DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Probleme directie!, Trage dreapta

Gheorghedracu
post 28 Sep 2007, 15:05
Post #31

Membru autentic

Group: Members

Sunt constient de toate astea, liviu. D-aia vreau sa inteleg ce au facut astia care aicea chiar au facut (adica au studiat toate problemele si daca au facut chestia asta, inseamna ca au gasit solutia). Sau sper eu sa o fi gasit, si sa pot sa o gasesc si eu.

Lucrarile cu pricina nu sunt greu de facut odata ce iti faci o matrita care sa pastreze distantele corect si sa permita construirea perfect simetrica a celor doua brate stinga dreapta, sus-jos. Poate ca in final asta va fi si solutia mea. Dar mi-ar placea ideea sa am un pic de camber (cum ii ziceti voi la asta?) negativ.

--------------------
Renault 17 Gordini - RHJ 087
Legea limiteaza viteza, nu acceleratia.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
diaconuliviu
post 28 Sep 2007, 15:18
Post #32

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Cadere negativa, cam cum sedeau rotile la Dacia 1100.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
argon
post 4 Nov 2007, 19:19
Post #33

Mesaj semiautomat

QUOTE(diaconuliviu @ 21 Sep 2007, 10:04)
. Ti se va recomanda ori trasul lonjeroanelor (sau a unuia, cel in cauza) ori solutia "brat inferior cu deport +...2...+4..dupa caz. Daca alegi solutia "brat inferior cu deport" cumpara unul ECHIPAT, "DE UZINA"-adica de producator agreat Dacia si cu acel +x marcat pe el, la partea superioara, exact acolo unde se bifurca bratul.
*

Vrea sa pun la punct caderea pentru ca am luat cauciucuri noi de iarna, la geometrie mi-a constatat ca nu e buna caderea pe dreapta, deci rotile stau cam asa | / , nu roade cauciucul mult si asta in multi km, dar vreau sa o rezolv. De lonjeroane nu trag, plus de asta bascula cu pivotul actual sunt de 11 ani si e posibil sa fie obosite, n'are rost sa schimb pivotul si sa trag de lonjeron, asa ca imi iau bascula inferioara echipata cu deport pe dreapta si rezolv 2 chestii odata, problema e urmatoarea: nu mai stiu ce bascula mi-a spus ca imi trebuie, si ca sa aflu cred ca trebuie sa platesc inca odata, tin minte ca mi-a spus "3" dar nu mai stiu plus sau minus, presupun ca e +3,dar nu sunt sigur, inca odata, rotile sunt | / ,si ca sa stea | | imi trebuie ceva cu 3. Ma puteti lamuri?

Inca ceva, din motive obiective, planetara dreapta iasa foarte greu din fuzeta, data trecuta s-a indoit presa, deci se poate schimba bratul inferior fara a scoate planetara?

This post has been edited by argon: 4 Nov 2007, 19:28

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
diaconuliviu
post 5 Nov 2007, 07:20
Post #34

Membru autentic

From: Space, the final frontiere

Daca problema e la roata care sta mult " / ", iti trebuie +.
Din ce povesteam noi, ai spus ca acea cadere mare era INAINTE de a schimba pivoti si rulmenti. Mai mergi o data la ei, zi-le ca ai uitat deportul si roaga-i sa mai faca o data caderile. Nu de alta dar e posibil ca dupa schimbare de pivoti si rulmenti uzati, cu joc, sa se fi rezolvat problema ta.

Ce ma mira tare e ca acei geometri ti-au facut constatare de unghiuri fara sa constate jocurile.

Bratul inferior se poate schimba fara sa demontezi planetara.

--------------------
Opel Corsa 2001 - xx
Universul si prostia sint infinite.
De a doua sint sigur.
SSP,K!
+
argon
post 5 Nov 2007, 07:39
Post #35

Mesaj semiautomat

Mai mult ca sigur schimb atelierul, ca aia sunt niste escroci, tin sa mentionez ca virgula caderea pe dreapta e din fabrica, lonjeronul e imbinat putin stramb, in nici un caz nu e miscat, imi aduc aminte ca problema e dintordeauna la caderea pe dreapta. Ei, am fost tot la astia anul trecut, mi-au facut geometria, a iesit totul bine, desi caderea pe dreapta se vedea la ochi daca te uiti atent, am fost acum 2 saptamani tot la ei, numa' s-a uitat la masina, tot individu ala, zice gata, stramb lonjeronul, tragem, schimbam, e varza, nu mai pot merge asa, ma costa un milion si nustiucat, ii zic ca nu tragem nimic, ca merg de 11 ani asa si nu-i problema grava, si data trecuta a iesit totul perfect tot la el, in continuare, zice ca nu tragem, dar schimbam bascula, costa 60-80 ron manopera, nu mai stiu cat a zis, sa o iau si sa ma intorc, ii zic ca iau dar nu schimb nimic la el, ca o fac eu pe gratis, ii piere interesul, mai pune masina la aparat, iese totul bine(culmea), imi ia taxa de geometrie, si ma jur ca la el nu mai calc. Bineinteles il pun sa faca factura si bon pe firma, ca avea de gand sa nu-mi dea nimic.

Asa ca aveti grija, si ganditiva de 2 ori inainte sa lasati niste imbecili sa va traga de lonjeroane.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th May 2025 - 10:39
Forum Renault