Civilizatia pe sosele, Chiar nu putem sa ne respectam unii pe altii?
![]() ![]() ![]() |
Civilizatia pe sosele, Chiar nu putem sa ne respectam unii pe altii?
Lord Hades |
![]()
|
||
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
|
||
--------------------
OOOO
A3
2010 / Vorsprung Durch Technik
- BV03:-) "Death smiles at us all. All a man can do is smile back."
|
|||
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Nu tin cu ursul - am dat intimplator (in internet) in seara asta de o poza facuta in 1937 (adica 71 de ani in urma) intre Kassel si Goettingen. Poza ne prezinta o... autostrada. Iat-o.
----- Adaug: daca ma gindesc un pic, pina in 1937 avusesera loc: primul razboi mondial (pierdut); reparatiile de razboi in urma acestuia, ocupatia franceza in bazinul siderurgic al Ruhr-ului cu inflatia galopanta; marea criza economica din 1928-1932. Adica mai ramin asa, 4-5 ani. Ce vreau sa spun cu asta: _de fapt_ _daca se vrea_ se poate face si ceva infrastructura. Nu mai pomenesc evolutia tehnologiei, care cu siguranta face ca in anul 2008 sa se construiasca mai repede decit in 1937. Teoretic. Attached thumbnail(s) BAB_37.jpg ( Size: 53.46k ) Number of downloads: 184 |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Vai de aia a noastra...
![]() Si acum o poza (cam execrabila) cu intersectia de la Apaca. Nici urma de politisti. Eu voiam sa fac stanga, iar mai in fata era unul pe linia de tramvai care voia sa faca dreapta pe Iuliu Maniu. (cat de nesimtiti pot fi unii!!) Acolo exista un indicator (de obligare) de ocolire prin dreapta a scuarului de la tramvai, dar cui ii pasa. Faptul ca stam pe 4 randuri la semafor nu face sa mearga mai repede coada, pentru ca atunci cand se face verde iese o varza totala. Cei de pe linia de tramvai vor sa mearga inainte, iar cei care s-au incadrat corect pe banda 2 vor sa faca stanga. Si in felul asta in loc sa treaca 10-15 masini la un semafor trec 4-5 care stau si se blocheaza unele pe altele pana se face rosu. Attached thumbnail(s) Image111.jpg ( Size: 545.6k ) Number of downloads: 182 |
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
eu la dastia bag mana in claxon si nu-i las deadracu
![]() ![]() ![]() si vreua sa zic ca nu o sa existe vreodata civilizatie ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
deconectat |
![]()
|
![]() Membru cu avatar de sezon Group: Members Posts: 1.116 Joined: 11 January 05 From: Brasov ![]() |
@Lord Hades: Eu fac 10-15 min. cu masina din bartolomeu pana in centrul civic la ore de varf (de obicei merg pe lunga). De ce te plangi de traficul din Brasov?
Poti ajunge in centru in maxim 20 de minute cam din orice punct al orasului fara sa depasesti viteza legala. |
--------------------
logan
1.6 8v ambition
. Ex. DSN Rapsodie
|
|
bossake |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 521 Joined: 6 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Spre deosebire de anii trecuti am observat ca in Bucuresti lumea in general a inceput sa fie mai calma la volan in aglomeratie. Probabil ca acum deja s-au obisnuit cu traficul infernal. Cred ca deja ne-am resemnat toti ca asta e situatia
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Prestige 1.6 16v
- B 21 xxx
|
|
Lord Hades |
![]()
|
![]() Memento Mori Group: Members Posts: 1.640 Joined: 28 July 07 From: Brasov ![]() |
QUOTE(C@talin @ 9 Oct 2008, 23:52) eu la dastia bag mana in claxon si nu-i las deadracu ![]() ![]() ![]() si vreua sa zic ca nu o sa existe vreodata civilizatie ![]() Cuvantu TOLERANTA iti spune ceva? Daca nu te grabesti mai lasa-i sa treaca, poate asa vor intelege si ei ca din cand in cand e frumos sa lasi pe unul fara prioritate sa treaca. Parerea mea ![]() This post has been edited by Lord Hades: 10 Oct 2008, 19:25 |
--------------------
OOOO
A3
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Cred ca era vb de nesimtiti care vin pe contrasens si vor sa faca dreapta, in felul asta depasind toata coloana. Doar nu-s ei fraieri sa astepte dupa toti, nu? Aici nu mai e vorba de toleranta.
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
LoganDeViteza |
![]()
|
![]() I Taut I Taw A Puddy Tat!!! Group: Banned Posts: 43 Joined: 2 February 07 ![]() |
aveti nijte topice de mi-e mai mare dragul....
![]() aciulishea in Romanica...se circula asa cum se circula.... da daca se circula rau...ca ce mai mergeti pe strazile patriei cu masina proprie si personala a voastra? Aveti tot timpul impresia ca aia de afara sunt civilizati....chestia e ca au doar alt stil...ca in italica si in spanica... iese omu din parcare cum vrea mushciul lui....da ala care vine pune frana si il lasa...si voi nu ati face un ca asta..." ca ete al dreku *abagiu cum iese si nu se uita" Ca sa nu mai zic de nea tudorica...ala cu loganu 1.4 rosu, sa vaza ochiul lui cum i se ia masina la impins cu alta masina in parcare...ca ala care vrea sa iasa isi face loc...sa iasa comod, ar face un infarct...si ar lua piciorul de la pat...si gata hartzagul....asa ca...mai faceti economie de cuvine...si numai uzati biata tastatura.... ![]() |
--------------------
Dacia
GoLogan V6
2007 3.2 MPI
- CL 03 FLM v-as coase la gura cu sfoara..... vreau sa va doara!
Si eu!!! :) Cu dragoste, Sony! ;) |
|
Lord Hades |
![]()
|
QUOTE(deconectat @ 10 Oct 2008, 00:54) Nu ma plang. Recunosc ca fata de anul trecut traficul s-a imbunatatit vizibil. Totusi la 17:00 pe aceeasi distanta am nevoie de timp dublu. Scoaterea traficului greu din oras ar ajuta si mai mult la fluidizare. Eu a plang de ce o sa fie la iarna, caci am deja o experienta negativa in spate ![]() Deschiderea pasajului Zizin a fost o binecuvantare, caci pe durata reparatiei era un cosmar sa vii inspre Triaj. Noaptea in schimb e o adevarata placere sa conduci, recunosc deschis ![]() Gata ca deviem de la subiect. E lumea mai civilizata in Brasov? Ei bine tind sa cred ca nu. Aseara asteptam autobuzul in statia din capatul Saturn, si ma uitam la sensul giratoriu din intersectia Calea Bucuresti-Saturn-Carpatilor (cred ca e cel mai mare sens giratoriu din brasov). Claxoane unul dupa altul, fara oprire. Plus de asta, pentru un pieton, mai ales noaptea e o adevarata aventura sa traverseze strada. Cand ai de traversat 4-5 benzi pe care vin masini cu viteza maricica e cam riscant. Stau si cate 3-4 minute sa traversez. Sa nu mai zic de bolizii care se iau la intrecere pe unul din cele mai aglomerate bulevarde la ore de varf. O gramada de tembeli. |
--------------------
OOOO
A3
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
QUOTE(nh1980ro @ 10 Oct 2008, 20:31) Cred ca era vb de nesimtiti care vin pe contrasens si vor sa faca dreapta, in felul asta depasind toata coloana. Doar nu-s ei fraieri sa astepte dupa toti, nu? Aici nu mai e vorba de toleranta. daaa,sau nu mai spun de cei care vin pe linia de tranvai si vor sa faca drepata ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
C@talin |
![]()
|
adicalea ma ami gandeste da posibil
<span class='edit'>10 Oct 2008, 20:50:</span> da am eu o satisfactie sadica ca tu nu mai ai permis ![]() 10 Oct 2008, 20:51: mao primi astia cu tico ![]() This post has been edited by C@talin: 10 Oct 2008, 19:51 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
C@talin |
![]()
|
bre casco are oricine da nustu la intalnire daca se suporta astia cu renoaiele printre astia cu tico
![]() 10 Oct 2008, 20:54: apar zic eu da am de mers ceva pana acolo This post has been edited by C@talin: 10 Oct 2008, 19:54 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
LoganDeViteza |
![]()
|
![]() I Taut I Taw A Puddy Tat!!! Group: Banned Posts: 43 Joined: 2 February 07 ![]() |
|
--------------------
Dacia
GoLogan V6
2007 3.2 MPI
|
C@talin |
![]()
|
ce reno bre loganu e dacie
![]() cand oi ajunge dumnezeu stie |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
LoganDeViteza |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
GoLogan V6
2007 3.2 MPI
|
C@talin |
![]()
|
ai renoit ?
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
LoganDeViteza |
![]()
|
loganu il am si pe ala...da la intalnirea asta viu cu renou...ti-am zis ca vreau sa ma bage si pe mine in seama....sa nu mai zica...cum ca sunt o parlita de loganista
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
GoLogan V6
2007 3.2 MPI
|
C@talin |
![]()
|
din cauza intalniri astea o sa pierd eu loc de parcare piesa
10 Oct 2008, 21:01: ok ok:)) eu vin cu rucsacu meu ![]() This post has been edited by C@talin: 10 Oct 2008, 20:01 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
aditab |
![]()
|
![]() Membru cu titlu personalizat Group: Members Posts: 42 Joined: 17 August 05 From: Brașov ![]() |
QUOTE(dariusz @ 4 Oct 2008, 12:21) stii de ce nu am inteles ce ai scris mai sus ? pentru ca ai spus ca " nu am ce cauta pe strazi cu masina , fiindca ii pun pe altii in pericol ". nu sint soferul absolut , nici shumacher , ci poate sint un pic mai bun decit marea majoritate , si asta pentru ca conduc foarte mult , mai ales in oras. asta a fost tot , nu imi place sa mi se spuna ca sint pericol public , atita timp cit cel care face afirmatia nu ma cunoaste , si nici nu imi cunoaste stilul de condus , ci se bazeaza doar pe o situatie din trafic , pe care am prezentat-o . dar hai sa iti relatez o situatie petrecuta ieri : -mergeam cu camioneta de la servici ( folosesc cam 3 masini diferite pe zi , in functie de necesitatile firmei ) , pe banda 1 . pe banda 2 era o dacia break , condusa de o doamna . era cam cu 30 de metri inaintea mea , si dintr-o data face dreapta fara semnalizare , fara asigurare , fara absolut nimic . daca nu reuseam sa opresc la timp o cam faceam praf , eu avind cam 60km/h. cu toate claxoanele mele nu a facut absolut nici un gest pentru a reintra cit de cit pe banda 2 , sa puna o frina , sa faca ceva , orice . stii ce mi-a spus ? ca s-a speriat ! ce vreau sa subliniez cu asta ? inteleg foarte bine ca nu toti soferii au cele mai bune reflexe , dar cred ca multi soferi ar trebui sa se gindeasca in felul urmator -" daca nu pot conduce cum trebuie , mai bine sa nu o fac " e aproape ca la fotbal . foarte multi joaca fotbal , dar nu toti o fac bine . diferenta e ca in trafic , poti provoca tragedii , atita timp cit nu ai reflexele necesare , indeminare , nu te poti concentra suficient , nu poti anticipa unele situatii , nu poti gestiona cum trebuie " momentele de criza " ( ca sa le zic asa ) , si multe altele . Te contrazici singur, asta ar putea veni de la o oarecare autosuficienta: daca ai fi un sofer mai bun nu ai conduce cu 60 kmh in oras si ai reusi sa anticipezi asemenea manevre ca cea descrisa (sau macar ai lasa-o mai moale cu claxoanele). Oricum e ceva anapoda in relatarea ta: ori distanta era mai mica de 30 de metri, ori aveai tu o viteza simtitor mai mare decat 60 la ora (lucru des intalnit la soferii "de firma") - altfel nu-mi pot explica posibilitatea tamponarii (doar daca nu cumva ai claxonat ca s-o faci sa se opreasca din manevra incorecta ca sa treci tu). Cred ca intre probabilitate si fapt e o distanta mare uneori, deci gandeste ca " daca nu pot conduce cum trebuie , mai bine sa nu o fac " - conform cu marturisirile tale esti un pericol in trafic. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 - Ambition Honi soit qui mal y pense!
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
QUOTE(aditab @ 19 Oct 2008, 20:01) Te contrazici singur, asta ar putea veni de la o oarecare autosuficienta: daca ai fi un sofer mai bun nu ai conduce cu 60 kmh in oras si ai reusi sa anticipezi asemenea manevre ca cea descrisa (sau macar ai lasa-o mai moale cu claxoanele). Oricum e ceva anapoda in relatarea ta: ori distanta era mai mica de 30 de metri, ori aveai tu o viteza simtitor mai mare decat 60 la ora (lucru des intalnit la soferii "de firma") - altfel nu-mi pot explica posibilitatea tamponarii (doar daca nu cumva ai claxonat ca s-o faci sa se opreasca din manevra incorecta ca sa treci tu). Cred ca intre probabilitate si fapt e o distanta mare uneori, deci gandeste ca " daca nu pot conduce cum trebuie , mai bine sa nu o fac " - conform cu marturisirile tale esti un pericol in trafic. nu stau mult , asa ca am sa fiu cit mai scurt , si am sa raspund repede si pe etape : - in oras , pe o strada cu doua benzi pe sens , unde nu sint trotuare pe o parte si alta , iar viteza permisa e de 60 km/h , ma duc cu 60 . si in special pe banda 1. - manevra descrisa nu aveam cum sa o anticipez , pentru ca era vorba de o masina care mergea pe banda 2 ( in aceeasi directie cu mine , bineinteles ) , care nu manifesta nici o intentie de a schimba directia sau banda , decit exact in momentul cind a inceput manevra . -pai tu de ce crezi ca am claxonat ? ca sa o invit sa continue ? ![]() iti dau un sfat la sfirsit . inainte de a sari cu raspunsurile , stai si citeste atent , vizualizeaza scena , eventual intreba daca ceva nu ti se pare clar , si da verdicte la urma . nu e mai bine asa ? ce zici ? si inca ceva , care nu vreau sa para a jignire , dar de obicei eu nu ma iau dupa ce se spune , ci dupa cine spune ! asta cu toate ca nu te cunosc . |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
aditab |
![]()
|
![]() Membru cu titlu personalizat Group: Members Posts: 42 Joined: 17 August 05 From: Brașov ![]() |
Pai tocmai pentru ca am vizualizat scena am afirmat ca nu e ceva oblu in scena descrisa: daca nu erai prea preocupat sa claxonezi nu vad de ce ai fi putut s-o "faci praf" pe cucoana la combinatia 60 km/h si distanta de 30 metri.
L.E. De curiozitate am cautat si gasit un simulator pentru franare - deci cei 30 de metri n'or fi fost suficienti - ai o scuza pentru asta. Dar de soferi care se cred mai buni decat altii sunt satul - de parca i-a fatat ma-sa direct pe scaunul soferului; de asta unii au nevoie de 100 metri liberi ca sa fie siguri ca nu vine un nea' Gica meseriasu' care face a doua banda la stanga... Te-ai intrebat vreodata pe cati i-ai deranjat (sau sicanat) in trafic pentru ca nu ai avut rabdare cu "mocaitii"? Esti atat de perfect incat sa nu ai nevoie sa-ti zici in oglinda: "Ar fi cazul sa o las mai moale / sa nu mai fac pe desteptul (prostul) / sa nu mai risc?" E greu, uneori chiar foarte greu sa ramai civilizat dupa volan, dar nu e imposibil - si cu atat mai placut. P.S. a nu se crede ca as fi vreun sfânt, dar nu ma plang si nu ma laud cu (in)capacitatea mea de a conduce. |
--------------------
Dacia
Logan
2007 - Ambition Honi soit qui mal y pense!
|
|
dariusz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 479 Joined: 13 February 07 From: baia-mare ![]() |
QUOTE(dariusz @ 4 Oct 2008, 12:21) nu sint soferul absolut , nici shumacher , ci poate sint un pic mai bun decit marea majoritate , si asta pentru ca conduc foarte mult , mai ales in oras. QUOTE(aditab @ 19 Oct 2008, 23:07) E greu, uneori chiar foarte greu sa ramai civilizat dupa volan, dar nu e imposibil - si cu atat mai placut. P.S. a nu se crede ca as fi vreun sfânt, dar nu ma plang si nu ma laud cu (in)capacitatea mea de a conduce. citeste cu atentie omule . te rog ! citeste ![]() si cine ti-a spus tie ca nu sint civilizat la volan ? sau , ma rog , " dupa volan " , cum spui tu . sii , ca sa nu uit . la tine " cam cu 30 de metri " , inseamna fix 30 ? nu pot fi 29 sau 31 , 28 sau 32 , 27 sau 33 , samd. ? This post has been edited by dariusz: 19 Oct 2008, 22:19 |
--------------------
dacia
supernova
2002 europa
- mm 13 ral membru cooperant
|
|
C@talin |
![]()
|
uitati aici un racer adevarat
![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
Lord Hades |
![]()
|
Ma dispera la culme smecherii care in loc sa stea frumos la coada la semafor, fenteaza pe banda din dreapta si forteaza reintrarea in coloana cand intra in intersectie (situatie valabila pentru viraj stanga). Azi am observat cel putin 4 insi executand manevra deschisa. Daca eu pot sta la coada, e de ce nu o fac? E is m-am enervat si pe smecheri ii taez si nu ii mai las sa imi intre in fata!
Onoare tuturor |
--------------------
OOOO
A3
|
|
C@talin |
![]()
|
deci am vazut azi cea mai mare nesimtire ever :|
![]() in br sa tinut nustu ce raliu etc.n lam vazut dar era o dacie lasata acolo unde sa tinut cursa descarcerata cu plafonu taiat,sau strans langa ea baietasi de braila cateva masini 10 ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
dacialoganmcv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 522 Joined: 9 July 08 ![]() |
ce se intampla cand ne suim nervosi la volan: http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Soc...fer-nervos.html
|
--------------------
Dacia /
Logan MCV /
2006 / Preference / Gris platine
|
|
CriSTI68 |
![]()
|
Membru Valvos Group: Members Posts: 5.001 Joined: 8 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Lord Hades @ 21 Oct 2008, 19:32) Ma dispera la culme smecherii care in loc sa stea frumos la coada la semafor, fenteaza pe banda din dreapta si forteaza reintrarea in coloana cand intra in intersectie (situatie valabila pentru viraj stanga). Azi am observat cel putin 4 insi executand manevra deschisa. Daca eu pot sta la coada, e de ce nu o fac? E is m-am enervat si pe smecheri ii taez si nu ii mai las sa imi intre in fata! Onoare tuturor motivul pentru care se circula haotic in romanica, toti se grabesc, in germanica civilizatie frate, in oras nu prea vezi masini (decat un roman cu 4tone ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Prestige 1.6 16V 105 Ponei Putere
- EDH Renault Clio 3 - 2008 1.5 dci
|
|
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
Apropos de spusele onorabilului Hades....
Cand s-a bagat prima data chestia asta cu galben intermitent pentru cei ce vor sa faca dreapta la semafor in Constanta, acum cativa ani, m-am bucurat ca "uite dom-le, se mai fluidizeaza circulatia". Si intradevar, pentru majoritatea soferilor, asta si inseamna. Cu timpul lumea s-a obisnuit sa lase banda 1 libera pentru acestia. Dar, asta a fost portita deschisa pentru toti cei cu sufragerii mobile (gen Q7 & altele) care nu se aseaza la coada chiar daca sunt numai cateva masini, ci intra pe dreapta si apoi, scurt, in fata primului de la coada. Binenteles ca au mobilul la ureche! La orele de varf, cand e aglomerat, vezi si 4-5 care fac manevra asta, de nu mai au loc in fata unde sa se bage. Mai sunt unii din categoria asta, care intai se opresc in dreptul semaforului dar cum apare un altul in spate, se da "politicos" la o parte (adica tot in fata celorlalti) pentru a lasa cale libera! Tare as scoate <galben/dreapta> asta pentru f'un an, asa... Cadoar nu le-o cadea P6000-urile de la sufragerii daca or sta la coada. Succese! |
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
Banu1974 |
![]()
|
![]() COSTIN Group: Members Posts: 1.155 Joined: 5 October 08 From: BUCURESTI-CHITILA ![]() |
nu stiu unde vom ajunge....dar de nu o sa ne luam gatu" intrafic....mare minune.
Mie mi-a taiat fata unu.si dupa ce l-am claxonat,a oprit si s-a dat jos cu un cutit in mana....multi nebuni... |
--------------------
dacia
solenza
2003 clima
- B-33-SAC Voi radeti de mine ca sunt diferit,dar eu rad de voi ca sunteti toti la fel!!!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 04:41 |