DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages « < 5 6 7 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Militarii morti in misiuni, Eroi sau mercenari?

aphophis
post 3 Oct 2010, 20:51
Post #181

Membru autentic

Group: Members

bre, respectul meu e a avut curajul sa mearga acolo, respectul meu e pentru rude ca e nasol prin ce trec, insa nu ma pune sa-i fac statuie ca isi facea munca. Adica, din toata povestea asta imi pare rau ca cineva a murit si ca cineva sufera ca el a murit. Restul gargarei cu eroi, e doar gargara. Si nici nu-l ajuta pe ala mort sau pe aia ce raman.Eroismul asta nu invie mortii

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
iulian'71
post 3 Oct 2010, 21:01
Post #182

membru uneori batut in cap

QUOTE(tribunul @ 1 Oct 2010, 18:56)
Georgica, vezi ca au mai murit 4 oameni intr-un nenorocit de autobuz care s-a rasturnat, dar astia nu sunt eroi, astia sunt niste parliti de muncitori, iar familiile lor nu primesc cate 80.ooo euro.
*

Cei 80.000 de euro sunt bani platiti din solda lor de cacao ca asigurare la o firma ce profita de pe urma lor si a tuturor militarilor din MApN. Orice militar plateste o asigurare obligatorie pentru situatia in care ar deceda sau s-ar rani in misiune. Dar pana cand sa ia familia banii se fac cercetari pentru a se verifica daca au fost sau nu acolo sau daca au fost trimisi legal si nu s-au dus de capul lor. Din 80.000 de euro isi iau si guvernantii impozitele asa ca familia ramane cu mai putin. Si ca si cei de la Tulcea tot pentru bani s-au dus, tot pentru ca sa-si plateasca ratele, iar in vremurile acestea pentru mine si unii si altii sunt eroi. Si in razboi nu prea mor cei cu grade mari ci tot soldati si subofiteri si foarte rar cate un ofiter maxim capitan. Cate statui de ofiteri superiori ai vazut si cate de grade inferioare, iti spun eu ca pana la capitan e una singura cea a "Ostasului necunoscut", pentru ceilalti sunt multe si sunt multi care nu au facut altceva decat sa isi sape colegii si sa-i pupe in dos pe superiori.

--------------------
Renault Megane sedan/ Kadjar Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp - GL-07-***
Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet.
+
marcykone
post 3 Oct 2010, 21:14
Post #183

Membru autentic

From: Giurgiu

"bre, respectul meu e a avut curajul sa mearga acolo, respectul meu e pentru rude ca e nasol prin ce trec, insa nu ma pune sa-i fac statuie ca isi facea munca. Adica, din toata povestea asta imi pare rau ca cineva a murit si ca cineva sufera ca el a murit. Restul gargarei cu eroi, e doar gargara. Si nici nu-l ajuta pe ala mort sau pe aia ce raman.Eroismul asta nu invie mortii"

Adevarat vb aici,dar nimeni nu pune pe nimeni sa faca vreo statuie,asa e,isi facea treaba si atat!nu intereseaza pe nimeni ce bani,cati bani mai ia familia dupa aia...dar multi isi dau cu parerea anapoda...a plecat de acasa ptr bani...,bla,bla,mercenar..NU este asa!nimeni NU vrea sa moara!vrea doar o viata mai buna,ca noi toti de altfel.iar gargara cu eroismul..nu eu am inventat-o,asa e de demult..Si inca ceva,ma simt dator s-o spun,intrucat prin natura meseriei sunt coleg cu acesti doi militari,oameni buni respectati pe cei care nu mai sunt!Atat!nimeni nu v-a cerut ceva in plus!

This post has been edited by marcykone: 3 Oct 2010, 21:17

--------------------
Audi/Vw A4/Scirocco 2014/2010 - GR-83-YSA
+
tribunul
post 4 Oct 2010, 07:52
Post #184

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(aphophis @ 3 Oct 2010, 21:51)
bre, respectul meu e a avut curajul sa mearga acolo
*

Daca le dadea un salariu de 1000 lei, mai avea careva curajul sa plece acolo?

Astia s-au dus numai pt. bani.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
aphophis
post 4 Oct 2010, 08:08
Post #185

Membru autentic

mi se pare normal. Ca doar nu te duci pentru tara si popor. Sau pentru ca iti place sa ucizi (desi s-ar putea sa fie cativa si din astia). Te duci si iti pui curul la bataie pentru un salariu bun.

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
corbex
post 4 Oct 2010, 11:49
Post #186

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(marcykone @ 3 Oct 2010, 22:14)
"nu intereseaza pe nimeni ce bani,cati bani mai ia familia dupa aia...dar multi isi dau cu parerea anapoda...a plecat de acasa ptr bani...,bla,bla,mercenar..nimeni nu v-a cerut ceva in plus!
*

Vezi matale, ne-ar putea interesa. Banii aia nu provin dintr-un CAR al militarilor, ci din bani publici. Ai nostri, ai tuturor. Cind mor 10 insi, poate nu-i o problema sa se plateasca citeva sute de mii de euro, dar daca ar muri 1000, s-ar da bugetul peste cap. Poate si noi, aia din tara, am fi tentati sa ne sinucidem, daca familia ar primi banii aia. Pensia de urmas pentru nevasta sau copii e de bun simt, dar dincolo de asta, e doar gest politic. Nu te-a luat nimeni cu arcanul la oaste, ca pe badita Vasile.
In privinta mercenarilor, nu e nici un bla-bla, oricine se duce de buna voie intr-o armata profesionista e mercenar. Nu ti-o fi placind cum suna, dar nu toate adevarurile sint placute. NU mai baga patriotismul si sacrificiul in fata, nimeni nu se duce in armata din patriotism. Si eu as putea spune ca ma duc la serviciu din patriotism, ca sa produc impozite din care sa fie platiti soldatii in Irak, nu-i asa? Niste centi din iimpozitele platite de mine chiar ajung acolo ! Mai lasati lozincile de 2,25 lei si judecati lumea cu mintea proprie, nu dupa lozincile pe care vi le spun aia la apelul de dimineata.
Iar cind treaba va devni groasa din punct de vedere militar, oricum vom fi chemati toti, si noua, probabil, nu ne vor da nici bani de tigari.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
OAP
post 4 Oct 2010, 12:33
Post #187

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(corbex @ 4 Oct 2010, 12:49)
noua, probabil, nu ne vor da nici bani de tigari.
*

Ti-am zis sa te lasi de fumat??

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
marcykone
post 4 Oct 2010, 16:13
Post #188

Membru autentic

QUOTE(corbex @ 4 Oct 2010, 11:49)
Vezi matale, ne-ar putea interesa. Banii aia nu provin dintr-un CAR al militarilor, ci din bani publici. Ai nostri, ai tuturor. Cind mor 10 insi, poate nu-i o problema sa se plateasca citeva sute de mii de euro, dar daca ar muri 1000, s-ar da bugetul peste cap. Poate si noi, aia din tara, am fi tentati sa ne sinucidem, daca familia ar primi banii aia. Pensia de urmas pentru nevasta sau copii e de bun simt, dar dincolo de asta, e doar gest politic. Nu te-a luat nimeni cu arcanul la oaste, ca pe badita Vasile.
In privinta mercenarilor, nu e nici un bla-bla, oricine se duce de buna voie intr-o armata profesionista e mercenar. Nu ti-o fi placind cum suna, dar nu toate adevarurile sint placute. NU mai baga patriotismul si sacrificiul in fata, nimeni nu se duce in armata din patriotism. Si eu as putea spune ca ma duc la serviciu din patriotism, ca sa produc impozite din care sa fie platiti soldatii in Irak, nu-i asa? Niste centi din iimpozitele platite de mine chiar ajung acolo ! Mai lasati lozincile de 2,25 lei si judecati lumea cu mintea proprie, nu dupa lozincile pe care vi le spun aia la apelul de dimineata.
Iar cind treaba va devni groasa din punct de vedere militar, oricum vom fi chemati toti, si noua, probabil, nu ne vor da nici bani de tigari.
*

Deci,matale prinzi muste!ne-am lamurit cu asta!Hai sa-ti zic cum stau lucrurile referitor la bani...un militar dupa ce pleaca afara,primeste in tara salariu fara norma de hrana k de,manaca acolo+ diurna respectiva,adika 70euro pe zi!Acesti bani nu sunt de la bugetul de stat,adika de la tine sau altii,acestia provin din fonduri puse la dispozitie de coalitie,NATO,si ce dracu o mai fiReferitor la salariul din tara,acesta e f.mic,gandeste-te ca un soldat plecat acum in misiune a luat salariu 950 ron!Atat ii da tara lui!un ofiter ia mai mult,dar nu toti suntem ofiteri...si ce ti se pare ca e o lozinca faptul ca avem pe piept in partea stanga numele Romania?si k pe echipamentul sportiv avem brodat steagul si iarasi numele Romania?nu-s patriot,putin imi pasa k acolo e Rom sau Bulgaria,sau Rusia,dak eu sunt cetatean al respectivei tari,si reprezint aceasta tara cu demnitate,vreau sa fiu tratat de ea tot cu demnitate!Iar banii de dupa moarte provin de la o firma de asigurari,si iara e cu dus intors..daca moare un singur militar,familia primeste acei zisi 80.000 de euro,din care se scade impozit,si inclusiv costul repatrierii mortului!daca mai moare unul,nu mai ia 80.000,ci 60.000 si asa mai departe,k sunt asigurari colective..asa k avem noroc k murim cate unul la detasament,max 2!Altfel acum,tu,daca la tine la firma vine sefu si-ti zice sa pleci afara la un curs de specializare ca iti da si salariu si diurna,nu te-ai duce??chiar daca e riscant...app..cauta in dictionar si vz ce inseamna mercenar...ai o varsta si e pacat sa nu ai habar macar atata lucru ce inseamna....

--------------------
+
namidee
post 4 Oct 2010, 16:37
Post #189

Membru autentic

From: Frankfurt

Domnu @marcykone, sa-mi dau si eu cu parerea la cele zise de dumneata:

- or fi militarii platiti de NATO, dar si bugetul Romaniei contribuie la bugetul NATO
- nu doar militarii merita respectul statului roman, il merita orice cetatean; orice ai zice militarii primesc mai mult respect de la stat decat medicii, profesorii, intreprinzatorii privati etc.
- nu oricine s-ar duce "la un curs de specializare" (sadic scris dupa parerea mea) periculos.

Ontopic: Pentru mine eroi sunt peste tot: erou e unul care salveaza pe altul de la inec, care-l scoate pe altul din foc, care in general isi risca sanatatea pentru a-i ajuta pe altii. Si aici un militar care se baga intr-un TAB in flacari sa-i scoata pe aia dinauntru e un erou. In schimb, unul beat manga care a murit intrand cu TAB-ul intr-un zid nu se mai cheama erou. Chiar daca conform dictionarului nu sunt mercenari, nu sunt foarte departe; pentru unii mercenar = unul care lupta pentru bani. Asadar, nu vad de ce erou si mercenar s-ar exclude una pe alta. In functie de punctul de vedere din care privesti lucrurile, un soldat mort in misiunile din strainatate poate fi mercenari si erou, si la fel de bine poate sa nu fie nici mercenar, nici erou.

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
IRONICK
post 4 Oct 2010, 16:39
Post #190

-

From: Romania

QUOTE(marcykone @ 4 Oct 2010, 17:13)
Iar banii de dupa moarte provin de la o firma de asigurari,si iara e cu dus intors..daca moare un singur militar,familia primeste acei zisi 80.000 de euro,din care se scade impozit,si inclusiv costul repatrierii mortului!daca mai moare unul,nu mai ia 80.000,ci 60.000 si asa mai departe
Aha, deci si plecatul asta in zona de risc este o afacere. Se poate si la negru sa nu mai scada impozitul asta mare?

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
bion
post 4 Oct 2010, 16:53
Post #191

Membru autentic

From: TM

Intratul in armata deja e o afacere.Slujba la stat leafa nu f. mare dar sigura. Mai ceva drepturi. Pensie la tinerete.Mai se inghesuie sa plece la razbel pe la harapi si cand ajung acolo SURPRIZA. Acolo e chiar razbel.Toti cei care se inghesuie pe job in armia romana uita un lucru.Meseria lor e moartea . Chirurgul care moare de infarct la 50 de ani din cauza de oboseala si stress nu e erou numai aia care mor de glont cu bocancii statului in picioare si trebuie sa fie despagubite rudele?Erou e ala care face ceva ce nu e in fisa postului.

This post has been edited by bion: 4 Oct 2010, 16:55

--------------------
Dacia SLZ Scala 2003 - TM54
Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin,
Căci n-au păreche-n lume blestemații
Crîșmarii care toarnă apă-n vin !
+
namidee
post 4 Oct 2010, 16:57
Post #192

Membru autentic

From: Frankfurt

Eu as zice ca multi care se ingramadesc sa intre in armia romana nu constientizeaza pericolul care-i poate paste intr-o buna zi. Acelasi lucru e cu atat mai mult valabil la aia care se ingramadesc pentru misiuni in strainatate, desi eu cred ca li s-au mai deschis ochii intre timp.

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
marcykone
post 4 Oct 2010, 18:42
Post #193

Membru autentic

Pensie la tinerete.
*

[/quote]
E...in sfarsit nu mai e atata aversiune fata de militari...referitor la ceea ce ati scris mai sus...inca odata va dezamagesc...se iese la pensie exact in acelaesi consitii ca tot omul de rand..de ex a iesit legea aia la sgv sa beneficieze de pensie militara,dar are drept de munca pana la 45 de ani..asa ca multa lume se gandeste ca acel om va iesi la pensie la 45 de ani!FALS!Acel om trebuie sa-si caute de munca si sa munceasca pana la 65 de ani!Nu prea e normal...sunt multe de zis si sunt multe nereguli in societatea noastra...Alt ex: cei care au murit la revolutie dunt denumiti eroi,martiri...de ce?
cine i-a luat din case si i-a dus pe strazi?au iesit ca au vrut...supravietuitorii,sau cei care au certificat de revolutionar primesc acum de la stst,din banii d_voastra,1700 ronlunar,si mai au de primit restante insumand un miliard jumate!E corect?Deci soldatul activ la razboi primeste 950 ron,profesorul 800,doctorul habar nu am...iar revolutionarul 1700!ptr k a iesit din casa..si inca ceva,profesorii si doctorii in afara de salariu mai fac niste bani,meditatii,respectiv spagi,atentii,cadouri!MILITARII AU DECAT UN SALARIU!

--------------------
+
corbex
post 4 Oct 2010, 19:01
Post #194

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

Nimeni n-are aversiune fata de militari, multi au aversiune pentru orice categorie sociala care se scoate in fata, in dauna tuturor celorlalte, precum ca ei sint cuiul lui Pepelea. Daca ai fi atent la ce gindesc oamenii in mod obisnuit, ai costata ca armata se bucura de mult mai mult respect decit credeti voi. Asta nu va indreptateste sa va inchipuiti ca ati avea patru cwaie. Sinteti o meserie dintre multele de pe urma carora tara asta traieste. Mai degraba prost decit bine.
Se pare ca toti vrem sa fim egalii celorlalti, cu conditia sa stam pe scaunul din fata.
Nici unii nu sint mai grozavi decit ceilalti, fiecare, in felul lui, e o pietricica din marele mozaic care se cheama Romania. Nimeni nu trebuie sa fie la fel de mindru ca gaina din punguta cu trei bani, fiindca a fatat o margica. Aproape toti facem margici, si nu ne asteptam la vesnica recunostinta a publicului pentru asta. Facem margelele pentru ca trebuie sa traim din ceva, nu fiindca sintem grozavi si stau reflectoarele aprinse asupra noastra.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
7 Pages « < 5 6 7
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 01:51
Forum Renault