Renault Koleos, primul SUV de la Renault
![]() ![]() ![]() |
Renault Koleos, primul SUV de la Renault
dvs |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 23 September 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Koleos
2.0 dci
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Pai simplu. Vezi cum a picat Renault la vanzari in Europa. Si cum o duce Volkswagen.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
dvs |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 23 September 05 From: Bucuresti ![]() |
o afirmatie fara nici o sustinere.
pana in 2005, timp de 6 ani, renault a fost marca cu cele mai bune vanzari in europa cu aceleasi variante de echipari. doar politica gresita care a dus la imbatrinirea gamei a dus la situatia de acum. mai vorbim peste vreo doi ani. |
--------------------
Renault
Koleos
2.0 dci
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Crezi tu ca zgarcenia sacalului o sa dea roade?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dvs |
![]()
|
sunt sigur
|
--------------------
Renault
Koleos
2.0 dci
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(dvs @ 7 May 2008, 21:27) o afirmatie fara nici o sustinere. Deloc. Trendul de customizare e in curs de instalare. A aparut de cativa ani. Nu vezi ca peste tot acum toata lumea incepe tot mai mult sa vrea produse tot mai customizate. Evident ca numarul redus de optionale nu este singurul motiv pentru scaderea vanzarilor Renault. Au avut si o gama relativ invechita dar si fiabilitatea scazuta de la Megane 2 si Laguna 2 i-a coborat destul de mult. Dar in conditiile in care Renault a ramas in urma la capitolul motoare, transmisie si optionale (compara ce poti pune pe Passat si ce poti pune pe Laguna sa vezi ce diferente enorme sunt) ce pretentii sa ai? De vanzarile in Romania nici nu mai zic, Renault e in cadere libera si aia de la RRO habar nu au ce sa faca. Iar exemplul din Romania este o copie la scara a problemelor din Europa. Uite in Romania unde incompetentii de importatori nu aduc toate nivele de echipare, optionale si ambiante interioare ce efecte sunt. Cand mi se spune ca eu nu pot sa comand tempomat decat cu interior crem sau ca nu pot lua motor 2.0 dci in Romania pe Megane normal ca ma duc la un importator care isi respecta clientii. La fel si in Europa. Cand afli ca optiunile de customizare sunt reduse te duci la altcineva. Eu nu sunt convins ca peste vreo doi ani o va duce mai bine Renault. Vezi Laguna care nu a facut nimic la vanzari. Timpul trece si deja isi da arama pe fata. Nu au nimerit reteta buna. Cu exceptia Active-Drive, nu vine cu nimic in plus fata de vechea Laguna 2. Nici un optional, nici o tehnologie, nimic. Vezi doar cum actualii posesori de Laguna 2 spun clar ca nu ar schimba-o cu noua generatie. LE. IRONICK a zis-o foarte bine. Economii de trei lei pe langa beneficiile pe care puteau sa le aiba. Na, asta a fost strategia lui Ghosn. Reducere de costuri aiurea bune pe termen scurt si mediu dar dezastruoase pe termen lung. Cel mai bun exemplu Nissan. L-a scos Ghosn din rahat, a fost laudat pentru asta, dar uite ca acum efectele reducerilor de costuri se fac simtite: numar redus de modele, fiabilitate scazuta și optionale si motorizari putine. Si toate astea s-au tradus acum in scaderea vanzarilor. This post has been edited by ssilviu: 7 May 2008, 20:45 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
dvs |
![]()
|
este extrem de simplista argumentatia ta.
vorbesti despre nisan fara sa stii ce spui. iar despre renault, cum nu am timp sa-ti argumentez, compara motoarele si dotarile toyota cu remault si cu vw si practic am incheiat discutia. |
--------------------
Renault
Koleos
2.0 dci
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nissan a mai crescut in vanzari de cand este sub tutela Renault?
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
dvs |
![]()
|
de cand a fost preluat de renault, nissan a scapat de faliment si a devenit a doua cea mai rentabila marca generalista din lume.
|
--------------------
Renault
Koleos
2.0 dci
|
|
ssilviu |
![]()
|
Cifre ceva? Eventual referitoare la anul trecut?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
tind sa-i dau putin dreptate lui dvs. interesul unei firme este profitul nu neaparat numarul de unitati vandute. anyway am citit pe undeva ca qashqai-ul a fost destul de bine primit. Is curios de ce nu au scos ceva in locul primerei..
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
ssilviu |
![]()
|
Pai tocmai, vanzarile reduse nu au fost sustinute de o reducere a costurilor suficient de puternica. Si profitul a iesit chiar mai mic. Altfel spus au redus cheltuielile cu 10% dar profitul s-a micsorat si el cu 15%. (cifrele sunt puse de mine, ca sa intelegi ideea)
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
dvs |
![]()
|
Sales
March In Japan, Nissan’s vehicle registrations in March grew 2.0% year-on-year to 89,171 units. The Dualis, X-Trail, Note and Tiida were positive contributors to the sales increase. Domestic sales of mini-vehicles were down 14.2% from the previous year to 20,992 units. Including mini-vehicles, Nissan sold 110,163 units in Japan, down 1.5% year-on-year. The company’s share of the domestic market registrations in March was up 1.0 percentage point year-on-year to 18.9%, while the corresponding market share including mini-vehicles rose 0.5 percentage points to 15.1%. Sales of new vehicles in the U.S. fell 3.8%* year-on-year to 106,921 units.New products such as Rogue and Infiniti G37 coupe (Skyline coupe in Japan) sold well in their introductory year. In Europe, strong performance of the Qashqai, X-Trail and Tiida raised Nissan sales to 80,236 units, exceeding the previous year by 41.9%. *US sales: +3.6% after equivalent adjustment for actual days of selling in March. |
--------------------
Renault
Koleos
2.0 dci
|
|
dvs |
![]()
|
POUR L’EXERCICE 2007, LE RÉSULTAT NET DE NISSAN EST EN HAUSSE DE 7,4 % SOIT 482,3 MILLIARDS DE YENS ( 2,98 MILLIARDS D’EUROS)
Le plan d’activité Nissan GT 2012 a été rendu le 13 mai 2008, Nissan a rendu publics ses résultats financiers pour l’exercice 2007 (clôturé le 31 mars 2008) et a déclaré les résultats suivants à la Bourse de Tokyo : Chiffre d’Affaires net : 10 824 milliards de yen (94,62 milliards de dollars, 66,98 milliards d’euros) Bénéfice d’exploitation : 790,8 milliards de yens (6,91 milliards de dollars, 4,89 milliards d’euros) Bénéfice ordinaire : 766,4 milliards de yens (6,70 milliards de dollars, 4,74 milliards d’euros) Résultat net consolidé : 482,3 milliards de yens (4,22 milliards de dollars, 2,98 milliards d’euros) Marge d’exploitation : 7,3 % Pendant l’exercice 2007, Nissan a vendu un nombre record de 3 770 000 véhicules dans le monde, soit une augmentation de 8,2 %. En Amérique du Nord, ses ventes ont atteint 1 352 000 unités et progressé de 1,3 % ; aux Etats-Unis, avec 1 059 000 unités, elles ont augmenté de 3,0 %. Au Japon, les ventes ont baissé de 2,5 % pour atteindre 721 000 unités. En Europe, elles ont progressé de 17,9 % avec 636 000 unités. Les ventes sur les autres marchés mondiaux (GOM- General Overseas Markets) ont augmenté de 22,1 % et franchi pour la première fois la barre du million de véhicules vendus, soit 1 061 000 unités. Pendant l’exercice 2007, Nissan a lancé 11 nouveaux modèles dans le monde : Livina, X-TRAIL, Altima Coupé, camion Atlas, Aprio, Infiniti G37 Coupé, Rogue, GT-R, cross-over de luxe Infiniti EX, Murano et une version monocabine du pick-up Frontier Navara. |
--------------------
Renault
Koleos
2.0 dci
|
|
adimfx |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 7 February 08 ![]() |
De la Koleos aþi ajuns la rezultatele financiare ale Nissan.
În fine, sã fiu ºi eu offtopic la offtopic, azi am vãzut un Koleos pe A1, care avea numere roºii de forma AG xxx probe. Acuma... eu am vãzut Koleosul în carne ºi oase ºi m-am ºi urcat în el. Maºina asta de am vãzut-o eu era semnificativ mai înaltã ºi avea parcã ºi alte stopuri. E drept cã pe portbagaj era sigla Renault ºi dedesubt scria ceva... Un prieten cicã scria Koleos, dar nu pot sã fiu 100% sigur pentru cã nu am mai apucat sã citesc.... Mã gândesc cã poate era SUV-ul Dacia în teste. Ori poate visez eu SUV-uri noaptea.... Ideea e cã am fãcut ºi o pozã, dar pânã am scos eu aparatul ºi am pozat, maºina era deja departe. |
--------------------
MINI
Cooper
2002 climatronic, 4 airbag, 30.000 km
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(IRONICK @ 26 Apr 2008, 17:07) A trecut si prin Bucuresti masina aia, avea in jur de 22.000km facuti. Masina nu a fost menajata absolut deloc, fara nici o problema pana acum. Deci dupa cum ziceam ... ![]() http://www.whiteimage.net/clients/dacia/re.../no14/pag1.html http://www.koleos.renault.r QUOTE(Renault) Caravana Koleos a ajuns la Bucuresti Dupa ce a strabatut mai bine de 22.000 de km, Caravana Renault Koleos Adventure a ajuns in 24 martie 2008 la Bucuresti. In premiera absoluta pentru Romania, jurnalistii au avut ocazia sa admire masina si sa discute cu unul dintre cei 4 aventurieri, francezul Laurent Granier. "Masina a depasit fara probleme cele mai grele conditii. Am avut la dispozitie inca un Koleos cu portbagajul plin de piese de schimb, insa nu a fost nevoie sa inlocuim nimic, chiar daca am strabatut zone dificile ca Siberia si Mongolia" a declarat Laurent Granier. Dupa o intalnire matinala la birourile Renault Romania, Laurent Granier a petrecut intreaga dupa-amiaza in compania jurnalistilor, impartasindu-le acestora aventurile din Raidul Koleos, iar modelul Renault Koleos a putut fi admirat in parcul Herastrau. Test drive-ul a inceput in Seoul si va lua sfarsit in Irlanda la Dublin, urmand ca echipa de piloti sa insumeze peste 25.000 de kilometri la bordul crossover-ului. Expeditia va incerca astfel sa acopere intreaga distanta dintre cele doua mari oceane, Atlantic si Pacific. This post has been edited by IRONICK: 14 May 2008, 16:46 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Misu Cartus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 9 May 08 ![]() |
Mi se pare cam urata, sincer daca nu vine cu un pret mic nu prea se compara cu Santa Fe,Outlander,Captiva sau Antara.
Pacat, cred ca din punct de vedere tehnic face fata, dar designul e oribil. |
--------------------
D*A*C*I*A
L*O*G*A*N
1.6 16v
- AG-XX-XXX
|
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Judecand dupa preturile din Franta ieftina nu va fi! Cel mai ieftin in Franta (4x2!!!) este 24900.
|
--------------------
No
Reno
Forever "Tara asta a avut doua dezastre din '89 incoace: Iliescu si ProTV-ul!"
|
|
ssilviu |
![]()
|
Ce sens are sa te uiti la preturile din Franta? Daca faceai o relatie intre variatia pretului intre Laguna 3 in Franta si Laguna 3 in Romania si pe urma aplicai acea variatie la pretul din Franta al lui Koleos pentru a gasi o suma estimativa de vanzare a SUV-ului in Romania, mai ziceam. Dar asa nu ai zis nimic.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
Garett |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.339 Joined: 4 June 05 From: Galati ![]() |
Sorry, credeam ca e self-evident! Normal ca la asta ma raportam, n-am de gand sa-mi iau din Franta! Cea mai ieftina Laguna este 21.500 in Franta, cel mai ieftin Koleos 24900. Raportand s-ar putea sa fie incepand de la 21-22.000 in Ro. Cea mai scumpa versiune de Laguna este 33 Koleos 35 deci un Koleos full in Ro la 27-28 ar fi plauzibil (ma refer la ce versiuni sunt disponibile si in Ro, nu la GT sau Initiale).
This post has been edited by Garett: 15 May 2008, 12:21 |
--------------------
No
Reno
|
|
aphophis |
![]()
|
http://www.turbo.fr/automobile/actualites/...sp?id=t2_917119 , cred ca e un drive-test cu un koleos 2.0 dci 175 cp..
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Garett |
![]()
|
"LA MEME CATEGORIE" : Audi Q5 & M-Klasse????
![]() ![]() |
--------------------
No
Reno
|
|
IRONICK |
![]()
|
Nu stiu ce ti se pare ciudat, dar Renault a inceput usor sa faca masini.
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
aphophis |
![]()
|
m-class-ul nu e din aceeasi categorie. uita-te mai atent. e trecut q5 si forester. si e o caracterizare facuta de turbo..
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Garett |
![]()
|
Am vazut dar totusi... sa nu exageram Koleos nu e Q5 asa cum Laguna 3 nu e A4! Au creterii de comparatie cam ciudate, Forester este cam aceeasi categorie dar restul nu prea, mai ales Toyota Urban Cruiser ala!
|
--------------------
No
Reno
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Garret, ai mers si cu L3 si cu A4 nou? A4 nou e cel putin dezolant...
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Garett |
![]()
|
Cu Laguna 3 am facut drive test, si ma gandesc destul de serios la ea ca o alternativa pentru vitoarea masina. A4 o fi dezolant dar oricum comparatia mi se pare fortata. Exista clasa medie si exista clasa medie premium. Ca francezii vor sa ajunga premium bravo lor, au mai incercat cu Vel Satis si nu prea le-a iesit. Fortand un pic lucrurile: si Hover are piele & stuffs, asta inseamna ca e in aceeasi categorie cu M-Klasse sau X5? Renault face masini sigure in primul rand, cu dotari bune la preturi acceptabile (L3 full pe benzina 24.500 cu trapa cu tot) dar asta nu inseamna premium. Ca la Audi & co 50% din pret e numele, de acord, dar nu ajungi premium doar pentru ca te compara Turbo cu Audi.
|
--------------------
No
Reno
|
|
Misu Cartus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 9 May 08 ![]() |
Hai sa fim seriosi, este doar un mecanism de marketing pentru a face clientii Renault de a se simtii mai sus.Renault este low si entry level, celelalte sunt premium.Si da diferenta de pret e data si de calitate, sincer Renault nu se va compara nicio data cu Audi,BMW sau orice alta marca premium.
|
--------------------
D*A*C*I*A
L*O*G*A*N
1.6 16v
- AG-XX-XXX
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Io zic ca dimpotriva, asa-numitul "premium feeling" e 60% mecanism de marketing si 40% realitate palpabila... da'mi place cum dau unii pe aci sentinte categorice si profetii de tip mama omida...
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
Frank SF |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 324 Joined: 9 August 04 From: Bucharest ![]() |
interesant ce zice turbo.fr si anume ca dpdv al performantelor offroad, e al doilea dupa Freelander (care are atu-ul Terrain Response) dintre SUV-urile compacte...
|
--------------------
BMW 325xi
Logan 1.6
1.6 Berlina 1310 "Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today" - James Dean
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 19th May 2025 - 18:48 |