Despre PC-uri, Orice "probleme"
![]() ![]() ![]() |
Despre PC-uri, Orice "probleme"
liviu2004 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|||
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Uf, din ce în ce mai complicat. Mă mai gândesc să văd ce iau...
Apropo, crezi că http://www.apc.com/resource/include/techsp...PNOTEPROC6%2DEC mi-ar fi de folos pe vapor? Am auzit că bateriile de laptop nu se împacă bine cu instalația electrică de la navă... |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
APC Notebook surge protector:
QUOTE Peak Current Normal Mode 6.50 kAmps Peak Current Common Mode 12 kAmps QUOTE 'Institute of Electrical and Electronics Engineers' (IEEE) Let-Through Voltage rating is based on a test that subjects a Surge Protector to a 6,000 volt spike. Volti, amperi, pana la urma nu inteleg. Protectie pentru 6,5kA si 6kV? Interesant dar ca sa ai protectie la 6,5kA, acei amperi trebuie sa treaca prin protectie si sa se duca unde? Ar fi interesant de vazut schema interna. In alta ordine de idei, la un Input de 6000V la iesire o sa ai 300V de care sursa de la laptop o sa se bucure enorm. Apoi: timp de raspuns de 1ns. Mi se pare un pic exagerat de mic dar nu pot sa-mi dau prea mult cu parerea pentru ca nu am prea multe informatii. Pana la urma poate face o treaba buna dar cine stie ... Nici pentru mine nu as sti ce sa aleg. Bateriile de laptop cu instalatia navei? Uite ca la asta nu m-am gandit. Dar totusi ce sa aiba? In sursa ai filtraj oricum. This post has been edited by liviu2004: 25 Oct 2008, 11:06 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
QUOTE(MAERSK @ 25 Oct 2008, 11:49) Uf, din ce în ce mai complicat. Mă mai gândesc să văd ce iau... Apropo, crezi că http://www.apc.com/resource/include/techsp...PNOTEPROC6%2DEC mi-ar fi de folos pe vapor? Am auzit că bateriile de laptop nu se împacă bine cu instalația electrică de la navă... de ce nu il tii in priza tot timpul? oricum bateria nu lucreaza..poti sa o si scoti |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Stă mereu în priză. Bateria nu o scot pentru că are pe ea unul din piciorușele de cauciuc care țin baza pe masă, fără ea e instabil, și chiar e nevoie de stabilitate acolo... Când e în priză bateria nu lucrează teoretic, dar cam în 1-2 săptămâni se descarcă până pe la 95%, apoi se încarcă la loc, și tot așa...
|
--------------------
-
-
|
|
liviu2004 |
![]()
|
Cum se cheama vaporul pe care lucrezi?
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
Următorul adică.. Maersk Vermont, o epavă, plec peste 1 săptămână acolo... E venit de la americani, mă aștept la 110 V și prize specifice.
|
--------------------
-
-
|
|
liviu2004 |
![]()
|
Numele ei a fost CMB Drive, China Sea, Ibn Khaldoun, Endeavor.
![]() Generatoarele au 450V 60Hz. 3 bucati. This post has been edited by liviu2004: 25 Oct 2008, 12:55 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
se da un laptop care are doar iesire dvi, si vreau sa-l leg la TV ce are intrare svideo/rca/scart, adaptor dvi->vga am primit, dar exista adaptor dvi->svideo, de exemplu, sau cum leg eu dracia la TV? ma intereseaza adaptor simplu, gen cablu, nu convertor, ca 2-3 milioane nu dau pe el.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.734 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(liviu2004 @ 25 Oct 2008, 11:42) N-am prins discutia de la inceput. Banui ca ai vrea un UPS pentru protectie impotriva supratensiunilor, fulgerelor, etc. Sunt modele de UPS care au un bypass intre intrare si iesire. Acel bypass este oprit cand la intrare nu mai e tensiune si se merge din acel moment pe baterii. Pentru protectie nu e o solutie, de altfel UPS-ul nu este gandit special pentru protectie la asemenea fenomene. Cred ca tu descrii un SPS (Standby Power Source). UPS-ul (Uninterruptible Power Supply) nu are acel bypass si nici "timp de comutare" pentru ca un UPS nu comuta niciodata. El iti livreaza 220/230V "produsi in interior" si foloseste reteaua doar pentru a-si incarca bateriile. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(argon @ 27 Oct 2008, 13:18) se da un laptop care are doar iesire dvi, si vreau sa-l leg la TV ce are intrare svideo/rca/scart, adaptor dvi->vga am primit, dar exista adaptor dvi->svideo, de exemplu, sau cum leg eu dracia la TV? ma intereseaza adaptor simplu, gen cablu, nu convertor, ca 2-3 milioane nu dau pe el. Daca ai Mac incearca asta: http://store.apple.com/us/product/M9267G/A Sunt standarde diferite de transmisie si nu merge un simplu adaptor. |
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Illusion, nu-i asa cum zici tu
![]() in mare, sunt 2 tipuri de UPS-uri (cu cateva variatii): -offline - bateria e in paralel cu alimentarea normala (bateria e legata la consumator printr-un comutator), daca detecteaza o cadere de tensiune comutatorul este activat si consumatorul primeste curent de la baterie. sunt cele mai ieftine UPS-uri dar si cele mai proaste, intrucat nu ofera protectie la supratensiune. o variatie ceva mai buna este cea line-interactive, care inseriaza pe alimetarea normala un transformator in trepte care poate oferi ceva protectie la supratensiune. -online (sau double-conversion). la astea, bateria este alimentata de la retea, iar consumatorii sunt alimentati din baterie. este cea mai buna varianta(indiferent ce se intampla pe retea, caderi, supratensiuni etc, consumatorii nu sunt afectati, ei trag energie constanta din baterii), dar si cea mai scumpa (bateriile sunt foarte solicitate). ideea e ca toate sunt tot cunoscute sub denumirea de UPS-uri. nemaivorbind ca la unele magazine de IT, vanzatorii nici nu stiu care e diferenta dintre ele, ei considera ca puterea e singura deosebire. http://en.wikipedia.org/wiki/Uninterruptible_power_supply |
-------------------- |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.734 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
@Smiley: Nu neg, dar cu ani in urma asa am invatat eu: tot ce are "timp de comutatie" nu este considerat UPS, pentru ca tensiunea "cade" (chiar pentru o perioada scurta de timp).
Clasificarea o invatasem asa: 1. SPS-uri (detecteaza caderea de tensiune si intervine) 2. UPS-uri: (double conversion) Intre ele erau cele line-interactive. Dar, vorba aia "daca exista mai multe clasificari pentru acelasi lucru, nu e buna niciuna" si pana la urma totul se reduce la marketing din pacate. Si mai trist este asa cum spui tu, ca vanzatorii habar n-au ce vand. |
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
liviu2004 |
![]()
|
Poate ai dreptate, dar toate sunt la categoria UPS pentru ca au baterii in ele. Acum depinde de echipamentul tau cat de sensibil e la comutare. Comutarea poate fi electronica, deci foarte rapida.
Dar, ceea ce am vrut eu sa subliniez aici e: Maersk a vrut un UPS pentru izolare galvanica (un fel de protectie la supratensiuni, desi nu e). Eu l-am avertizat ca sunt UPS (SPS in cazul tau) care nu prea fac ce vrea el. |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(fnp @ 27 Oct 2008, 18:36) Daca ai Mac incearca asta: http://store.apple.com/us/product/M9267G/A Sunt standarde diferite de transmisie si nu merge un simplu adaptor. Nu e mac...deci nici o sansa sa-l leg la tv(care nu are dvi)? Asta e. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
fnp |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 446 Joined: 5 November 03 From: Bucuresti ![]() |
Nu fara convertor. Poti sa-l legi la TV cu HDMI. Standardul este compatibil cu DVI si trebuie doar adaptor (cablu) DVI-HDMI.
|
--------------------
Dacia Logan
MCV 1.5 DCI 70CP
2007 Laureate + ABS
- B
|
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
QUOTE(argon @ 27 Oct 2008, 14:18) se da un laptop care are doar iesire dvi, si vreau sa-l leg la TV ce are intrare svideo/rca/scart, adaptor dvi->vga am primit, dar exista adaptor dvi->svideo, de exemplu, sau cum leg eu dracia la TV? ma intereseaza adaptor simplu, gen cablu, nu convertor, ca 2-3 milioane nu dau pe el. Scuze ca am vazut tarziu. Nu ai cum sa-l legi. Iesirea dvi e digitala. Intrarea tv e analogica (rca-ul si euroscart foloseste video compozit). |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Salutare. Spuneti-mi si mie de unde imi dau seama ce fel de Hard Disk am (SATA, ATA) Vreau sa mai pun unul pe langa asta de 120GB care e acum ?
Am placa de baza Asus K8N-E Deluxe. Pcu e de prin 2005. |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
S-ATA sau S-ATA II ( majoritatea HDD-urilor noi sunt SATA II, care este backwards compatible cu placile de baza S-ATA ).
This post has been edited by giany911: 2 Nov 2008, 21:08 |
--------------------
Dacia
Berlina
2000 Chevrolet Aveo 1.4 16v
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Adica merg si alea S-ATA II? Pc-ul meu nu e tocmai nou... are deja 3 ani
![]() |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
giany911 |
![]()
|
![]() Aproape util Group: Members Posts: 143 Joined: 7 June 07 From: Bucuresti ![]() |
O sa mearga HDD-urile S-ATA II(3.0GBit/s), dar o sa ofere performanta unui HDD S-ATA(1.5 GBit/s). Sa ma corecteze cineva daca gresesc.
Hdd-urile pe S-ATA II au un jumper cu care pot fi comutate pe S-ATA. This post has been edited by giany911: 2 Nov 2008, 21:51 |
--------------------
Dacia
Berlina
Cel care intreaba este prost pentru 5 minute, dar cel care nu intreaba ramâne prost pentru totdeauna. |
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
Am pe aceiasi placa de baza (Asus K8N-E Deluxe) un hard ide si unul sata2. Inainte sa cumperi hard, uita-te ca placa de baza sa aiba si conectorii sata (am impresia ca erau optionali pe atunci).
This post has been edited by deconectat: 3 Nov 2008, 14:51 |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
Iulikk |
![]()
|
Deci de hardu care il am acum sunt legate 2 mufe: Una lata cu 40 de pini su una mai mica doar 4 pini mai grosi.
Attached thumbnail(s) Imag009.jpg ( Size: 312.68k ) Number of downloads: 115 Imag022.jpg ( Size: 372.56k ) Number of downloads: 116 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
marksman |
![]()
|
Ala e hard IDE. Aia cu 4 pini grosi e alimentarea.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
Iulikk |
![]()
|
Multam. O sa caut hard IDE atunci... sper sa gasesc :-??
|
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@Iulikk - tu ne-ai prezentat alimentarea si panglica de date de la hardul tau IDE (ATA).
Un cablu SATA (in locul panglicii cu multe fire) este : http://images.google.ro/imgres?imgurl=http...ficial%26sa%3DN Daca ai pe placa de baza (direct pe placa, de obicei in partea de jos la margine) mufe in care sa intre cablul ala ai si su[port SATA, daca nu iti cumperi hard IDE. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
logan1.5dci |
![]()
|
Nu Există Informații Group: Members Posts: 881 Joined: 29 September 05 From: Dobrogea ![]() |
Aruncati un ochi pe Chip Special, ar putea sa va intereseze pe unii, luna Oct-Noe , WLAN !
|
--------------------
Nu Există Informații
Nu Există Informații
Nu Există Informații
- Nu Există Informații
|
|
Gescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 279 Joined: 30 October 07 ![]() |
Am auzit ca se pot transforma din gb in rami....imi puteti spune cum se face asta?si pe unde sa umblu?
|
--------------------
Fiat
Albea
2006 Dynamic 1.4 Fire 77 CP (Fully Integrated Robotised Engine)
115Nm/3000rpm |
|
marksman |
![]()
|
@Gescu: asta se numeste pagefile si in mod normal e folosita implicit de windows, n-are rost sa modifici modul de gestiune. Dar daca tii cu tot dinadinsul sa incerci, cauta cu gogu: "windows xp performance tweak"
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Nick Ușor
|
|
giany911 |
![]()
|
satare6.th.jpgthpix.gif Acela este conectorul S-ATA pe placa ta de baza Iulikk. Iti trebuie un cablu de alimentare ( special pt. S-ATA ) si cablul de date S-ATA ( cel rosu ).
Nu iti mai lua HDD IDE deoarece standardul dispare incet incet find inlocuit de S-ATA II si la un viitor upgrade ... nu o sa ai ce face cu el. Gescule HDD-ul este mult mai incet decat RAM-ul, si nu e deloc recomandat sa faci ce vrei tu. Oricum ma indoiesc ca folosesti cei 900 mb alocati de Windows pagefile-ului by default. This post has been edited by giany911: 3 Nov 2008, 18:06 |
--------------------
Dacia
Berlina
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st July 2025 - 07:14 |