Masini...de spalat :D
![]() ![]() ![]() |
Masini...de spalat :D
barbucosmin19 |
![]()
|
||
Group: Members Posts: 0 Joined: 10 June 12 ![]() |
|
||
--------------------
opel
astra
1998
|
|||
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Ai pus peria din stinga-n dreapta.
Ai umblat la ceva conexiuni? Ai scos papucii de pe undeva si nu i-ai pus cum au fost? Periile noi au exact dimensiunea celor vechi? Topicul trebuia deschis la "Legislatie", are legatura directa cu legea lui Ohm si Kirchoff This post has been edited by corbex: 10 Jun 2012, 16:33 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
Datele problemei:
Achizitie masina de spalat (preferabil cu uscator inclus). Ceva recomandari din cele de aici, sau poate alte modele din alta parte? Conditii: - Incarcare frontala (urmeaza a fi montata sub blat) - Inaltime cat mai redusa - Fiabilitate, programe cat mai diverse (consum redus apa, energie, etc.) - Buget maxim 2,500 RON Respecte. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Consumul de apa redus inseamna semiclatire. Daca ai copii, renunta la exigenta asta.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
Si atunci unde e economia?
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
corbex |
![]()
|
Si astia umbla cu economia subterana.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Masinile de spalat au inaltimi / latimi standard. Doar adancimile difera
In practica nu sunt folosite decat vreo 2-3 programe, foarte rar alte 2-3. Numarul fabulos de programe de fapt nu e un avantaj real. E bine insa sa fie clare programatoarele (cum sunt la LG sau Samsung) Uscatorul eu nu l-as recomanda.Eu in 9 ani de zile l-am folosit de 3 (trei) ori, din care doua "de proba" (de curiozitate) si una de graba (dar care ar fi fost mult mai rapida prin metoda fierului de calcat). Eu la masini de spalat ma uit la altceva, la zgomot (care poate fi deranjant), la mecanismul de inchidere (preferabil din metal) si ergonomia modului de deschidere, la modul de prindere al balamalei, la posibilitatea utilizarii detergentilor lichizi (care nu necesita temperaturi mai mari), la rotatii de stoarcere, la posibilitata de autoreglare a greutatii rufelor |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
RZV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 812 Joined: 24 August 05 From: Online ![]() |
@Markos
Merci de idee. @Klaus Daca pana la urma nu e sa fie cu uscator (iau in considerare si posibilitatea "clasica"), din experienta ce ar fi cel mai potrivit? Sunt diferente majore intre marci? E vreo marca de recomandat sau vreuna de evitat? Am avut timp de 4-5 ani, experienta doar cu o masina de spalat Candy care mi-a lasat o impresie "neutra"... Respecte. This post has been edited by RZV: 16 Jul 2012, 14:15 |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Asta cu "diferenta majora intre marci" nu ma pot exprima, ca nu lucrez in domeniu.
Dar experiente cu marci "recomandate" am avut - gorenje, despre care toti aia din service ziceau: ce masini adevarate - si de fapt s-au dovedit niste petarde (si zgomotoase, si consum mare de apa si curent si nici foarte fiabile). Cei din service mai zic ceva de calitate indoielnica la cele facute pe la noi (arctic/beko, indesit fara uscator). Nu ma pot exprima daca in ultimii 3-4 ani s-a imbunatatit ceva pe dedesubt. Mie calitative mi se par cele coreene (samsung, LG), ingrijit facute, silentioase, simplu si intuitiv de folosit, cu motoare direct drive (montate pe cuva, antreneaza tamburul direct) si acum in ultimul timp au si nu stiu ce bule-minune-care-spala-foarte-bine (zic ei). De asemena exista niste functii anexe, alea de la LG de ex. iti spun cate minute (exact) mai are programul (foarte apreciat de gospodine), or mai fi si altele, nu stiu. De asemena lumea mai zice ceva de circuitele electronice, ca ar trebui sa fie protejate ok, altfel dau erori. La cuvele de propilena (sau asemanataore) nu poti schimba rulmentii decat cu cuva cu tot (ceva mai scump, cu vreo 2-3 milioane la o eventuala reparatie), insa cu cuve de inox nu prea mai exista (alea cu uscator au in general cuve de inox, ca sa reziste la temperaturi). Eu iti recomand sa mergi prin magazinele mari sa te uti si tu personal, sa pipai, sa vezi cum sunt mecanismele de inchidere, cum ti se pare controlul, poti intreba la d-aia de repara ce recomanda. O impresie proasta mi-au facut cele din gama ieftina-medie a producatorilor "consacrati" care se gasesc pe la noi (bosch, indesit, caddy). |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
bmwh548 |
![]()
|
![]() Membru cu insomnii Group: Members Posts: 1.943 Joined: 27 March 08 From: Iasi ![]() |
LG sta la subsemnatul in baie. Silentioasa nu zic nu, dar are un soft cam..."ciudat". De fiecare data cand ia apa o face in suturi. Ia apa o secunda, pauza, iar ia apa, iar pauza, abia a treia sau a patra oara ia apa cat are nevoie. Daca nu ai tevile ancorate ca lumea ai sa cam injuri. La mine fiind bloc vechi cu tevile originale, la apa rece sunt din plastic si le vad cum se cam "smucesc" in perete din cauza masinii de spalat. Cuva evident din material plastic (am desfacut masina de spalat cand am bagat-o in baie, nu pare prea ok lucrata cuva, exista niste lufturi pe acolo).
La taica-meu isi face treaba un Ariston de vreo 6 ani. Made in Italy cica. Are cuva din inox (printre ultimele care au avut cuva din inox pe la noi). Foarte sugestiv aranjate programele, intuitiva, pe display se afiseaza inclusiv durata programului. E o chestie relativa totusi. Am vazut-o uneori sarind de la 16 minute ramase la 5 minute... Rulmentii schimbati recent (unul din ei se blocase), aproape la fel de silentioasa ca LG-ul. Tabla de la Ariston totusi cam slabuta, a ruginit pe la colturi. This post has been edited by bmwh548: 16 Jul 2012, 14:47 |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
fefeleaga |
![]()
|
![]() NU! comunistilor (USL, PSD, PCR) Group: Members Posts: 20 Joined: 26 April 12 ![]() |
LG direct drive, uita de uscator ca am o prietena care are ceva Ariston parca, cu uscator si nu-l foloseste pentru ca nu usuca aproape deloc.
|
--------------------
Renault
Fluence
2012
- alb-negru
|
|
testike |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.452 Joined: 18 March 05 From: Cluj ![]() |
Si noi vroiam sa luam una cu uscator, dar peste tot ne-au zis ca astea nu ar fi bune, si ne-au recomandat sa luam separat masina si uscator.
In final am luat doar masina, nu avem loc si pentru uscator. Masina noua este aproape identica cu cea veche de 9 ani, tot 1000 rpm, 12 programe, control stabilitate etc, are in plus doar afisaj digital si ceva smecherie care face economie la apa. Am luat tot Indesit, cea veche merge inca dupa vreo 9-10 ani. |
--------------------
Mazda 3 2018
Prestige 2009 1.5 DCI 85CP
Ambition 2004 1.6 MPI
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
eu am folosit una cu uscator, o iarna intreaga. pentru clima din zona respectiva era mana cereasca, la noi nu am avut nevoie de uscator.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
QUOTE(RZV @ 16 Jul 2012, 11:41) Datele problemei: Achizitie masina de spalat (preferabil cu uscator inclus). Ceva recomandari din cele de ...Conditii: - Incarcare frontala (urmeaza a fi montata sub blat) - Inaltime cat mai redusa - Fiabilitate, programe cat mai diverse (consum redus apa, energie, etc.) - Buget maxim 2,500 RON Respecte. Io zic sa-ti iei o Trocadero moldoveanca .Ii dai o troaca si niste Dero si face tot ce zici acolo plus gatit, o mwe intre clatire si stoarcere si nu te costa decat s-o fwtzi periodic. 10 ani face fata cu brio dupa aia o trimiti innapoi la Chisinau ![]() This post has been edited by bion: 16 Jul 2012, 18:02 |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
Honorius |
![]()
|
![]() zbanghiu Group: Members Posts: 100 Joined: 2 September 11 From: Patria chiorului ![]() |
Ii incarca frontal o mwe.
![]() |
--------------------
- - -
- - -
- - -
- - - - Postacul propagandist este cea mai odioasă creatură!
PLUS = Partidul Libertății și Unității Securiste. UM... |
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
QUOTE(RZV @ 16 Jul 2012, 10:41) Datele problemei: Achizitie masina de spalat (preferabil cu uscator inclus). Daca ai nevasta care nu-i place sa calce, de nevoie o sa-i placa... Conditii: - Inaltime cat mai redusa Io zic ca-s doate la fel. - Fiabilitate, programe cat mai diverse (consum redus apa, energie, etc.) O masina normala consuma 40-50 de litri de apa. E asa o gaura'n buget? - Buget maxim 2,500 RON Respecte. |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Tot mai eftin iesi cu o moldo la care ii faci bulentin de Romania.
M-am plimbat si io intr-o zi prin o dugheana ce vindea masinarii electrocaznice. Alea sub 800-1000 de ieuroi sunt cam slabutze.Si daca tot e sa dai banu mai bine iei una de la mama lor frau Angela. |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
totusi dw cu bule de aer rulz
|
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
RZV |
![]()
|
Buuunnn...
In ordine cronologica: - Uscatorul de la masina de spalat ar fi util spre exemplu iarna, cand nu-mi vine sa stau cu "boarfele" intinse prin casa la uscat, terasa fiind deschisa. - Moldoveanca nu-mi iau ca am deja una ![]() Lasand gluma la o parte, daca e sa fie masina "clasica" se pare ca LG, Samsung, Indesit sau DW se detaseaza in topul preferintelor. Musai: - "direct drive" - detectare automata incarcare, plus alte gadget-uri. Consumul de apa nu ar fi neaparat o problema, nefiind scartar de felu-mi, insa mi-ar placea o utilizare cat mai eficienta a resurselor. Multam de ajutor. |
--------------------
Scott
Mountain Bike
1990
|
|
bmwh548 |
![]()
|
Mi-adusai aminte de detectarea incarcaturii: daca pui o patura groasa in masina de spalat s-ar putea sa ai surpriza sa nu stoarca. Been there done that (LG). Probabil greutatea la care ajunsese patura imbibata de apa depasea limita admisa pentru ca o invartea la turatie mica de doua ori si apoi dadea eroare si se oprea. Trecut pe program de stoarcere si aceeasi problema. Aristonul lui taica-meu n-a facut niciodata figuri; bine, nu stiu daca are sistem din asta minune, dar asa ca idee.
|
--------------------
-
-
-
- -
|
|
klaus |
![]()
|
direct drive au numai alea de la LG sau Samsung (banuiesc ca au si aia de la samsung, pentru ca nu zic nimic, am impresia ca e protejata denumirea de cei de la LG, insa la zgomot sunt absolut asemanatoare si d-aia banuiesc ca sunt cu direct drive amandoua si cred ca am vazut si pe net ceva specificatii de direct drive la samsung).
Detectare de greutate a rufelor au multe acum, dar e bine de intrebat. Manifestarea enuntata mai sus cu LG-ul care trage apa in etape e tocmai din acest motiv, pentru estimarea incarcaturii (ar trebui redus debitul prin inchiderea partiala a robinetului de alimentare acolo). Eu personal m-as uita interesat si la clasa energetica, preferabil cat mai spre A |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
kxz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 618 Joined: 5 November 10 From: Cuiul de la harta. ![]() |
daca mai gasesti una b pe piata, ma'mpusc. acu toate's a pe lumea asta...
e tot o vrajeala, cum se mai practica si pe la unele auto, de zici ca-i spart rezervorul cand compari consumul tau cu ala declarat de producator. |
--------------------
Dacia 1410
/
Opel Corsa --------------------
Și-oricât de-ngustă o fi calea Oricâte piedici m-or lovi din greu Eu sunt stăpânul sorții mele Sunt căpitanul sufletului meu. |
|
Mr_Devil83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.254 Joined: 14 June 08 ![]() |
Eu am un Arctic C1000+ luata la super oferta de prin real sau domo.
Nu stiu de ce va plangeti voi despre masinile de spalat de productie autohtona (sau made in rusia for beko in cazul asta). E silentioasa pana la stoarcere, la 1000 de rotatii cam suna a nava spatiala dar alte neajunsuri nu ii pot enumera. Spala rufe de 3 4 ori pe saptamana si pana acum nu a facut nici o figura. La banii ei cred ca a fost un best buy. |
--------------------
Dacia
1300 / SUPERNOVA EUROPA
1984 / 2002
|
|
Markos |
![]()
|
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
corbex |
![]()
|
Si nu are pretentie la curent proaspat, de sorginte hidro.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
bmwh548 |
![]()
|
QUOTE(Mr_Devil83 @ 16 Jul 2012, 22:08) E silentioasa pana la stoarcere, la 1000 de rotatii cam suna a nava spatiala dar alte neajunsuri nu ii pot enumera. Cu LGul pus pe turatie maxima la stoarcere eu pot dormi linistit (intre masina de spalat si pat e un perete de caramida care are vreo 10cm grosime daca nu ma insel). Fie doar si pentru asta (nu ca nu ar fi si alte diferente) merita. |
--------------------
-
-
-
- -
|
|
corbex |
![]()
|
Unii dorm si linga o baterie de tunuri navale.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 04:21 |