Acvarii si pesti, o alta categorie de "animale de companie"
![]() ![]() ![]() |
Acvarii si pesti, o alta categorie de "animale de companie"
Sony |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
|
||
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|||
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.635 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(Sony @ 11 Nov 2007, 23:52) totusi se schimba ![]() ![]() am scris mai sus de o solutie care se pune in apa pentru marirea timpului intre schimburi ![]() faceti o vizita la un magazin de specialitate si intrebati de schimbul apei si de solutiile care se pot pune in apa pentru a mari acest interval This post has been edited by sorin1983: 11 Nov 2007, 23:57 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Mdaaa, deci tot e munca
![]() Mai bine cumpar un lcd wide de vreo 24" si un dvd cu o filmare HD a unui acvariu ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
.::n00b::. |
![]()
|
![]() nobody touches the n00b Group: Members Posts: 19 Joined: 15 September 06 ![]() |
bre tre ssa schimbi apa dar nu toata, maxim 30% din volumul pe care-l ai deoarece pestii sunt foarte sensibili la diferentele de temperatura si de chimie a apei.
Mai am o intrebare : e neaparat nevoie de plante pentru a crea acele bacterii? am inteles ca exista si niste solutii care grabesc formarea bacteriilor. intreb deoarece n-as vrea sa pun plante in acvariu as vrea doar sa pun nisip pietris si pietre mai mari si diferiti corali facuti din nush ce amestec ecologic. |
--------------------
Dacea
Logan Laureate
2006 1.4
- B 13 NUB
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.635 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
QUOTE(Shush @ 11 Nov 2007, 23:58) Mdaaa, deci tot e munca ![]() Mai bine cumpar un lcd wide de vreo 24" si un dvd cu o filmare HD a unui acvariu ![]() vezi ca sunt si niste screensavere foarte realiste ![]() QUOTE(.::n00b::. @ 11 Nov 2007, 23:59) bre tre ssa schimbi apa dar nu toata, maxim 30% din volumul pe care-l ai deoarece pestii sunt foarte sensibili la diferentele de temperatura si de chimie a apei. Mai am o intrebare : e neaparat nevoie de plante pentru a crea acele bacterii? am inteles ca exista si niste solutii care grabesc formarea bacteriilor. intreb deoarece n-as vrea sa pun plante in acvariu as vrea doar sa pun nisip pietris si pietre mai mari si diferiti corali facuti din nush ce amestec ecologic. nu stiu cum e cu bacteriile dar gasesti si plante artificiale care arata foarte frumos:) |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
Shush |
![]()
|
![]() ٩(×̯×)۶ Group: Members Posts: 2.117 Joined: 30 January 07 From: Brasov ![]() |
Eu am vazut la cineva un acvariu bagat intr-un perete despartitor, se vedea de pe ambele parti. Asa ceva vreau si eu.
Dar ma gandesc ca la un astfel de acvariu e foarte greu sa schimbi apa ![]() |
--------------------
Seat
Leon
2008 Reference 1.6
- Bv-29-Trei Litere Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4 If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ? |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Bacteriile se dezvolta fara plante. Se poate face si acvariu fara plante (primul meu acvariu avea doarplante din plastic) .. numai ca acolo nu mai are cine sa consume nitratii => schimburi mai dese de apa.
|
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
sorin1983 |
![]()
|
pai si nu ar merge sa compensezi lipsa plantelor cu ceva solutii? vreo licoare magica
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
G.R |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 27 January 07 ![]() |
Am avut si eu multa vreme acvariu si citind pe aici si vazand si poza, parca as relua din nou pasiunea asta. Este un ornament natural al casei si aduce multa armonie in casa.
|
--------------------
Dacia Logan
Preference
2005
- CV 03 XXJ
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(sorin1983 @ 10 Nov 2007, 14:53) pentru cine vrea acvariu relativ ieftin e o oferta la hornbach berceni in jur de 160 ron acavariul de 60 l cu capac plastic cu neon , cu pompa filtrare apa si cu incalzitor apa ambele electrice plus 2 produse ingrijire apa si un flacon de mancare gratuite ![]() are un vecin si e foarte misto:) Am luat eu un acvariu din asta acum vreo 3 saptamani.Are vreo 63 litri,dar ce ma nemultumit pe mine a fost pompa de apa(filtrul)care este un model slab si incalzitorul care are doar 50w si e mic pentru acvariul asta.Noroc ca am avut eu de la vechiul acvariu pompa si incalzitor mai mari si sunt excelente si pentru acvariul asta cu toate ca e dublu fata de cel vechi.Cu ocazia asta am folosit pentru prima data solutiile alea de apa,dar ale naibii au facut apa mai tulbure.Nu o sa mai folosesc pentru ca eu oricum schimb cam jumatate din apa la 1-2 saptamani(depinde de timpul liber).Pesti si plante am avut de la cel vechi,iar pietrisul l-am procurat de la o betomiera(doar nu eram fraier sa dau 5 rom pe 1 kg,cand eu aveam nevoie de vreo 15kg si am gasit gratis la doar cativa km de casa ![]() In total afacerea ma costat 220 ron acvariul si 150 masuta(facuta pe comanda).O sa mai cumpar ceva decor pt a mai umple spatiile libere printre plante. |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
- B 07 CHE StarGuide Sg-43-ds
Marbella M-5010 defect Membru Frigotehnist.STELIST pe viata. |
|
spooky51 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 5 May 06 ![]() |
De curand am renuntat la plantele naturale in favoarea celor artificiale, care dupa 2-3 luni de stat in apa nu mai par deloc artificiale.
In felul asta am mai putina bataie de cap cu algele si lumina, in plus spal filtrul si fac schimbul de apa mai rar, cam 10 litri la 2 saptamani din cei 30 brut cat are acvariul. Am plante de carrefour, filtru cu jet orientat in sus (nu am nevoie de pompa de aer). Ca pesti am 2 guppy, 4 femele guppy si un black moly. Din pacate a murit sanitarul si cei 2 melci galbeni acum 2 saptamani. Plantele naturale sint mai frumoase dar trebuie sa ai grija de ele, cu astea de plastic e mai usor. Exista destui acvaristi adepti ai plasticului, desi mai putini, se prefera decorul natural, insa si comoditatea conteaza. In rest, nu torn nimic in apa, exista verdele de malachit sau albastrul de metil pentru anumite boli, dar nu e bine sa abuzezi de ele. |
--------------------
Spaceship
X20
- ANDROMEDA4614DD
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu reusesc foarte bine sa inteleg de sunt pestii considerati animale de companie? Se joaca cu proprietarul, se bucura cand vine acasa, dau din coada, ce fac? Adica de ce "de companie"? Voi va scoateti pestii la plimbare in fata blocului? Ii luati cu voi in vizita?
Si daca pe o catea o dai la caine, pe o pestoaica o dai la peste? Nu e ilegal? |
-------------------- |
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Apunake .. "companie" nu inseamna neaparat plimbari pe afara sau sex in grup
![]() Cat despre definitia de "animale de companie" .. termenul a fost pus intre ghilimele pentru ca nu prea se leaga conceptele .. dar cat tip pestii si acvariile se gasesc la "pet shop", eu cred ca oarecum pot fi puse inaceeasi oala ![]() |
--------------------
.
.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
sa ma bag si eu in seama.....
avut acvariu vreo 10 ani..... dimensiunea vreo 10-15 litri......... pesti gupyy cea mai "linistita" specie...traieste si se inmulteste in orice conditii.....am inceput cu 2 gupyyy si i-am crescut singur timp de cativa ani fara sa cumpar pesti (se inmultesc ca iepurii...daca esti atent si ii prinzi pe cei mici ai pesti de astia toata viata) schimbam apa o data la 6 luni.....fara incalzire..doar cu oxigenator...locul lui pe frigider...... pana la urma e o chestiune de noroc...... a...si am uitat mama vorbea in fiecare zi cu ei...si o data la 6 luni le pisa o aspirina si un paracetamol....... concluzia o trageti voi...cert este ca au tinut 10 ani..fara sa cumpar alti pesti din piata...... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Eu am o testoasa, cum acvariul vechi era cam mic imi era mila de ea ca nu prea avea loc, asa ca am zis de ce sa nu "think big" si am optat pentru un acvariu de 160 de litri - 135 RON la Hornbach
![]() Am mai luat un incalzitor la vreo 50 RON tot de acolo si acuma trebuie sa mai iau si o pompa cu filtru ca aia veche chiar nu mai face fata. Acuma voi stiti ce mai trebuie la testoasa? acvariul nu l-am umplut pana sus pentru ca trebuie sa-i fac si o rampa ca sa iasa la suprafata din cand in cand. Pentru moment are niste pietre. In alta ordine de idei, ma gandeam sa mai pun ceva in acvariul ala ca si asa e destul de mare, dar din pacate pesti sau alta testoasa nu pot pune, ma gandeam la ceva plante, dar nu ma pricep mi-e sa nu iau ceva otravitor pentru animal. |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Liviu |
![]()
|
Din ce stiam eu testoasele papa plantele ... trebuie sa te documentezi ce anu me NU mananca si exact plante din alea sa iei .. ca altfel o sa tot dai bani pe mancare naturala ptr broscuta
![]() |
--------------------
.
.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
a mea papa si frunze de salata si de varza
![]() pana sa gasesc ceva safe, raman cu un boschet de plastic. In alta ordine de idei, mi-am tras un filtru destul de mare care face si bule la 115 RON, tot din Hornbach, marca EHEIM, diferenta e vizibila. |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Dorubarg |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 20 October 04 From: Galati ![]() |
QUOTE(Diac @ 13 Nov 2007, 10:11) Eu am o testoasa, cum acvariul vechi era cam mic imi era mila de ea ca nu prea avea loc, asa ca am zis de ce sa nu "think big" si am optat pentru un acvariu de 160 de litri - 135 RON la Hornbach ![]() hehe, pana acum doua luni tineam si eu un exemplar intr-un acvariu de 60 de litri insa cu tot cu filtru si trebuia sa schimb apa la o saptamana. Daca lasam 2 saptamani nu o mai vedeam in acvariu. Plus ca tot saptamanal mergeam la o balta din apropiere si-i prindeam pestisori ca a mea nu servea salate si ma saturasem sa dau 15-20 RON saptamanal pe inima liofilizata. Acum am trecut si eu pe niste pestisori si sper sa am timp sa pun niste poze. |
--------------------
Dacia
LOGAN 1.6
- GL 90 CAT Dacia 1310 Berlina , 1990
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
QUOTE(b76bgaarh @ 12 Nov 2007, 17:13) Astia traiesc si in wc-eu. Mai greu e cu inmultirea, trebuie sa fii pe faza, asta daca nu ai plante, sau le dai mancare regulat. QUOTE(Sony @ 10 Nov 2007, 14:36) Pai in cele rotunde innoata numai in cerc, si se invartesc pana li se face rau. This post has been edited by tribunul: 14 Nov 2007, 15:49 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.281 Joined: 24 June 07 ![]() |
Aruncati un ochi si pe topicul asta care are fix acelasi subiect, culmea acelasi titlu.
![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
Liviu |
![]()
|
Update foto
![]() Poza e facuta la 6 zile dupa cea din primul mesaj (observati cat de repede pot creste plantele de fundal): acvariu_upd.jpg ( Size: 731.81k ) Number of downloads: 1670 |
--------------------
.
.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(tribunul @ 14 Nov 2007, 10:37) Astia traiesc si in wc-eu. Mai greu e cu inmultirea, trebuie sa fii pe faza, asta daca nu ai plante, sau le dai mancare regulat. Pai in cele rotunde innoata numai in cerc, si se invartesc pana li se face rau. pai eram f atent.... cel putin de 2 ori pe an pescuiam puietul din acvariu...si il cresteam intrun borcan de 800ml pana mai cresteau si nu erau confundati cu hrana vie....... sincer...sunt cei mai permisivi pesti gupii astia...... |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
ICET |
![]()
|
![]() O fi bine sa fii rau sau e rau sa fii bine?? Group: Members Posts: 750 Joined: 3 December 04 From: Bucuresti ![]() |
O solutie ceva eficienta de a scapa de alge exista??Sa fie oare neonul de vina ca au aparut asa repede(~ 2 sapatamani)??
![]() |
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Te referi la verdeata care apare pe peretele acvariului?
Daca DA, inseamna ca bate lumina de afara puternic PE PEretele respectiv. This post has been edited by tribunul: 22 Nov 2007, 07:29 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
LC_TM |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 269 Joined: 27 September 06 ![]() |
QUOTE(ICET @ 21 Nov 2007, 22:15) O solutie ceva eficienta de a scapa de alge exista??Sa fie oare neonul de vina ca au aparut asa repede(~ 2 sapatamani)?? ![]() Exista cativa pesti "Otocinclus vittatus" si "Siamesische Rüsselbarbe" sau creveti "Caridina japonica". ![]() This post has been edited by LC_TM: 22 Nov 2007, 10:19 |
--------------------
Nissan/ex. Dacia
Terrano II 2.7TDi/Logan
2004/2005 Ambition 1.6MPI
- TM-XX-XXX
|
|
Liviu |
![]()
|
Este impropriu sa zici ca vrei sa scapi de alge. De alge nu poti scapa .. dar poti sa le controlezi extinderea.
Din ce am citit eu, in mare trebuie sa ai urmatoarele conditii in acvariu: Putini nitrati, suficient oxigen, dioxid de carbon, lumina intr-un spectru care sa nu avantajeze algele (o lumina cu spectru solar , adica neon de tpul sun-glo, o sa favorizeze dezvoltarea algelor). Astea 4 chestii rezulta in mare intr-o dezvoltare frumoasa a plantelor din acvariu dar nu si a algelor (care oricum vor creste dar mult mai incet). Pentru combaterea dezvoltarii in exces a algelor se recomanda vietuitoare care se hranesc cu alge: pestii ancistrus (un tip de sanitari) sunt mari devoratori de alge ... mai sunt niste melci (pomaceea parca) care si ei fac treaba buna ... si anumite specii de creveti. Mai sunt si chimicale care ucid algele dar nu se recomanda deloc utilizarea lor ca cica afecteaza si pestii dar si plantele intr-o oarecare masura. |
--------------------
.
.
|
|
ICET |
![]()
|
Lumina solara nu prea are,adica sa bata soarele direct in el,pentru ca e pun intr-un colt,langa perete,dar am neon sun glo.La un moment dat foloseam o solutie abtialge(nu stiu cum ii zicea)dar nu am observat mare schema.Am mai auzit ca daca speli geamul acvariului cu clor,mor.De unde,tot acolo sunt.Melci am avut,dar au murit,la fel ca si sanitarii.Trebuie sa cumpar altii dar nu stiu unde s-au mutat aia care erau in piata la obor(ca eu numai de acolo cumparam pesti).Momentan curat sticla si plantele si ce mai e prin apa cam saptamanal de alge.O sa incerc sa schimb neonul si sa pun unul normal,poate se inmultesc mai rar...
|
--------------------
FIAT
Grande Punto
2006
|
Liviu |
![]()
|
Ia sa mai prezint eu un update (poza facuta seara asta):
IMG_9511.JPG ( Size: 1.07mb ) Number of downloads: 1669 |
--------------------
.
.
|
|
sorin1983 |
![]()
|
@liviu : in curand te apuci si de gradinarit
![]() |
--------------------
Renault
Megane1-
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Si eu am avut cativa ani pesti, cand eram prin liceu.
Acum cand vad pozele lui Liviu mai ca as scoate acvariul din pod ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th July 2025 - 04:54 |