procedura recuperare permis suspendat, sa stie toti
![]() ![]() ![]() |
procedura recuperare permis suspendat, sa stie toti
Stammi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 2 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|||
WNS |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 169 Joined: 1 May 08 ![]() |
Te rog renunță la a mai face tu presupuneri la adresa mea.
Mai bine ai încerca să scapi de mentalitatea asta sătească, privind obsesia despre capra vecinului. Si poate cu timpul vei reuși să scapi de frustrările de care dai dovada, căpătând astfel tăria de caracter necesară în momentul în care greșești undeva, pt a putea recunoaște și suporta consecințele cu demnitate. This post has been edited by WNS: 22 Oct 2008, 09:31 |
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
Stammi |
![]()
|
Bravo, WNS, vad ca dupa 20 de ani de democratie tot n-am scapat de limba de lemn folosita de impuscatu' . Tot inainte, tovarase! (scuze de offtopic)
|
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|
WNS |
![]()
|
![]() Nu vad nico legătură, în fine ... Tocmai asta e problema că încă mai sunt mulți ca tine, care nu au înțeles încă ce presupune democratia. PS:Mai citește posturile de mai sus o dată și vezi care dintre noi își etalează "limbajul de lemn". |
--------------------
Audi
A4 B7
2.0 TDI-2007-Multitronic Poți folosi orice limbaj dorești, niciodată nu poți spune altceva ... decât ceea ce ești.
|
|
Stammi |
![]()
|
WNS, sau ar trebui sa-ti spun "doctor Freud", (apropo de frustrarile pe care le banuiesti la toata lumea, dar ... culmea, le ai chiar tu), nu inteleg de ce ne certam pe un topic care nu are nici o legatura cu faptul ca vrei tu sa te dai corectu' lu' peste.
Hai sa facem un topic separat unde sa postezi tu enunturile tale savante cu privire la cum se circula in Romania si nu numai, si daca e moral, etic, si pana la urma normal sa incerci sa reduci o pedeapsa de care nu te crezi responsabil. |
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|
WNS |
![]()
|
În primul rând aici nu discutăm despre persoana mea, mai citește încă odată, dar cu atenție.
Singur ți-ai expus "bravura" mai sus și văd că nu poți accepta faptul că există persoane care nu sunt de acord cu atitudinea ta. Te-am mai rugat să nu mai faci presupuneri și aprecieri la adresa mea, nu faci nimic altceva decât să scoți în evidentă lipsa de argumente și chinul cu care te străduiești să postezi ceva "intelijent". Îți doresc bafta multă în toate demersurile tale. |
--------------------
Audi
A4 B7
|
|
Stammi |
![]()
|
Multumesc mult, WNS, ca ma vezi "brav" si "intelijent". De-ar avea toti clarviziunea ta ...
![]() ![]() |
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
PACE, OAMENI BUNI!
![]() |
--------------------
dacia
1310
1990 Nu conduce mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor. |
|
b64chr |
![]()
|
![]() Moderator incepator Group: Moderatori Posts: 1.004 Joined: 17 December 04 From: Buzias, Timis ![]() |
Stammi, ai mai scris si pe alt topic despre cele 10 puncte luate de tine pentru ca ai circulat cu 89km/h. De fapt, eu cred ca tu nu stii sa faci diferenta intre punctele de amenda si punctele de penalizare. Tu ai luat 4 puncte de penalizare si 6 puncte de amenda. Dar astea nu se aduna, sunt chestii complet diferite.
Spui ca mai aveai 5 puncte de penalizare, acum ai 9 puncte si nu ti se suspenda permisul. Doar punctele de penalizare duc la suspendarea permisului daca acumulezi 15 sau mai mult. Punctele de amenda se folosesc doar pentru calculul amenzii, un punct = 10% din salariul minim pe economie. |
--------------------
Dacia Solenza 2003
/ Skoda Octavia
2009
|
|
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
Imi cer scuze daca ma repet, nu am citit chiar tot topicul. In legatura cu contestarea unei amenzi. Va povestesc ce am patit eu, poate ajuta pe cineva in viitor. Toata chestia a durat si la mine cam un an. Am facut contestatie impotriva PV prin care imi fusese si permisul suspendat(nu conteaza cauza). Am pierdut contestatia si am asteptat cam o luna dupa hotararea judecatoreasca. Buun ... am facut recurs in 15 zile de la data primii hotararii si spre ghinionul meu am pierdut si recursul. Acum eu trebuia sa predau permisul in max 15 zile pt a nu mi se prelungii perioada de suspendare cu inca 30 zile, am intrebat la arhiva cand se tipareste hotararea definitiva si mi s-a spus ca dureaza cam 30 zile, asa ca am mers acasa linistit cu permisul in buzunar. Numai ca surpriza... cand a iesit hotararea scria pe ea ca a ramas definitiva exact in ziua in care avusese loc recursul, asa ca eu cand am mers la politie cu permisu si hotararea am avut neplacuta surpriza ca mi se va prelungii suspendarea deoarece trecusera in jur de 30 zile de la data ramanerii definitive a hotararii. Ce trebuia sa fac era sa ma duc cu prima hotarare si sa o fac definitiva(cei de la arhiva nu s-au obosit sa-mi spuna asta). Pana acum patania mea a ajutat un prieten care ar fi patit la fel daca nu ii povesteam. Sper sa ajute si pe altii.
Inca ceva : dupa recurs mai exista o cale de atac, se cheama contestatie in anulare care se face la judecatorie. Imi cer inca o data scuze daca aceste lucruri s-au mai povestit! 26 Oct 2008, 23:58: Stie cineva ce se intampla daca nu semnezi PV de contraventie si nici nu-l primesti acasa(din cate stiu se trimit recomandat la adresa din buletin). Eu am facut asta ![]() This post has been edited by ovidy: 26 Oct 2008, 23:58 |
--------------------
Renault
Laguna II
2001 1.8 16V + GPL
- GJ-16-MSW
|
|
Stammi |
![]()
|
b64chr, ai dreptate, intr-adevar eu am adunat cu totul. Oricum, am facut plangere catre Judecatoria Neamt ... sa vedem ce o sa urmeze ...
|
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
De curiozitate, ce-ai scris in planerea aia? Adicatalea, ce contesti?
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
Stammi |
![]()
|
Pai, in primul rand PV-ul nu e completat bine, apoi m-am inspirat si eu din acel site cu tipuri de plangeri si am facut una potrivit cazului meu, in care am scris mai multe, de ce sa nu recunosc, unele putin exagerate... Stiu ca ai sa ma critici si pentru asta, dar, am incercat. N-o sa fiu eu primul care dau exemplu, in speranta ca toti ceilalti vor face ca mine. Pana cand o sa vad si eu putin bun simt pe sosea asa cum am vazut in restul Europei, unde de drag mergi regulamentar, prioritatea e un detector radar.
|
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|
ZTV |
![]()
|
![]() fost membru activ pe Daciaclub Group: Members Posts: 1.674 Joined: 14 December 07 ![]() |
eu nu inteleg de ce atata tam-tam-ta,m, ai gresit platesti....si gata.
De ce nu povestim despre fetita de 4 ani, accidentat mortala de o masina care avea 92 km/h in localitate, sau despre 4 baieti ( 17, 20,23, respectiv 18 ani ), care au murit in rma tamponarii frontale cu un TIR , baieti aveau 145 km/h. Sau femeia care a accidentat pe un batran care traversa pe trecere de pietoni, femeie nu a avut " numai " 73 km/h in localitate. Eu nu iti dadeam 4 puncte penalizare, iti dadeam 4 luni de suspendare din start, tie si la toti care nu respecta viteza legala, nu e mare branza sa depasesti viteza legala cu 10-15 km/h, probleme incep pestte 30 |
--------------------
-------
xxx
xxx
- xxx xxx
|
|
slaiciprian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 872 Joined: 13 October 07 From: Botosani ![]() |
esential e sa faci plangerea! de multe ori judecatrul transforma amenda in avertisment, ceea ce tot e un castig. chiar daca nu ai dreptate. am fost multumit si cu rezolvarea asta. raman punctele, dar am scapat de amenda.
poti scrie numai ca recunosti fapta, iti pare rau ca ai gresit si consideri sanctiunea prea aspra. |
--------------------
dacia
1310
|
Stammi |
![]()
|
Ai dreptate, slaiciprian, orice pedeapsa un pic mai blanda e considerata un castig. Pentru tzuku si WNS (cu toate ca am zis pace cu WNS), de ce nu va vad, frate, pe strada, ca eu acum merg cu viteza legala si toti, dar absolut toti ma depasesc... Sa va vad pe astia, moralistii, in trafic sa simt si eu ca mai e cineva care respecta legea in tara asta... nu, numai pe forumuri se respecta legea si se cere sa platesti pentru greseala comisa...
|
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|
WNS |
![]()
|
Nu o să-i vezi niciodată pe cei care circulă ghidându-se după responsabilitate și bun simț.
Si știi de ce ? Pt că aceia nu ies în evidentă cu nimic, trec neobservați. |
--------------------
Audi
A4 B7
|
|
Stammi |
![]()
|
WNS, toata admiratia mea pt ultimul post! Nu pot sa nu fiu de acord, ai intors foarte bine din condei. Tot respectul!
|
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Felicitari WNS!
Nu stiam ce-mi sta pe limba de-o vreme, mi-ai luat vorba din gura! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Ca sa fiu ontopic, am sa fac si eu cateva completari despre cum se poate recupera persmisul suspendat, dar fara sa depui contestatie.
Datele problemei: permis suspendat pe 24.10.2008 pentru nerespectarea indicatorului "cedeaza trecerea", accident doar cu pagube materiale. In aceeasi zi de 24, am fost la DGPMB, BPR sector 1 deoarece in sectorul 1 s-a intamplat accidentul. Odata ajunsi acolo am dat doua declaratii, s-a intocmit procesul verbal si am fost penalizat cu suspendarea permisului 60 de zile (conf legii) si 324 ron amenda. In aceeasi zi mi s-a eliberat de catre acelasi agent constatator o dovada de circulatie valabila 15 zile incepand cu data de 24.10.2008. Dupa aceste 15 zile m-am prezentat la Udriste corp D sala 19 pentru programare la reexaminare, programare impropriu spus, pentru ca te prezint dimineata la 07:30 si-ti da un nr de sala pentru examenul din aceeasi zi de la ora 08:00 (sunt 35 de locuri in sala). Actele necesare sunt: C.I. si dovada de circulatie care expirase. Am sustinut examenul si am luat 14 pcte din maximul de 15 (minim 13 pcte pentru a fi declarat admis). NOTA: doar pentru cei care au domiciliul stabil in Bucuresti, reexaminarea se poate face zilnic de 2 ori pe zi. De la ora 08:00 si de la ora 09:30 (nu sunt sigur de a doua ora). Nu este necesar sa achitati nici o taxa sau sa prezentati alte documente. Dupa ce se trece reexaminarea (cu minim 13 pcte) se completeaza o cerere catre Comandatul Biroului de Politie Rutiera prin care se solicita reducerea pedepsei de la 60/90 zile la 30 zile. Aceasta cerere se poate completa imediat dupa ce ai fost declarat admis si se depune la acelasi sediu UDRISTE corp D sala 25. Ai gresit, platesti. DIn pacate eu am platit, dar nu ma consider principalul vinovat. Accidentul s-a produs datorita masiniilor care erau parcate pe colt si care-mi obturau vizibilitatea, eu am iesit putin cu masina sa ma asigur din partea stanga (fac mentiunea ca ma aflam pe niste stradute cu sens unic, cu masini parcate si pe stanga si pe dreapta) si tocmai atunci a venit un berbec cu vreo 70 km/h ca deh, circula pe drumul cu prioritate, unde fiind zona rezidentiala, limita era mult sub 50km/h. Sfatul meu, respectati legea si indicatiile ei, sa dam dovada ca putem trai civilizati, nu mi se pare corect sa fi actionat in instanta procesul verbal sau sa fac alta magarii pentru a reintra in posesia permisului chiar daca repet, consider ca am avut circumstante atenuante. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
slaiciprian |
![]()
|
Unii depindem de permis. Depinde mancarea de pe masa de el. Vrem, nu vrem, profitam de toate portitele sa ne asiguram ziua de maine.
|
--------------------
dacia
1310
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
... un motiv in plus pentru a fi un sofer responsabil. Sa stii ca daca nu conduci .. nu mananci.
Majoritatea celor pe care i-am intalnit la examinare erau de profesie soferi. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
slaiciprian |
![]()
|
nu sunt sofer profesionist, dar de cum ma invart de marfa depinde ce castig eu. merg cam 4000 pe luna, deci am mari sanse sa dau de n-spe politisti iesiti la spaga. si nu dau spaga niciodata. chiar daca erau multi profesionisti la examen, ma indoiesc ca sunt soferi prosti. soferi prosti sunt aia care conduc din an in pasti sau incepatorii, pana aduna ceva experienta. care nu se aduna decat conducand.
|
--------------------
dacia
1310
|
namidee |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 418 Joined: 19 September 08 From: Frankfurt ![]() |
E o diferenta mare intre soferi prosti si soferi inconstienti. Ceea ce multi nu inteleg e ca, consecintele faptelor ambelor categorii cam tot acolo duc: accidente! Mie unuia fapta lui Stammi (mers cu 90 km/h prin localitate) imi pare inconstienta la volan. Si mai presus de toate mi se pare penibil modul in care pune problema: admite indirect fapta (daca n-ar fi mers cu viteza aia ar fi tipat sus si tare din primul post; in plus radarele au prostul obicei sa nu se insele), apoi incearca sa castige ceva compasiune (ca ramane fara permis - fals, ca politistul i-a zis nu stiu ce, clasicul sindrom cu capra vecinului: altii de ce fac?), apoi admite chiar aici ca a contestat nici el nu stie bine ce (PV intocmit incorect?) EXAGERAND lucrurile, si acum asteapta consecintele. Mie unul mi se parea mult mai corect sa plateasca amenda (mai ales ca nu ramane fara permis) si sa bage la dibilica sa nu mai faca data viitoare. Acum, eu as fi curios sa stiu ce a inteles el din toata afacerea asta si cum o sa se comporte in trafic pe mai departe.
|
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
QUOTE(ramm @ 5 Mar 2008, 09:50) Vezi ca nu te-ai interesat bine. Prima sentina a judecatoriei - daca iti este favorabila OK daca ti se respinge plangerea iti vine acasa o hartie cu decizia Daca in termen de 15 zile nu faci recurs, PRIMA sentinta devine DEFINITA si irevocabila. Dupa termenul asta, in functie de lenea celor de la registratura, astepti hartia acasa cu sentinta definitiva. Tu esti obligat sa depui permisul in 15 zile de cand primesti hartia aia de la judecatorie. "Respinge plângerea contestatorului: cetateanul trebuie sa se prezinte la ghiseul restituiri permise retinute,cladirea veche, corp c, brigada de politie rutiera, str. logofat udriste, nr.9-15, sect.3 bucuresti, având asupra sa hotarârea judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila in termen de 15 zile. în caz de neprezentare perioada de suspendare va fi majorata cu 30 de zile, iar mentiunile vor fi efectuate automat în baza de date." foarte utila prezentarea. eu sunt la pasul in care astept acasa sentinta (nefavorabila) a judecatoriei, din data de 23.09.2008. stiti cumva ce ar trebui sa fac ca sa imi scada pedeapsa de la 3 la 1 luna? am inteles ca trebuie sa merg la un examen, dar cand? dupa ce depun carnetul? sau dupa 1 luna de suspendare? |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
slaiciprian |
![]()
|
trebuie sa depui permisul in termen de 15 zile de la data hotararii, nu de la data la care primesti hotararea acasa. daca nu-l depui se prelungeste suspendarea cu 15 zile. hotararea e posibil sa nu vina niciodata, ratacita de postas, luata de altul, etc.
hotararea se poate obtine si de la arhiva tribunalului, la cerere, de a doua zi. bacu, deja ai inca 30 de zile daca nu te-ai dus. si din cate stiu nu mai ai drept de reducere a suspendarii. sansa ta poate sa fie sa nu iti ceara politia permisul. am inteles ca trebuie sa o faca in termen de 6 luni. dupa nu il mai poate suspenda. |
--------------------
dacia
1310
|
Stammi |
![]()
|
namidee, mi-ai prezentat cazul de parca ai procurorul acuzarii, probabil ca de la mama civilizatiei de acolo, de la Frankfurt, asa se vede problema ... ia vino tu pe strazile din Romania sa vezi jungla si poate mai reduci din inaltele tale norme de conducere. Si sa stii ca am fost si eu in cateva tari din Europa si nu prea am vazut pe nimeni sa respecte viteza legala.
|
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|
blondu_mm |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 17 August 07 ![]() |
QUOTE(slaiciprian @ 19 Nov 2008, 13:13) trebuie sa depui permisul in termen de 15 zile de la data hotararii, nu de la data la care primesti hotararea acasa. daca nu-l depui se prelungeste suspendarea cu 15 zile. hotararea e posibil sa nu vina niciodata, ratacita de postas, luata de altul, etc. hotararea se poate obtine si de la arhiva tribunalului, la cerere, de a doua zi. bacu, deja ai inca 30 de zile daca nu te-ai dus. si din cate stiu nu mai ai drept de reducere a suspendarii. sansa ta poate sa fie sa nu iti ceara politia permisul. am inteles ca trebuie sa o faca in termen de 6 luni. dupa nu il mai poate suspenda. salut, m-am tot dat pe net cautand un raspuns la problema mea: am contestat o decizie de luare a permisului, am facut recurs si nu am fost anuntat prin posta ca am pierdut, dar am vazut pe http://portal.just.ro/ ca am pierdut pe 20.10.2008 si e definitiva si irevocabila. -Sa inteleg ca o sa-mi mareasca pedeapsa cu 30 de zile (pt ca au trecut mai bine de 15 zile de la sentinta? -E pe bune treaba cu 6 luni ? (daca politia nu mi-l cere pot sa-l pastrez) - ar fi interesant |
--------------------
renault
super 5
1989
- B 05 WDW
|
|
namidee |
![]()
|
QUOTE(Stammi @ 20 Nov 2008, 16:53) namidee, mi-ai prezentat cazul de parca ai procurorul acuzarii, probabil ca de la mama civilizatiei de acolo, de la Frankfurt, asa se vede problema ... ia vino tu pe strazile din Romania sa vezi jungla si poate mai reduci din inaltele tale norme de conducere. Si sa stii ca am fost si eu in cateva tari din Europa si nu prea am vazut pe nimeni sa respecte viteza legala. Dom'le, pe mine ma intereseaza prea putin spre deloc ce crezi dumneata despre cum vad eu lucrurile, in schimb ma intereseaza ce-ai invatat din toata povestea prin care treci/ai trecut, si asta numai din cauza ca s-ar putea sa fie cineva drag mie in fata "bolidului" dumitale. Pe sleau: o sa mai mergi cu 90 km/h prin localitate? Scurt si la obiect. Si, sa nu fie cu suparare: ce tari "din Europa" is alea unde nimeni nu respecta viteza legala? Nu de alta, da' in Germania (si prin toate tarile din Europa pe unde am condus eu) nu-i ca in Romania sa inceapa sa amendeze de la 60km/h, se incepe de la 50, si se amendeaza serios, si cu un motiv bine definit: VITEZA UCIDE!. Ca in Romania lipsesc autostrazile, drumurile expres, in destul cazuri pana si indicatoarele, asta o stiu si eu. Dar tocmai astea ar trebui sa ne faca sa mergem mai incet si mai atenti. |
--------------------
Dacia
Sandero
1.4 MPI 2008
|
|
Stammi |
![]()
|
Ca se incepe de la 50, te cred, dar eu nu am vazut pe nimeni sa respecte viteza legala nici pe autostrazi,nici pe drumurile nationale si nici macar in localitati. Asta am vazut cu ochii mei, nu poti sa ma contrazici. Daca mai merg cu 90 in localitate? Deocamdata nu, pana imi iau un antiradar. Chiar asa! Si sa vedem cum o sa se termine pana la urma toata povestea, deoarece pe 12 e prima infatisare la proces.
|
--------------------
Opel
Astra H
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 17:13 |