DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> cred ca am ars demarorul, cred ca am ars demarorul

msanyix
post 30 Nov 2007, 14:31
Post #31

Membru

Group: Members
From: Livezeni, Mures

QUOTE(forest77 @ 30 Nov 2007, 12:16)
am facut teste si cred ca demarorul cupleaza. adica atunci cand dau curent, impinge tija aia inauntru si invarte un pic electromotorul care cand o ia, cand nu.
cred ca e clar, perii sau carbuni prin electromotor. am incercat sa-l desfac dar nu am reusit asa ca m-am hotarat sa-l duc la cineva care se pricepe. tocmai cand am iesit din curte, dau de un vecin care ne-a mai reparat si un motor de la o pompa electrica de apa si a zis ca se pricepe el, asa ca am lasat electromotorul pe mana lui. o sa-mi zica ce piese trebuie inlocuite, sa le cumpar si cred ca ma rezolva la un pret bun, ca intre vecini.
*

Salut
Daca iti invaret oricat de slab si face rotatii complete atunci nu cred ca este ars. Problema este la perii, sau tocit sau a intrat mizerie pe langa ele si nu mai gliseaza in locas. O metoda neortadoxa cum am facut si eu acum o luna ciocanesti putin electromotorul cu ciocanul (solutie provizorie). Problema am avut la perii, se blocau in lacas. In legatura cu lipitul/cositoritul periilor de carbune daca nu ai paca/ciocan de lipit ca lumea nu reusesti eu am facut cu fierul acela cu varf de cupru cu ce cositoresc Gaborii jgheaburile si palniile dar ai neoie si de acid ca sa cureti suprafata de care trebuie sa lipesti firul de la carbune ca altfel nu tine. Prin zona Muresului o schimbare de perii costa cca 40 RON.
Bafta

--------------------
VW Passat B5.5 Variant 1.9 TDI - MS 08 PNK
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
forest77
post 30 Nov 2007, 19:35
Post #32

Membru incepator

se pare ca electromotorul nu e ars, avea periile uzate iar firul de la una dintre ele facea scurt. am cumparat perii noi, cu 10 lei si maine e gata si electromotorul. smile.gif

--------------------
DACIA SUPERNOVA 2003 - B-40-KHI
+
djasu82
post 30 Nov 2007, 19:42
Post #33

MEMBRU DACIA CLUB

From: Bucuresti ...

Asadar nu ai mai dat spaga si un milon si ceva pe alt eletromotor biggrin.gif

--------------------
Dacia Super Nova Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm 1999 / 2003 / 2008 /2011 - nnn
+
iuly82
post 1 Dec 2007, 22:29
Post #34

Membru

From: Pitesti

Daca tot ai electromotorul dat jos, ia uite-te si la profilul dintilor coroanei de pe volant, sa-ti faci o idee ....
Am avut o belea cu a mea: dinti tesiti la 45 de grade, sparti si chiar lipsa.
Avea unele momente cand se bloca demarorul, sa zic asa, si atunci impingeam putin de masina si ridicam brusc piciorul de pe ambreaj, desigur eram in tr I, si se debloca.
Asta asa, pana a venit ziua de salariu si am ridicat motorul de am schimbat coroana la volant.....sper sa nu aveti careva beleaua asta ca e nasol....munca si|sau bani multi....

This post has been edited by iuly82: 1 Dec 2007, 22:40

--------------------
Dacia 1300 1982 - AG
+
alextudor
post 6 Dec 2007, 18:53
Post #35

Membru

Salutare.. o mica intrebare am,si anume: cum se desface electromotorul..am scos palaria in capat...am tras de carcasa dar nu reusesc sa o scot..am observat ca pe aceasta,din loc in loc, sunt 3-4 suruburi...au vreo legatura cu faptul ca nu reusesc sa desprind corpul electromotorului de carcasa acestuia?

--------------------
Dacia Logan 1.6 - B 45 DYX
Biban Șef...no comment
+
bygy007
post 7 Dec 2007, 00:01
Post #36

Membru autentic

From: BUCURESTI

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=874874 daca sint pe corpul lui nu au nici o treaba alea tin polii

This post has been edited by bygy007: 7 Dec 2007, 00:02

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
forest77
post 7 Dec 2007, 09:02
Post #37

Membru incepator

am reusit sa repar electromotorul, am schimbat rotorul care avea uzura accentuata pe acele lamele de contact, unele erau ciobite sau strambe si se incingea f rau. m-a costat 130 ron un rotor nou. mai trebuie sa cumpar si rondela de textolit pe care am gasit-o rupta, dar merge si fara ea. rondela e in spatele electromotorului si are rolul de a-l bloca mai repede dupa ce isi termina treaba, sa nu se invarta in gol.

This post has been edited by forest77: 7 Dec 2007, 09:05

--------------------
DACIA SUPERNOVA 2003 - B-40-KHI
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th June 2025 - 10:24
Forum Renault