Eliminarea limitatorului de frana, consecinte?!
![]() ![]() ![]() |
Eliminarea limitatorului de frana, consecinte?!
tgg2k |
![]()
|
||
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
1979 berlina/2003 Confort
- CJ-06-TXR/CJ-XX-XXX ... la tăți ni greu...
|
|||
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
O sa-ti blocheze spatele, si pe umed vei derapa.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
AAlpine1 |
![]()
|
![]() Nothing Beats Cubic Inches !!! Group: Members Posts: 833 Joined: 7 February 04 From: Drumul Taberei Customs ![]() |
ai putea sa incepi cu niste discuri si placute aftermarket......
iti iei niste discuri ate sau brady placute ferodo |
--------------------
.
.
. 929y
ma urmareste vis-a-vis :)))) |
|
tgg2k |
![]()
|
fara carnet de membru Group: Members Posts: 677 Joined: 24 July 06 From: Metropola Cluj-Napoca City ![]() |
problema e cu spatele, fata franeaza foarte bine, la testul de frane, acum o saptamana aveam diferenta de 8% si eficienta la franare de 86%... dar asta e pe fata.
pe mine spatele ma intereseaza sa franeze si el... This post has been edited by tgg2k: 11 Oct 2007, 12:14 |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu am pus pe direct. Franeaza mult mai bine, dar imediat iti fuge spatele. Trebuie sa fii cu foarte mare bagare de seama, eu m-am obisnuit cu ea asa, dar e crima in caz de frana brusca la viteza mare. Nu te sfatuiesc sa faci aceeasi manevra. Am derapat de cateva ori, din fericire fara evenimente deosebite.
|
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Uai drac, baga limitatoru' la loc!
tgg2k, e problema de reglaj. N-are voie sa faca asa. Nu renunta la limitator ca te culegi din copaci... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
ferrari |
![]()
|
![]() membru de treaba Group: Members Posts: 118 Joined: 29 November 06 From: CLUJ ![]() |
incearca sa reglezi limitatorul. in nici un caz sa nu mergi fara el ...
|
--------------------
dacia
1310 CL (BK)
1995 all the best and f*ck the rest
|
|
KTC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 341 Joined: 3 May 06 From: BUC -IF ![]() |
confirm si eu aceasi poveste ... daca il scoti derapezi instant la orice frana brusca.
|
--------------------
Dacia
1310
`85 (54cp)
- IF 75 KTC BMW 325i `93 (192cp) - B 95 KTC
|
|
tgg2k |
![]()
|
reglaj de ... ?! e reglat pe deschis cu masina goala (deci cand e plina, e fortat, dar tot pe deshis e) ca de asta intrebam si...
QUOTE(tgg2k @ 11 Oct 2007, 11:49) ce sa-i stiu face sa am frane normale in afara de solutia de a pune pe direct limitatorul? la ce sa ma mai uit?! sau ce alte probleme pot fi?! This post has been edited by tgg2k: 11 Oct 2007, 13:09 |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
MIH |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 238 Joined: 24 April 06 From: Bucuresti ![]() |
io stiu pe cineva care a cumparat de la mine masina cu repartitorul blocat pe deschis si a doua zi a avut accident care s-a soldat destul de grav.....asa ca ai grija...exista momente in care reflexul te face sa apesi frana brusc la fund si daca pierzi aderenta esti terminat......
|
--------------------
Dacia
Logan Laureate 1.4/ex.Dacia Sport Coupe 1.6
-
- B-85-MIG
|
|
Kruger |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.660 Joined: 18 August 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Muttley @ 11 Oct 2007, 12:45) Uai drac, baga limitatoru' la loc! tgg2k, e problema de reglaj. N-are voie sa faca asa. Nu renunta la limitator ca te culegi din copaci... Da, da...o sa-l pun la loc. O sa ajung si la el, n-am luat masina inca de la tinichigerie. Ca idee, NU mergeti fara el. Been there, done that. |
--------------------
Honda
Accord
2005, Sport Tourer Automatic 2.0 VITEZA NU UCIDE
OPRIREA BRUSCA DA |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
tgg2k & Kruger eu va urez inca de pe acum rip.gif
Cam asta se intampla cand nu e reglat bine repartitorul, d-apai sa-l mai ai si scos. This post has been edited by vis-a-vis: 11 Oct 2007, 13:16 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
tgg2k |
![]()
|
hmm... se pare ca ideea a fost expusa prost... eu am ajuns in situatia in care nu stiu ce sa mai fac sa franeze si spatele cu toate ca majoritatea sunt piese noi si sunt reglate bine.
nu vreau sa scot limitatorul dar nu stiu ce sa-i mai stiu face si ma gandeam ca poate imi dati voi o idee @vizavi, ms de urari, sa-ti dea Domnu sanatate (n-o zic cu rautate) si eu sper ca asa sa fie dar ma gandesc sa mai traiesc vreo 100 de ani pana la ![]() |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Vizavi, i-ai lecuit
![]() tgg2k, nu ma pricep (nu am la masina asa ceva), da' parca-mi amintesc de pe la Probleme Tehnice ca sistemul de reglare cu excentric e defectuos rau. Incearca cu sistemul mai nou, cel cu autoreglaj. In plus, mecanicii aia au desfacut limitatorul sa-l curete?!? Poate e blocat "pe inchis"... |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Repartitoarele astea-s la noroc, majoritatea-s proaste si rar dai de cate unul bun. Schimba-l pana nimeresti unul ca lumea.
Nu va zic sa faceti asta, dar eu, in locul repartitorului, as trage niste conducte pana in dreptul franei de mana si le-as conecta la un soi de robinet, care sa repartizeze forta de franare fata/spate, cu doua manometre, unul la intrare si altul la iesire. Apoi as regla din robinet, pana cand forta de franare este repartizata cam 75% - fata si 25% - spate. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Muttley |
![]()
|
Vezi atunci delay si pedala moale
![]() |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Di ce?
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
si reglajul functie de incarcare cine-l mai face?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
tgg2k |
![]()
|
@muttley... chestiune e ca... daca vreau sa-i pun tipul cu autoreglaj, trebuie schimbati tamburii, nu?! si chiar in clipa de fata stau incredibil de prost cu banii... deh, am schimbat locul de munca si nu mai pup nimic pana peste o luna si
limitatorul e nou, cica de "uzina"... cel vechi imi scapa lichid intr-o veselie |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
Pai aia cu reglaju' e cand pui greutate, cand cari cartofi, mai dai putin drumu la robinet.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan MCV
|
|
Muttley |
![]()
|
QUOTE(vis-a-vis @ 11 Oct 2007, 14:39) Traseu muuult mai lung. Asta daca pleci cu furtunu' de robinet din spate. Daca-l treci prin masina inca de la pompa nu e cazul. Oricum e desene animate ideea ta ![]() QUOTE(tgg2k @ 11 Oct 2007, 14:40) @muttley... chestiune e ca... daca vreau sa-i pun tipul cu autoreglaj, trebuie schimbati tamburii, nu?! si chiar in clipa de fata stau incredibil de prost cu banii... Cred ca da. Nu stiu. Da' o punte SH nu cred sa fie prea scumpa. Plus ca poti opta pentru una cu tamburi mari. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
tgg2k |
![]()
|
conlcuzie:
- solutia cu eliminarea limitatorului nu e deloc buna - schimbarea tamburilor... la asta ma gandesc (daca totusi am dat peste un limitator defectuos, dup-aia schimb puntea spate si tot nu merge si apoi schimb limitatorul si merge... ideea asta trebuie "rumegata" putin) - intre timp... ar mai fi de shimbat lamelele alea distantiere, arcurile dintre ferodouri si clemele alea de mentinere a ferodourilor apoi refac reglajele la sange si va anunt cum merg franele ![]() PS. a naibii piese de "origine" (mai am de schimbat tamburii si discurile si am tot sistemul de franare nou nout, cu piese puse maxim de acum doua luni) |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
Pune un manometru pe cilindru receptor spate alternativ stg/dreapta si vezi ce presiune ai . Poate cilindrul principal de frana ( pompa de frana nu este OK. Mai ferifica dimensiunea interioara a tamburilor , vezi daca paeghia de actionare a franei de mana ( tabla dintre saboti 0 este in contact cu ambii saboti . verifica daca sabotii sunt bine montati ( nu se monteaza oricum ) . Daca vine presiune la ambii cilindri receptori spate , strange surubul de reglare a tijei limitatorului de franare si in functie de cum simti masina il slabesti . Eu recomand sa se faca reglajul prin masurarea presiunii conform manualului de reparatie . Daca nu cunosti valorile foloseste PM-ul . Bafta ! Era sa uit : nu ai conductele de frana strangulate si cele de cauciuc cu exfolieri interioare ?
This post has been edited by camesibiu: 11 Oct 2007, 14:11 |
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
tgg2k |
![]()
|
conductele, din cate stiu nu sunt strangulate (m-am gandit si la asta, reverific cand ajung acasa)
iar... exfolieri interioare la cele de cauciuc?! cum oare sa vad asta?! le dau jos si ma uit pur si simplu la ele?! |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu am mers fara limitator pe a mea la putin timp dupa ce mi-am luat permisul.
Ma saturasem sa tot deblochez cilindrii frana pe spate din cauza ruginii (deoarece nu se miscau deloc). Ma saturasem sa tot schimb rapartitoare, care ba nu functionau, ba aveau surubul ala mare de inchidere dezaxat si curgea lichid pe langa el iar eu tot strangeam la tevi ajungand in cele din urma sa schimb si teava de frana de la pompa la repartitor. Bani dati gramada pe rapartitoare, tevi, lichid de frana + munca pe sub masina cat cuprinde. Am taiat dintr-un furtun vechi partea cu filet interior si am folosit-o drept mufa intre teava si furtunul flexibil. Daca faci treaba asta, sa nu uiti sa ii faci si o prindere de caroserie la minunea respectiva de mufa, pentru a nu prelua teava vibratiile si deformarile functie de oscilatiile puntii spate. Ca sa fie masa bogata, aveam si arcuri de fata pe spate, fara nici o spira taiata, deci ridicata de fund, cu greutate mai putina pe spate si fara limitator de franare. Si acum concluzia. Cred ca va ganditi deja ca masina mea era o bomba, total incontrolabila, periculoasa, ce mai, un sicriu pe roti ![]() Gresit. In 7 ani si vreo 40k km de condus pe aceasta masina nu am avut nici o problema din cauza lipsei repartitorului si credeti-ma ca nu am fost deloc cuminte ![]() Singurul "dezavantaj" sa spunem ca a fost faptul ca rotile fata nu s-au mai blocat niciodata. Maxim lasau pe jos un pic de dara. Frana aveam destul, la ITP si fata si spatele franand cu mult peste grafic. Singurul dezavantaj (eu l-am considerat avantaj), era ca daca franai foarte puternic in curba, se bloca spatele si fugea putin in lateral. Nici sa nu va ganditi acum ca asta se intampla la fiecare curba luata, v-am zis, doar daca vroiam eu, apasand frana puternic in timp ce eram deja cu rotile bracate si bruscand si volanul pe deasupra. Scuze pentru post-ul lung, dar parerile voastre au fost mult prea pesimiste. |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Mda, oare de ce se mai pun limitatoare din fabrica?
Oare de ce unele au repartitoare electronice (alea cu ABS)? Uite ca se poate si mai simplu... Bujor Stefan, ai avut noroc. Puteai sa mori in vreo curba sau sa ne omori pe noi. Tgg2k sta in oras cu mine si sper sa nu purceada la solutii d-astea, sa-mi fie frica pe strada. |
--------------------
.
.
.
|
|
tgg2k |
![]()
|
eu doar acum citesc incet ca sa inteleg tot... mai imi explici o data la ce te referi cu asta?!
QUOTE(camesibiu @ 11 Oct 2007, 14:10) [...] vezi daca paeghia de actionare a franei de mana ( tabla dintre saboti 0 este in contact cu ambii saboti [...] @Bujor Stefan da, foarte posibil sa fi avut tu o idee ingenioasa si sa nu-ti faci probleme de genul asta... roti blocate la franare brusca. in orice caz, eu nu vreau sa dau jos limitatorul, am ajuns in faza in care chiar nu stiu ce sa-i mai fac si vroiam sa stiu care ar fi consecintele excluderii lui din circuit, nu de alta dar ma gandeam ca asta ar fi o posibilitate. This post has been edited by tgg2k: 11 Oct 2007, 15:39 |
--------------------
Dacia
1300/SupeRNova
|
|
Bujor Stefan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 713 Joined: 17 March 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(roland @ 11 Oct 2007, 15:32) Mda, oare de ce se mai pun limitatoare din fabrica? Oare de ce unele au repartitoare electronice (alea cu ABS)? Uite ca se poate si mai simplu... Bujor Stefan, ai avut noroc. Puteai sa mori in vreo curba sau sa ne omori pe noi. Tgg2k sta in oras cu mine si sper sa nu purceada la solutii d-astea, sa-mi fie frica pe strada. Norocul si-l face fiecare cu mana lui. Sau tu inca mai crezi in povesti cu zane? Crezi ca iti da cineva noroc, ghinion etc.? Am avut franele pe masina respectiva facute ca la carte, am mers si iarna si vara, si pe polei, ud sau uscat. O masina merge dupa cat de bine o cunosti si sti ce si cat sa ceri de la ea. Am avut suspensia, rotile, franele in stare perfecta, nu-mi fugea decat f usor in lateral daca apasam eu ca bezmeticul cat puteam pe frana. Daca nu va simtiti in stare sa mergeti fara limitator, nu va pricepeti nici la mecanica, lasati limitatorul acolo. Dacia 1300 nu e masina pe care sa apesi ca bou' pe frana la 80 Km/h (dupa cum a apasat cel din filmuletul de mai sus). Oricum, daca aveam 1 persoana in spate sau putin bagaj, deja trebuia sa fii cretin ca sa blochezi franele pe spate si sa derapezi. This post has been edited by Bujor Stefan: 11 Oct 2007, 15:49 |
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambition 1,6
- B
|
|
camesibiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 417 Joined: 28 July 06 From: Sibiu ![]() |
tgg2k : nu se vede prin ele. Exfolierea lucreaza ca o supapa , inchide gaurica si nu mai lasa sa treaca lichid . daca nu iti dai seama prin suflare sau prin felul in care curge lichidul inlocuieste-l ca nu costa mult . Este unul care intra in limitator si 2 la etriere ( dar ai spus ca pe fata totul e OK ) Ea un supler si masoara si interuiorul la tamburi .
|
--------------------
ex Dacia
Logan 1,5 dCi
2006-Preference
|
|
roland |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.704 Joined: 18 November 04 ![]() |
Bujor Stefan, poate ca norocul si-l face fiecare cu mana lui, dar ma gandesc ce faci daca-ti sare la 60km/h un copil de 5 ani in fata, pui frana brusc ca te sperii (sa nu spui ca nu te sperii ca nu te cred, toti ne speriem) si-ti fuge masina unde vrea ea, mai lovesti si pe altcineva, etc... ti-ai facut norocul si al tau si al lui cu mana ta.
Intotdeauna apar situatii speciale in care ai nevoie si de ultimul accesoriu de pe masina, chiar si un banal limitator, ca sa nu mai vorbim de ABS si altele. |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 19:54 |