DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Nou sistem electronic de verificare a rovignetelor, verifica, din mers, prezența sau absența rovignetei

vijelie
post 2 Nov 2007, 21:55
Post #61

membru violet

Group: Members
From: Bucuresti

La cum STIU ca gestioneaza lucrurile, m-as mira sa fie rentabil...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nh1980ro
post 2 Nov 2007, 21:56
Post #62

Membru

From: Togo-Togo.

Aia de la drumuri au nevoie sa justifice banii cheltuiti...asa e la stat de cand lumea (vezi CFR de exemplu unde o matura costa 1000RON)

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Amedeus
post 2 Nov 2007, 22:04
Post #63

Membru cu Logan

From: TM

Rovinieta nu e in medie 34 € decat pentru autoturisme. Grosul vine de la transportatori:

"Taxa de drum pentru autovehiculele cu masa totala maxima admisa cuprinsa intre 3,5 tone si 7 tone va fi cuprinsa intre 210 de Euro si 240 de Euro, in timp ce la camioanele de peste 7 tone, dar mai mici de 12 tone, valoarea rovinietei va fi cuprinsa intre 420 de Euro si 540 de Euro, in acord cu nivelul emisiilor poluante.

In functie de masa totala maxima autorizata, numarul de axe si emisiile poluante, posesorii de camioane grele vor achita o taxa cuprinsa intre 450 de Euro si 576 de Euro (pentru camioanele cu cel mult trei axe), respectiv intre 750 de Euro si 930 de Euro excl.gif pentru vehiculele cu cel putin patru axe. Taxa de drum pentru autovehiculele cu masa totala maxima admisa cuprinsa intre 3,5 tone si 7 tone va fi cuprinsa intre 210 de Euro si 240 de Euro, in timp ce la camioanele de peste 7 tone, dar mai mici de 12 tone, valoarea rovinietei va fi cuprinsa intre 420 de Euro si 540 de Euro, in acord cu nivelul emisiilor poluante."

Deci, se aduna ceva banuti. excl.gif

This post has been edited by Amedeus: 2 Nov 2007, 22:26

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
vijelie
post 2 Nov 2007, 22:06
Post #64

membru violet

OK, putem reface calculele mai exact, cu cifre cat mai reale.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
gibonu
post 3 Nov 2007, 13:15
Post #65

Membru autentic

Putem face calcule si putem vorbi la nesfarsit.
Esenta este simpla: legea trebuie respectata. Adica trebuie sa existe o constiinta a respectarii legii. Asta e baza civilizatiei.
Daca acest lucru nu este inteles, atunci au toti dreptate sa ne zica "tiganii de romani".

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
nh1980ro
post 3 Nov 2007, 13:52
Post #66

Membru

Mai ales cand baietii destepti modifica, Codul Penal ca sa se faca scapati de acuzatii.
Intr-adevar legea trebuie respectata, dar legea trebuie facuta in folosul cetateanului si nu in folosul baietilor destepti.

--------------------
+
amsterdam
post 3 Nov 2007, 15:41
Post #67

no member

From: sb

eu le-am dat tzeapa si la austrieci si la unguri tongue.gif

da asta nu inseamna ca am ceva cu regulile

dar nu mi s-a parut corect sa platesc la ei si la noi sa nu platesc biggrin.gif

--------------------
renault megane 2007 expression - 58-TRZ
It is better to beg for forgiveness than to ask for permission
+
Amedeus
post 3 Nov 2007, 17:03
Post #68

Membru cu Logan

From: TM

La ei, cand vezi frumusete de autostrada iti iese banu' mai usor din buzunar. La noi.... mad.gif

--------------------
Renault Megane Sedan IV Tce 116 2019 Business
+
vali1971ro
post 3 Nov 2007, 19:41
Post #69

---------------------

am platit 1500 de euroi taxa pentru euro3 , pai atunci de ce sa platesc vigneta pentru euro2? ca asa "e ei , smecheri"? prostu' plateste nu? sa puna vigneta la intrare pe autostrazile alea la care viseaza ! io-te ca vreu sa fiu haiduc , asa cum spunea un coleg pe forum , daca asta inseamna haiducie......
extras din Constitutia Romaniei :
"ARTICOLUL 56
(1) Cetățenii au obligația să contribuie, prin impozite și prin taxe, la cheltuielile publice. (2) Sistemul legal de impuneri trebuie să asigure așezarea justă a sarcinilor fiscale."
si atunci unde e asezarea justa a sarcinilor fiscale? hmmmmmmmmmmmmm

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
+
bulan
post 3 Nov 2007, 21:02
Post #70

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 3 Nov 2007, 13:15)
Esenta este simpla: legea trebuie respectata. Adica trebuie sa existe o constiinta a respectarii legii. Asta e baza civilizatiei.
*

QUOTE(nh1980ro @ 3 Nov 2007, 13:52)
Intr-adevar legea trebuie respectata, dar legea trebuie facuta in folosul cetateanului si nu in folosul baietilor destepti.
*

Cand legile vor fi date in folosul meu si in al celor din jurul meu constiinta va urla in mine si in cei din jurul meu!Intreb si eu:cati kilometri de sosele are patria noastra draga?Caci as vrea sa impart numarul ala de kilometri la cati cetateni are patria noastra draga si macar sa vad daca ma duce buzunarul meu sa fac/intretin/construiesc bucatica mea.Daca suma va fi astronomica inseamna ca ROVIGNETA este frectie cu DIANA la picior de masa!!!

--------------------
a b c
+
Vanzatorul de Iluzii
post 3 Nov 2007, 22:04
Post #71

Membru autentic

Daca tot se vorbeste de obligativitatea lipirii ei, sa ne imaginam un caz (speta cum ar spune baietii destepti ca doar asa au invatat la scolile de ... atunci): am rovigneta, o lipesc in parbriz ca la carte si intr-o zi, o piatra fugita de acasa si nimerita pe drum este aruncata de un camion care teoretic nici nu avea voie sa circule pe respectivul drum si imi crapa parbrizul. Din respect pentru lege, pentru ceilalti participanti la trafic si de ce nu, pentru mine, inlocuiesc parbrizul. Concluzia? Ce lipesc pe noul parbriz? O poza cu rovigneta veche? Dau declaratie pe propria raspundere, atasez o constatare a organului?

Ce parere aveti?

--------------------
Tiida Tekna+ HB 1.5dCi 106 trapasi Warm Silver
Megane 2.2 Sedan Privilege 1.6i/112 Beige Poivre
+
nambanidealtceva
post 3 Nov 2007, 22:18
Post #72

Pe volan din 96

From: B U C U R E S T I

Cand mi-am schimbat parbrizul la dacie, acu un an, baiatu' de la service mi-a dezlipit rovigneta de pe parbrizul vechi si a lipit-o pe cel nou.. si a reusit sa o mute intacta.... asta asa, ca fapt divers..

Revenind la esenta topicului, in strainatate vigneta o platesti pentru AUTOSTRADA, si nu pentru drumurile extraurbane (echivalente cu E-uri si DN-uri la noi..).. sunt state unde nu platesti nimic (cum ar fi Germania de pilda) si state unde platesti de te cam ustura toate cele (Italia, Franta, Elvetia etc...); plata o faci cu sistem de vigneta, sau direct la statii de taxare.. dar NU se percepte nicio taxa pentru alte drumuri, ci numai pentru autostrazi. Deci.. legea la noi este absolut cretina si nu are nicio justificare.. este un abuz in adevaratul sens al cuvantului... e ca si cum ne-ar percepe taxa pe f... atunci ati mai afirma (unii doar, nu dau cu parul, majoritatea forumistilor sunt de aceeasi parere cu mine) tot cu atata seninatate ca legea trebuie respectata?

--------------------
Citroen C4 1.6 16V, 2005, vandut Dacia 1310 Li, 2000 (cu regret)
+
nh1980ro
post 3 Nov 2007, 22:21
Post #73

Membru

La noi se aplica pe toate drumurile pentru ca noi NU avem autostrazi. Avem un fel de drumuri Europene (A1 si A2). si cam atat. Pe autostrazi mai exista si servicii, dar la noi vor fi disponibile mai incolo..

This post has been edited by nh1980ro: 3 Nov 2007, 22:22

--------------------
+
vali1971ro
post 3 Nov 2007, 22:42
Post #74

---------------------

si poate nu stiu eu , dar totusi , in care tara europeana se plateste vigneta in functie de norma de poluare?(chiar nu stiu )
@nh1980ro servicii la noi pe autostrada? ha ! poi de unde bre? nu reprezinta interes pentru intreprinzatorii nostrii ! sunt curios cand va aparea primul peco pe autostrada soarelui , sau primul motel (la cati km are la ce draq ar trebui), sau primul service non stop.... cred ca trebuie sa ma trezesc!

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
+
nambanidealtceva
post 3 Nov 2007, 22:51
Post #75

Pe volan din 96

ei, cum nu? AVEM servicii pe A1, imediat ce intri in padurea aia, nu stiu cum ii zice.. costa 5-10 RON si pleci si cu un sifilis, ceva..

--------------------
+
vali1971ro
post 3 Nov 2007, 22:56
Post #76

---------------------

ieftin domne' costa mai mult medicatia after ... dar sunt off topic (tot mi-o fur eu odata)

--------------------
. . .
+
nambanidealtceva
post 3 Nov 2007, 23:02
Post #77

Pe volan din 96

avand in vedere ca scopul (de a informa si revolta in acelasi timp, generand numai frustrari, datorita neputintei de a schimba ceva) a fost atins in acest topic, banuiesc ca pana la inchiderea lui putem aborda si subiecte oarecum conexe, ca sa adormim si noi cu zambetul pe buze in aceasta seara...

--------------------
+
vali1971ro
post 3 Nov 2007, 23:19
Post #78

---------------------

se mai si stampileaza din 4 in 4 ani. problema e , pe cine sa mai stampilez , ca cei frustrati , nemultumiti , samd , nu au "muschi" sa ajunga pe liste ... muhaha vine votul uninominal !
edit
valeeeuuu ce pe aratura sunt!!!

This post has been edited by vali1971ro: 3 Nov 2007, 23:20

--------------------
. . .
+
Ovidiu Comănescu
post 3 Nov 2007, 23:40
Post #79

Membru autentic

From: Ploiesti

Mai oameni buni, voi nu va da-ti seama ca rovigneta e pusa de M. Mediului in cardasie cu Admin. drumurilor, de ce se plateste in functie de norma de poluare si nu in functie de cap cilindrica, greutate sau de alte dracii, oricum e o taxa abuziva, ganditiva ca pe vremea lu impuscatu nu aveai voie sa circuli decat o duminica da una nu, dar in timpul saptamanii puteai circula fara voie in afara localitatii, acum daca nu ai rovigneta nu poti iesi din localitate. Asta este, e o taxa abuziva si au mai spus ca au eliminat taxa de drum din combustibil, vax albina, pe langa asta mai platesti si impozitul auto si numai cand inmatriculezi un autovehicul cate taxe mai platesti si cati bani se strang la buget( ex, taxa inmatriculare, taxa de certificat, etc.) + taxa de prima inmatriculare care e o diferenta de la euro3 la euro4 enorma, ahhh ma ingrozesc cati bani vin la buget si nu se vede mai nimic, numai nemernici si hoti in frunte cu razgandeanu asta bocciu. Si sunt tare curios daca noile tarife se vor aplica de la 1 ian 2008 sa-l vad pe bocciu ce fata face.

--------------------
Dacia 1300 1977 - PH07DEH
+
Laurentziu83
post 3 Nov 2007, 23:43
Post #80

Membru autentic

Eu anulez votul, adica pun stampile la misto. E singurul lucru pe care il pot face si ii sfatuiesc si pe cei ce nu vor sa vina la vot, sa faca acest lucru. E singura optiune, de ce sa nu ne folosim de ea?

--------------------
. . .
+
vali1971ro
post 3 Nov 2007, 23:58
Post #81

---------------------

stampile multe... nu nu , ca dupa aceia ....MEDICAMENTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE (carcotasii stiu de ce !)

--------------------
. . .
+
nh1980ro
post 4 Nov 2007, 14:38
Post #82

Membru

QUOTE(Laurentziu83 @ 4 Nov 2007, 00:43)
Eu anulez votul, adica pun stampile la misto. E singurul lucru pe care il pot face si ii sfatuiesc si pe cei ce nu vor sa vina la vot, sa faca acest lucru. E singura optiune, de ce sa nu ne folosim de ea?

Decat sa anulezi votul mai bine nu te mai duci deloc.

Dar daca ne-am strange suficienti sa le dam peste nas la nesimtiti n-ar mai fi nici o problema.

E curios cum de sindicatul transportatorilor nu zice nimic de rovigneta asta. Probabil ca primesc ei alte bunatati de nu-i deranjeaza taxa asta.

--------------------
+
3 Pages < 1 2 3
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 22nd July 2025 - 02:33
Forum Renault