Termen livrare Solenza
![]() ![]() ![]() |
Termen livrare Solenza
Bobo |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 756 Joined: 24 October 02 From: Bucuresti ![]() |
|
||
-------------------- |
|||
INSOLENTU` |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 5 May 03 From: Bistrita ![]() |
Desi abia acum am devenit membru, tot citesc forumul asta de vreo doua luni, de cand au aparut primele poze ale SLN-ului. M-a impresionat seriozitatea subiectelor (sau a majoritatii subiectelor) si deseori cunostintele in ale Daciilor afisate de multi dintre cei care posteaza pe aici.
Pe scurt, ma tot chinuie o intrebare, apropo de toate aceste analize pro si contra Daciilor si a "meseriasilor" care le fabrica: de ce nu luati in considerare leasingul pentru o masina straina second-hand, poate cu putin(!) mai scumpa decat DSN sau SLN, dar fara toate problemele astea, din care majoritatea nici macar nu sunt din proiectare, ci din vina tipologiei muncitorului roman? No ofense! P.S. In majoritatea timpului conduc o Dacie din `99 si mai rar un Matiz din acelas an, dar full options. |
-------------------- |
|
INSOLENTU` |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 5 May 03 From: Bistrita ![]() |
"din acelasi an" am vrut sa scriu[/b]
|
-------------------- |
|
INSOLENTU` |
![]()
|
Da-mi voie a zambesc (deloc condescendent). Spui ca nu stii la ce surprize sa te astepti la un Opel Vectra sau Audi (sau orice alt 2nd din afara). Pai citeste, te rog, toate posturile de aici si trage tu concluzia daca stii la ce te poti astepta de la o SLN noua.
Ia alta ordine de idei, daca nu te pricepi tu sa "scanezi" o masina la cumparare( e si cazul meu! ), poti merge cu un prieten sau cunostinta care stii sigur ca se pricepe si pe care te poti baza! |
-------------------- |
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE Desi abia acum am devenit membru, tot citesc forumul asta de vreo doua luni, de cand au aparut primele poze ale SLN-ului. M-a impresionat seriozitatea subiectelor (sau a majoritatii subiectelor) si deseori cunostintele in ale Daciilor afisate de multi dintre cei care posteaza pe aici. Pe scurt, ma tot chinuie o intrebare, apropo de toate aceste analize pro si contra Daciilor si a \"meseriasilor\" care le fabrica: de ce nu luati in considerare leasingul pentru o masina straina second-hand, poate cu putin(!) mai scumpa decat DSN sau SLN, dar fara toate problemele astea, din care majoritatea nici macar nu sunt din proiectare, ci din vina tipologiei muncitorului roman? No ofense! P.S. In majoritatea timpului conduc o Dacie din `99 si mai rar un Matiz din acelas an, dar full options. Eu nu am luat in considerare o masina straina (fie si shand) pt ca: 1. Casco 2,65% (la Dacia) 2. Revizii super ieftine 3. Piese ieftine 4. Motor si cutie la DSN sau SLZ la standarde occidentale 5. Consum mic la 100 Km 6. Multe service-uri autorizate in toata tzara 7. Cred ca as mai putea adauga... Mai vreau sa adaug ca io chiar am avut o masina (considerata straina) noua - un TICO cu care am mers din 1997 - 2003 52.000 km. Vreau sa va spun ca la tico plateam casco 177E / an la o valoare asigurata de 3250 E nu cred ca tre sa mai aduc alte argumente......restu e poezie...... |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX
|
|
felix |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 11 January 03 ![]() |
[quote="INSOLENTU`"]Desi abia acum am devenit membru, tot citesc forumul asta de vreo doua luni, de cand au aparut primele poze ale SLN-ului. M-a impresionat seriozitatea subiectelor (sau a majoritatii subiectelor) si deseori cunostintele in ale Daciilor afisate de multi dintre cei care posteaza pe aici.
Pe scurt, ma tot chinuie o intrebare, apropo de toate aceste analize pro si contra Daciilor si a "meseriasilor" care le fabrica: de ce nu luati in considerare leasingul pentru o masina straina second-hand, poate cu putin(!) mai scumpa decat DSN sau SLN, dar fara toate problemele astea, din care majoritatea nici macar nu sunt din proiectare, ci din vina tipologiei muncitorului roman? No ofense! P.S. In majoritatea timpului conduc o Dacie din `99 si mai rar un Matiz din acelas an, dar full options.[/quote/] Am sa-ti raspund eu pentru ca am trecut acum cateva luni prin aceeasi dilema: de ce DSN cand la 5-6000 de euro poti sa gasesti o masina buna de marca: Pentru ca nu-mi plac "jocurile de noroc" Concret - Am un prieten foarte bun, are Cielo s-h cumparat de 2 ani - 0 lei bagati in el, confort peste Dacie, super multumit. Alt prieten - Opel Astra de 7 ani (cumparat de 2 ani) - un an a mers perfect, anul trecut a bagat 55 milioane (12 milioane radiator, 8 milioane nus'ce pompa, o planetara, etc. Acum vrea sa-si ia Solenza pe principiul "Da ce, muncesc eu pentru masina sau masina pentru mine?" Ai sa vezi multe exemple de genul asta pe forumul de fata sau pe altele...Multi sunt super incantati de masinile lor S-h si rad (probabil cu buna dreptate din multe puncte de vedere) de DSN-urile cu problemele binecunoscute...Tot multi sunt insa cei care nu spun nimic, dar buzunarul lor plange cand stiu ca "obrazul subtire cu cheltuiala se tine". Eu insumi mi-am luat o DSN (cu 20 mii de km la bord, de 1,5 ani - deci aproape noua) si pot spune ca nu-mi pare rau. Cand ma ia "dorul" de o masina faina, ma sui in Audi-ul de 180 cai al unui coleg si dau o tura sa mai cresc nivelul de adrenalina. Cand insa merg zi de zi la servici, "intalnesc" 1500 de gropi in drum, si chiar daca afara sunt 35 de grade stau cu geamurile inchise (am si aer conditionat la cei 3200 Euro care am dat pe masina!), parca nu mi se pare ca as fi "cel mai nefericit dintre conducatori"... |
-------------------- |
|
INSOLENTU` |
![]()
|
aviasol, cu punctele 1 si 2 ai dreptate. La punctul 3, opinia mea e ca, desi piesele pt. Dacii sunt mult mai ieftine decat pentru majoritatea celorlalte masini, prin prisma faptului ca tre` sa le cumperi mai des, cam tot acolo ajungi (e discutabi punctul meu de vedere, dar nu mai mult decat al tau).
Punctul 4: Degeaba, daca celelalte componente sunt facute de-ai nostri sau macar montate de catre ei, ceea ce anuleaza mult din beneficiul componentelor de-afara. Restul tinde sa nu mai fie asa important; in momentul de fata deja fiind tot mai multe service-uri ale marcilor straine( Peugeot, Fiat si Daewoo ). P.S. Nu m-am declarat fan convins al masinilor straine 2nd hand, vroiam doar sa vad opinia unor cunoscatori!:) |
-------------------- |
|
aviasol |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.000 Joined: 3 April 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE aviasol, cu punctele 1 si 2 ai dreptate. La punctul 3, opinia mea e ca, desi piesele pt. Dacii sunt mult mai ieftine decat pentru majoritatea celorlalte masini, prin prisma faptului ca tre` sa le cumperi mai des, cam tot acolo ajungi (e discutabi punctul meu de vedere, dar nu mai mult decat al tau).
Punctul 4: Degeaba, daca celelalte componente sunt facute de-ai nostri sau macar montate de catre ei, ceea ce anuleaza mult din beneficiul componentelor de-afara. Restul tinde sa nu mai fie asa important; in momentul de fata deja fiind tot mai multe service-uri ale marcilor straine( Peugeot, Fiat si Daewoo ). P.S. Nu m-am declarat fan convins al masinilor straine 2nd hand, vroiam doar sa vad opinia unor cunoscatori! ![]() Ti-am zis io am avut un tico de nou si vreau sa te anunt ca nu a fost cea mai fiabila masina din lume. Mi-a explodat furtunul de AC in sarcina de 2 ori, mi s-au blocat franele pe fatza datorita ruginei de pe cilindrii de frana...si altle. la ultima revizie am aflat ca curge radiatorul si ca scapa ulei pe la pompa de benzina, cedasera si amortizoarele si bucsile pe spate - l-am vandut (costa o multime sa le inlocuiesc), I-am scimbat si toba pt ca ruginise. asa ca....... |
--------------------
VW
GOLF V 1.9 TDI
2006
- WTX
|
|
haky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 23 May 03 From: Oradea ![]() |
QUOTE ... mi s-a parut ciudat si pentru moment am crezut ca nu functioneaza calumea, inchiderea centralizata... am inchis-o din interior si mi se parea ciudat ca usile se deschideau din interior; din ext. nu; iar in spate ca sa nu le deschizi nici din int. tre sa dai de un tamburus in jos; dupa logica mea daca o inchid ar trebui sa nu se deschida nici din int. nici din ext., ca de-aia am inchis-o?!?! ... Si la mine functioneaza la fel, cred ca butonul de inchidere centralizat din interior lucreaza doar intr-un singur sens protejandu-te de eventualii atacatori atunci cand stai la STOP si ai ceva bagaje pe bancheta din spate. Parerea mea. |
--------------------
Fost: Dacia
Solenza Scala, 2003; Actual: Opel ASTRA CLASIC II
; Mio C250, miomap v3.3 cu skin Riks v1.0 O zi buna tuturor. Ceau
|
|
i96nds |
![]()
|
![]() Stefan Group: Moderatori Posts: 2.708 Joined: 16 May 03 From: Bucuresti ![]() |
Desi am deviat mult de la subiect, indraznesc sa raspund:
E normal ca atunci cand incui usile acestea sa NU poata fi deschise din exterior. La fel de normal e ca ele sa se poata deschide din interior, pentru ca in eventualitatea unui accident sa POTI IESI DIN MASINA !!!! Deci e un lucru foarte bun, nu mai fiti asa de panicati.... La usile de pe spate exista sigurante pentru copii, ca sa nu deschida copiii usa din interior in timpul mersului. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala 1.4/2003
- B-77-XXX Stefan
|
|
haky |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 23 May 03 From: Oradea ![]() |
QUOTE La fel de normal e ca ele sa se poata deschide din interior, pentru ca in eventualitatea unui accident sa POTI IESI DIN MASINA !!!! E adevarat si ai dreptate, dar daca esti in masina si actionezi telecomaanda de la gheie, esti incuiat si din interior. Am patit-o si asa e. |
--------------------
Fost: Dacia
Solenza Scala, 2003; Actual: Opel ASTRA CLASIC II
; Mio C250, miomap v3.3 cu skin Riks v1.0 O zi buna tuturor. Ceau
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 11th May 2025 - 23:56 |