DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nou sistem electronic de verificare a rovignetelor, verifica, din mers, prezența sau absența rovignetei

CGB
post 1 Nov 2007, 19:33
Post #31

CGB

Group: Members
From: behind

platim cu mare drag daca am avea un motiv sa platim. sa avem un drum bun, o autostrada buna...etc. noi de 17 ani platim si sintem controlati daca platim. atat!!
unde mama dracu se duc toti banii astia?????
aaaaaa,am uitat....au facut 4 km din autostrada bucuresti-brasov (dupa cum spunea umflandu-se in pene nu stiu ce director supraponderal de la drumuri) radmasa.gif

au zis ca din taxa de prima inmatriculare au scos mult mai mult decat se asteptau. unde-s banii???????

da' platim mai departe ca altfel ne mai luam si amenzi. noi platim, ei fura si tot asa.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
vijelie
post 1 Nov 2007, 19:59
Post #32

membru violet

From: Bucuresti

Eu sunt de acord cu aceasta masura fiindca asta inseamna ca vor fi totusi niste angajati ai CNADNR care vor mai si munci, nu ca ceilalti care la ora 15 sparg poarta Companiei fericiti ca a mai trecut o zi in care nu s-a intamplat nimic.
Apropo, "echipe mobile" presupune cumva o mica licitatie de achizitie de autoturisme adecvate, nu?
Uraaaa....

Oare Citroen vor fi? ph34r.gif

This post has been edited by vijelie: 1 Nov 2007, 20:00

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
ssilviu
post 1 Nov 2007, 20:56
Post #33

F1 Man

From: Nicaieri

Eu nu inteleg unde e aia mare scula? Se folosesc camerele de acum de vitez[, care oricum citeau numarul de inmatriculare si se implementeaza doar un soft banal de citire intr-o baza de date cu masinile care au sau nu rovinieta.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
StefanT
post 1 Nov 2007, 21:59
Post #34

STF - Special Tactical Force

Masina mea nu mai beneficiaza de rovigneta de mai bine de 8 luni, neintrebandu-ma nimeni de ea biggrin.gif Am fost controlat la acte de vreo 15 ori de cand am permis (sunt baftos). Insa niciodata nu mi-a cerut sa prezint rovigneta. Si 80% din kilometri sunt facuti pe E 85. Imi platesc asigurarea la timp, impozitul la fel, toate taxele, insa rovigneta nu o platesc. Si nu-s adeptul "Legea e lege pana la moarte" . E o lege abuziva ptr conditiile in care se prezinta infrastructura drumurilor noastre. Daca maine se da o lege prin care se stipuleaza ca fiecare conducator de autotorism trebuie sa plateasca o suma semestriala reprezentand o taxa pentru.... nu stiu, accize pe combustibili. Ar fi la fel de abuziva legea, avand in vedere ca fiecare litru de combustibil e deja accizat cu pana la 80%.

In tarile civilizate dupa ce le iau banii oamenilor poate fura si ei ceva dar mai fac dracu si o asfaltare calumea, nu cu smoala si marcaje cu creta.

Daca o sa avem drumuri BUNE, o sa platesc suma respectiva anual. Pana atunci, nu ma dau banii afara din casa.

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
Rimio de Vassur
post 1 Nov 2007, 22:18
Post #35

QUOTE(Mutzunache @ 1 Nov 2007, 17:18)
Care este amenda pt ca nu vreau sa imi pun bulina in geam?Stie cineva?
*

degeaba zice ca e obligatorie lipirea pe parbriz daca nu e specificata nici o sanctiune. eu nu am lipit-o niciodata si nici nu o voi face, asa cum nu lipesc nici talonul de la rca. le am in portofel, linga talon si permisul de conducere. sint obligat sa le platesc, nu sa imi impopotonez masina cu porcariile alea. ati vazut si voi masini cu o gramada de astfel de abtibilduri lipite pe geam. parca sint de la bilci.

in regulamentul de aplicare al ordonantei bla-bla:
Art. 148. - Se interzice conducătorului de autovehicul sau de tramvai:
10. să aibă aplicate pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale afișe, reclame publicitare, înscrisuri ori accesorii, care restrâng sau estompează vizibilitatea conducătorului ori a pasagerilor, atât din interior, cât și din exterior;

mie imi estompeaza vizibilitatea draciile alea. si asa sint dezamagit de vizibilitatea din megane.

nu intreaba mai nimeni de bulina pentru ca politia nu are in atributii verificarea ei. verificarea o fac cei de la drumuri nationale (cum s-or mai fi numind acum). stiu pe cineva care si-a luat totusi amenda pentru ca nu avea rovigneta. era echipaj mixt, politie cu cei de la drumuri.

This post has been edited by Rimio de Vassur: 1 Nov 2007, 22:24

--------------------
. . .
+
Amedeus
post 1 Nov 2007, 22:56
Post #36

Membru cu Logan

From: TM

In Ungaria si Austria daca nu ai lipita vigneta, e ca si cand nu ai platit-o. Mai ales ca la cumpararea celei austriece nu te intraba nimeni de numarul masinii. Zilele trecute un coleg care a auzit ca plec in Austria s-a oferit sa-mi vanda vigneta lui cumparata pentru un drum in Austria. smile.gif Cand i-am explicat ca daca a circulat cu ea nelipita putea plati amenda ca si cand n-o avea, s-a cam albit la fata. smile.gif . Au mai platit amenda in Austria si alti smecheri care o aveau fixata la chederul parbrizului. Bun, la austrieci platesti cu drag cand vezi ce autostrazi au aia.

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
ssilviu
post 1 Nov 2007, 23:03
Post #37

F1 Man

QUOTE(StefanT @ 1 Nov 2007, 21:59)
Daca o sa avem drumuri BUNE, o sa platesc suma respectiva anual. Pana atunci, nu ma dau banii afara din casa.
*

Pai daca nu platesti nu o sa ai drumuri bune. Ca nu au bani de unde sa le faca icon_mrgreen.gif

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
StefanT
post 2 Nov 2007, 12:01
Post #38

STF - Special Tactical Force

Sunt convins. Ei nu-s in stare sa construiasca nimica nici nu cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana, daramite cu banutii mei... rolleyes.gif

--------------------
Suzuki GSX-1300-R 2008 - B'100'HAY
Fan Reno 53379
+
Mutzunache
post 2 Nov 2007, 12:32
Post #39

Milk my sheep, bitch!

In afara nu ma deranjeaza sa pun vignetele in geam, macar acolo stiu ca se respecta legea, se merge civilizat, exista un respect reciproc.
Aici daca merg civilizat, sunt injurat, claxonat si flash-uit.
De ce sa respect legea cand ei, inclusiv politia, nu o respecta, daramita in cel mai rau caz sa o APLICE.
Atata timp cat platim taxe abuzive si idioate nu am de ce sa fac cum vor ei.
Nu a zis nimeni ca nu este un lucru bun, dar nu la noi in tara.

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
ssilviu
post 2 Nov 2007, 12:55
Post #40

F1 Man

QUOTE(Mutzunache @ 2 Nov 2007, 12:32)
De ce sa respect legea cand ei, inclusiv politia, nu o respecta, daramita in cel mai rau caz sa o APLICE.

Din cauza unei asemenea mentalitati ne aflam in aceasta situatie. Si nu vom iesi din ea.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Dead666Ghost
post 2 Nov 2007, 14:08
Post #41

Membru incepator

macar pot scoate pretu a 100 km de asflat din pretu rovignetei ? ca un km se ridica la cateva mil d euro daca mai mult... nu vad randamentul taxei...

--------------------
nu am vandut 2013
+
cmandrei
post 2 Nov 2007, 14:16
Post #42

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Sa zicem ca mai ajuta cu ceva ... % din suma necesara ...

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
Meghitzanul
post 2 Nov 2007, 15:35
Post #43

***** 4 ISOFIX

am rovinieta bineinteles dar nu o lipesc in parbriz nici sa ma tai.... ca nu stau ei sa isi rupa unghiile an de an ca sa o scoata mad.gif

iar in ce priveste verificarea, au spus clar la stiri: se scaneaza numarul masinii si se interogheaza baza de date daca ai sau nu... si daca nu ai iti vine amenda acasa
mai terminati cu prostiile cu scanatul rovinietei din parbriz cu ajutorul unei amarate de camere... sa fim seriosi..
legea zice ca rovinieta trebuie sa o pui in parbriz pe interior... iar daca o pui in partea din dreapta sus sa zicem, unde stergatorul nu ajunge si parbrizul de obicei e murdar in zona aia, cum dreaq o mai scaneaza? tongue.gif

This post has been edited by Meghitzanul: 2 Nov 2007, 15:44

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
gibonu
post 2 Nov 2007, 15:47
Post #44

Membru autentic

QUOTE(Rimio de Vassur @ 2 Nov 2007, 00:18)
nu intreaba mai nimeni de bulina pentru ca politia nu are in atributii verificarea ei. verificarea o fac cei de la drumuri nationale (cum s-or mai fi numind acum).
*

Esti sigur?
Eu zic sa nu mai vorbim aiurea, sa citim legea si dupa aia sa ne dam cu parerea.
Asadar:
ORDONANTA nr. 51 din 23 iulie 2004 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din România
Art. 9 Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la art. 8 se fac de catre:
a) personalul împuternicit din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România - S.A.;
cool.gif personalul împuternicit de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, în numele Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România - S.A.;
c) personalul împuternicit din Ministerul Administratiei si Internelor, care îndruma, supravegheaza si controleaza circulatia pe reteaua rutiera din România, în situatia când efectueaza controlul tarifului de utilizare fara personalul mentionat la lit. a) si cool.gif;
Deci,personalul mentionat la pct. (c nu ti se pare ca se refera la Politie.
Repet: 3000 de lei amenda si sa vezi cum se potolesc toti jmecherii.
Respectati frate legea, ca asta e primul pas spre civilizatie. Ce e asa de greu de inteles?

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
Mutzunache
post 2 Nov 2007, 17:00
Post #45

Milk my sheep, bitch!

QUOTE(ssilviu @ 2 Nov 2007, 12:55)
Din cauza unei asemenea mentalitati ne aflam in aceasta situatie. Si nu vom iesi din ea.
*

Mentalitate sau realitate?

--------------------
M. Outlander 2019 Honda Civic 2021 Cadillac Eldorado 2002
+
wolfin
post 2 Nov 2007, 18:10
Post #46

Haha

daaca ne lamentam acum la rovinieta asta........
sa veden ce o sa ne mai lamentam cand va fi introdusa pentru a circula prin centrul orasului

--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
bulan
post 2 Nov 2007, 20:45
Post #47

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 2 Nov 2007, 15:47)

Art. 9 Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la art. 8 se fac de catre:
a) personalul împuternicit din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri
cool.gif personalul împuternicit de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului
c) personalul împuternicit din Ministerul Administratiei si Internelor
*

Nu vi se pare ca prea mult personal se ocupa de o biata rovigneta+nu stiu ce sisteme video ultra performante cu preturi ultra piperate?
Ia sa vedem noi cam cine mai are drept de control pe strazile Romaniei?
a) personalul împuternicit din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri
cool.gif personalul împuternicit de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului
c) personalul împuternicit din Ministerul Administratiei si Internelor
+
-Padurarii privitor la transporturile de material lemnos si pomi de craciun.
-Vama privitor la TIR
-ARR privitor la transport marfa<3,5T
+orice alt personal imbracat peste noapte intr-o uniforma fara a fi scolarizat in urma vreunei ordonante de urgenta data de orice guvern grabit.
Da garcea ce muschii mei face?In orice tara politistul este cel care controleaza tot ce tine de auto.

--------------------
a b c
+
klaus
post 2 Nov 2007, 20:56
Post #48

步步

Garcea da din craci pentru saraci, ca doara nu o sa fie tocmai el cel ce trebuie sa aplice legea...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
daniel4ro
post 2 Nov 2007, 21:00
Post #49

forumist anti

From: B U Z Ă U city

Sa poti fi sanctionat pentru lipsa detinerii rovignetei ar trebui sa fii oprit in trafic in afara localitatii, obligatoriu de un politist. Nu vad cum celelalte Organe pot solicita dovada platii rovignetei fara a te opri.

--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
+
dragospopescu
post 2 Nov 2007, 21:00
Post #50

Membru incepator

Civilizatie, o tinta prea indepartata pentru tara noastra draga...

--------------------
Renault Laguna II 2007 Initiale
+
vijelie
post 2 Nov 2007, 21:02
Post #51

membru violet

Hai sa facem o estimare a sumelor care ar trebui sa ajunga la buget prin aceasta rovinieta pentru anul 2008.
Un pret mediu de 34 euro la peste 1 milion de autovehicule inseamna cam 35M euro sau 118M ron.
Confom presei, bugetul CNADNR necesita urmatoarele sume:
- 400M euro, adica 1340M ron pentru Autostrada Transilvania
- 532M ron pentru reabilitari drumuri nationale
- 604M ron pentru intretinere
Cu precizarea ca mai sunt si alte proiecte care necesita finantare, obtinem un total de minim 2476M ron.
Considerand, prin absurd fireste, ca toti isi vor plati rovinieta si ignorand cheltuielile facute cu colectarea acestei taxe, abia ajungem la un procent de 4.7% din ceea ce are nevoie compania respectiva.
Daca luam insa in calcul cheltuielile cauzate de evaziune si de acest minunat control electronic, mi se pare jenant sa afirmi ca acest maruntis mai conteaza.
Iar daca ne mai gandim la sumele uriase pe care le imprumuta CNADNR, chiar e o gluma.

This post has been edited by vijelie: 2 Nov 2007, 21:03

--------------------
+
bulan
post 2 Nov 2007, 21:12
Post #52

Membru autentic

un adevarat punct pe i!!!

--------------------
a b c
+
Laurentziu83
post 2 Nov 2007, 21:25
Post #53

Membru autentic

QUOTE(vijelie @ 2 Nov 2007, 22:02)
Hai sa facem o estimare a sumelor care ar trebui sa ajunga la buget prin aceasta rovinieta pentru anul 2008.
Un pret mediu de 34 euro la peste 1 milion de autovehicule inseamna cam 35M euro sau 118M ron.
Confom presei, bugetul CNADNR necesita urmatoarele sume:
  - 400M euro, adica 1340M ron pentru Autostrada Transilvania
  - 532M ron pentru reabilitari drumuri nationale
  - 604M ron pentru intretinere
Cu precizarea ca mai sunt si alte proiecte care necesita finantare, obtinem un total de minim 2476M ron.
Considerand, prin absurd fireste, ca toti isi vor plati rovinieta si ignorand cheltuielile facute cu colectarea acestei taxe, abia ajungem la un procent de 4.7% din ceea ce are nevoie compania respectiva.
Daca luam insa in calcul cheltuielile cauzate de evaziune si de acest minunat control electronic, mi se pare jenant sa afirmi ca acest maruntis mai conteaza.
Iar daca ne mai gandim la sumele uriase pe care le imprumuta CNADNR, chiar e o gluma.
*

Asta voiam si eu sa zic, ca e un kkt de taxa ce asigura un 0.1% din necesarul pentru drumuri, nu-i vad rostul. Un fel de taxa sa dea de lucru la unii care n-aveau ce face inainte si acum se ocupa cu vandut roviniete si cu colectat bani. Deci...
Daca spuneau macar: din banii de rovinieta s-au plantat enspe copaci prin padurile chelite ale patriei, plateam si 200 ron pentru rovinieta anual, stiam ca o fac pentru un scop nobil, nu pentru a umfla niste kururi constipate de atata stat pe scaun.

This post has been edited by Laurentziu83: 2 Nov 2007, 21:28

--------------------
. . .
+
nh1980ro
post 2 Nov 2007, 21:28
Post #54

Membru

From: Togo-Togo.

Si accizele din carburanti unde se duc?

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Laurentziu83
post 2 Nov 2007, 21:30
Post #55

Membru autentic

De accizele alea nici nu mai vorbesc, am decartat de cand am permis vreo 15000 ron in fundul statului. Altii n-au mai decartat nimic si tot se uita la mine crucis cand am pretentia sa nu mi se dea vreo amenda pentru nusce kkt birocratic.

This post has been edited by Laurentziu83: 2 Nov 2007, 21:31

--------------------
. . .
+
vijelie
post 2 Nov 2007, 21:31
Post #56

membru violet

Mai, e o taxa si tb platita, altfel fiecare suporta consecintele. Parerea mea.
Dar sa vii si sa faci tam-tam ca fara ea suntem ca fara chiloti si sa spui ca ai de gand sa implementezi nu stiu ce sistem de control electronic in conditiile in care "cifra de afaceri" e cat e, mi se pare doar o chestie de imagine venita din partea dlui inginer chimist Mihai Grecu ajuns director general la CNADNR numai cu meritul de a fi prieten de familie cu Tariceanu.

--------------------
+
Laurentziu83
post 2 Nov 2007, 21:32
Post #57

Membru autentic

Mai, e o taxa si tb platita, altfel fiecare suporta consecintele. Parerea mea.

CORECT. Dar sa stiu pentru ce o platesc. N-am nimic impotriva impozitele, doar si statul ne asigura anumite servicii.

--------------------
. . .
+
vijelie
post 2 Nov 2007, 21:40
Post #58

membru violet

Apropo de servicii asigurate de catre stat, am o veste special pentru tine Laurentiu: la data de 2 decembrie 2007 statul roman este obligat contractual sa una la dispozitie catre Bechtel autorizatia de construire pentru un nou tronson din Autostrada Transilvania. Asta e vestea buna. Vestea proasta e ca nu s-a dat comanda de proiectare pentru acel tronson, deci statul va fi bun de plata catre cealalta parte. Situatia se va repeta si in martie 2008, cu un alt tronson, pentru ala nici macar contractul de proiectare nu e semnat.

This post has been edited by vijelie: 2 Nov 2007, 21:42

--------------------
+
daniel4ro
post 2 Nov 2007, 21:42
Post #59

forumist anti

From: B U Z Ă U city

Iar ii dau astia de lucru lui Irinel? Va dati seama ca tot unul smecher o sa implementeze sistemul. E nevoie de bani pt baieti sa intretina femei frumoase, sa mai ridice cateva vile si sa alimenteze cu gaz Tuaregii,Q 7-ii si X cincii.

--------------------
Renault Megane 2.1 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP - Numar DREPTUNGHIULAR
+
klaus
post 2 Nov 2007, 21:52
Post #60

步步

Daca 1 mil. euro investit in sistem aduce la buget 2 mil euro de la evazionisti, atunci sistemul este eficient.
Si ce se face cu niste bai in plus neprinsi in buget (plusul adus de noua metoda de verificare)? Pai poate se mai dau si niste prime...
Aia de la drumuri au interesul sa fie rentabil sistemul (sa aduca mai mult decat se cheltuie cu el)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 01:50
Forum Renault