Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
kog |
![]()
|
||
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|||
Kostica |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 6 May 06 ![]() |
Se poate formata un HDD astfel incit sa nu se poata descoperi ulterior data formatarii ? Ma gindesc sa modific data in BIOS si sa pun aceeasi data si in momentul cind se va cere aceasta la instalarea WIN XP. De exemplu sa pun o data ca a fost formatat in februarie, dar cum revin apoi cu data la zi fara sa se cunoasca ca am mai umblat la el ? Cu ce program sterg definitiv datele din HDD ? Daca il formatez de 3-4 ori si intre formatari trag pe el niste manele , mai sint sanse de a recupera datele originale?
Multumesc |
--------------------
LOGAN
1,6 AMB
sept. 2004
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
sunt programe care curata hdd-ul.. cauta ceva cu wipe hdd. Sau poti incerca un Low Level format
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Care aveti un crt vechi pe acasa si nu il mai folositi (stiu ca sunt destui) - milostiviti-va de kog ca se chinuie saracul cu monitorul lui.
Dupa o formatare rapida sau la stergere, pe hard sectoarele ocupate de date sunt marcate ca libere (adica e voie sa se scrie noi date acolo) insa datele propriuzise nu se sterg. Exista programele care pot recupera datele sterse accidental (sau mai putin accidental). Daca cineva doreste cu adevarat sa stearga niste date si acestea sa nu mai fie regasite e nevoie de o succesiune de scriei/rescrieri ale hardului, un simplu format poate sa nu fie de ajuns. Pentru asa ceva sunt programe speciale. In linux e o comanda (nu mai stiu care) care iti poate rescrie un fisier de cateva zeci de ori cu diverse date, facand imposibila recuperarea. Edit: Mi-am amintit, e vorba de 'shred'. http://www.cyberciti.biz/tips/linux-how-to...e-securely.html Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 3 Jul 2009, 09:06 |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
cauta "tune-up utilities" 2008 sau 2009 ai optiune la recycle bin, doua metode de stergere completa. Odata ce ai sters folosind softul ala nu se mai poate recupera nimic
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 3 Jul 2009, 10:04) Care aveti un crt vechi pe acasa si nu il mai folositi (stiu ca sunt destui) - milostiviti-va de kog ca se chinuie saracul cu monitorul lui. Dupa o formatare rapida sau la stergere, pe hard sectoarele ocupate de date sunt marcate ca libere (adica e voie sa se scrie noi date acolo) insa datele propriuzise nu se sterg. Exista programele care pot recupera datele sterse accidental (sau mai putin accidental). Daca cineva doreste cu adevarat sa stearga niste date si acestea sa nu mai fie regasite e nevoie de o succesiune de scriei/rescrieri ale hardului, un simplu format poate sa nu fie de ajuns. Pentru asa ceva sunt programe speciale. In linux e o comanda (nu mai stiu care) care iti poate rescrie un fisier de cateva zeci de ori cu diverse date, facand imposibila recuperarea. Edit: Mi-am amintit, e vorba de 'shred'. http://www.cyberciti.biz/tips/linux-how-to...e-securely.html Bafta! CODE fdisk -l pentru a lista hard disk-urilesi CODE sudo dd if=/dev/urandom of=/dev/sda pentru a umple discul /dev/sda cu "mizerii"! ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
kog incearca sa desfaci monitorul (daca nu te pricepi da doar carcasa jos) si curata bine pe acolo cu un penson si cu aspiratorul. Ventilatorul nu are ce sa dauneze in mod normal, nu stiu de ce a reactionat asa, poate e desprins vreun fir, sau ceva de genul. Cand il desfaci sa te uiti si dupa condensatori umflati, rezistente inegrite...poti ruga un prieten care se pricepe sa le schimbe (daca exista) si poate mai prelungesti putin durata de viata. Daca ai fi din Iasi te-as ajuta cu mare placere ca si asa ma plictisesc pe acasa, din pacate esti la ceva distanta...
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@MadHawk1 Bine punctat
![]() P.S. atentie cum va jucati cu comanda asta, ganditi-va de 2-3-4 ori pana sa o aplicati (sa nu aplicati pe alta partitie). Bafta! This post has been edited by Andy_ACS: 3 Jul 2009, 13:43 |
--------------------
-
-
|
|
kog |
![]()
|
bmwh548, cred ca o sa-l desfac dupa-masa asta si o sa-l suflu. Acum mi-am amintit ca la fel a facut si vara trecuta cand a fost caldura mare
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Daca problema e de la tub nu ai ce sa-i faci, dar daca sunt niste piese gen condensatori, rezistente scapi ieftin...foarte ieftin. Ai putea sa incerci sa lasi monitorul fara carcasa cand e caldura mai mare (bineinteles daca nu exista riscul electrocutarii la copii, alte persoane din familie sau chiar animalute gen pisici care sar peste tot).
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
kog, totusi eu zic ca (desi nu vrei sa dai bani) ar fi indicat sa iei un crt sh, gasesti cu 50 de ron unul bun.
Cauta pe forumuri, mai vinde lumea care si-a luat lcd. Monitoare bune, de 17, 19, poate gasesti si un Trinitron, cine stie. Nu te mai apuca sa il desfaci, sa il sucesti, ai zis ca are 14 ani... In timpul pierdut poti sa lucrezi/ajuti pe cineva la o treaba si iti strangi de monitor ![]() Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
Clona lu' Sony Group: Members Posts: 185 Joined: 1 August 08 From: localhost ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 3 Jul 2009, 14:42) ![]() QUOTE(Andy_ACS @ 3 Jul 2009, 14:42) ... Totusi dd nu cred ca scrie de mai multe ori aceleasi sectoare (dar poate fi aplicata comanda de mai multe ori daca se doreste) ... Exact! Se poate rula de doua ori! ![]() QUOTE(Andy_ACS @ 3 Jul 2009, 14:42) ... P.S. atentie cum va jucati cu comanda asta, ganditi-va de 2-3-4 ori pana sa o aplicati (sa nu aplicati pe alta partitie). Bafta! Asta am uitat sa precizez ! ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 3 Jul 2009, 09:04) Care aveti un crt vechi pe acasa si nu il mai folositi (stiu ca sunt destui) - milostiviti-va de kog ca se chinuie saracul cu monitorul lui. QUOTE(Andy_ACS @ 3 Jul 2009, 14:04) kog, totusi eu zic ca (desi nu vrei sa dai bani) ar fi indicat sa iei un crt sh, gasesti cu 50 de ron unul bun. Cauta pe forumuri, mai vinde lumea care si-a luat lcd. Monitoare bune, de 17, 19, poate gasesti si un Trinitron, cine stie. Nu te mai apuca sa il desfaci, sa il sucesti, ai zis ca are 14 ani... In timpul pierdut poti sa lucrezi/ajuti pe cineva la o treaba si iti strangi de monitor ![]() am eu un crt aoc de 17, merge impecabil, arata la fel. ma rog e prafuit, dar n-are nici cea mai mica urma de zgarietura, julitura sau lovitura pe el. vrea un card microsd de 2gb pe el (adica maxim 50ron). sau banii... |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
kog |
![]()
|
l-am desfacut
![]() ![]() poze Attached thumbnail(s) P7030065.JPG ( Size: 783.05k ) Number of downloads: 104 P7030066.JPG ( Size: 770.8k ) Number of downloads: 100 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
MadHawk1 |
![]()
|
kog, NU umbla in monitor!
Risti sa te electrocutezi! |
--------------------
.
.
.
|
|
bmwh548 |
![]()
|
Din poze nu vad prea bine ce e pe acolo, dar probabil sunt din etajul de alimentare (filtru). Schimba-i si vezi ce zice...ar trebui sa coste maxim 5 lei amandoi (in functie de tensiunea marcata pe ei).
Edit: are dreptate colegul...asigura-te ca sunt descarcati toti condensatorii sa nu faci vreo istorie sau roaga pe cineva cu experienta sa faca operatiunea. This post has been edited by bmwh548: 3 Jul 2009, 15:41 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
kog |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
MadHawk1 |
![]()
|
QUOTE(bmwh548 @ 3 Jul 2009, 16:40) ...asigura-te ca sunt descarcati toti condensatorii sa nu faci vreo istorie sau roaga pe cineva cu experienta sa faca operatiunea. QUOTE(kog @ 3 Jul 2009, 16:42) era oprit de mult timp, fara cabluri, si nu am atins nimic. Stiu si eu cam cu ce tensiuni se joaca un crt, mai aes alea ce raman in condensatori ![]() Exact! Nu merita riscul! ![]() This post has been edited by MadHawk1: 3 Jul 2009, 15:48 |
--------------------
.
.
.
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
@kog, daca ai vara asta un drum prin C-ta iti donez eu un monitor
![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
MadHawk1 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
SSilent |
![]()
|
![]() Membru Vitezoman Group: Members Posts: 1.235 Joined: 23 July 07 From: ...I'm everywhere... nowhere ![]() |
![]() ![]() ziceam daca are drum bre, ca tot romanu, vara la mare ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1210
1986
- N/A dacie dezmembrata... in curs de RK ^_^
cu planuri de viitor (adica vise): -Yamaha Fazer 600 cm3 -Ford Escord 2000RS -Mercedes Benz W201 |
|
bmwh548 |
![]()
|
@Illusi0n: totusi...ce ventilator a folosit si cat de aproape? Doar nu a pus vreun ventilator industrial nu?
This post has been edited by bmwh548: 3 Jul 2009, 16:17 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.732 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Am avut si eu un ventilator ordinar, de birou, si cand il puneam langa vechiul CRT, in studentie, facea imaginea aia ca steagul in varful catargului.
Explicatia gasita a fost ca monitorul era influentat de campul electromagnetic generat de motorul ventilatorului. De ce crezi tu ca trebuie sa fie un ventilator de dimensiuni industriale? |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
bmwh548 |
![]()
|
Na...posibil sa fie vorba de anumite ventilatoare...am fost la persoane care aveau ventilator in functiune langa monitor CRT (distanta cam jumatate de metru cred) si totul era ok. De asta ziceam ca poate doar la ventilatoare foarte puternice sa se inample.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
kog |
![]()
|
ce s-a animat threadul asta
![]() |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
bmwh548 |
![]()
|
Foloseste-l de la o distanta mai mare, pune unul de 120mm de calculator...sau chiar mai multe.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Îs normale temperaturile astea? Precizez ca acu` 2 zile CPU-ul era in 89 grade si placa de baza pe la 85. I-am scos juma de carcasa si ii mai fac vant cu piciorul si rezulta temperaturile astea.Precizez ca procesorul e primul dual core de la intel, pentium D805, intradevar mergea de la inceput destul de fierbinte dar n-a trecut de 55 de grade nici overcloackat la 3.4 ghz. Coolerul e stock, rasnita Intel.Precizez ca daca il las de capul lui se duce in 4000 rpm, acum e in "quiet mode". Acu cateva zile cand era la 90 grade simteam ca isi da duhul, asa zgomote scotea.
Ce recomandati? temp.jpg ( Size: 138.83k ) Number of downloads: 114 |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
kog |
![]()
|
e cam mare temperatura, daca nu ai facut, incearca sa-l sufli bine de praf, vezi la taskmanager sa nu ai ceva program ce iti forjaleste procesorul. La sempronul meu amarat temperatura procesorului nu a trecut niciodata de 28, si placa de baza sta pe la 31
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
|
Zippy |
![]()
|
![]() Membru din 2003 Group: Members Posts: 917 Joined: 26 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Asta are protectie la supraincalzire, nu mi-e de el cat de placa de baza.Tranzistorii de pe langa procesor zici ca-s tratati cu soare de la Cernobal
![]() |
--------------------
[ Ex SLZ 2003 |.|
VW JETTA
2014
- B 97 Z I P ] Viteza ucide! Centura de siguranta salveaza vieti!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th July 2025 - 02:05 |