DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

450 Pages « < 62 63 64 65 66 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Despre PC-uri, Orice "probleme"

argon
post 8 Jul 2009, 11:24
Post #1891

Mesaj semiautomat

Group: Members

post-336-1110552475.gif daca treci prin Deva iti dau eu un monitor crt de marca moca, daca ai nevoie binenteles.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
kog
post 8 Jul 2009, 12:03
Post #1892

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

posibil sa tre pe la Deva saptamanile astea worship.gif

This post has been edited by kog: 8 Jul 2009, 12:03

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
argon
post 8 Jul 2009, 12:20
Post #1893

Mesaj semiautomat

ma anunti tu inainte..

--------------------
+
Serje
post 8 Jul 2009, 13:12
Post #1894

Membru autentic

From: Cluj-Napoca

QUOTE(kog @ 8 Jul 2009, 12:23)
Si ca intrebare. De unde modific ce am stabilit sa se deschida automat cu un program? Adica daca dau jos un torrent de exemplu sa nu mi-l mai deschida automat cu utorrent, ci sa ma intrebe daca vreau sa il salvez sau nu
*

Pentru utorrent : aaaa.jpg ( Size: 87.34k ) Number of downloads: 316

Sa modifici sa-ti deschida anumite fisiere cu un alt program, click dreapta pe fisier -> open with -> choose program si apoi bifezi : Always use selected program bla bla bla

--------------------
MTD Optima 53 SPB HW
+
argon
post 15 Jul 2009, 07:30
Post #1895

Mesaj semiautomat

cum se configureaza un router wireless gen Di-524 pe o conexiune de UPC ? e simplu rau cum ma gandesc eu? din modemul lor mufa in router, si vede conexiunea fara sa bag nici un IP, nu? Adica ca in PC, unde doar bagi mufa si merge, fara alte configurari.

--------------------
+
l@u
post 15 Jul 2009, 07:34
Post #1896

Membru autentic

vezi in manualul lui ca iti da toate optiuniule de conectare sau baga cd-ul si urmareste pasii de acolo(ai un link cu site-ul in cd)

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
DannyY
post 15 Jul 2009, 07:49
Post #1897

Marele plictisit

QUOTE(argon @ 15 Jul 2009, 08:30)
cum se configureaza un router wireless gen Di-524 pe o conexiune de UPC ?  e simplu rau cum ma gandesc eu?  din modemul lor mufa  in router, si vede conexiunea fara sa bag nici un IP, nu?  Adica ca in PC, unde doar bagi mufa si merge, fara alte configurari.
*

Depinde de conexiune.
Daca e DHCP (adica aloca adrese IP in mod automat), asa ar trebui sa fie.

Daca ai un IP fix sau e PPPoE cu user si parola, trebuie sa intri in meniul de configurare al routerului. In prima varianta trebuie sa specifici adresa IP, masca de subretea si poarta de acces, eventual serverul DNS. In a doua trebuie sa salvezi numele de utilizator si parola.
De regula asta se face conectand un cablu intre switch-ul aferent routerului si calculator, apoi scrii in browser adresa - de obicei http://192.168.1.1 (e scrisa ori pe router, ori in manual)
Apoi urmezi pasii din meniul de configurare. Daca intampini dificultati, fa o captura de ecran si posteaz-o, solutii exista.

Ai grija totusi, de obicei routerele de 'apartament' vin total nesecurizate, asa ca s-ar putea sa iti pui conexiunea la dispozitia tuturor vecinilor. E bine sa explorezi putin si prin optiunile de securitate, altfel risti sa-ti sune politia la usa pentru vreo frauda informatica.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
argon
post 15 Jul 2009, 08:45
Post #1898

Mesaj semiautomat

stiu , am configurat destule, dar niciodata pe UPC cu modem, doar fibra si media convertor, acolo bagam toate ip-urile alea de la furnizor, ca era static..de aia cred ca la conexiunea UPC cu modem, d'aia ce vine pe cablu TV, e dinamic..

--------------------
+
C a t a l i n
post 15 Jul 2009, 08:47
Post #1899

PPPoE cu user și parolă.

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
argon
post 15 Jul 2009, 08:49
Post #1900

Mesaj semiautomat

aia e la RDS.

--------------------
+
C a t a l i n
post 15 Jul 2009, 08:55
Post #1901

Mda, se pare că ăștia sunt în urmă cu tehnologia. Au doar filtrare după MAC. Așa că montezi routerul, cablezi prin LAN inițial doar calculatorul ce a fost conectat la net prin UPC, la WAN pui Dinamic IP și clonezi MAC-ul.

http://www.upc.ro/pdf/manual_instalare.pdf

This post has been edited by MAERSK: 15 Jul 2009, 09:03

--------------------
- - -
Când vrei și, și, iese nici, nici!
+
argon
post 15 Jul 2009, 09:10
Post #1902

Mesaj semiautomat

nu au nici o clonare dupa mac...modemul lor ramane..eu conectez routerul la el. Astia ce au UPC prin modem merge orice PC pe conexiunea aia.

--------------------
+
DannyY
post 15 Jul 2009, 09:13
Post #1903

Marele plictisit

Atunci ar trebui sa fie "atat de simplu".
Incearca-l asa si daca nu merge, umbla la setari (sa vezi daca e configurat pe IP + DNS automat).

--------------------
+
l@u
post 15 Jul 2009, 13:07
Post #1904

Membru autentic

QUOTE(argon @ 15 Jul 2009, 10:10)
nu au nici o clonare dupa mac...modemul lor ramane..eu conectez routerul la el. Astia ce au UPC prin modem merge orice PC pe conexiunea aia.
*

Total eronat...totul este pe mac si nu iti merge direct decat pc-ul pe care il au ei in baza de date ...ca sa folosesti alt pc direct trebuie sa le comunici noul mac. iti va merge al 2-lea pc doar prin router , iti spun asta ca exact ca tine am si eu si al 2-lea laptop nu merge decat prin router , daca cade wirelles-ul nu pot intra direct decat cu al meu care are mac-ul in baza de date. Ca sa te conectezi baga direct wirelles-ul si apoi cd-ul de instalare si iti va da un link de configurare cu toate ca inca nu e configurat ,apoi alegand obtiunea de conectare prin clona fa tu o clona a mac-ului in router si o sa iti mearga.

--------------------
Land Rover Freelander Td4, HSE -
+
DannyY
post 15 Jul 2009, 13:27
Post #1905

Marele plictisit

Dupa ce muti cablul de retea din PC in router e bine sa scoti modemul din priza vreo cateva secunde, tocmai ca sa 'uite' placa de retea conectata la el.
Si s-a rezolvat si MAC-ul.

Autentificarea pe reteaua providerului se face pe baza de modem, nu de PC-ul clientului. Evident, la retelele cu cablu coaxial si modem.

--------------------
+
argon
post 15 Jul 2009, 13:31
Post #1906

Mesaj semiautomat

QUOTE(l@u @ 15 Jul 2009, 13:07)
Total eronat...totul este pe mac si nu iti merge direct decat pc-ul pe care il au ei in baza de date ...ca sa folosesti alt pc direct trebuie sa le comunici noul mac. iti va merge al 2-lea pc doar prin router , iti spun asta ca exact ca tine am si eu si al 2-lea laptop nu merge decat prin router , daca cade wirelles-ul nu pot intra direct decat cu al meu care are mac-ul in baza de date. Ca sa te conectezi baga direct wirelles-ul si apoi cd-ul de instalare si iti va da un link de configurare cu toate ca inca nu e configurat ,apoi alegand obtiunea de conectare prin clona fa tu o clona a mac-ului in router si o sa iti mearga.
*

nu zic ca nu-i asa, dar eu cand aveam UPC am folosit vreo 2 calculatoare diferite si un laptop, fara router, direct in modemul lor, si nu a comentat nimic, la fel la 2 colegi am pus placi de retea stand-alone dupa ce alea integrate s-au prajit la o furtuna si a mers perfect, nu a trebuit sa comunic nici un mac nou, si nu am clonat nimic...

--------------------
+
Andy_ACS
post 15 Jul 2009, 13:38
Post #1907

Yes, I'm not!

From: Craiova

Marlaniile de la provider pot fi de 2 feluri: filtrare dupa MAC sau dupa TTL.
Dupa mac se pare ca nu este (daca merg mai multe calc conectate direct), dar totusi poti clona un mac de la un pc care merge direct ca sa elimini total posibilitatea asta.
TTL-ul se refera la numarul de hopuri (deviceuri) prin care trece un pachet de la sursa la destinatie. Poate cei de la provider au numarat exact numarul de hopuri de la calculatorul clientului pana la ei in server, pachetele care strabat un nr de hopuri mai mari fiind dropate (ajunge ttl-ul la 0). Asa marlanie se face daca se doreste ca clientul sa aiba numai net cu calculatorul conmectat direct la modem, fara router. E o posibilitate. Poate capturezi cateva pachete (cu wireshark) sa vedem ttl-ul.

Edit: sau da un ping catre un site ceva cu calc conectat direct sa vedem ttl-ul

Bafta!

This post has been edited by Andy_ACS: 15 Jul 2009, 13:39

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
marksman
post 15 Jul 2009, 13:47
Post #1908

Post mortem nihil est

From: sat

Daca fac filtrare dupa MAC, clonezi MAC-ul placii. Daca fac ce zice Andy (desi pana acum n-am vazut implementata prostia asta) nu cred ca mai ai ce sa-i faci.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
+
Smiley
post 15 Jul 2009, 16:36
Post #1909

Membru autentic

From: Bucuresti

aproape toate routerele existente acum pe piata au optiunea sa nu decrementeze TTL-ul.

--------------------
+
DannyY
post 15 Jul 2009, 19:54
Post #1910

Marele plictisit

Parerea mea este ca atata timp cat TTL se stabileste prin sistemul de operare folosit de client, providerul nu are nici o sansa in incercarea de a controla numarul real de salturi ale unui pachet. In plus, o limitare din asta ar conduce inevitabil la inrosirea liniilor telefonice de helpdesk.

Filtrarile de care vorbiti voi aici se preteaza retelelor locale din firme cu alt obiect de activitate decat servicii Internet.

Dar RDS, UPC, Vodafone, Orange, Zapp, etc nu vor pune niciodata asemenea filtre, care i-ar scoate de pe piata.

--------------------
+
Ralphy
post 15 Jul 2009, 21:32
Post #1911

Membru incepator

Salutare.Stiu ca nu are nici o legatura cu ce discutati dar am o problema si poate este cineva care ma poate ajuta. Am un TV Tuner ''KWorld V-Stream Studio TV Terminator TV tuner'' si nu am gasit drivere pt el. Din intamplare este cineva care are?

--------------------
Dacia 1310 / Laureat 1.6 GPL 2009 - AG-44-ADI
+
Manny AC
post 16 Jul 2009, 13:58
Post #1912

Pentru ce sistem de operare nu ai gasit?

--------------------
Renault Mégane 2001/ 1.6L 16V
+
BeciAcustic
post 16 Jul 2009, 15:51
Post #1913

BlackLine

From: Constanta

Pentru vista si Xp am eu driver pentru el desi nu am reusit sa fac sa mearga telecomanda pe vista.... pe xp merge si telecomanda. daca vrei da PM. Daca stie cineva driver pt telecomanda de vista sa ne zica!

--------------------
DACIA LOGAN 2009 - LAUREATE PH2 1.6 MPI 8V - CT - numere rosii
Statii CB si Xenoane HID la preturi mici si garanti reale
+
kog
post 16 Jul 2009, 17:57
Post #1914

epuri orijinali

From: Lipova - Arad

am si io o problema destul de nasoala cu internetul. Nu se mai conecteaza. Dar nu oricum, nu merge aproape nici un site .ro, majoritatea saiturilor straine functioneaza perfect, inclusiv iutub. La astea romanesti sa sa se conecteze juma de ora si ori da eroare de conexiune ori imi arata un ghiveci pe ecran. Nici daciaclub nu imi merge, abia am reusit sa ma conectez cu proxy. am mai avut odata probleme de genul asta da' s-au rezolvat de la sine. Ce sa fac? E problema cu providerul sau e de la mine? Culmea e ca la vecinu ii merge perfect

--------------------
Dacia 1310 1989 TLX - AR-05-DGF
Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos...
"ti ciuda ca consum putin?" by argon
+
DannyY
post 16 Jul 2009, 20:01
Post #1915

Marele plictisit

Cand ai scanat ultima data sistemul de virusi, viermi sau spyware?
Poate ar fi timpul sa o faci. Daca nu gasesti nimic prima data, incearca alta scula.
Daca face la fel, post back.

Nu te apuca sa formatezi discul, chiar daca problema e de la sistemul tau.

--------------------
+
radian
post 16 Jul 2009, 20:38
Post #1916

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Mi-a picat placa de retea la calculator. Cel putin asta a fost concluzia cata vreme calc. nu se conecta, iar laptopul da. Am schimbat placa de retea. Cele doua leduri aprinse (unul continuu si unul palpaia) indicau ca placa de retea noua era OK, dar, conexiunea la internet pauza. Am incercat sa reinstalez sistemul de operare (Windows XP). Dupa formatarea partitiei C, instalarea Windows s-a blocat la etapa urmatoare dupa introducerea serialului. Am scos placa de retea si am incercat din nou sa instalez, s-a blocat in acelasi punct. Amicul care m-a ajutat a incercat diverse chestii, dar de fiecare data instalarea s-a blocat in acelasi punct. Ma puteti ajuta cu o explicatie? Respectivul amic si-a dat cu presupusul ca ar fi dusa placa de baza. Inainte de toate aceste operatii calc. functiona normal (cu exceptia conexiunii la internet).

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
argon
post 16 Jul 2009, 20:43
Post #1917

Mesaj semiautomat

de la furtuna nu? nu de alta dar mi s-a acrit de facut calculatoare cu placi duse la cunostinte..

--------------------
+
radian
post 16 Jul 2009, 20:47
Post #1918

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Nu, bre, furtuni aveti doar voi la Deva de zboara acoperisurile de pe blocuri... biggrin.gif

Nu-i de la furtuna, ci, cred ca de la batranete i s-a tras.

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
blackout
post 16 Jul 2009, 20:48
Post #1919

Membru autentic

QUOTE(argon @ 15 Jul 2009, 07:30)
cum se configureaza un router wireless gen Di-524 pe o conexiune de UPC ?  e simplu rau cum ma gandesc eu?  din modemul lor mufa  in router, si vede conexiunea fara sa bag nici un IP, nu?  Adica ca in PC, unde doar bagi mufa si merge, fara alte configurari.
*

Poti pune orice router dupa modem, fara alte configurari - DHCP si gata. Ca vrei tu sa-ti securizezi routerul, aia e altceva, dar merge orice router, nu se mai fac filtrari dupa mac-ul placii de retea. Mai nou, am vazut ca in unele orase ofera modem cu router wireless incorporat.

--------------------
... ... ... - BN-##-###
+
fnp
post 16 Jul 2009, 20:50
Post #1920

Membru autentic

From: Bucuresti

"Mi-a picat placa de retea la calculator. Cel putin asta a fost concluzia cata vreme calc. nu se conecta, iar laptopul da. Am schimbat placa de retea. Cele doua leduri aprinse (unul continuu si unul palpaia) indicau ca placa de retea noua era OK, dar, conexiunea la internet pauza. Am incercat sa reinstalez sistemul de operare (Windows XP). Dupa formatarea partitiei C, instalarea Windows s-a blocat la etapa urmatoare dupa introducerea serialului. Am scos placa de retea si am incercat din nou sa instalez, s-a blocat in acelasi punct. Amicul care m-a ajutat a incercat diverse chestii, dar de fiecare data instalarea s-a blocat in acelasi punct. Ma puteti ajuta cu o explicatie? Respectivul amic si-a dat cu presupusul ca ar fi dusa placa de baza. Inainte de toate aceste operatii calc. functiona normal (cu exceptia conexiunii la internet)."

Incearca cu un alt HDD, sau salveaza datele de cel actual, sterge partitiile si creeaza la inceput doar una pt. windows iar restul lasa-l nepartitionat. I-l poti partitiona dupa aceea din Win. Mai poti umbla si prin BIOS la setarile de viteza de la memorie sa o dai mai incet sau eventual daca ai ceva de genul Load fail safe defaults.

This post has been edited by fnp: 16 Jul 2009, 20:53

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCI 70CP 2007 Laureate + ABS - B
+
450 Pages « < 62 63 64 65 66 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 01:41
Forum Renault