xbox vs playstation 2, Argumente pro si contra, comparatii..
![]() ![]() ![]() |
xbox vs playstation 2, Argumente pro si contra, comparatii..
l@u |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|||
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Ca tata al unui copil de 14 ani, care nu vede in fata ochilor decat PC destul de performant), tableta(idem, 2g cu 16 G) , telefon(2g cu 16 G), wii modat cu fel de fel de jocuri si televizor recomand:
1. practicarea unui sport(al meu face de 4 ani karate cu 3 antrenamente pe saptamana iarna vara, in sala, indiferent de timp, teza la matematica sau etc). 2.cumparare de bicicleta si efectuare excursii tata fiu in limita timpului disponibil si a timpului exterior( o metoda de socializare excelenta). 3.iarna se merge saptamanal la Toplita la ski( de sambata incepe sezonu) si cand este zapada si la Piatra Neamt, se merge de 2 ori pe saptamana. 4.parolarea tuturor dispozitivelor(am descarcat de pe net o aplicatie inclusiv pe telefon, astfel incat pe smartphonul performant nu poate decat sa sune si sa fie sunat ) si deparolarea cu portia. 5.obligatia de a citi 30 de pagini pe zi beletristica 6.etc rezultatul: 1.desi mananca cat mine este numai fibra. 2.gandeste 3.citeste(abonament la biblioteca). 4.rezultate bune spre foarte foarte bune la invatatura( e in clasa a 7 a la liceu de informatica). 5.vara in timpul liber socializeaza cu prieteni la sucuri si fotbal 6.etc copii de trei ani cu xbox? la ochii lui te-ai gandit? etc, etc........Acuma evident fiecare face ce vrea, oi fi eu mai hitlerist. This post has been edited by bogdanbiciusca: 22 Dec 2015, 21:43 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Ce să zic, sa-ti trăiască!
Da' în rest n-ai înțeles nimic. Și nu, nu-i vorba de xbox, ci de xbox cu kinect. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
și de calibrare, mai precis
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Asa.
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
cdadan |
![]()
|
Xboxul poate sa-i strice ochii doar daca-l baga-n ei.
Display-urile actuale nu mai sunt chiar atat de nocive. Si pan' la urma ce-i strica ochii mai tare? O ora doua de xbox la doua zile sau tableta ori disney jr? |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.516 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
QUOTE(cdadan @ 22 Dec 2015, 22:56) Asa, si ? Ce daca are kinect? Si wii-ul care il are baiatul are kinect senzor numai ca e functie de telecomanda. Si daca joaca tenis, jocuri cu razboi, fifa si alte prostii transpira de zici ca a facut sport. Dar in aer inchis, ca intr-o cusca. Dar nu se compara cu sportul facut afara, cu cateva ore in parc, cu cateva ore de dat pe tobogan, bicicleta, tricicleta, etc. cazusem si eu in plasa acestor jocuri, da, ok, copilul este linistit in legea lui, tu iti faci treaba sau stai pe forum, totul ok. Ne trezim peste 10 ani cu copii agresivi, inchisi in ei, un grad mare de obezitate, etc.Si eu am probleme de intelegere a celor impuse de mine dar incet incet le intelege. Oare de ce francezii nu dau copiilor astfel de jocuri si televizor pana pe la varsta de 8 ani? Sunt studii poe tema asta. Noi le-am da si suzeta digitala daca s-ar putea........ Ochii? Monitoare ok? Explica-ti singur de ce generatia acesta de copii are nevoie de ochelari de la varste fragede? Cred ca dupa 5-6 ani procentul celor cu ochelari creste exponential............ Si al meu poarta pentru un astigmatism(care e din nastere cica) si incercam sa-l corectam. Si stai tu linistit, ca ora aceea la doua zile nu e chiar asa........................ Fiecare stie ce e mai bine pentru copilul lui. Sa ne traiasca si Mos Craciun sa ii gaseasca fericiti pe copii si parinti. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
cdadan |
![]()
|
QUOTE(bogdanbiciusca @ 23 Dec 2015, 11:50) Dar nu se compara cu sportul facut afara, cu cateva ore in parc, cu cateva ore de dat pe tobogan, bicicleta, tricicleta, etc. Pai logic ca nu se compara, nici n-am spus asta. Si am mai zis, e o solutie pentru sezonul rece si nasol. Cand afara e frumos, copilul e pe strada sau in parc in fiecare zi (tricicleta, trotineta, minge, alti copii etc). Dar acum? Ultima data a fost vreme decenta de l-am scos p-afara sambata trecuta. In rest? Cand? In cursul saptamanii, cand ajunge acasa deja e intuneric, in we poa' sa fie frig, ceata sau vreme urata. Sa-l trimit la sporturi? Cu mare drag, dar n-am unde, e prea mic. Aveam nevoie de o alternativa decenta la stat degeaba prin casa, ori frecat tv-ul sau tableta. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(bogdanbiciusca @ 23 Dec 2015, 11:50) Ochii? Monitoare ok? Explica-ti singur de ce generatia acesta de copii are nevoie de ochelari de la varste fragede? Cred ca dupa 5-6 ani procentul celor cu ochelari creste exponential............ Si al meu poarta pentru un astigmatism(care e din nastere cica) si incercam sa-l corectam. Si stai tu linistit, ca ora aceea la doua zile nu e chiar asa........................ Fiecare stie ce e mai bine pentru copilul lui. Daca tot ai pretentia ca le stii pe toate, documenteaza-te putin, ca ai acces la informatie. Eu de explicat stiu sa imi explic, vad ca tu ai lacune. Astigmatismul chiar este ereditar, de corectat mai greu, e nevoie de niste interventii. Fals, fiecare crede ca stie ce e mai bine pentru copilul lui. Din fericire, eu inca nu am niciun copil de educat, pentru ca sunt departe de a fi infailibil. |
--------------------
-
-
|
|
cdadan |
![]()
|
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
bgdrenault |
![]()
|
QUOTE(MuciX @ 23 Dec 2015, 12:06) vad ca tu ai lacune. Astigmatismul chiar este ereditar, de corectat mai greu, e nevoie de niste interventii. Fals, fiecare crede ca stie ce e mai bine pentru copilul lui. Interventiile de care spui se fac cu succes atunci cand copilul este mare deja( 19-20 de ani). E sub observatie la fiecare 9-12 luni la un oftalmolog de prestigiu(nu are sens sa-i dam numele) si are ochelari cu cilindru( parca) pe care ii modificam anual daca este cazul(deja a scazut parca de la 0,5 la 0,25). Ochelarii nu ii poarta permanent, ci doar la scris, citit, calculator(recomandare medicala). Maica-sa stie mai bine. Lacunele de care vorbesti nu sunt de competenta mea, nu sunt doctor, si nu tratez copilul dupa forumurile medicale de pe net, in care toata lumea le stie pe toate. 23 Dec 2015, 23:38: QUOTE(cdadan @ 23 Dec 2015, 12:00) Dar acum? Ultima data a fost vreme decenta de l-am scos p-afara sambata trecuta. In rest? Cand? In cursul saptamanii, cand ajunge acasa deja e intuneric, in we poa' sa fie frig, ceata sau vreme urata. Nu e topic pentru copii, dar de cand era mic, si iarna, si ceata, si intuneric, il scoteam afara de la cateva luni. Evitam zilele cu vant puternic si zilele cu temperatura dubioasa(rece dar vant cald si invers). Veneam seara de la serviciu(19-20) si il duceam 30 de minute afara. Obosit cum eram, dar aerul ii facea bine. Sorry de off topic, daca stiam ca se isca atatea probleme nu mai postam. This post has been edited by bogdanbiciusca: 23 Dec 2015, 23:38 |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
MuciX |
![]()
|
QUOTE(bogdanbiciusca @ 23 Dec 2015, 23:33) Lacunele de care vorbesti nu sunt de competenta mea, nu sunt doctor, si nu tratez copilul dupa forumurile medicale de pe net, in care toata lumea le stie pe toate. [...] Sorry de off topic, daca stiam ca se isca atatea probleme nu mai postam. Adica medicul ti-a spus că televizorul strica ochii copiilor? Momentan te încadrezi perfect in "demograficul" de care vorbesti. Ce probleme? Nu vad nicio problemă. ![]() P.S. Inteleg ca nu suntem de-o seama, pot renunta oricand la "pertu", daca este cazul. |
--------------------
-
-
|
|
bgdrenault |
![]()
|
43 de ani, pe forumul acesta toti suntem de o seama.
Nu mi-a spus medicul de tv etc, sunt chestii citite si faptul ca numarul copiilor nevoiti sa poarte ochelari creste. Monitoare si tv Full HD ok pentru ochi? Poate, dar daca e ceva similar cu Euro 6 la Diesel vw? Cine demonstreaza peste 10 ani ca, capacitatea ochilor a scazut sau nu din cauza unor false performante la TV( de fapt si Samsung are un scandal privind consumul fals de energie, care e dublu sau chiar triplu fata de cei 50 w declarati). daca il invat sa stea la 3 metri de TV de 102 diagonala nu cred ca ii fac rau, sau daca trebuie sa respecte cei 25 de cm fata de caiet, sau daca ii limitez accesul la aceste tehnici mirabolante. cazusem si eu acum cativa ani in plasa electronicelor, descarcam tot felul de desene animate, jocuri pe calculator, wii, etc. Cam intr-un an am vazut ca scartaie ceva in comportamentul lui si am facut o mica resetare. Hai, noroc, si sa avem un Craciun fericit! |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
2019 Intens
- XXX
|
|
DragosP |
![]()
|
![]() Nu zic nimic...nou Group: Moderatori Posts: 4.929 Joined: 12 August 04 From: Lumea mea ![]() |
![]() Doamne ajută! |
--------------------
Ceva de plastic
.
.
- BRRC Scuze celor pe care i-am supărat!
Cu noi este Dumnezeu! |
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 13:52 |