30 mil pentru masina veche casata
![]() ![]() ![]() |
30 mil pentru masina veche casata
dman18051983 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 16 March 05 ![]() |
Attached thumbnail(s) haha.JPG ( Size: 39.79k ) Number of downloads: 184 |
||
--------------------
Olcit
oltena
- B 40 PVD
|
|||
bogdanstate |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 16 February 05 ![]() |
Pe cartea de identitate scrie anul fabricarii si nu conteaza anul inmatricularii. Maine radiez masina si o sa va spun mai detaliat pasii urmati si sper ca maine sa ajung si la dealer sa finalizez toate actele pt ca vreau sa mai stau si cu burta in sus si sa astept masina.
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- GL 10 STA
|
|
dman18051983 |
![]()
|
Pai asa m-am gandit si yo ca stau cu burta in sus , dar se pare ca tre sa mai apara cate ceva. Yo am dus deja toate actele la dealer dar se pare ca trebuie si aceasta prima imatriculare.
|
--------------------
Olcit
oltena
- B 40 PVD
|
|
egox |
![]()
|
![]() Membru și atât Group: Members Posts: 176 Joined: 14 April 05 ![]() |
QUOTE(dman18051983 @ 4 May 2005, 18:23) Si cartea mea de identitate a fost emisa tot cu numerele noi (1999). Din fericire e mentionata si prima inmatriculare (si acelasi proprietar, dar asta nu intereseaza pe nimeni). Se pare ca in unele judete (sau poate doar inainte de o anumita data) lucrul asta nu se facea. Cei in situatia asta tre' sa inceapa sa urle peste tot pana se schimba procedura, eu alta solutie nu vad. QUOTE Masina imi vine pe 15 si eu tre sa astept dupa hartia lor. Ma rog la Dumnezeu ca sa isi dea seama si cei care au facut aceasta lege tampit elaborata sa isi dea seama ca daca masina a fost fabricata in 88 si exista doar un proprietar doar nu a fost tinuta pana in 1994 si apoi imatriculata. Faptul ca a avut un singur proprietar tot in cartea de identitate se vede ![]() Mai grav suna termenul de 30 zile, pentru ca - potrivit ordonantei sau normelor de aplicare - ai 30 de zile de la emiterea notei de aplicare ca sa te intorci la dealer cu toate actele in regula. Sper sa sa gaseasca o solutie; pana una - alta nerezolvarea casarii si radierii in 30 de zile de la emiterea notei de acceptare determina anularea notei de acceptare (dar cred ca e la latitudinea dealer-ului, care ar trebui sa fie intelegator). Pentru cei in situatia asta e bine ca sunt multi, pentru ca - sper eu - presiunea va fi destul de mare si se va rezolva problema. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4
- (S)B
|
|
paull2002 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 18 October 04 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
LOGAN
PREFERENCE 1,4 PERLA
- TM 23 PAU
|
|
dman18051983 |
![]()
|
Sa speram .....
|
--------------------
Olcit
oltena
- B 40 PVD
|
|
egox |
![]()
|
QUOTE(bogdanstate @ 4 May 2005, 18:37) Pe cartea de identitate scrie anul fabricarii si nu conteaza anul inmatricularii. Maine radiez masina si o sa va spun mai detaliat pasii urmati si sper ca maine sa ajung si la dealer sa finalizez toate actele pt ca vreau sa mai stau si cu burta in sus si sa astept masina. Din pacate conteaza doar data primei inmatriculari (vezi postul meu precedent). Conform legii, singura conditie e ca prima inmatriculare sa se fi facut cu cel putin 12 ani in urma. E stupid, dar ala e textul legii si ala se aplica. In cazul de care vorbim e vorba de o eroare in cartea de identitate. Mai grav ar fi cazul cuiva care a cumparat in 1994 din strainatate o masina oricat de veche; in situatia asta n-are nici o sansa sa se incadreze in textul legii. Daca as fi in situatia descrisa, as navali cu telefoane la Vocea Clientului si la Administratia Fondului de Mediu (sau cum ii mai zice) pana primesc o solutie rezonabila. In cel mai rau caz o confirmare de la VC cum ca vor astepta cu nota de acceptare pana peste termenul prevazut de lege. This post has been edited by egox: 4 May 2005, 18:05 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4
- (S)B
|
|
rif |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 26 April 05 ![]() |
QUOTE(egox @ 4 May 2005, 18:03) Din pacate conteaza doar data primei inmatriculari (vezi postul meu precedent). Conform legii, singura conditie e ca prima inmatriculare sa se fi facut cu cel putin 12 ani in urma. E stupid, dar ala e textul legii si ala se aplica. In cazul de care vorbim e vorba de o eroare in cartea de identitate. Mai grav ar fi cazul cuiva care a cumparat in 1994 din strainatate o masina oricat de veche; in situatia asta n-are nici o sansa sa se incadreze in textul legii. Daca as fi in situatia descrisa, as navali cu telefoane la Vocea Clientului si la Administratia Fondului de Mediu (sau cum ii mai zice) pana primesc o solutie rezonabila. In cel mai rau caz o confirmare de la VC cum ca vor astepta cu nota de acceptare pana peste termenul prevazut de lege. Constat ca sunt in aceeasi situatie, nici pe cartea mea de identitate nu scrie data primei inmatriculari ci doar cea din 2000 cand a trebuit sa schimbam numerele (cu astea in format nou) se pare ca e ceva raspandit sa nu apara data primei inmatriculari pe CI asa ca probabil o sa am nevoie de o adeverinta sau ceva... Eu nu am fost inca la casat cu masina si deci nu am trecut pe la politie inca. Maine o sa intreb la Dacia ce fel de acte doveditoare ar trebui sa scot si de unde. E oricum foarte trist ca lucrurile astea nu au fost trecute in documentele informative de la www.afm.ro. ![]() |
--------------------
Dacia
Preference 1,6
- TM Dacia, automobilu' minune
|
|
mihai100 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 26 February 05 From: Timisoara ![]() |
1.Consider ca vina pentru aceste omisiuni apartine in totalitate RAR si politiei deoarece in "cartea de identitate a vehiculului" exista rubrica 19( pag. 2) ce zace necompletata.
2.In carte au trecut numai ultimul proprietar- ce fel de identificare e asta?Cui foloseste? 3.Nu inteleg de ce platitorul serviciilor RAR trebuie sa completeze prin eforturi proprii lipsa de profesionalism la o institutie de stat. eu zic ca acum ar trebui loviti printr-un efort comun -prea sau obisnuit sa doarma! ![]() |
--------------------
Dacia Logan
Ambition 1.6
- xxxxxxx
|
|
aditacelhazliu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 42 Joined: 21 March 05 ![]() |
Pentru cei ce nu au fost inca la REMAT:
Am ajuns la 7.40 la un remat de langa Bucuresti. Am fost al 3-lea. Programul e de la 8 dar incepe le 8.30. Am terminat la ore 10.00 !!! Am de luat 860.000 pe Oltcit. Nu au avut bani sa imi dea pe loc, asa ca mai bat drumul si vineri. Nu am avut la mine nr contului. IBAN-ul ar fi fost ok. Va recomand sa il notati si sa il aveti la voi. Am avut nevoie de BI, cert. inmatr., carte de ident., nota de accept. Toate originale. Au facut ei copii. Am luat originalele + placutele cu numere. Succes! |
-------------------- |
|
aditacelhazliu |
![]()
|
Hello!
La Politie, stam la coada pentru depunerea actelor pt radiere. Primim pe loc hartia, sau revenim peste cateva zile? Cate zile? |
-------------------- |
|
NT-01-HBP |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 13 April 05 ![]() |
QUOTE(dman18051983 @ 4 May 2005, 18:23) Ma rog la Dumnezeu ca sa isi dea seama si cei care au facut aceasta lege tampit elaborata sa isi dea seama ca daca masina a fost fabricata in 88 si exista doar un proprietar doar nu a fost tinuta pana in 1994 si apoi imatriculata. DMAN te-ai uitat totushi pe cartea de identitate la pagina 2 ? acolo ar trebui sa fie trecuta data primei inmatriculari (uite cum e la mine) Este specificata data primei inmatriculari - mai 1977 Attached thumbnail(s) ci2.jpg ( Size: 122.77k ) Number of downloads: 192 |
--------------------
Dacia
1300 din `77
- NT-01-HBP A fost Dacia 1300 din `77 ... Acum e conserva ....
Urmeaza Logan Laureate 1,4 - 2005 |
|
dman18051983 |
![]()
|
Din pacate la mine nu e completat acel rand (e lasat gol). Oricum mai sunt oameni in situatia mea si asta ma face sa cred in ideea ca se va putea face ceva in acest sens. Mersi oricum pt info.
|
--------------------
Olcit
oltena
- B 40 PVD
|
|
dan bogdan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 27 April 05 ![]() |
Nici pe cartea mea de identitate nu apare completat rindul 19 - pag.2 (data primei inmatriculari); dar pe prima pagina rubrica 1 - apar datele cu primul proprietar, data inmatricularii-1977,nr. vechi,etc. si la rubrica 2 datele actuale- cu nr. noi, data inmatricularii-1999. Iar la pagina 4 la radieri-rubrica 1, apare o radiere cu data cind am primit numerele noi -1999 (la mine schimbarea proprietarului s-a facut in momentul in care am schimbat si numerele). Eu cred ca nu o sa fie probleme!!!
|
--------------------
Dacia
1300
- sb 04 xyz
|
|
DAJ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 19 November 04 From: București S1 ![]() |
QUOTE(dan bogdan @ 5 May 2005, 08:21) Nici pe cartea mea de identitate nu apare completat rindul 19 - pag.2 (data primei inmatriculari); dar pe prima pagina rubrica 1 - apar datele cu primul proprietar, data inmatricularii-1977,nr. vechi,etc. si la rubrica 2 datele actuale- cu nr. noi, data inmatricularii-1999. Iar la pagina 4 la radieri-rubrica 1, apare o radiere cu data cind am primit numerele noi -1999 (la mine schimbarea proprietarului s-a facut in momentul in care am schimbat si numerele). Eu cred ca nu o sa fie probleme!!! Exact asa a fost si la mine cu deosebirea ca primul si al doilea proprietar era unul si acelasi, mama mea. In plus CIV era eliberata din 1993 cand am vrut sa-mi pun numere noi la cerere si nu a vrut politia. Apoi in Dec.1994 mi-am pierdut talonul si mi-au eliberat altul tot pe numerele vechi. Atunci au scris pe CIV primul proprietar. In Oct.1999 mi-am schimbat talonul si numerele cu de-astea noi si atunci apare o radiere si o noua inmatriculare pe acelasi nume dar cu numere diferite. dan bogdan, nu o sa ai probleme! Eu mi-am depus ieri dosarul complet la Dacia Floreasca si acum sunt calm. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
06/2005 Preference 1.4 MPI
- B 44 FTP Diagnoză CAN Clip
Chei și electronică auto [URL=https://www.facebook.com/profile.php?id=100080458785363]Chei diagnoza electronica auto[/URL] |
|
diesel2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 252 Joined: 9 February 04 From: Galati ![]() |
dar pana la urma aveti note de acceptare cei cu probleme cu cartea sau nu?
|
--------------------
Toyota Auris
1,6 dual VVT-i, 124cp - 2007
...si un amarat de Logan..adica doua..si un Guster
|
|
DAJ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 19 November 04 From: București S1 ![]() |
QUOTE(dman18051983 @ 4 May 2005, 18:23) Tocmai am venit de la politie unde mi s-a spus ca sunt a mia persoana care a venit azi si ca aceasta problema se poate discuta doar cu comandantul sef care poate fi gasit doar marti si miercuri intre 12 si 14 (tare nu?) Cartea a fost emisa odata cu nr noi. Cica toata aceasta operatiune dureaza cam 30 zile. Masina imi vine pe 15 si eu tre sa astept dupa hartia lor. Ma rog la Dumnezeu ca sa isi dea seama si cei care au facut aceasta lege tampit elaborata sa isi dea seama ca daca masina a fost fabricata in 88 si exista doar un proprietar doar nu a fost tinuta pana in 1994 si apoi imatriculata. Probabil acest articol a fost facut sa puna piedici oamenilor care intra in acest program ca poate poate or sa renunte. ![]() Legea aceasta cu toate modificarile ulterioare arata lipsa TOTALA a colaborarii dintre institutiile statului in speta mediu-RAR-serv de evidenta informatizata a persoanei. Prima varianta a ghidului de aplicare, existenta si azi pe site-ul ministerului mediului nu pomeneste NIMIC de necesitatea CIV (si a copiei legalizate dupa ea) in programul "Rabla". Invers, celor cu masini inscrise pe nr. vechi si fara CIV li s-au solicitat acte suplimentare. O brambureala totala. Legea introduce termenul "12 ani de la data primei inmatriculari in RO" in locul primei variante "12 ani de la data fabricatiei". Rezulta ca un VW sau Opel fabricat in 1986 sau chiar mai devreme si inscris in RO in 1994 este mai putin poluant decat o Dacie sau Oltcit din 1992-1993 si nu poate fi inscris in program. |
--------------------
Dacia
Logan
Chei și electronică auto [URL=https://www.facebook.com/profile.php?id=100080458785363]Chei diagnoza electronica auto[/URL] |
|
DAJ |
![]()
|
QUOTE(aditacelhazliu @ 4 May 2005, 21:52) Hello! La Politie, stam la coada pentru depunerea actelor pt radiere. Primim pe loc hartia, sau revenim peste cateva zile? Cate zile? Din fericire radierea si eliberarea certificatului de radiere stampilat se face pe loc. Faceti apoi o copie xerox dupa certificatul de radiere si radiati masina de la "Impozite locale". Bafta! |
--------------------
Dacia
Logan
|
rif |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 26 April 05 ![]() |
QUOTE(mihai100 @ 4 May 2005, 20:36) 1.Consider ca vina pentru aceste omisiuni apartine in totalitate RAR si politiei deoarece in "cartea de identitate a vehiculului" exista rubrica 19( pag. 2) ce zace necompletata. 2.In carte au trecut numai ultimul proprietar- ce fel de identificare e asta?Cui foloseste? 3.Nu inteleg de ce platitorul serviciilor RAR trebuie sa completeze prin eforturi proprii lipsa de profesionalism la o institutie de stat. eu zic ca acum ar trebui loviti printr-un efort comun -prea sau obisnuit sa doarma! ![]() Am fost azi dimineata la Dacia, le-am spus de problema si mi-au spus ca se cunoaste problema si sa aduc copie legalizata dupa CI ca este in regula. Sper sa nu se razgandeasca ... ![]() |
--------------------
Dacia
Preference 1,6
- TM Dacia, automobilu' minune
|
|
DAJ |
![]()
|
QUOTE(paull2002 @ 4 May 2005, 19:02) De la REMAT iti da 2 hartii: - un Certificat de predare in vederea distrugerii, format A4 de pe care faci copie legalizata pe care o depui la dealer iar originalul il pastrezi.Asta e un formular specific programului "Rabla" si se completeaza si pe baza notei de acceptare. NU se cere in alta parte. - o Adeverinta de primire si plata format A5 care atesta ca ai predat "Fier vechi rezultat din autoturism Dacia", serie sasiu..., serie motor..., numar de inmatriculare..., culoare.... De pe asta faci copii xerox care iti trebuie la "Impozite locale",etc. ca sa dovedesti ca masina a fost casata. Originalul acestei hartii il depui la Politie pentru radiere. |
--------------------
Dacia
Logan
|
egox |
![]()
|
QUOTE(DAJ @ 5 May 2005, 09:39) Din fericire radierea si eliberarea certificatului de radiere stampilat se face pe loc. Faceti apoi o copie xerox dupa certificatul de radiere si radiati masina de la "Impozite locale". Bafta! In ghidul publicat de AFM se specifica explicit ca : Persoana fizica trebuie sa obtina cate o copie legalizata dupa certificatul de inmatriculare si dupa certificatul de predare in vederea distrugerii intrucat in etapa urmatoare originalele vor ramane definitiv la serviciul de inmatriculari. (sublinierile imi apartin) Asa ca... grija mare. Nu se stie ce surpriza ne mai paste la dealer. |
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4
- (S)B
|
|
aditacelhazliu |
![]()
|
|
-------------------- |
|
aditacelhazliu |
![]()
|
Cred ca am luat teapa la notar. Am umblat putin si unii nu legalizau copiile certificatelor de inmatr., sau altii nu erau la birou. Am gasit, mi-a facut copii. am platit 760.000 si un exemplar legalizat a ramas la ei!!! Am plecat acasa si am intrat la alt notariat. 380.000 costa si ei nu pastreaza nici o copie!
Opinii? Sfaturi? |
-------------------- |
|
Bianca |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 25 April 05 ![]() |
QUOTE(aditacelhazliu @ 5 May 2005, 10:07) Cred ca am luat teapa la notar. Am umblat putin si unii nu legalizau copiile certificatelor de inmatr., sau altii nu erau la birou. Am gasit, mi-a facut copii. am platit 760.000 si un exemplar legalizat a ramas la ei!!! Am plecat acasa si am intrat la alt notariat. 380.000 costa si ei nu pastreaza nici o copie! Opinii? Sfaturi? am fost la notar si mi-am facut 2 copii legalizate, in bucuresti pe Calea Calarasi , m-a costat 154 000 lei |
--------------------
Logan Laureate
1.4 MPI Egee
- B 80 -xxx multa hotie si prostie in tara asta...ne meritam soarta ...
|
|
catalin1paul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 5 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(aditacelhazliu @ 5 May 2005, 10:07) Cred ca am luat teapa la notar. Am umblat putin si unii nu legalizau copiile certificatelor de inmatr., sau altii nu erau la birou. Am gasit, mi-a facut copii. am platit 760.000 si un exemplar legalizat a ramas la ei!!! Am plecat acasa si am intrat la alt notariat. 380.000 costa si ei nu pastreaza nici o copie! Opinii? Sfaturi? Pe mine toate copiile legalizate (talon, cartea masinii, hartia remat) m-au costat in jur de 300.000lei copia legalizata se face in doua exemplare, unul la tine si unul la ei.... |
--------------------
Logan
Laureat 1.4
- B12XXX Sa nu uitam!!! "TRAIM IN ROMANIA"
|
|
dan bogdan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 27 April 05 ![]() |
QUOTE(aditacelhazliu @ 5 May 2005, 10:07) Cred ca am luat teapa la notar. Am umblat putin si unii nu legalizau copiile certificatelor de inmatr., sau altii nu erau la birou. Am gasit, mi-a facut copii. am platit 760.000 si un exemplar legalizat a ramas la ei!!! Am plecat acasa si am intrat la alt notariat. 380.000 costa si ei nu pastreaza nici o copie! Opinii? Sfaturi? Dar unde ai gasit notarii astia... si mai ales taxele astea imense? Eu am platit 160.000 lei pe 3 copii legalizate in dublu exemplar (1 ex. ramine la notar), dupa certif. inmatriculare, carte de id. masina si carte id. personala. |
--------------------
Dacia
1300
- sb 04 xyz
|
|
Bianca |
![]()
|
QUOTE(rif @ 5 May 2005, 08:42) Am fost azi dimineata la Dacia, le-am spus de problema si mi-au spus ca se cunoaste problema si sa aduc copie legalizata dupa CI ca este in regula. Sper sa nu se razgandeasca ... ![]() Din moment ce ai primit nota de acceptare in program inseamna ca totul e ok , asa ca nu iti mai face probleme, continua sa iti definitivezi dosarul... daca era vreo problema iti zicea dealerul de la inceput sa nu te mai obosesti, sau sa mai cheltui cele 20 de milioane... ei toate documentele le faxeaza direct catre dacia, si de acolo vine nota de acceptare , asa ca nu va mai stresati , o data ce ati primit nota e ok |
--------------------
Logan Laureate
1.4 MPI Egee
|
|
Ethan Hunt |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 28 April 05 ![]() |
A fost cineva la Rematul din Militari de pe Str. Barsanesti? Daca da cati bani ati primit pe masina?
|
--------------------
Dacia
Logan
- B-XX-XXX
|
|
egox |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 Laureate 1.4
- (S)B
|
|
Bianca |
![]()
|
A primit cineva masina pana acum?.. dintre cei ce s-au inscris in programul de 30 de milioane pt harb...
|
--------------------
Logan Laureate
1.4 MPI Egee
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 12:57 |