procedura recuperare permis suspendat, sa stie toti
![]() ![]() ![]() |
procedura recuperare permis suspendat, sa stie toti
A l e x |
![]()
|
||
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|||
WNS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 1 May 08 ![]() |
Sfatul meu este ca mentiunea respectiva sa fie cat mai scurta si evaziva. Asta pt ca ulterior sa poti adopta orice tactica pt a desfinta constatarile din procesul verbal.
Ceva de genul :" Nu sunt de acord cu cele constatate, voi contesta acest proces verbal". Cu cat sunt mai mute detalii in acea mentiune cu atat se limiteaza pistele pe care poti combate constatarea facuta de politist. Iar faptul ca il enervezi pt moment pe acel politist, e o consolare de moment, dar care nu te ajuta cu nimic. Tu trebuie sa-ti urmaresti cu precadere interesul tau, care banuiesc ca este sa contesti, sa castigi si sa anulezi respectivul proces verbal. Odata ce te lasa sa scrii acolo ce vrei, toate cuvintele grele consemnate nu prea dau bine in fata judecatorului, deoarece scot in evidenta o iritare a ta si automat un subiectivism in aprecierea unei stari de fapt. Plus ca avantajaza politistul lasand impresia ca era calm si obiectiv in aprecierea facuta. Eu iti doresc sa nu fii pus in situatia de a face astfel de mentiuni niciodata. Numai bine. Bafta. |
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
mateimatei |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Orice afirmatie a ta cuprinsa in contestatia adresata judecatoriei va trebui dovedita cu martori sau cu inscrisuri oficiale, dupa caz. Simpla ta afirmatie ca ai trecut pe galben, fara a te sustine cineva, va fi cotata sub afirmatia politistului. Am pus pe un topic un document din care se poate vedea cum se interpreteaza contestatia.
|
--------------------
Renault
Megane
Estate dCi-1.5-80 CP/2005
|
|
BiGBearRO |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.338 Joined: 19 October 05 From: de unde se da ora exacta ![]() |
>> Orice afirmatie a ta cuprinsa in contestatia adresata judecatoriei va trebui dovedita cu martori sau cu inscrisuri oficiale, dupa caz. Simpla ta afirmatie ca ai trecut pe galben, fara a te sustine cineva, va fi cotata sub afirmatia politistului. Am pus pe un topic un document din care se poate vedea cum se interpreteaza contestatia.
Apropo de chestia asta am vazut la TV un profesor de drept care exact despre asta vorbea, el a spus ca daca nici politistul nu are martori sau dovezi care sa ii sustina cele scrise in procesul verbal, la proces tu trebuie sa invoici nu stiu ce conventie europeana si nu mai stiu ce caz, si ca el politistul nu este mai presus decat tine si afirmatiile tale au aceiasi putere ca si ale lui. In acest caz se considera ca este un caz .... (nu mai stiu cum) si judectaorul trebuie sa anuleze procesul verbal pentru lipsa de probe si sa incheie cazul. A dat si un exemplu de un caz (din RO normal) Deci la incidente din astea vb cu un avocat si el ar trebui sa stie cazu si conventia. Tot profesorul a spus ca politistul nu trebuie sa fie privit in instanta ca avand din start dreptate doar pt faptul ca este angajat al statului, ca este persoana ca si tine si poate la fel de bine sa greseasca, a spus el art. x alin. x si ca daca nu are dovezi prezumtia de nevinovatie trebuie sa primeze. Nefiind de specialitate nu am retinut art, legi etc, doar ideea am retinuto ca e f. interesanta. This post has been edited by BiGBearRO: 24 May 2008, 11:09 |
--------------------
Toyota
AURIS
Touring Sport 2015
- IF-94-URS
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
daca sunt si alte persoane in masina, (eventualii tai martori), poti sa spui asta la mentiuni. e un avantaj, nu va putea ulterior sa sustina ca erai singur si nu poti avea martori.
p.s. asa, ca fapt divers, amintiti-va ca suntem in romania si la martori si marturii mincinoase apeleaza multi, incepand cu cei mari din "cinstita" clasa politica. |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
fiecare face ce vrea. din moment ce politistul da amenzi ca "asa i s-a parut" si pentru ca asa are chef, eu nu inteleg sa fiu cinstit. ca se cheama ca sunt prost.
|
--------------------
dacia
1310
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Superb. Fara cuvinte. Si scuze de off topic.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Viyrus |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 28 January 08 ![]() |
salutare am si eu o mare problema.am fost depistat sambata noapte spre duminica (ora 03:53) cu alcool 0.028 mg/l.am mers la politie mi-a luat cu alcool testu alcoolemia ,...mi-a dat o dovada,...am semnat pe dovada ca nu doresc sa fiu testat la probe biologice,am semnat ....dar nu am vrut sa semnez procesul verbal pt ca mentiona ca mi-a pus catusele....pt ca am fost recalcitrant ....desi nu am fost deloc,mi s-au pus catusele (din sat Leorda jud Botosani) pana in botosani cat m-au dus in masina la ei vreo 20 km pana in bt am fost incatusat,desi nu mi s-a zis de ce mi se pune catusele sau vre-un drept ....(cum se zice normal).in fine am fost depistat cu alcoolemie de 0.028,am semnat pe foitza aia care o scoate dein alcool test...si pe dovada...dar nu am semnat procesu verbal...si nici copie nu mi-a dat.din cate am inteles amenda era vreo 225 ron....Acum intrebare.am dreptul sa merg sa fac o cerere de reducere a retinerii permisului de la 90 de zile la 30?trebuie sa platesc amenda neaparat pana ce imi da permisul...?sau pot sa o platesc si peste 1 an??specific ca eu sunt din suceava si sunt elev in clasa a 12-a.trebuie sa dau testul in suceava sau in botosani?va rog sa ma indrumati si pe mine ce sa fac.va multumesc.Am facut o greseala....si am invatat din asta...nu o sa mai consum alcool cat sunt la volan.Merci mult. dak poate sa imi dea cineva mai mult detalii ID mess: yo_viyrus multumesc anticipat
|
--------------------
Dacia
1310
1997
|
|
slaiciprian |
![]()
|
la cata politie pandeste prin judetul botosani e tupeu mare sa mergi beat.
|
--------------------
dacia
1310
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Poti sa faci cerere, sa nu plateti amenda, sa consumi alcool dar fa-ne un bine ... ma rog, celor din zona ta, lasa permisul la politie pana-ti mai vine mintea la cap !
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
trebuie sa ridici permisul de unde a fost eliberat. In cazul in care te a prins la volan sub influenta alcoolului nu poti cere reducerea pedeapsei ( eu dadeam 1 ani pt alcool si inca 1 ani pe ca abia esti in clasa a 12-a si la ce iti sta capul ), si la reducerea nu face de la 90 la 30, se face de la 90 la 60 !!!!
In loc sa mergi beat la volan mai bine citesti putin din legislatia rutiera. ( In leorda am fost acum vreo 18 zile ( inainte cu 3 zile sa fiu suspendat ![]() This post has been edited by tzuku: 2 Sep 2008, 13:22 |
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
dani20072008 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 10 November 07 From: medias-sibiu ![]() |
salut , in 12/06/2008 am avut un accident usor din vina mea pentru nedare de prioritata. mi-a fost suspendat permisu pe 60 zile , accidentul a avut loc pe raza municipiului medias in judetul sibiu , de unde trebuie sa ma duc sa il iau? ,mentionez ca permisu mi-a fost eliberat in urma cu 2 ani din jud sibiu dar examenul lam dat in medias sunt din localitate. Permisu trebuia sa il scot prin 28 august
![]() ![]() ![]() This post has been edited by dani20072008: 15 Sep 2008, 13:53 |
--------------------
ex: renault
19
coupe
|
|
slaiciprian |
![]()
|
permisul se restituie acolo unde a fost eliberat, dupa retinere permisul se trimite la acea politie. asa e si normal, de obicei omul vrea sa il recupereze de acasa, daca te duci in concediu in celalalt capat de tara si iti ia permisul ar fi ciudat sa traversezi iar tara ca sa il recuperezi.
This post has been edited by slaiciprian: 18 Sep 2008, 19:33 |
--------------------
dacia
1310
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
QUOTE(dani20072008 @ 15 Sep 2008, 14:52) ....Permisu trebuia sa il scot prin 28 august ![]() ![]() Ba mai mult...nu te-ai dus la examen, il recuperezi pe 28 septembrie, adica inca 30 de zile (total 90), daca ai fost si ai luat, atunci e corect ce ai zis, si n-are nimic ca l-ai lasat mai mult... |
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
dani20072008 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 85 Joined: 10 November 07 From: medias-sibiu ![]() |
QUOTE(dantes @ 19 Sep 2008, 12:07) Ba mai mult...nu te-ai dus la examen, il recuperezi pe 28 septembrie, adica inca 30 de zile (total 90), daca ai fost si ai luat, atunci e corect ce ai zis, si n-are nimic ca l-ai lasat mai mult... ![]() ![]() P.S. nici nu m-am gandit sa dau daca am stiut ca plec din tara exact 2 luni ![]() This post has been edited by dani20072008: 19 Sep 2008, 14:37 |
--------------------
19
coupe
|
|
dani20072008 |
![]()
|
QUOTE(dantes @ 19 Sep 2008, 12:07) Ba mai mult...nu te-ai dus la examen, il recuperezi pe 28 septembrie, adica inca 30 de zile (total 90). deci cine stie legislatia si cunoaste , am fost ieri sa scot permisu si chiar agentul de la birou mi-a spus ca a fost prelungita perioada de suspendare cu 30 zile comform art... la care am fost inscris din "fericire" au trecut si cele 30 zile dupa inca alte 60 zile asa ca acuma am permis din nou si sper sa nu mai am evenimente neplacute . multumesc tuturor care mi-au raspuns la intrebari si in primu rand lui dantes This post has been edited by dani20072008: 1 Oct 2008, 11:12 |
--------------------
19
coupe
|
|
dantes |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.312 Joined: 12 December 03 From: Tzaranoaia ![]() |
Dar nu puteai sa dai examen si sa si reduci perioada? Stateai doar 30...asa ai stat 90....
|
--------------------
O masina
oarecare
.
- . Old school
|
|
dani20072008 |
![]()
|
pai daca chiar as fi vrut probabil as fi putut da dar am avut nefericitu eveniment chiar in ultima zi de scoala si dupaia a urmat bacu , dupa bac am fost plecat in spania aproape 2 luni (NU LA CAPSUNI
![]() ![]() |
--------------------
19
coupe
|
|
Stammi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 2 March 06 ![]() |
Salut, prieteni! Cazul meu este in felul urmator : veneam de la Vatra dornei spre Galati cand pe langa Piatra Neamt, intr-un sat m-a oprit militianul pe motiv ca aveam 89 km/h cu toate ca in fata mea au trecut cu aceeasi viteza mai multe masini dar cu nr de Bacau. Urmare a fost 324 RON si 10 (ZECE) puncte penalizare fapt care imi suspenda permisul pt ca mai aveam 5 puncte.
Daca fac contestatie rezolv ceva? Si unde trebuie sa o fac, pt ca am citit aici ca la judecatoria din Neamt, iar eu sunt din Galati, cat despre taxe judiciare, timbre juridice va dati seama. Pe amenda.ro am citi ca la politia de acolo trebuie depus dosarul si ei il trimit la judecatorie. Cum ar trebui sa procedez? |
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|
slaiciprian |
![]()
|
este si aici un topic lipicios tocmai despre amenzile radar. studiaza acolo. contestatia o depui la judecatoria la care ai luat amenda, poti specifica in ea ca doresti judecarea in lipsa.
sper sa nu gresesc, dar din cate stiu eu asa e. http://www.daciaclub.ro/CONTESTATII-RADAR-t108204.html This post has been edited by slaiciprian: 17 Oct 2008, 21:30 |
--------------------
dacia
1310
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Ce-mi plac mie astia de merg ca nebunii prin localitate si apoi cauta chichite sa se scoata... Cum sa procedezi: iti asumi responsabilitatea faptelor tale, platesti frumusel amenda, stai nitel pe tusa, mai citesti nitica legislatie, si mai ales te gandesti un pic la ce consecinte poate avea viteza excesiva prin localitati. Si dupa ceva timp te intorci in trafic ca sofer, speram cu ceva mai multa minte.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
slaiciprian |
![]()
|
nu sunt io religios dar imi place pilda aia cu "sa arunce caramida cine nu a pacatuit".
sa nu o facem pe lupii moralisti, suntem aici sa ajutam. chiar nu depasim niciodata viteza in localitate? sau pe drumuri cu limitare la 20 dar pe care poti merge cu 70, ce faci? |
--------------------
dacia
1310
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
Da dom'le, am pacatuit si eu, dar niciodata n-am trecut cu peste 70 km/h prin localitate. Si daca primesc acasa o amenda de radar fix (inca n-am primit niciuna da' nu se stie) o s-o platesc fara sa comentez prea mult. Am gresit, mi se pare normal sa platesc. Iar argumente gen "fac si altii" (ca acolo imi pare ca bate povestea cu aruncatul caramizii) alaturi de altele care au mai aparut (gen
"era limitarea pusa aiurea, prea multe localitati, ia o vesnicie sa ajung unde am treaba") nu tin. Legea e (sau ar trebui sa fie) una si aceeasi pentru toti. |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
slaiciprian |
![]()
|
din pacate legea este pentru unii, nu pentru toti la fel in tara asta. asta e viata, nu pot schimba eu asta, poate fiu-meu, dar cat timp legea nu e pentru toti o sa fac tot posibilul sa scap si io. in germania nu o sa comentez, legea e pentru toti, dar la noi nu vreau sa ma simt fraier, io oprit si alti 5 lasati.
|
--------------------
dacia
1310
|
namidee |
![]()
|
Vezi mataluta, aici e vorba de o contraventie clara ca lumina zilei: l-a prin radarul gonind ca nebunul in localitate (cred ca trebuie sa fii inconstient rau sa mergi cu viteza aia printr-un sat cand iti pot sari caini/pisici/babe inconstiente in fata), si acum, in loc sa-si asume raspunderea, vrea sa conteste PV-ul. Eu nu inteleg ce e de contestat, cand chiar el admite indirect ca inregistrarea radar e corecta. Oricum, mi-ai confirmat banuielile, argumentatia ta e una tipica "smecher de Romania": ala face aia, eu is mai fraier? Cu cat mai putine atitudini din astea, cu atat mai bine ne va fi tuturor.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
QUOTE(namidee @ 17 Oct 2008, 22:36) Ce-mi plac mie astia de merg ca nebunii prin localitate si apoi cauta chichite sa se scoata... Cum sa procedezi: iti asumi responsabilitatea faptelor tale, platesti frumusel amenda, stai nitel pe tusa, mai citesti nitica legislatie, si mai ales te gandesti un pic la ce consecinte poate avea viteza excesiva prin localitati. Si dupa ceva timp te intorci in trafic ca sofer, speram cu ceva mai multa minte. da ce-mi plac mie astia care o fac pe lupii moralisti..."ca eu n-am facut, ca n-o sa fac..."... si mai comenteaza si de prin tari straine... fiecare dintre noi, pus intr-o situatie nefericita (radar, accident, etc) va incerca sa se scoata prin toate mijloacele pe care le are la indemana (spaga, pile, contestatii, etc) la fel cum mergi tu cu 70 prin localitati, sunt altii care merg cu 100 sau cu 170. daca ii prinde politia (sau un copac) e problema lor, tu trebuie sa casti ochii pentru tine, nu pentru altii |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
1.6 16v 05-2005
- numar cu gaura m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
slaiciprian |
![]()
|
pai da, dar el are acolo autostrazi, nu stie cum e p'aci. drumuri care sunt cum sunt, autostrazi care's numai in actele guvernului. pe europeana circula carute pline de porumb, si mai fac semnale noaptea cu bricheta cu led cand tie iti baga cel care vine din fata xenoanele in ochi. am un prieten care a luat amenda ca a depasit linia continua depasind caruta. asta pe europeana, politaiul nefacad nimic carutasului. sa-l vad io ca vine din frankfurt si merge 2 km in urma carutei. de la botosani la suceava, ca sa nu repare drumul, au ales alta solutie: limitare de viteza 70. si in localitatile unde pot ascunde radarul in boscheti, unde statea radarul de obicei, tocmai au scazut limitarea la 40. cu toate ca e drum bun, fara probleme. numai asa ca sa mai prinda fraieri, ca se cam rarisera.
|
--------------------
dacia
1310
|
Stammi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 2 March 06 ![]() |
In primul rand nu am admis ca eu aveam 89 la ora, in al doilea rand cand pe langa mine trec mai multe masini cu cel putin 80 la ora in localitate ce ai vrea sa fac? Sa stau o luna pe dreapta sa ma gandesc la cat am fost de prost ca nu am dat spaga? Tu asa ai proceda? Mai multa minte cred ca ti-ar trebui tie, namidee, daca tu ai proceda asa ( offtopic). Si pt slaiciprian, multumesc pt sfat, dar tot nu sunt lamurit, am sa citesc si celalalt topic.
|
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|
WNS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 1 May 08 ![]() |
Deci, sa înțeleg ca ai mers peste limita legala și vei continua s-o faci datorita faptului ca mai sunt și alții care nu respecta regimul de viteza impus prin lege.
Adica tu vei merge regulamentar numai cand toti ceilalti o vor face. Sa inteleg ca tu vrei sa fii ultimul care respecta legea ? Si ne miram de ce se circula cum se circula, iar mentalitatea noastra e total diferita de ceea de prin alte parti. ![]() |
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
namidee |
![]()
|
Ar fi cateva aspecte de punctat referitor la discutia din ultimele cateva posturi:
@stammi: tot respectul pentru ca n-ai dat spaga, toata desconsideratia pentru modul penibil in care incerci sa te scoti. Daca esti atat de convins ca n-aveai viteza aia, poti sa faci o contestatie in care sa scrii ca aparatul radar e defect, sa-i faca o verificare metrologica. Eu unul sunt 90% sigur ca aveai aia 89 km/h, dar daca tu zici altfel, verifica www.amenda.ro sa vezi caile de atac. Si inca o chestie de care nu-s tocmai sigur: din cate stiu eu (s-ar putea sa stiu gresit) 10 puncte se dau pentru depasirea vitezei cu 41-50km/h, prin urmare fie te aflai pe restrictie de 40, fie aveai peste 90. @caktuss: ca tot de legi de mine ca stau in alta tara, sa-ti zic un pic cum e pe-aici. Cand unul o incurca cu legea nu apeleaza la "toate mijloacele pe care le are la indemana (spaga, pile, contestatii, etc)", de aia (printre altele) o si duc bine. E o chestie de responsabilitate: am calcat pe bec, imi asum vina, platesc. Nici mie nu-mi convine cand distanta Iasi-Oradea o fac aproape in acelasi timp cu Oradea-Frankfurt, dar de aici pana la a incalca legea ca nu-mi convine e cale lunga. @slaiciprian: ca tot compari Germania cu ROmania (apropo, ai fost prin Germania?), sa-ti zic si eu cateva chestii mai neplacute pe aici. Nu se intampla sa stai in spatele unei carute, dar se intampla sa stai in spatele unei biciclete, ca biciclistii au aceleasi drepturi cu soferii si pe-aici nu se practica stersul biciclistului cu oglinda. Apoi, din ce mi-a zis un amic, pe astia de-i prind bauti in trafic le confisca permisul si li-l dau inapoi numai dupa ce trec un test medical + test psihologic. Lui i-au confiscat permisul (cat. B ) pentru ca l-au prins beat pe bicicleta!!! Referitor la ce-ai scris mataluta cu Suceava-Botosani, ai incercat sa scrii un banal email pe adresa IPJ (si ANDP) Bt (sau Sv) unde sa le zici c-au pus restrictii aiurea? Ai incercat sa faci ceva legal? Sau stam aici si ne plangem pe forumuri si intre timp incalcam legea, ca nu ne convine? Si punctul cel mai important, viteza prin localitati. Cred ca multi habar n-au la ce pericole se expun (si-i expun si pe altii) cand depasesc anumite viteze prin localitati. Ganditi-va doar ca timpii de reactie se reduc si distantele de franare cresc. In consectinta, se poate intampla sa-ti sara in fata un copil, sau sa te trezesti dupa o curba cu o vaca sau unul beat mort pe mijlocul drumului, o caruta in fata etc. Si in situatii din astea, la viteza prea mare, ajungi fie in sant (unde mai poti rade 1-2 pietoni), fie in obstacol, fie pe contrasens (unde poti sa dai nas in nas cu alta masina). Si uite asa ajungi vedeta TV la stirile de la ora 5 (cateodata post-mortem)... Ca moare inconstientul vitezist, nu m-ar afecta prea tare, da' s-ar putea sa ia cu el si pe cineva drag mie, aia-i baiul. De aia imi doresc cat mai multe radare fixe prin localitati. PS. Tot din Germania, citit aici pe forum ca l-au prins pe Schumacher la volan peste viteza legala. Ghici care a fost reactia lui? "pile, relatii, contestatii"? Nici vorba, doar "imi pare rau, n-o sa mai fac", adica si-a asumat resposabilitatea si a platit pentru greseala lui. This post has been edited by namidee: 19 Oct 2008, 10:07 |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 17:09 |