DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dilema electronica

mihai_crazy
post 14 Aug 2007, 23:39
Post #31

Membru incepator

Group: Members
From: Timisoara

L.E. Tocmai am fost intrebat de un coforumist de o manifestare ciudata a motorului: dupa montarea unui alternator de "straineza" (audi, parca), la taierea contactului motorul merge in continuare.
Acel alternator e cu releu incorporat, schema principiala fiind cea postata de bygy mai sus.
Acel alternator este dedicat indicatiei cu lampa a incarcarii, legarea acelui fir direct la +contact, fara bec, avind ca efect mentinerea unei tensiuni pe + contact si dupa taierea lui, prin acea punte de excitatie.
Ori montati un bec 12V/2W asa cum e desenat pe schema ori, putin riscant, o dioda de minim 5 A cu anodul spre instalatie si catodul spre releu.

Multumesc lui Liviu pt ajutor ...am reusit merge perfect cu un singur amendament ca mai am si o dioda pusa intre bec si alternator pe firul ala notat cu D+. Alta problema care se rezolva din reglaje ...ulterioare ar fi cu eebio, si anume: datorita puterii prea mari a alternatorului apare si o franare electromagnetica mai mare si cand revin din frana de motor daca apas ambreiaju ajunge in 300 de ture...alteori mai si moare. Solutia problemei ar fi sa mai desfac din surubul de reglaj amestec al carburatorului. Si alt fenomen care va aparea va fi consumul mai mare de benzina al motorului...dar asta e nu poti avea si 90A si acelasi consum. Avantajul acum e ca nu imi trece de 14 si nu scade de 13,5 cu toti consumatorii, si am consumatori... statia... mp3... pc...ups...faruri.
P.S. Nu faceti aceasi prostie ca si mine sa credeti ca D+ e locul unde se leaga excitatia de la contact, pt ca nu se mai opreste masina, a explicat Liviu clar de ce.

--------------------
Dacia 1300 1971 - TM87MMM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th July 2025 - 14:29
Forum Renault