DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Senatorii vor sa mareasca limita de viteza, in localitate

deconectat
post 11 Oct 2007, 08:42
Post #1

Membru cu avatar de sezon

Group: Members
From: Brasov

Senatorii din Comisia juridica propun ca limita maxima de viteza in localitate sa fie de 60 de kilometri pe ora, ei pronuntandu-se pentru modificarea, in acest sens, a Legii privind circulatia pe drumurile publice

Ei au dezbatut ieri o ordonanta de urgenta de modificare a Legii privind siguranta circulatiei pe drumurile publice.
Amendamentul, pentru adoptarea caruia s-au pronuntat majoritatea membrilor comisiei, a fost facut de senatorul liberal Norica Nicolai, care solicitase initial stabilirea unui maxim de 70 de kilometri pe ora in localitate.
Desi s-a declarat de acord cu majorarea limitei maxime de viteza, reprezentantul IGPR la sedinta comisiei, Mircea Alexandru, a considerat ca acest prag de viteza este mult prea mare pentru a se asigura conditiile de siguranta a circulatiei.

Sursa: curentul via 9am.

This post has been edited by valentin.dumitran: 11 Oct 2007, 08:43

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
argon
post 11 Oct 2007, 08:46
Post #2

Mesaj semiautomat

60 in localitate legal inseamna 69, daca facea 70 insemna aproape 80...astia sunt nebuni la cap.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
Laurentziu83
post 11 Oct 2007, 08:48
Post #3

Membru autentic

Sunt destule sate la drum european la care merge foarte bine o limita de 70 sau 80, dar in care e limita de 50. Ghici unde sta radarul. Nu e permis ca pr E85 sa ai atatea restrictii din cauza satelor.

--------------------
. . .
+
ferrari
post 11 Oct 2007, 08:49
Post #4

membru de treaba

From: CLUJ

e binevenita majorarea vitezei pt ca pe f multe sectoare de drum se poate circula in conditii de siguranta cu viteza asta.

--------------------
dacia 1310 CL (BK) 1995
all the best and f*ck the rest
+
klaus
post 11 Oct 2007, 08:55
Post #5

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

In majoritatea localitatilor 50 km/h mi se pare suficient.
Acolo unde se poate merge cu viteza mai mare exista deja prevedere in codul rutier ca autoritatile locale pot pune o limita de viteza mai mare, nu trebuie o lege noua pentru asta (sa dau exemplu cu 70km/h pe DN1 doar si e suficient de concludent).

Eu cred ca este mai degraba un amendament pentru ei, pentru parlamentari, sa se plimbe mai cu vana prin oras in legalitate (ca acum depasirea de cu 50 km va insemna 110 km/h, deci pot da linistiti cu 100 km/h prin oras)

Treaba cu examenul este fara doar si poate electorala (propusa de PNL), ca doara in 2 luni sunt alegeri europarlamentare...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
deconectat
post 11 Oct 2007, 08:56
Post #6

Daca stam un pic sa ne gandim, acum multi ani era 60 si din cauza traficului din ce in ce mai aglomerat s-a redus la 50. La infrastructura nu prea s-a lucrat intre timp, dar revenim la limita de 60km/h...

E adevarat ca sunt unele zone unde se poate merge lejer cu 60, dar sunt si zone unde si la 50 e riscant. Daca se vor pune limitari la 50 in acele zone, atunci e ok. Daca nu, presimt ca vom vedea mai multe accidente in care vor fi implicati pietoni.

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
ssilviu
post 11 Oct 2007, 08:58
Post #7

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(valentin.dumitran @ 11 Oct 2007, 09:56)
Daca stam un pic sa ne gandim, acum multi ani era 60 si din cauza traficului din ce in ce mai aglomerat s-a redus la 50. La infrastructura nu prea s-a lucrat intre timp, dar revenim la limita de 60km/h...

Este adevarat, dar si masinile au evoluat si ele foarte mult. Si intr-un fel franeaza meganu meu si in altul breakul lui argon.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
driverx
post 11 Oct 2007, 09:03
Post #8

--- Membru cu ralanti ---

In orasele mari e foarte bine 50. In anumite cazuri, pe artere mai mai se poate pune limita de 60. La fel in multe sate chiar 70. Dar sa ridici asa de la 50 la 60 peste tot mi se pare o tampenie. Alt lucru romanesc, alta prostie electorala de luat ochii la prostime.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
+
argon
post 11 Oct 2007, 09:03
Post #9

Mesaj semiautomat

ssilviu, exemplu e cam aiurea , franeaza ca orice masina fara ABS, si sunt sigur ca proportia masinilor fara ABS este mai mare la noi. Poti sta linistit ca Break-ul il folosesc doar in oras la mine mai nou, sa ma deplasez spre servici.

La exemplu mai bine bagai o Dacie 1300 fara servofrana care a luat ITP-ul pe o sticla de coniac.

This post has been edited by argon: 11 Oct 2007, 09:07

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
+
deconectat
post 11 Oct 2007, 09:05
Post #10

Si cate break-uri ca al lui argon sunt pe strazi si cate megane-uri ca al tau?
Da, au evoluat masinile, dar avem inca foarte multe masini vechi pe strazi.

Dupa cum am mai zis, in unele zone e mai bine cu limita la 60, dar in altele nu e o idee foarte buna. Omul daca stie ca are voie cu 60 o calca pana pe la 70 chiar daca la viteza aia nu mai poate opri la timp in caz de ceva.
Daca se vor pune limitari in zonele unde au fost multe accidente in ultima vreme, atunci e o decizie buna.

LE: se pare ca mi-au luat-o altii inainte.

This post has been edited by valentin.dumitran: 11 Oct 2007, 09:05

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
hash
post 11 Oct 2007, 09:17
Post #11

calculatorist

Si cu armonizarea codului rutier cu legislatia europeana cum ramane ? Parca in Ungaria, Austria, limitarea e de 50.

--------------------
- - -
+
vis-a-vis
post 11 Oct 2007, 09:32
Post #12

DaciaClubber

O idee inteleapta, toti ceilalti care nu sunteti de acord, puteti merge in continuare cu 50 in localitate. wink.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
Mihai_E
post 11 Oct 2007, 09:42
Post #13

Membru autentic

pentru orasele mari 50 km/h mi se pare suficient, insa pentru drumuri europene gen E85 cum zicea cineva mai sus mi se pare aberant sa mergi cu 50 prin toate satele.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.5dCi 100 CP
Shit happens!
+
Lucman
post 11 Oct 2007, 09:51
Post #14

Cogito ergo doleo

In Croatia am vazut o chestie facuta cu cap, in sensul ca erau sate in care era si limita 90. Limitarile erau date in special de configuratia drumului. Nu exista o limita unica in localitati, ci in functie de pericole si configuratie se stabileau limite de viteza personalizate.

--------------------
Renault 1.5 DCi 80CP Fidji
Bianchi Super Grizzly
+
Log-on
post 11 Oct 2007, 10:19
Post #15

Membru incepator

Faceti, va rog, diferenta dintre o propunere de modificare a Codului Rutier si de o modificare adoptata si publicata in Monitorul Oficial.

Nu de alta, dar "Senatorii au marit limita de viteza in localitate" imi suna a certitudine. E un titlu prost, care nu e conform cu ce scrie in restul articolului.

Oricum, sunt convins ca politistii de la Rutiera o sa aiba parte de contraveninenti care o sa se scuze cu "Am auzit de la televizor ca s-a marit limita de viteza".

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS Plus 1.4
+
ag02cws
post 11 Oct 2007, 10:34
Post #16

Membru autentic

From: Bucuresti / Pitesti

Mie nu mi se pare de bun augur. E suficient 50. Unde se poate sa mergi mai tare, zic ei: Iuliu Maniu, Bd. Unirii, DN1 etc. Cand vor avea toate masinile abs si alte alea, mai vorbim.

--------------------
Dacia 1310 L 1994 / Dacia Sandero 1.4 MPI 2008 / Kia Cee'd 2008
+
LemonDemon
post 11 Oct 2007, 10:45
Post #17

Membru autentic

Mie personal mi s-ar parea mult mai interesant un proiect de lege prin intermediul caruia sa se analizeze fiecare drum in parte , iar in urma analizei acestui drum sa i se stabileasca restrictiile.

--------------------
None None N/A
+
tudor.
post 11 Oct 2007, 10:57
Post #18

satisfied renault owner

Sunt deacord ca ar fi frumos, dar necesita asa o cantitate mare de munca smile.gif

Mie imi este de un singur lucru, cum majoritatea acum merg cu 60, ca deh muscam putin acolo, pe viitor o sa mearga cu 70?

--------------------
Renault/Volvo/BMW Clio III/S40/X5 2007 Dynamique dci 85/2009 1.6D/2011 xDrive35i
+
IsNa
post 11 Oct 2007, 10:57
Post #19

Membru autentic

From: Timisoara

Mda! Exact de asta avem nevoie: mai multa viteza!
Cum numarul accidentelor rutiere di .ro scade alarmant ca urmare a calitatii excelente a soselelor, a educatiei soferilor si a muncii impecabile a politiei rutiere, e timpul sa apasam un pic mai mult pe pedala!

Deci, eu propun un proiect de lege de a incrimina cretinia la nivel inalt!
Pai ce mesaj trimit astia tuturor vitezomanilor din romania??

Nu le-a trecut prin minte sa oblige administratille locale sa-si analizeze tronoanele de drum prin localitati si sa stabilieasca local limite justificate, ca sunt destul portiuni "in localitate", unde nu mai e o casa locuita, dar e cretinu cu cap de creta ascuns dupa un grajd parasit cu jucaria din dotare, dar crestem limita de viteza pe strazi aglomerate din orase... Bine de tot!!! death.gif

--------------------
Skoda Fabia Combi + Citigo ASG 2007 / 2013
Forta sa fie cu voi !!
+
roland
post 11 Oct 2007, 11:00
Post #20

Membru autentic

Unele stiri prezinta si 120km/h in loc de 100km/h in afara. E si asta prea mult. Infrastructura nu permite nici cu 100 sa mergi in siguranta. Cand or fi drumuri brici cu 2 benzi pe sens peste tot... atunci s-ar putea, pana atunci cred ca va fi un pericol in plus pentru ca unii dintre cei care merg legal o fac din cauza limitei de viteza, nu din cauze legate de siguranta. Si unii vor zice ca daca se poate cu 120 o sa merg cu 120. Si zbang.
Iar in oras, pe strazile mai mici si inguste... 60 e mult. Si 50 e mult. Si nu vad politia impanzind toate strazile cu indicatoare diferite: 50, 60, 45, ...

--------------------
. . .
+
bear_mc
post 11 Oct 2007, 11:00
Post #21

Half-Life 2 Fan

E o propunere buna numai ca nu peste tot e nevoie de o limita de 60km/h. Ar trebui sa o mai gandeasca putin. Sunt sate unde se poate merge lejer cu 70 si sate unde ar fi necesare limite de 40. Cat despre cei cu masini vechi fiecare merge cu cat poate . Daca limita e de 90 si tu stii ca masina ta nu franeaza bine sau are alte probleme nu te apuci sa-i dai ca dementu doar pentru ca ai voie.

--------------------
Renault Megane II 2005 - B-43-ZHY (sau 42)
Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++)
+
roland
post 11 Oct 2007, 11:13
Post #22

Membru autentic

Inca un exemplu...
In Cluj, la intrarea dinspre Turda, drumul are 4 benzi (2 pe sens) si e in panta (spre Cluj).
Mai demult viteza a fost reglementata pentru o perioada la 70km/h pentru autoturisme si 50km/h pentru camioane.
Dupa o vreme, s-a revenit la 50 si s-a permis 70 doar in rampa (spre Turda).
Dupa o vreme s-a revenit la 50 si in rampa.
Ghici de ce? Drumul e bun, lat si permite 70 dar... vitezele reale ajungeau la 80... 90... si chiar mai mult (deh, 10 in plus nu se amendeaza, 20 nu doare prea tare...) iar aglomeratia e destul de mare, de multe ori se merge bara-n bara la viteze maricele. Accidente... nesiguranta... si asa am revenit la 50.

--------------------
. . .
+
kaspersky
post 11 Oct 2007, 12:13
Post #23

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

asa, si pentru ca la intrarea dinspre Turda in CJ e aglomeratie si e mai bine sa se impuna limitarea de 50, ia neamule si bag-o in toata tara?
Sint curios cu cit merg prin sate cei ce zic ca 50 e tocmai ok radmasa.gif

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
gibonu
post 11 Oct 2007, 12:28
Post #24

Membru autentic

Deja in Bucuresti sunt multe artere pe care se circula legal cu 60km/h.
Pe DN 1 sunt acele pasarele pe care pietonii pot travesa in siguranta si nici nu se mai fragmenteaza traficul cu o trecere de pietoni.
De ce oare nu se fac acele pasarele si in Bucuresti, pe arterele fragmentate de trecerile de pietoni, asa cum este in Militari de exemplu.
Probabil ca aspectul estetic al orasului nu va fi mai frumos, dar macar s-ar circula mai lejer si mai in siguranta pentru pietoni.
La fel, acele pasarele ar trebui sa aibe si lifturi, dar deja cred ca vizez prea mult.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
klaus
post 11 Oct 2007, 12:43
Post #25

步步

Nu pasarele ar trebui ci pasaje pietonale subterane. Ca la Budapesta.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
deconectat
post 11 Oct 2007, 12:50
Post #26

Sau ca prin Brasov, ca sa dam un exemplu de pe la noi. Tare bune sunt pasajele alea. Ai si tu de unde sa iei un covig, un suc, ceva, nici nu te ploua si esti si in siguranta atat ca pieton, cat si cu masina cand treci pe acolo.

Si ca sa nu inceapa un flame, nu e ca pe la casa presei libere sau unde am vazut in Bucuresti de iti e scarba sa cobori; chiar poate fi curat si lumina in acele pasaje.

@gibonu: Tare as vrea sa te vad traversand iarna pe zapada si viscol pe o pasarela d'aia...daca traiam intr-o tara tropicala, pasarelele poate erau o solutie, dar asa...

This post has been edited by valentin.dumitran: 11 Oct 2007, 12:51

--------------------
logan 1.6 8v ambition .
Ex. DSN Rapsodie
+
balanel
post 11 Oct 2007, 12:50
Post #27

Transmisie automata - confort si siguranta.

Eu nu sunt vitezoman, si respect intotdeauna limitele de viteza. Tocmai de aceea, consider ca 60 kmh in localitate este exact ce trebuie. 70 e prea mult, 50 prea putin.

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale.
Fan Mircea Badea.
+
adi_ar
post 11 Oct 2007, 12:51
Post #28

Membru autentic si conservator

From: Arad

1. Limita de viteza intr-o zona oarecare trebuie sa fie in directa concordanta cu starea infrastructurii, conditiile specifice si alti parametri.
A spune ca 50 este mult sau putin in localitati este ca si cum ai spune ca daca stii sa inoti (eventual ai atestat un curs pe aceasta tema, chiar prin corespondenta), poti sari in orice apa ! biggrin.gif

2. In timp se vor construi, probabil, cel putin eu sper ca asa va fi, subtraversari, pasarele, plus diverse amenajari pentru limitarea vitezei autovehiculelor (giratorii, rotonde si scuaruri) dar pana atunci conditiile sunt cele care sunt.
Disputele astea cu "sa fie 50, ba nu, sa fie 60 !" sunt chiar puerile. Este 50 ... si ce daca !? Va fi 60 (+10) ... si ce daca, noi avem detectoare de radar si tot cu 90 - 245 ohmy.gif circulam !?

Eu zic sa ramana limita de viteza, in general, asa cum este iar in particular intr-o relatie logica si obiectiva cu conditiile si sa fie respectata, ar fi de-ajuns!
Cum scriam in alt post, in unele localitati limita este deja de 70 iar in altele de 40 !!!

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
DnI
post 11 Oct 2007, 12:57
Post #29

Membru

From: bucuresti DR.TABEREI

cati dintre noi merg cu 50 in oras acum sa fim seriosi...

daca merg cu 50km/h de langa Herastrau unde lucrez pana in Dr.Taberei numai injuraturi si carne imi iau...
sa nu mai zic de cei care iti taie fata mai mai sa-i lovesti daca te misti ca melcu.

70 ar fi ok cool.gif

--------------------
. . .
Megane 2 1.5 dCi
ex. Opel Astra Bertone TURBO
ex. Clio 2 bicorp 1.5 dCi
ex. Reno 5 GT TURBO
ex. Opel Calibra C20XE
+
vis-a-vis
post 11 Oct 2007, 13:05
Post #30

DaciaClubber

Asta cu pasajele subterane pt. pietoni nu mi se pare o solutie viabila, cu toate ca mi-as dori-o. Ca sa faci asa ceva, trebuie sa treci pe sub toate conductele, toate firele, sa rigidizezi pasajul de sosea de deasupra. Pe langa asta, sistemul de canalizare este undeva mai sus si ca sa racordezi un astfel de pasaj, ar trebui motopompe.

Cat despre semnalizarea cu indicatoare rutiere, se pun de catre firme private, in urma unor licitatii ale administratiei locale, cu acordul politiei. Doar nu se apuca gaboru' de pus semne de la el de-acasa tongue.gif

--------------------
Dacia Logan MCV 1.5 DCi
Life is a journey, not a destination.
+
7 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 18th June 2025 - 13:00
Forum Renault