). This post has been edited by Mache: 20 Oct 2004, 12:12 |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1990
|
|
mil |
![]()
|
![]() ocupat Group: Members Posts: 309 Joined: 23 January 04 From: x ![]() |
sod, ai dreptate, poza mea din avatar e surprinsa la o iesire cu elevii, ca am fost si prof
![]() |
--------------------
x
x
- x I Bog te veselit!
|
|
adso |
![]()
|
mil, it ain't gonna happen
![]() nu ai cum sa schimbi imaginea scoala=puscarie, cand profesorii insisi se simt prizonieri. era zilele trecute un reportaj zguduitor despre dascali in evenimentul zilei. salariu mediu de 4 bulioane (~ 100 euro). asta spune tot cred, despre profesorii care traiesc prin camine de nefamilisti, singuri sau casatoriti tot cu profesori, nepermitandu-si sa faca copii, preferand sa puna o haina in plus decat sa primeasca caldura si sa plateasca jumatate din venitul lunar la intretinere etc. de la mine din an, (~60 de persoane), cam 45 au plecat in afar', restul lucreaza prin tara, dar nici unul nu s-a facut profesor. ocazii am avut toti. eu am predat doua saptamani la liceul meu si am fugit mancand nori. |
|
|
bomicabomic |
![]()
|
QUOTE(Marty @ 20 Oct 2004, 11:48) Eh, zici ca acolo si-ar putea petrece tinerii timpul liber, dar nu te gindesti ca tinerii de azi au alte sisteme de valori, discutiile auzite de ei in casa referindu-se in mod covirsitor la bani. Intrucit la lucruri bune nu-i duce capu', se string linga o sticla de votca si vorbesc tot felul de cretinisme. Iti garantez ca daca ai lui aveau si alte preocupari in afara de cum sa procure bani pentru ziua de maine (din pacate societatea si realitatea strazii i-a impins spre asta), altele ar fi fost discutiile tinerilor din ziua de azi! Nu poti asocia drogul cu o anume categorie (ex.: manele) pentru ca ele sunt cel putin la fel de prezente si printre rockeri, punkeri, houseri si ce-or mai fi ei acolo! Au iau in ordine inversa. 1. Nu asociez drogul sau alcoolul cu o anume categorie, departe de mine acest gind. Probabil am omis un "etc." 2. E trist, dar foarte adevarat ca lipsa banilor duce la reactii in lant si necontrolate. Divorturi, alcoolism, scandaluri etc. Chiar citeam un sondaj Gallup, despre violenta in familie in Ro si principalele cauze generatoare : - lipsa banilor, lipsa locului de munca, alcoolismul, spatiul de locuit inghesuit Bun, nu putem ignora acest mediu in care traim, nu ne putem izola. Ca n'avem bani sa ne luam case in cartiere selecte si sa dam copiii la scoli private, care sa-i ia de acasa sa-i duca la scoala si invers. Accept ideea spusa de tine ca se string la o sticla de vodca si discuta tot felu de cretinisme, dar asta azi, cind nu se face nimic din ceea ce spuneam intr-un post anterior. Nu accept insa faptul ca indiferent cit de preocupat ai fi sa stringi bani, indiferent de cit stai la job, indiferent de situatia in care esti sa nu-ti aloci un timp pentru copii. Si nu trebuie sa fii din nu stiu ce patura sociala ca sa faci lucrul asta. Strungar daca esti, tot trebuie sa te preocupe ce-ti face copilul, pe unde umble, cu cine. ca pe urma vine si-ti da in cap cu ciomagu, ca n-are bani. Si sa fim seriosi nu toate lumea e super ocupata si super obosita. Dupa 9 ore de servici, poti gasi 30 min de stat de vorba. Ca si daca vii acasa si discuti intr-una despre bani, e cam tot degeaba, daca nu gasesti si rezolvarea. Problema cea mai mare este ca societatea noastra se afunda din ce in ce mai mult in mediocru in care sistemul de valori e altul decit ar fi normal. La cit de ocupati si stresati sunt americanii cu joburile ar trebui sa fie o natiune de drogati si alcoolici. 3. da, ce auzi in casa iti foloseste mai apoi. depinde si de om. familii perfecte nu exista, in afara de discutii de bine apar si de rau. totul tzine si de capacitatea de intelegere a copilului si de a alege ceea ce e bine. |
--------------------
x
x
- x
|
|
Valentine |
![]()
|
![]() Old Timer Group: Members Posts: 1.074 Joined: 20 September 03 From: California ![]() |
QUOTE(vv @ 19 Oct 2004, 16:33) Da, si pe mine ma preocupa.. am citit undeva un stidiu facut de ceva psihologi americani care sustinea ca parintii influenteaza un copil in proportie de 20%, iar 80% anturajul (procentele sunt aproximative dar intelegeti ideea). Ideea e ca EXEMPLUL parintilor e MUUUULT mai important decat spusele parintilor. Daca aveti parinti care fumeaza si care va zic "nu fumati ca uite, eu fumez si iti zic eu ca e rau" (caz concret al unui prieten) e egal cu 0, probabil ca v-ati apucat deja de fumat. Ideea e sa fii tu un model pentru copil (sa nu isi gaseasca modele 'in exterior') si atunci lucrurile sunt ceva mai controlabile. Mosule, cred ca te inseli. Parintii mei fumeaza la greu (si dintr-alea tari carpati si alte prostii) de 20 de ani (deci de cand ma stiu) si nu a facut decat sa ma inversuneze sa nu fumez! Si mai stiu persoane in aceasi situatie ..E drept si ca stiu copii care au avut parinti nashpeti si au ajuns la concluzia ca "eu nu vreau sa fiu asa" - si acum sunt oameni OK. Dar astea cred ca nu sunt cazurile majoritare, in general nu se intampla asa, astia au avut noroc de un anturaj ca lumea. Cat despre droguri - eu vad o solutie destul de simpla: drogurile nu sunt gratis. Nu le dati bani pe mana copiilor si nu vor consuma droguri (sa le dai 50k pe zi - asta e ok si necesar - dar daca le dai sume mari fara sa le ceri sa le justifice....). Acum e drept ca dealerii ofera "mostre" gratis, si nu esti 100% protejat ca se poate apuca de furat ca sa faca rost de bani - dar deja probabilitatea sa afli ca ceva e gresit e mult mai mare. Deasemenea, nu e neaparata nevoie sa fii influentat de anturaj. In liceu, 90% din oamenii cu care ma invarteam eu fumau de stingeau. Nu m-a facut decat treptat, treptat sa renunt la asocierile cu ei ... Din pacate 2 dintre prietenii mei cei mai buni, s-au apucat de fumat aiurea rau de tot: amandoi nu fumau, decat la petreceri si atunci f. rar. Incet incet au ajuns sa fumeze mai mult la petreceri, si dupa aia si in cotidian, iar acuma nu se pot lasa ... VV, lasa prostiile astea cu alcoolul. Ai fost vre-odata intr-o tabara de mate? (deci cu olimpici la mate, etc.) sa vezi ce se intampla acolo? ![]() Solutia este in educatia populatiei. Multi pusti pornesc de la ideea ca sunt cool daca se drogheaza, beau, etc. ca sa atraga atentia tipelor. In fond la asta se rezuma. Daca tipelor in general le placeau tipi cu ochelari si espadrile (ipotetic vorbind) atunci toti liceenii ii vedeai cu ochelari si espadrile (ca asa e cool). In parerea mea, aplicarea de sanctiuni pe viata drug-dealerilor, nu ar face decat sa creasca si mai mult pretul la asa ceva, si sa faca mai multi drogati sa ii dea in cap sa faca rost de bani. La americani, am inteles ca mai nou, in California cel putin, este o situatie cel putin hilara cu drogurile. Legea Californiei permite consumul de iarba, dar legea federala o interzice. In concluzie, daca un polistist de la LAPD te prinde fumand iarba, nu iti face nimic. Daca un agent FBI te prinde fumand iarba, ai pus-o - bulau 2 - 5 ani. In general la Americani ce se intampla este ca lumea la 18-26 de ani bea, fumeaza, se drogheaza, petreceri la greu, dar dupa ce termina facultatea, aproape toti re-devin responsabili, familie, muncesc de sparg, se ingrasa, etc. ![]() La noi, continua cu petrecerea, spargerile, ilegalitatile. |
--------------------
Ford
Focus
2009 Hi, I'm a signature virus. Please replace your old signature with this signature and help me take over the world of signatures.
Atentie, atentie, si iar atentie! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 13:21 |