DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Uleiul vegetal. Metanol.Etanol.Combustibili, Pentru motoare diese si nu numai

sebybv
post 24 Oct 2007, 11:33
Post #31

Membru autentic

Group: Members
From: Brasov

"...dar prea putini oameni realizeaza ca de multe ori corporatiile vin cu un marketing baban cu care ia ochiul la fraieri, si exact fraierii "decid" indirect cursul pietei..."

Pai ai zis singur ceea ce vroiam eu sa spun: e vorba de bani! Cand ii inveti pe americani ca petrolul e la fel de ieftin ca sucul, normal ca se invata sa isi fataie c*rurile puturoase numai in gipane care daca nu opresti motorul la peco iti papa mai repede decat apuci sa-l umpli. Cand o sa dea aia de o criza adevarata a petroului, atunci sa vezi schimbare de mentalitate... Sau o sa mai trimita copii nevinovati sa moara in Irak sa poata ei sa isi pastreze stiulul de viata american. In Brazilia (si s-a mai discutat asta) se merge aproape numai cu biodiesel. Nu cred ca e niic rau sa se impuna cote tot mai mari din productie sa fie combustibili ecologici. Tehnologiile exista. Si chiar daca nu exista, sa se investeasca in cele curate, nu in cele care ajuta tot la extragerea de titei. Citeam ca deja mai multe parcuri auto din Romania isi produc propriul combustibil ecologic si il folosesc pentru camioanele lor. Nu mai spun despre investitiile unor firme petroliere in capacitati de productie la noi. Deci se poate! Si exista variante atat pt motoare modificate, cat si pentru cele clasice.

--------------------
Mazda 6 2.0 CD 143CP SPORT 2006
"...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dantes
post 24 Oct 2007, 11:34
Post #32

Membru

From: Tzaranoaia

Chiar daca e jumi-juma, mi-ar place o Toyota Prius... wub.gif

--------------------
O masina oarecare . - .
Old school
+
driverx
post 24 Oct 2007, 11:41
Post #33

--- Membru cu ralanti ---

QUOTE(sebybv @ 24 Oct 2007, 12:33)
"...dar prea putini oameni realizeaza ca de multe ori corporatiile vin cu un marketing baban cu care ia ochiul la fraieri, si exact fraierii "decid" indirect cursul pietei..."
Pai ai zis singur ceea ce vroiam eu sa spun: e vorba de bani! Cand ii inveti pe americani ca petrolul e la fel de ieftin ca sucul, normal ca se invata sa isi fataie c*rurile puturoase numai in gipane care daca nu opresti motorul la peco iti papa mai repede decat apuci sa-l umpli. Cand o sa dea aia de o criza adevarata a petroului, atunci sa vezi schimbare de mentalitate... Sau o sa mai trimita copii nevinovati sa moara in Irak sa poata ei sa isi pastreze stiulul de viata american. In Brazilia (si s-a mai discutat asta) se merge aproape numai cu biodiesel. Nu cred ca e niic rau sa se impuna cote tot mai mari din productie sa fie combustibili ecologici. Tehnologiile exista. Si chiar daca nu exista, sa se investeasca in cele curate, nu in cele care ajuta tot la extragerea de titei. Citeam ca deja mai multe parcuri auto din Romania isi produc propriul combustibil ecologic si il folosesc pentru camioanele lor. Nu mai spun despre investitiile unor firme petroliere in capacitati de productie la noi. Deci se poate! Si exista variante atat pt motoare modificate, cat si pentru cele clasice.
*

Tu te uiti la prea multe documentare cu conspiratii. Sa mor io. Pare super frumoasa povestea ta, partial chiar adevarata, dar ia spune-ne noua aici cat la suta din consumul global de petrol trece prin pompele de injectie de la masini? Suntem dependenti de petrol de nici nu va imaginati. Sau daca credeti ca plambandu-ne cu biocombustibili castigam noi omenirea prea multa independenta fata de combustibilii fosili...nu va suparati, da' ori sunteti naivi, ori prosti, ori prost informati. Stati si clampaciti degeaba la tastatura aia, da' aia din petrol e facuta, monitoru la fel, mai toata izolatia din cablaraia calculatorului tot din petrol ii facuta.

Daca am elimina DE TOT masinile de pe planeta asta probabil am castiga un 2x% in sanatatea planetei. Nu e putin, dar nici prea mult. Ca sa nu zic...insuficient. Doar procentul cresterilor de CO2 din ultimii ani cred e undeva la 40% din tot ce produc masinile. Adica ALARMANT.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
1055
post 24 Oct 2007, 11:42
Post #34

Membru autentic

QUOTE(valentin.dumitran @ 24 Oct 2007, 11:27)
Dar nu mai bine o lasi asa cum e? Sau eventual ii pui un gpl, ca pentru a ta sigur gasesti ieftin o instalatie...
*

deja ma uit dupa un vw, vad ca sint de la 150 la 500 de euro pe dincolo, naspa cu taxa de inmatriculare....

--------------------
Dacia Dacia 1300
Conform legilor aerodinamicii bondarul nu poate zbura.El nu stia asta si totusi zboara
+
cony
post 24 Oct 2007, 11:46
Post #35

Membru incepator

1. Ceva ani pana in 1989 taxiurile din Iasi foloseau un amestec metanol+benzina. Problema era ca soferii se plangeau de dureri de cap, probabil de la vaporii de metanol.

2. Oricum la benzinare se poate folosi si gazul metan (CH4). Producatorii din Italia de instalatii GPL ofera si instalatii pe gaz metan.
Da o cautare cu CNG (Compressed Natural Gas). Se pare ca rezervele de gaz metan sint de vreo zece ori mai mari dacat cele de petrol.

--------------------
DACIA 1300 1978
+
OAP
post 24 Oct 2007, 11:53
Post #36

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(B-34-SGM @ 24 Oct 2007, 02:06)
Problema asta o sa si-o puna stranepotii tai dupa zeci de generatii. Mai e destul titei pt cateva sute de ani, nu apuci tu.
*

Intre 50 si 100 de ani la ritmul actual de consum

QUOTE(1055 @ 24 Oct 2007, 08:54)
sa nu ne bazam pe faptul ca au fost etalate noi pungi petroliere sub Alaska sau Groenlanda.

Ce-s alea "pungi de petrol"? Vreau si eu doua...

QUOTE(argon @ 24 Oct 2007, 09:08)
dupa rezervele cunoscute ai dreptate, dar tine cont ca mai este de n ori mai mult petrol in zacaminte nedescoperite,

Cine spune asta?....Logica imi spune ca daca ceva e nedescoperit, "n" respectiv se incadreaza intre minus infinit si plus infinit

QUOTE(driverx @ 24 Oct 2007, 09:37)
Stati flexati. Petrol este o gramada. Da' o gramada. Da' nu la locuri accesibile.

Nu accesibilitatea e problema ci costurile. Iar daca locul e inaccesibil, cum am aflat ca e petrol acolo?

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
GIC
post 24 Oct 2007, 11:59
Post #37

Doar membru

From: Oradea

Pentru adeptii folosirii uleiului (atentie ulei si nu derivati ca biodiesel) in masini diesel
Articolul tot de acest forum l-am pescuit dar nu mai stiu cine le-a pus.

L.E. Schimbati extensia in .rar ca n-am putut/stiut sa o atasez altfel

L.L.E. am gasit si autorul pozelor

This post has been edited by GIC: 24 Oct 2007, 15:14

Attached File(s)
Attached File  diesel_cu_ulei.txt ( 1.45mb ) Number of downloads: 24

--------------------
Dacia Duster 2021 TCe 150 EDC / Rover 45 1.6L - 2002
Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită!
+
LemonDemon
post 24 Oct 2007, 12:04
Post #38

Membru autentic

QUOTE(OAP @ 24 Oct 2007, 11:53)
Intre 50 si 100 de ani la ritmul actual de consum[cine a facut statistica Green Peace?]
Ce-s alea "pungi de petrol"? Vreau si eu doua...[acelasi lucru cu zacamant, ai chiulit la georgrafie?]
Cine spune asta?....Logica imi spune ca daca ceva e nedescoperit, "n" respectiv se incadreaza intre minus infinit si plus infinit[logica ta este neuclidiana]
Nu accesibilitatea e problema ci costurile. Iar daca locul e inaccesibil, cum am aflat ca e petrol acolo?[nimereala sau stiinta? se refera la exploatare limitata de nivelul stiintific, care acum scoate produse noi pe piata]
*

--------------------
None None N/A
+
Sony
post 24 Oct 2007, 12:07
Post #39

Membru autentic

From: Ban Land

A scos lamuita creionul rosu si a trecut la corectat. laugh.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
driverx
post 24 Oct 2007, 12:08
Post #40

radmasa.gif

The world is saved. Lemon Demon will save us.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
LemonDemon
post 24 Oct 2007, 12:11
Post #41

Membru autentic

QUOTE(Sony @ 24 Oct 2007, 12:07)
A scos lamuita creionul rosu si a trecut la corectat. laugh.gif
*

era absolut necesar

QUOTE(driverx @ 24 Oct 2007, 12:08)
radmasa.gif

The world is saved. Lemon Demon will save us.
*

Normal , astept statuia.

In linii mari , atat SUA cat si Rusia au resurse imense neexploatate , pentru simplul motiv ca deocamdata il au pe al Arabilor.Plus ca cine rade la urma , rade mai bine , adica cine ramane ultimul cu petrol pe piata va castiga mai mult decat s-a gastigat in 100 de ani.

--------------------
None None N/A
+
Sony
post 24 Oct 2007, 12:11
Post #42

Membru autentic

haoleu! Ne pune la colt pe coji de nuca! radmasa.gif

--------------------
+
OAP
post 24 Oct 2007, 12:27
Post #43

Membru autentic

QUOTE(LemonDemon @ 24 Oct 2007, 13:11)
era absolut necesar

radmasa.gif Hi hi hi....ce mi-a placut. Mai ales faza cu geografia si "pungile de petrol". Geografia nu are nimic de a face cu zacamintele de petrol, iar termenul de "punga de petrol" e o bazaconie...A...si n-am chiulit la geografie dar am alta specializare nu foarte indepartata in domeniu...ghici care? ...de asta nici nu intru in polemici pe tema asta...nu ar fi corect wink.gif

--------------------
. . .
Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
+
radian
post 24 Oct 2007, 12:29
Post #44

gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama...

From: petrosani

Daca tot vreti pungi, bgati-va la alea de gaz metan...

This post has been edited by radian: 24 Oct 2007, 12:29

--------------------
dacia logan ambition 2005 - HD 06 LDM
+
electronistul
post 24 Oct 2007, 12:46
Post #45

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

Adevăru'-i că mi-aș lua o troacă de VW golf 2, motorinar (alea au motoare cu injecție indirectă, cică, nu commonrail ca ligheanu') și câteva filtre ... 30 microni, 20, 10, 5, 3 ... și mi-aș mai lua un bidon pe care l-aș băga în portbagaj pe care să-l umplu cu uleiul folosit de la McDo, câteva furtune, rezistențe de încălzire, supape n-direcționale și alte cele folositoare unei ... troace.
Și asta nu ca să salvez lumea de poluare, nici să nu mai depind de corporații, ci să pot să mă deplasez la un cost ... nu decent, ci foarte nemaipomenit, dacă-mi permiteți blush.gif
Nu prea pot să procur metanol, să încep să confecționez cu alte butoaie un "rig" de biodiesel ... plus că dacă nu locuiești la țară, dar faci instalația artizanală în curtea părinților, bunicilor ... ș.a.m.d., nu știi niciodată cine orbește subit prin sat, sau cine rămâne fără piele pe dejte că le-a pus pe "sodă"... dar asta era o idee mai veche
Dacă aveți idei ... aruncați-vă dejtele acolo pe taste wink.gif

--------------------
Dacia Logan Ambition 2006 1.5 dCi
- conduc ca o băbuță -
+
driverx
post 24 Oct 2007, 12:48
Post #46

Uleiul de McDonalds nu il poti pune direct in motor. Trebuie "rafinat". Ai nevoie de instalatii...

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
LemonDemon
post 24 Oct 2007, 13:06
Post #47

Membru autentic

QUOTE(OAP @ 24 Oct 2007, 12:27)
radmasa.gif  Hi hi hi....ce mi-a placut. Mai ales faza cu geografia si "pungile de petrol". Geografia nu are nimic de a face cu zacamintele de petrol, iar termenul de "punga de petrol" e o bazaconie...A...si n-am chiulit la geografie dar am alta specializare nu foarte indepartata in domeniu...ghici care? ...de asta nici nu intru in polemici pe tema asta...nu ar fi corect  wink.gif
*

O sursa autohtona de gaze naturale o reprezinta permeabilitatea scazuta a formatiunilo “stranse” de gaze. Formatiunile de gaze si petrol provin din materia organica care a suferit un proces de transformare de miliarde de ani sub scoarta terestra. Unele zacaminte contin mari cantitai de petrol si gaze care curg cu usurinta prin rocile permeabila, dar uneori fluidele sunt prinse in roci cu pori foarte mici, la care se ajunge foarte greu, formand astfel pungi de petrol si gaze imprastiate. Pana recent, nu a existat tehnologia care sa ne ajute sa ajungem la acele rezerve disparate.

radmasa.gif Hi hi hi , DA-TI DEMISIA!

sursa:http://www.magazinstiintific.ro/Stiinta:TEHNOLOGIE/Datele-acustice-ar-putea-dezvalui-rezerve-ascunse-de-petrol-si-gaze-naturale_167.html

This post has been edited by LemonDemon: 24 Oct 2007, 13:06

--------------------
None None N/A
+
xcss
post 24 Oct 2007, 13:19
Post #48

Born to Be Epic

Lemon, mai trebuie sa citezi si din Paris Match... altfel argumentul nu are valoare...

--------------------
- - -
Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
+
OAP
post 24 Oct 2007, 13:31
Post #49

Membru autentic

QUOTE(LemonDemon @ 24 Oct 2007, 14:06)
O sursa autohtona de gaze naturale o reprezinta permeabilitatea scazuta a formatiunilo “stranse” de gaze. Formatiunile de gaze si petrol provin din materia organica care a suferit un proces de transformare de miliarde de ani sub scoarta terestra. Unele zacaminte contin mari cantitai de petrol si gaze care curg cu usurinta prin rocile permeabila, dar uneori fluidele sunt prinse in roci cu pori foarte mici, la care se ajunge foarte greu, formand astfel pungi de petrol si gaze imprastiate. Pana recent, nu a existat tehnologia care sa ne ajute sa ajungem la acele rezerve disparate.

radmasa.gif  Hi hi hi , DA-TI DEMISIA!

sursa:http://www.magazinstiintific.ro/Stiinta:TEHNOLOGIE/Datele-acustice-ar-putea-dezvalui-rezerve-ascunse-de-petrol-si-gaze-naturale_167.html
*

In primul rand imi cer scuze colegilor de forum pentru divagarea de la subiect. In al doilea rand te sfatuiesc prieteneste sa nu iti mai inoiesti abonamentul la revista respectiva. Daca scrie intr-adevar asa ceva acolo, e bullshit. De ce? Uite de ce:
- permeabilitatea unei roci NU este sursa de gaze, de fapt nu este sursa de nimic, este o proprietate a rocilor;
- materia organica nu a suferit procese de transformare de miliarde de ani. Pamantul ca planeta este datat ca s-a format cu cca 4,5mld ani in urma iar viata a aparut mult mai tarziu (de ordinul a sute de milioane de ani). Mai mult procesul nu s-a desfasurat sub scoarta terestra ci IN scoarta terestra. Scoarta este asezata pe Astenosfera, unde nu s-ar fi putut forma nimic.
- TOATE zacaminte contin titei sau gaze sau amandoua (altfel nu ar fi zacaminte)...
Si ar mai fi, dar nu vreau sa plictisesc pe nimeni. Inca o data articolul e sucks, generator de cultura de almanah.

Respect

--------------------
. . .
+
GIC
post 24 Oct 2007, 13:36
Post #50

Doar membru

QUOTE(electronistul @ 24 Oct 2007, 13:46)
Adevăru'-i că mi-aș lua o troacă de VW golf 2, motorinar (alea au motoare cu injecție indirectă, cică, nu commonrail ca ligheanu') și câteva filtre ... 30 microni, 20, 10, 5, 3 ... și mi-aș mai lua un bidon pe care l-aș băga în portbagaj pe care să-l umplu cu uleiul folosit de la McDo, câteva furtune, rezistențe de încălzire, supape n-direcționale și alte cele folositoare unei ... troace.
  Și asta nu ca să salvez lumea de poluare, nici să nu mai depind de corporații, ci să pot să mă deplasez la un cost ... nu decent, ci foarte nemaipomenit, dacă-mi permiteți  blush.gif
  Nu prea pot să procur metanol, să încep să confecționez cu alte butoaie un "rig" de biodiesel ... plus că dacă nu locuiești la țară, dar faci instalația artizanală în curtea părinților, bunicilor ... ș.a.m.d., nu știi niciodată cine orbește subit prin sat, sau cine rămâne fără piele pe dejte că le-a pus pe "sodă"... dar asta era o idee mai veche
  Dacă aveți idei ... aruncați-vă dejtele acolo pe taste  wink.gif
*

si schimbi motorul intr-un an......vezi ce am pus aici

--------------------
+
Sony
post 24 Oct 2007, 13:42
Post #51

Membru autentic

Bine punctat, OAP! Ai reputatie de la mine. wink.gif

Lamuita, stiam ca asa zisa ta cultura e de spoiala! De fapt originea ei ei este google. laugh.gif

--------------------
+
OAP
post 24 Oct 2007, 13:51
Post #52

Membru autentic

Merci Sony. Scuze da nu m-am putut abtine. Vina mare o poarta "ziaristii" care au pretentie ca scriu articole stiintifice in reviste cu nume pompoase. Daca ar verifica cineva compatibilitatea pregatirii ziaristului respectiv cu articolul ar ramane masca. Din pacate prea multi considera ca daca citesc porcariile astea "si-au tras cultura de-a gata". No offence.

LE Cumva topicul asta isi are originea in emisiunea (recenta) de pe Discovery? aia cu utilizarea uleiului folosit pentru a creea inlocuitori la motorina.

This post has been edited by OAP: 24 Oct 2007, 13:53

--------------------
. . .
+
LC_TM
post 24 Oct 2007, 13:57
Post #53

Membru autentic

QUOTE(GIC @ 24 Oct 2007, 11:36)
si schimbi motorul intr-un an......vezi ce am pus aici
*

Unul din link-urile puse de mine se lauda cu aprobare TUV pentru masinile pe "oloi" si tu sustii ca se schimba motorul intr-un an,esti chiar asa de sigur? Eu nu sunt,schimbi motorul doar daca nu faci trecerile de pe motorina pe ulei si invers.

--------------------
Nissan/ex. Dacia Terrano II 2.7TDi/Logan 2004/2005 Ambition 1.6MPI - TM-XX-XXX
+
GIC
post 24 Oct 2007, 14:01
Post #54

Doar membru

eu nu sustin nimic, doar am pus ceva ce va poate pune pe ginduri. Fiecare face ce vrea!

--------------------
+
LemonDemon
post 24 Oct 2007, 14:38
Post #55

Membru autentic

QUOTE(Sony @ 24 Oct 2007, 13:42)
Bine punctat, OAP! Ai reputatie de la mine. wink.gif

Lamuita, stiam ca asa zisa ta cultura e de spoiala! De fapt originea ei ei este google. laugh.gif
*

Ma , nu pretind ca sunt specialist , insa sintagma "punga de petrol" nu imi este necunoscuta si nu am auzit-o intr-o revista.Avand conexiune la net mi se pare mult mai leger si mai rapid sa folosesc Google , decat sa ma deplasez pana la biblioteca.

De exemplu , si chiar vreau sa inchid acest subiect , aceasi spoiala de cultura o au si cei de la http://cceei.energ.pub.ro/ , unde cu o prostie crasa respectivii isi permit sa foloseasca expresii de genul pungii de petrol.

Apropo Sony , de unde cunosti tu cultura mea? Ca nu imi aduc aminte sa fi avut placera sa te intalnesc pe vre-un eveniment.

Attached File(s)
Attached File  newsletter_nr_5_intec.pdf ( 506.72k ) Number of downloads: 9

--------------------
None None N/A
+
Sony
post 24 Oct 2007, 14:44
Post #56

Membru autentic

Emani cultura prin toti porii tastaturii tale. radmasa.gif

--------------------
+
LemonDemon
post 24 Oct 2007, 15:00
Post #57

Membru autentic

Macar nu eman numai mirosuri wink.gif

--------------------
None None N/A
+
Sony
post 24 Oct 2007, 15:02
Post #58

Membru autentic

Asa zici tu! Dar io am observat ca grasii miros rau. wink.gif

--------------------
+
LemonDemon
post 24 Oct 2007, 15:15
Post #59

Membru autentic

Are legatura cu bunul simnt , nu cu greutatea sau culoarea pielii.
In alta ordine de idei , unii miros urat de la ce manaca , asa mai lasa rahatul ala din mana wink.gif

--------------------
None None N/A
+
Sony
post 24 Oct 2007, 15:16
Post #60

Membru autentic

Vaaai, te stiam mai subtil! Ai decazut rau de tot! sad.gif

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 13:49
Forum Renault