Centrale termice, sfat achizitionare
![]() ![]() ![]() |
Centrale termice, sfat achizitionare
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Alydor |
![]()
|
![]() Pressar Group: Members Posts: 2.771 Joined: 12 March 06 ![]() |
QUOTE(Markos @ 20 Jun 2014, 21:16) QUOTE(dacis @ 20 Jun 2014, 23:02) La Lidl nu erau... Iar vorbiti doar ca sa consumati bitii forumului degeaba. Luati si studiati. Si asta e doar un exemplu. Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Aaaaa, e din inox!
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
Alydor |
![]()
|
am zis eu ca e din altceva? Cel din caramida este pe la 1800- 3000 de ron
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
Primo - Samsung Galaxy Mega 5.8 Duos Cine nu poate da exemple da sfaturi.. When everything fails, RTFM! |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Și de nu ți-ai făcut coane din cărămidă?
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.227 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(dacis @ 20 Jun 2014, 23:18) tu n-ai nevoie nici de 10 kW, la suprafata respectiva. Poate sta la parter, cu orientare spre N, nu doar suprafata conteaza... QUOTE(dacis @ 20 Jun 2014, 23:18) Instalatia interioara inseamna materiale plus manopera. Da-l drec' de proiect, bani dati aiurea. QUOTE(dacis @ 20 Jun 2014, 23:18) PS2 De unde esti? Acu' s-aud un raspuns gen "Joseni", sau "Miercurea Ciuc" ![]() QUOTE(tribunul @ 20 Jun 2014, 18:35) ![]() Bune si destul de ieftine; am una de vreo 14 (cred) ani, merge de rupe, fara probleme. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
Nu contează randamentul, mergem pe încredere.
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
dacis |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 24 March 04 From: dealurile oable ale Mioritei ![]() |
Cine face instalatiasi monteaza centrala este neaparat firma autorizata. Io de firma autorizata care sa lucreze fara proiect n-am auzit!
Apoi, calculul facut dupa ureche intre limitele minime si maxime (40W/mc si respectiv 80W/mc) mie imi spun ca el are un volum de incalzit de aproximativ 135 mc, ceea ce inseamna un necesar termic de minim 5,5 si maaxim 11,5 kW. A adoua valoare inseamna ca el sta la parter, are totii peretii spre nor, zidurile sunt din placi de beton armat, fara nici o izolatie. |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Sa-nteleg ca dacis, se pricepe si la centrale termice?
![]() |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
dacis |
![]()
|
QUOTE(AR-18-MOS @ 21 Jun 2014, 11:43) Deloc! Atat doar ca meseriasul mi-a facut termicele, sanitarele si celelalte biznisuri conexe mi-a aratat softul cu care calcula necesarul termic al fiecarei camere in parte, dupa care am ales impreuna caloriferele si celelalte acareturi. El imi zicea alternativele, io cat bani am. Fiecare cu ale lui! |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
Markos |
![]()
|
Softul se numea cumva Notepad?
|
--------------------
Reno
Megan
|
|
dacis |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.227 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
QUOTE(dacis @ 21 Jun 2014, 11:31) el sta la parter, are totii peretii spre nor, zidurile sunt din placi de beton armat, fara nici o izolatie. Eh, mai sunt si nori din care nu ploo. Serios acu', meseriasu' tau poa' sa se stearga cu "calculele" lui la cur, ca diferenta de necesar de energie (pt. o aceeasi temperatura, decenta) intre apartamente pozitionate diferit (etaj/orientare) e foarte mare, cu un consum pe masura. Mai mergi si tu in vizita pe la vecini (vecine), sa te lamuresti in practica. Normal ca "meseriasii" si firmele vor sa-si vanda marfa. This post has been edited by maho: 21 Jun 2014, 11:42 |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
DragosP |
![]()
|
Da' poate meseriașu' a băgat și orientarea spațioasă-n calcul.
![]() |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
Ah, deci varianta scumpă
![]() |
--------------------
Reno
Megan
|
|
DragosP |
![]()
|
Un icsel în Open(Libre)Office.
|
--------------------
Ceva de plastic
.
.
Cu noi este Dumnezeu! |
|
Mondino |
![]()
|
Group: Members Posts: 0 Joined: 20 June 14 ![]() |
Multumesc pentru raspunsuri.
Apartamentul este la etajul I, are izolatie. Am fost azi la un magazin si am vazut mai multe centrale. Mi-au explicat ca nu am nevoie de centrala cu condensatie deoarece e apartament nu casa, cele mai bune ar fi Vaillant (in jur la 2500 lei) deoarece au toate piesele in interior din cupru, Veissman care are si ceva plastic (putin mai ieftina), apoi Immergas, Buderus, etc... Ariston ar avea piesele din plastic si cam au probleme cu ele. Inca nu am decis, astept si un deviz sa vad cat m-ar costa cu totul. Pt cine a intrebat, sunt din Deva (HD). Numai bine si duminica placuta! This post has been edited by Mondino: 21 Jun 2014, 21:13 |
--------------------
Dacia
Logane
2010
|
|
Alydor |
![]()
|
QUOTE(DragosP @ 21 Jun 2014, 07:31) Inca nu l-am facut. A fost doar propunerea alora de la magazin. Azi am turnat placa de beton si unde vine pufferu, centrala si hornu an bagat cam 50 de cm fundatie plus plasa de 10 din fier beton. Asa ca o sa suporte si un horn de caramida. QUOTE(dacis @ 21 Jun 2014, 08:43) Alydoare, ejti cam crispat si te stresezi inutil. Evident ca stiu cam care sunt preturile la cosurile de fum. Nu-s crispat bre. Da' va mirati de parca as fi zis o argoneala. QUOTE(Mondino @ 21 Jun 2014, 22:12) Aha... vezi ca avem un coleg de forum , tot din Deva a carui centrala produce caldura toata iarna cu juma de metru cub de gaz. Sau aia era la masina ? Suma respectelor, Alydor This post has been edited by Alydor: 21 Jun 2014, 21:32 |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
spik1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 14 February 13 ![]() |
QUOTE(Mondino @ 21 Jun 2014, 21:12) Multumesc pentru raspunsuri. Apartamentul este la etajul I, are izolatie. Am fost azi la un magazin si am vazut mai multe centrale. Mi-au explicat ca nu am nevoie de centrala cu condensatie deoarece e apartament nu casa, cele mai bune ar fi Vaillant (in jur la 2500 lei) deoarece au toate piesele in interior din cupru, Veissman care are si ceva plastic (putin mai ieftina), apoi Immergas, Buderus, etc... Ariston ar avea piesele din plastic si cam au probleme cu ele. Inca nu am decis, astept si un deviz sa vad cat m-ar costa cu totul. Pt cine a intrebat, sunt din Deva (HD). Numai bine si duminica placuta! Buna seara ! De ce nu iei in calcul si centralele Saunier Duval. Eu, socrul si cumnatul (mai recent) avem cate o Thema clasic de 7 ani si nu am avut nici o problema. Toata treaba este atat apa ce o bagi pe circuitul de calorifere cat si cea utilizata ca menajera, Dar locuind la apartament se presupune ca apa este buna. |
--------------------
Dacia
Sandero
2012
- IF 08 GTA
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(Mondino @ 21 Jun 2014, 22:12) Treaba e simpla: o centrala in condensatie costa mai mult cu 50-60%, dar consuma ceva mai putin. Asta inseamna ca in timp isi scoate banii. Inteleg ca stai intr-un apartament cu suprafata medie, etaj intermediar si oaresce izolatie. Asta inseamna necesar de caldura destul de mic. Condensatia isi va scoate banii in multi ani si iesi tanda pe manda pe cand centrala isi cam ispraveste durata de viata. Asta inseamna ca daca nu esti patruns de avantul ecologist, condensatia nu prea merita. Eu zic sa cauti una din urmatoarele variante: Buderus U042, Bosch gaz 3000W sau Viessman vitopend 24kw. ![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
QUOTE(Mondino @ 21 Jun 2014, 22:12) cele mai bune ar fi Vaillant (in jur la 2500 lei) deoarece au toate piesele in interior din cupru, Veissman care are si ceva plastic (putin mai ieftina), apoi Immergas, Buderus, etc... Ariston ar avea piesele din plastic si cam au probleme cu ele. Inca nu am decis, astept si un deviz sa vad cat m-ar costa cu totul. Pt cine a intrebat, sunt din Deva (HD). Numai bine si duminica placuta! Eu zic sa ceri un deviz pentru Vaillant/Wiessman si pentru alelalte, si sa-ti spun de ce: 1. Vaillant au probleme cu valvula cu 3 cai (700RON+montaj). Tata deja trebuie sa o schimbe si tot amana, plus ca a costat o caruta de bani centrala. Idem seful meu care i-a facut vant deja centralei, si cea a altui coleg da semne tot de valvula cu bucluc. 2. Eu am Riello. Centrala asta nu e foarte scumpa dar are avantajul ca nu sufera de boala "valvula cu 3 cai" pentru ca nu are asa ceva. Are circuite apa calda/caldura separate, plus ca e foarte simpla constructiv si ca si intretinere. Eu o desfac si o curat in fiecare toamna, inclusiv desfacut focarul si curatat tot de pe acolo. Si cu ocazia asta nu am vazut piesele de plastic la care se refera "meseriasii". Ce e de plastic, serpentina, focarul, pompa, electrovalvulele, senzorii? Singura piesa din plastic e cutia de la placa de baza, si m-as mira ca la Wiessman sa fie din Cu. ![]() 3. Orienteaza-te si la piese. Nu cred ca o vei arunca in 3-5 ani, dar componentele or sa dea semne de oboseala asa ca una e sa cumperi piesa de Vaillant/Wiessman, alta e sa iei de Riello/Ferroli/Ariston s.a. 4. Ia mai multe oferte, centralele sunt apropiate ca pret, instalatiile difera in functie de firma. 5. Polipropilena e mai buna decat Cu. asa ca nu te arunca la "recomandarile mesterului" cum ca Cu. lipit tine o viata, ca nu tine. Lipiturile devin casante in timp si datorita variatiei mari de temperatura. 6. Succes! L.E. Dupa ce o iei pune manuta pe manual si citeste-l. Seteaza presiunea in circuitul de incalzire conform manual. La mine e intre 0,6 si 1,5bar. Mesterul a setat-o la 1.6bar la rece. Am asteptat sa plece si am setat-o la 1,2 - 1,3bar si urca la max. 1,5bar in functionare. This post has been edited by D-Ice: 22 Jun 2014, 00:39 |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
paul_p |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 1 April 06 From: psd=evil ![]() |
|
--------------------
Fara
roti
fara ipocriti
- 2010
|
|
Alydor |
![]()
|
Bine ca nu e vulva...
Suma respectelor, Alydor |
--------------------
-
-
- Igo8 - C520
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Ba chiar vana.
|
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
dacis |
![]()
|
|
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
D-Ice |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 826 Joined: 27 June 10 ![]() |
@dacis.
Se numeste valvula. Valva = supapa. Ie alta questie. La fel si vulva, ie altceva. ![]() Si da, polipropilena are caracteristici de stabilitate a imbinarilor mai bune decat Cu. |
--------------------
.
.
. „Omul a ajuns un semizeu tehnic înainte ca, din punct de vedere moral, să fi coborât de tot din copac.” — Jean Rostand
|
|
dacis |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
DACIA
Logan KissFM 1,4
2008 dacis
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th June 2025 - 03:44 |