Nou sistem electronic de verificare a rovignetelor, verifica, din mers, prezența sau absența rovignetei
![]() ![]() ![]() |
Nou sistem electronic de verificare a rovignetelor, verifica, din mers, prezența sau absența rovignetei
CGB |
![]()
|
||
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|||
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu sunt de acord cu aceasta masura fiindca asta inseamna ca vor fi totusi niste angajati ai CNADNR care vor mai si munci, nu ca ceilalti care la ora 15 sparg poarta Companiei fericiti ca a mai trecut o zi in care nu s-a intamplat nimic.
Apropo, "echipe mobile" presupune cumva o mica licitatie de achizitie de autoturisme adecvate, nu? Uraaaa.... Oare Citroen vor fi? ![]() This post has been edited by vijelie: 1 Nov 2007, 20:00 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Eu nu inteleg unde e aia mare scula? Se folosesc camerele de acum de vitez[, care oricum citeau numarul de inmatriculare si se implementeaza doar un soft banal de citire intr-o baza de date cu masinile care au sau nu rovinieta.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Masina mea nu mai beneficiaza de rovigneta de mai bine de 8 luni, neintrebandu-ma nimeni de ea
![]() In tarile civilizate dupa ce le iau banii oamenilor poate fura si ei ceva dar mai fac dracu si o asfaltare calumea, nu cu smoala si marcaje cu creta. Daca o sa avem drumuri BUNE, o sa platesc suma respectiva anual. Pana atunci, nu ma dau banii afara din casa. |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
QUOTE(Mutzunache @ 1 Nov 2007, 17:18) degeaba zice ca e obligatorie lipirea pe parbriz daca nu e specificata nici o sanctiune. eu nu am lipit-o niciodata si nici nu o voi face, asa cum nu lipesc nici talonul de la rca. le am in portofel, linga talon si permisul de conducere. sint obligat sa le platesc, nu sa imi impopotonez masina cu porcariile alea. ati vazut si voi masini cu o gramada de astfel de abtibilduri lipite pe geam. parca sint de la bilci. in regulamentul de aplicare al ordonantei bla-bla: QUOTE Art. 148. - Se interzice conducătorului de autovehicul sau de tramvai: 10. să aibă aplicate pe parbriz, lunetă sau pe geamurile laterale afișe, reclame publicitare, înscrisuri ori accesorii, care restrâng sau estompează vizibilitatea conducătorului ori a pasagerilor, atât din interior, cât și din exterior; mie imi estompeaza vizibilitatea draciile alea. si asa sint dezamagit de vizibilitatea din megane. nu intreaba mai nimeni de bulina pentru ca politia nu are in atributii verificarea ei. verificarea o fac cei de la drumuri nationale (cum s-or mai fi numind acum). stiu pe cineva care si-a luat totusi amenda pentru ca nu avea rovigneta. era echipaj mixt, politie cu cei de la drumuri. This post has been edited by Rimio de Vassur: 1 Nov 2007, 22:24 |
--------------------
.
.
.
|
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
In Ungaria si Austria daca nu ai lipita vigneta, e ca si cand nu ai platit-o. Mai ales ca la cumpararea celei austriece nu te intraba nimeni de numarul masinii. Zilele trecute un coleg care a auzit ca plec in Austria s-a oferit sa-mi vanda vigneta lui cumparata pentru un drum in Austria.
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
Sunt convins. Ei nu-s in stare sa construiasca nimica nici nu cu fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeana, daramite cu banutii mei...
![]() |
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
In afara nu ma deranjeaza sa pun vignetele in geam, macar acolo stiu ca se respecta legea, se merge civilizat, exista un respect reciproc.
Aici daca merg civilizat, sunt injurat, claxonat si flash-uit. De ce sa respect legea cand ei, inclusiv politia, nu o respecta, daramita in cel mai rau caz sa o APLICE. Atata timp cat platim taxe abuzive si idioate nu am de ce sa fac cum vor ei. Nu a zis nimeni ca nu este un lucru bun, dar nu la noi in tara. |
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
ssilviu |
![]()
|
QUOTE(Mutzunache @ 2 Nov 2007, 12:32) De ce sa respect legea cand ei, inclusiv politia, nu o respecta, daramita in cel mai rau caz sa o APLICE. Din cauza unei asemenea mentalitati ne aflam in aceasta situatie. Si nu vom iesi din ea. |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Dead666Ghost |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 15 October 07 ![]() |
macar pot scoate pretu a 100 km de asflat din pretu rovignetei ? ca un km se ridica la cateva mil d euro daca mai mult... nu vad randamentul taxei...
|
--------------------
nu am
vandut
2013
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Sa zicem ca mai ajuta cu ceva ... % din suma necesara ...
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
- RO 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
am rovinieta bineinteles dar nu o lipesc in parbriz nici sa ma tai.... ca nu stau ei sa isi rupa unghiile an de an ca sa o scoata
![]() iar in ce priveste verificarea, au spus clar la stiri: se scaneaza numarul masinii si se interogheaza baza de date daca ai sau nu... si daca nu ai iti vine amenda acasa mai terminati cu prostiile cu scanatul rovinietei din parbriz cu ajutorul unei amarate de camere... sa fim seriosi.. legea zice ca rovinieta trebuie sa o pui in parbriz pe interior... iar daca o pui in partea din dreapta sus sa zicem, unde stergatorul nu ajunge si parbrizul de obicei e murdar in zona aia, cum dreaq o mai scaneaza? ![]() This post has been edited by Meghitzanul: 2 Nov 2007, 15:44 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
gibonu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.217 Joined: 29 May 06 ![]() |
QUOTE(Rimio de Vassur @ 2 Nov 2007, 00:18) nu intreaba mai nimeni de bulina pentru ca politia nu are in atributii verificarea ei. verificarea o fac cei de la drumuri nationale (cum s-or mai fi numind acum). Esti sigur? Eu zic sa nu mai vorbim aiurea, sa citim legea si dupa aia sa ne dam cu parerea. Asadar: ORDONANTA nr. 51 din 23 iulie 2004 pentru modificarea si completarea Ordonantei Guvernului nr. 15/2002 privind introducerea tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din România Art. 9 Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la art. 8 se fac de catre: a) personalul împuternicit din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din România - S.A.; ![]() c) personalul împuternicit din Ministerul Administratiei si Internelor, care îndruma, supravegheaza si controleaza circulatia pe reteaua rutiera din România, în situatia când efectueaza controlul tarifului de utilizare fara personalul mentionat la lit. a) si ![]() Deci,personalul mentionat la pct. (c nu ti se pare ca se refera la Politie. Repet: 3000 de lei amenda si sa vezi cum se potolesc toti jmecherii. Respectati frate legea, ca asta e primul pas spre civilizatie. Ce e asa de greu de inteles? |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
Inform 1.5
- B 00 XXX BMW F 800 GS
Trek 4300 I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat Four wheels move the body. Two wheels move the soul. |
|
Mutzunache |
![]()
|
![]() Milk my sheep, bitch! Group: Members Posts: 1.571 Joined: 22 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
M. Outlander 2019
Honda Civic 2021
Cadillac Eldorado 2002
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 8.950 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
daaca ne lamentam acum la rovinieta asta........
sa veden ce o sa ne mai lamentam cand va fi introdusa pentru a circula prin centrul orasului |
--------------------
pegas
3120
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
- Curand de provincie Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
QUOTE(gibonu @ 2 Nov 2007, 15:47) Art. 9 Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor prevazute la art. 8 se fac de catre: a) personalul împuternicit din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri ![]() c) personalul împuternicit din Ministerul Administratiei si Internelor Nu vi se pare ca prea mult personal se ocupa de o biata rovigneta+nu stiu ce sisteme video ultra performante cu preturi ultra piperate? Ia sa vedem noi cam cine mai are drept de control pe strazile Romaniei? a) personalul împuternicit din cadrul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri ![]() c) personalul împuternicit din Ministerul Administratiei si Internelor + -Padurarii privitor la transporturile de material lemnos si pomi de craciun. -Vama privitor la TIR -ARR privitor la transport marfa<3,5T +orice alt personal imbracat peste noapte intr-o uniforma fara a fi scolarizat in urma vreunei ordonante de urgenta data de orice guvern grabit. Da garcea ce muschii mei face?In orice tara politistul este cel care controleaza tot ce tine de auto. |
--------------------
a
b
c
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Garcea da din craci pentru saraci, ca doara nu o sa fie tocmai el cel ce trebuie sa aplice legea...
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
Sa poti fi sanctionat pentru lipsa detinerii rovignetei ar trebui sa fii oprit in trafic in afara localitatii, obligatoriu de un politist. Nu vad cum celelalte Organe pot solicita dovada platii rovignetei fara a te opri.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
dragospopescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 19 October 07 ![]() |
Civilizatie, o tinta prea indepartata pentru tara noastra draga...
|
--------------------
Renault
Laguna II
2007 Initiale
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Hai sa facem o estimare a sumelor care ar trebui sa ajunga la buget prin aceasta rovinieta pentru anul 2008.
Un pret mediu de 34 euro la peste 1 milion de autovehicule inseamna cam 35M euro sau 118M ron. Confom presei, bugetul CNADNR necesita urmatoarele sume: - 400M euro, adica 1340M ron pentru Autostrada Transilvania - 532M ron pentru reabilitari drumuri nationale - 604M ron pentru intretinere Cu precizarea ca mai sunt si alte proiecte care necesita finantare, obtinem un total de minim 2476M ron. Considerand, prin absurd fireste, ca toti isi vor plati rovinieta si ignorand cheltuielile facute cu colectarea acestei taxe, abia ajungem la un procent de 4.7% din ceea ce are nevoie compania respectiva. Daca luam insa in calcul cheltuielile cauzate de evaziune si de acest minunat control electronic, mi se pare jenant sa afirmi ca acest maruntis mai conteaza. Iar daca ne mai gandim la sumele uriase pe care le imprumuta CNADNR, chiar e o gluma. This post has been edited by vijelie: 2 Nov 2007, 21:03 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
bulan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.040 Joined: 20 March 06 ![]() |
un adevarat punct pe i!!!
|
--------------------
a
b
c
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(vijelie @ 2 Nov 2007, 22:02) Hai sa facem o estimare a sumelor care ar trebui sa ajunga la buget prin aceasta rovinieta pentru anul 2008. Un pret mediu de 34 euro la peste 1 milion de autovehicule inseamna cam 35M euro sau 118M ron. Confom presei, bugetul CNADNR necesita urmatoarele sume: - 400M euro, adica 1340M ron pentru Autostrada Transilvania - 532M ron pentru reabilitari drumuri nationale - 604M ron pentru intretinere Cu precizarea ca mai sunt si alte proiecte care necesita finantare, obtinem un total de minim 2476M ron. Considerand, prin absurd fireste, ca toti isi vor plati rovinieta si ignorand cheltuielile facute cu colectarea acestei taxe, abia ajungem la un procent de 4.7% din ceea ce are nevoie compania respectiva. Daca luam insa in calcul cheltuielile cauzate de evaziune si de acest minunat control electronic, mi se pare jenant sa afirmi ca acest maruntis mai conteaza. Iar daca ne mai gandim la sumele uriase pe care le imprumuta CNADNR, chiar e o gluma. Asta voiam si eu sa zic, ca e un kkt de taxa ce asigura un 0.1% din necesarul pentru drumuri, nu-i vad rostul. Un fel de taxa sa dea de lucru la unii care n-aveau ce face inainte si acum se ocupa cu vandut roviniete si cu colectat bani. Deci... Daca spuneau macar: din banii de rovinieta s-au plantat enspe copaci prin padurile chelite ale patriei, plateam si 200 ron pentru rovinieta anual, stiam ca o fac pentru un scop nobil, nu pentru a umfla niste kururi constipate de atata stat pe scaun. This post has been edited by Laurentziu83: 2 Nov 2007, 21:28 |
--------------------
.
.
.
|
|
nh1980ro |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 3.612 Joined: 7 February 07 From: Togo-Togo. ![]() |
Si accizele din carburanti unde se duc?
|
--------------------
Kona/Renault
Lana'i/Clio 3
2007/2009
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
De accizele alea nici nu mai vorbesc, am decartat de cand am permis vreo 15000 ron in fundul statului. Altii n-au mai decartat nimic si tot se uita la mine crucis cand am pretentia sa nu mi se dea vreo amenda pentru nusce kkt birocratic.
This post has been edited by Laurentziu83: 2 Nov 2007, 21:31 |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
Mai, e o taxa si tb platita, altfel fiecare suporta consecintele. Parerea mea.
Dar sa vii si sa faci tam-tam ca fara ea suntem ca fara chiloti si sa spui ca ai de gand sa implementezi nu stiu ce sistem de control electronic in conditiile in care "cifra de afaceri" e cat e, mi se pare doar o chestie de imagine venita din partea dlui inginer chimist Mihai Grecu ajuns director general la CNADNR numai cu meritul de a fi prieten de familie cu Tariceanu. |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE Mai, e o taxa si tb platita, altfel fiecare suporta consecintele. Parerea mea. CORECT. Dar sa stiu pentru ce o platesc. N-am nimic impotriva impozitele, doar si statul ne asigura anumite servicii. |
--------------------
.
.
.
|
|
vijelie |
![]()
|
Apropo de servicii asigurate de catre stat, am o veste special pentru tine Laurentiu: la data de 2 decembrie 2007 statul roman este obligat contractual sa una la dispozitie catre Bechtel autorizatia de construire pentru un nou tronson din Autostrada Transilvania. Asta e vestea buna. Vestea proasta e ca nu s-a dat comanda de proiectare pentru acel tronson, deci statul va fi bun de plata catre cealalta parte. Situatia se va repeta si in martie 2008, cu un alt tronson, pentru ala nici macar contractul de proiectare nu e semnat.
This post has been edited by vijelie: 2 Nov 2007, 21:42 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
Iar ii dau astia de lucru lui Irinel? Va dati seama ca tot unul smecher o sa implementeze sistemul. E nevoie de bani pt baieti sa intretina femei frumoase, sa mai ridice cateva vile si sa alimenteze cu gaz Tuaregii,Q 7-ii si X cincii.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Daca 1 mil. euro investit in sistem aduce la buget 2 mil euro de la evazionisti, atunci sistemul este eficient.
Si ce se face cu niste bai in plus neprinsi in buget (plusul adus de noua metoda de verificare)? Pai poate se mai dau si niste prime... Aia de la drumuri au interesul sa fie rentabil sistemul (sa aduca mai mult decat se cheltuie cu el) |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 22nd July 2025 - 01:50 |