DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

67 Pages « < 44 45 46 47 48 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale

klaus
post 4 May 2007, 18:12
Post #1351

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

imaginile sunt din carnetul editia martie 2007

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Adrian78
post 4 May 2007, 23:20
Post #1352

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(klaus @ 4 May 2007, 16:35)
Asa cum am mai zis si pe alt topic, in ultimul timp Dacia recomanda in carnetul de intretinere utilizarea uleiurilor ELF.
Faptul ca lumea nu prea a mentionat acest lucru pe aici denota cat de bine se citesc cartile primite odata cu masina...
*

Din câte știu eu parteneriatul dintre Renault și ELF este destul de vechi ... probabil că majoritatea posesorilor de Renault sau Logan by Renault sunt conștienți de acest lucru. Tu de ce folosești Aral și nu urmărești indicațiile Dacia?

Am auzit și eu că din primăvară se va folosi în serviceurile Dacia exclusiv uleiul de motor marca ELF ... rațiuni de marketing, contracte, presiuni, comisioane, etc. nedumerire.gif ... sau au realizat cât de prost e Dacia Oil ... or fi văzut ce efect are asupra motoarelor.

--------------------
Logan Laureate 1.6 gri perla
"Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
+
blackout
post 5 May 2007, 08:34
Post #1353

Membru autentic

Ca nu se citesc cartile primite odata cu masina e una, dar ce sa zic de cei din service...
De mai bine de o saptamana am fost la revizie(2ani) cu uleiul cumparat de mine(ELF...) si tipul de la receptie cand a vazut uleiul a spus: "Nnnnuuuuuu, pentru Logan e recomandat DaciaOil..." Zic, bine, aia e o recomandare, pe mine nu ma intereseaza, imi puneti uleiul asta. El:"Da, dar va trecem asta in carnetul de intretinere, daca aveti probleme la motor din cauza uleiului...." Zic, treceti ce vreti, nu mai am garantie. El:"Aaaaa, pai atunci nu-i nici o problema..."
Deci... bash.gif

--------------------
... ... ... - BN-##-###
+
hamilton
post 5 May 2007, 09:10
Post #1354

Libraries gave us power, then work came and made us free

ce panarame! laugh.gif

--------------------
dacia logan ambition 1.6 din 2006
if you want to kiss the sky, better learn how to kneel
+
Kojak
post 5 May 2007, 18:07
Post #1355

Membru autentic

Revizia de 15000Km la IPSO (astazi):
Costuri totale: 300ron (ulei motor, filtre,garnitura buson golire baia de ulei, manopera)
Uleiul folosit: ELF excellium LDX 5W40 full syntetic ( 4bid. x 1l = 160ron) cumparat de la ei .Am avut de ales intre DACIA OIL, ELF semisintetic si ELF full sintetic, am ales full sintetic (o fi bine, o fi rau..).
Durata totala a reviziei: 8.00 - 14.00:
Probleme semnalate de mine si remediate (sper!):
- scurgeri repetate ( a 3-a interventie ) de ulei in zona distributiei mai preciscarterul inferior al distributiei - capacul negru
- gresarea cablului de acceleratie (tendinta de rigidizare/blocare a pedalei de acceleratie)
- testul CLIP, de diagnosticare (a iesit in parametrii normali)
- re-strangerea suruburilor din zona spoiler fata si spate (lufturi pronuntate intre spoilere si elementele caroseriei)
- am solicitat in mod expres si un test la standul ITP (frane + suspensii amortizoare), test care se plateste extra ( 50ron) in cazul in care nu se constata nici o anomalie. Eu banuiam sabotii pe spate ( franare spate ineficienta). M-am inselat amarnic! Surpriza de proportii: franele au iesit O.K., insa amortizorul dreapta spate a fost identificat cu probleme majore. Drept urmare, nu am platit nici testul si mi-a fost inlocuit amortizorul defect cu unul nou pe garantie fiind considerat defect de fabricatie. Precizez ca amortizorul defect nu era scurs (de ulei) si nici nu troncanea, absolut nici un simptom, daca nu solicitam testul puteam sa merg cu el asa mult si bine fara sa sesisez nimic. Acum dupa inlocuire, nu se simte absolut nici o diferenta...
Un aspect negativ: mecanicul care a lucrat si manipulat masina mi-a umplut fata de usa interioara si aripile de urme de grasime ( masina a fost spalata ieri seara - asa cum e bine sa mergi la service...). I-am atras atentia sa puna mana sa le curete la final. S-a conformat fara comentarii. Noroc ca mi-a pus plasticuri pe scaun volan si schimbator...
Ideea e ca ei trag de timp(i) la operatiile care se efectueaza pe garantie ca sa-si scoata parleala la ora de manopera.
Pe o scara de la 1 la 10 le-as acorda nota 8

This post has been edited by Kojak: 5 May 2007, 18:08

--------------------
Dacia Logan 2006
+
klaus
post 5 May 2007, 21:42
Post #1356

步步

Group: Moderatori

QUOTE(Adrian78 @ 5 May 2007, 00:20)
Tu de ce folosești Aral și nu urmărești indicațiile Dacia?
*
Special ca sa nu poata dormii unii noaptea intrebandu-se aceste chestii.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Adrian78
post 5 May 2007, 21:56
Post #1357

Membru autentic

radmasa.gif Hai că nu mă culc până nu mă lămurești.

--------------------
+
Adrian78
post 5 May 2007, 22:12
Post #1358

Membru autentic

QUOTE(Kojak @ 5 May 2007, 19:07)
Revizia de 15000Km la IPSO (astazi):
- re-strangerea suruburilor din zona spoiler fata si spate (lufturi pronuntate intre spoilere si elementele caroseriei)
- am solicitat in mod expres si un test la standul ITP (frane + suspensii amortizoare), test care se plateste extra ( 50ron) in cazul in care nu se constata nici o anomalie.
*

Cârnații ... când am fost eu cu Loganul de la serviciu au zis că îmi trebuie programare separată la caroserie pentru șuruburile de la spoilere și nu am mai făcut altă programare.

Acest test se poate cere la orice service Dacia care are și stand pentru ITP? Se respectă politica în ceea ce privește taxa de 500.000? Am văzut că la ITP se verifică în totalitate articulațiile la roțile față și spate. Se poate cere și această verificare pe lângă frâne și amortizoare?

--------------------
+
Kojak
post 6 May 2007, 10:05
Post #1359

Membru autentic

@Adrian78:
Testul pe standul ITP pentru verificarea eficacitatii franelor cuprinde si verificarea efic. amortizoarelor. Atat. (si se percepe, dupa cum am mai zis o taxa in jurul sumei de 50ron). Si da, orice service acreditat DACIA, trebuie sa aiba obligatoriu si un stand ITP
Ptr. verificarea articulatilor, platesti separat, manopera in service, verificarea are loc la standul de mecanica. ( NU se realizeaza pe standul ITP)
Asta in cazul in care nu efectuezi vreo revizie obligatorie sau ITP cand e osingura taxa care se cumuleaza (undeva in jurul sumei de 65-70ron - taxa ITP)

In alta ordine de idei, referitor la strangerea suruburilor la spoilere, au incercat si cu mine sa fie "oleaca carnati" dar nu le-a mers: la fel cum ai spus si tu, au incercat sa-mi vanda povestea cu "trebuie facuta programare speciala la tinichigerie" dar nu le-am "facut jocul" si in concluzie mi-au rezolvat si problema asta.

This post has been edited by Kojak: 6 May 2007, 10:07

--------------------
Dacia Logan 2006
+
Adrian78
post 6 May 2007, 12:40
Post #1360

Membru autentic

Multumesc pentru raspuns. De ce am intrebat ... de curand am fost cu un Ford la ITP si au pus masina si cu rotile din față și cu cele din spate (pe rând) pe niște plăcuțe care se mișcau în toate direcțiile și solicitau articulațiile mașinii. În acest timp inspectorul era sub mașină și urmărea ce se întâmplă. Deci ... asta e verificarea ITP, la revizie se trage de roți și se face inspecția vizuală cu mașina ridicată ... ceea ce, zic eu, nu se compară cu standul ITP. De această verificare vorbeam eu ...

Dar principiul taxei de 500.000 este valabil la orice service? ... adică dacă mașina e în garanție și se descoperă vreo defecțiune se mai plătesc cei 500.000?

--------------------
+
Kojak
post 6 May 2007, 13:31
Post #1361

Membru autentic

Nu, in cazul in care solicitarea testului este justificata (din punctul lor de vedere) si se descopera ca ai probleme la frane/amortizoare nu se mai plateste nici o taxa. (cazul meu). Treaba asta e valabila ptr. masinile aflate in garantie. Pentru restul, se plateste, oricare ar fi rezultatul, ramanand la aprecierea proprietarului daca remediaza sau nu problema.
Da, testul cu placutele care vibreaza si solicita suspensiile masinii (pe rand) face parte din testul tip, sa zic asa. La fel au solicitat-o si pe a mea.
Articulatiile (bucse, pivoti, etc.) au fost verificate in prealabil in service, pe rampa si nu s-a descoperit nici o problema. Verificarea nu s-a facut doar vizual, mecanicul a bagat o tija, ceva de genul asta, in zona tendoanelor (cred) si a solicitat zona ptr. a observa eventualele jocuri si a mai masurat ceva cu o ruleta (cred ca era vorba de garda cablului de ambreiaj - a masurat in motor)

--------------------
Dacia Logan 2006
+
Adrian78
post 6 May 2007, 17:02
Post #1362

Membru autentic

@kojak
Să înțeleg că pe tine te-au lăsat lângă mașină sau te-ai holbat pe geam? La mine nu au băgat nimic să verfice articulațiile. Mă consolez cu faptul că au văzut mașina impecabilă și cu kilometrii puțini si s-au bazat pe calitatea și fiabilitatea pieselor de pe Logan radmasa.gif

Dar cum de ai făcut tu atâtea verificări / strângeri șuruburi și alte minuni la IPSO? Care e faza?

--------------------
+
Kojak
post 6 May 2007, 17:32
Post #1363

Membru autentic

Am stat acolo in "sufletul lor" (am avut noroc - rampa unde s-a lucrat pe masina era chiar langa usa de acces in hala) si am putut sa vad tot ce face mecanicul (am stat chiar si langa masina uneori). Afara ai voie sa stai, o tigara, o discutie cu alti clienti...
Din sala de asteptare (acvariu pesti) unde am fost trimis de cateva ori cand ma prindea in hala receptionerul, nu se vedea mai nimic...
Si la fazele cu suruburile, dupa cum ti-am mai zis, am insistat ca revizia sa fie completa si sa ma lase cu vrajeala lor ca trebuie programare speciala la tinichigerie! Receptionerul de la mecanica a vorbit cu cel de la tinichigerie si cand masina a fost gata cu partea mecanica, s-au apucat ( in cealalta hala) de suruburi si de remediat treaba cu geamul.
Cam asa au stat treburile, in mod normal NU ai voie sa stai langa masina la ei, dar eu NU mai am incredere in nici un mecanic asa ca am facut tot posibilul sa am masina (ce face mecanicul ) sub observatie.

--------------------
Dacia Logan 2006
+
MEZZO 61
post 8 May 2007, 21:55
Post #1364

Membru incepator

Am facut revizia de 1 an si cam 5600 km la Automarcu s la pantelimon ,cu uleiul lor dar elf 10w40 ,puteam sa-mi aduc si de acasa ,ca am intrebat dar eu ma dusesem ca-mi expirau asigurarile ,schimbat filtre ,ulei ,ridicata pe elevator ,alte mici verificari ,in total 2 086 mii lei + 100 mii lui nea Aurica ,rca la asirom 2525 000 lei si un sfert de casco 1700 mii .Am stat langa ea ,mai mult sotul , fara probleme .Nu stiu daca e o parere dar mi s-a parut mai vioaie /nervoasa .Nu era aglomerat ,era cam trecut de 16 .

--------------------
DACIA LOGAN 1,4 MPI ; 2006 AMBIANCE 2009 LAUREAT 1,6 mpi
+
gibonu
post 15 May 2007, 10:05
Post #1365

Membru autentic

Revizia de 1 an, la 13800 km, facuta ieri la Auto Marcu's in Pantelimon.
Costuri:
70 lei filtrul de aer si cel de ulei, cumparate de la magazinul de piese Dacia de pe Mihai Bravu;
100 lei ulei Elf 5W 40 cumparat de la Selgros
48 lei manopera, cu factura
40 lei berea pentru mecanici si cel de la tester
Total: 258 lei
M-am dus ieri pe la ora 14.00 in service, fara programare si alte prostii, iar la 15.00 am plecat.

--------------------
Mitsubishi Lancer Inform 1.5 - B 00 XXX
BMW F 800 GS
Trek 4300
I am a rebel and freedom is my cause. - Yasser Arafat
Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
+
Kojak
post 15 May 2007, 22:36
Post #1366

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 15 May 2007, 11:05)
40 lei berea pentru mecanici si cel de la tester
*

...cam mare spaga! mellow.gif ...pen' ce? nedumerire.gif

--------------------
Dacia Logan 2006
+
andrei_2006
post 15 May 2007, 22:42
Post #1367

Loganist

Spaga e cat manopera. blink.gif

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate Plus
+
Kojak
post 15 May 2007, 22:50
Post #1368

Membru autentic

Ups! Si ne mai miram de gusterii din service-uri! mad.gif
Bravo, incurajati-i cu spagi grase, ca merita! gun3.gif

This post has been edited by Kojak: 15 May 2007, 22:51

--------------------
Dacia Logan 2006
+
hamilton
post 16 May 2007, 09:38
Post #1369

Libraries gave us power, then work came and made us free

are dreptate kojak, din pacate. sleep.gif

--------------------
dacia logan ambition 1.6 din 2006
if you want to kiss the sky, better learn how to kneel
+
gibonu
post 16 May 2007, 19:36
Post #1370

Membru autentic

Am scris gresit, acum m-am uitat mai atent. A fost 30 de lei spaga, daca are vreo relevanta.
Din pacate asta e realitatea in care traim. Datorita faptului ca am fost tot timpul atent cu ei, ma cunosc oamenii si ma rezolva tot timpul, aproape indiferent de orele la care ma duceam sau problemele care erau (mentionez ca ma cunosc cu ei de cand aveam SuperNova, Logan-ul a fost acum prima data la service).
Admit si faptul ca poate eu sunt prost si dau spaga si sunt de acord ca spaga nu este ceva normal intr-o tara civilizata.
Insa, repet asta e realitatea in care traim. N-are rost sa detaliem aici problemele pe care ti le pot face cei din service, de la a te tine o zi intreaga pentru ceva care dureaza juma de ora pana la piese schimbate de pe masina.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
mihail75
post 23 May 2007, 17:58
Post #1371

mihail

From: Iasi

azi am fost si eu la prima revizie, la un an (8400 km) la caremil in iasi. 230 lei, pomana. i-am lasat sa puna ce ulei aveau ei, ca oricum la cit merg eu pe an. mi-a curatat senzorul de turatie, a aranjat stopul la frina, ca nu se aprindea decit la apasare maxima a frinei si cam asta a fost tot. sunt f. multumit si de masina si de costuri (si de comportamentul celor de la caremil). n-am lasat nici macar bacsis. totul a durat 4 ore (cu nu stiu cetest inclus).

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.4 MPI - Is-YY-XXX
mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
+
Luna
post 24 May 2007, 07:02
Post #1372

Membru incepator

Revizie 1 an (12000 km) - Oradea

Total de Plata: 232 ron cu Tva

Ulei Mobil 5W30 Super FE - 85,89 - 3litri
Filtru ulei (renault) - 14.12
Filtru aer - 38.96
Antigel - 15.93
Huse protectie - 1.53
---------------------------------------------
Total materiale -156,43

Total manopera - 45,79
------------ fara tva-----------------------

Toate le-am cumparat de la ei, programare facuta cu o zi inainte
Masina a fost ridicata pe elevator, s-au dat rotile jos, a dat si tamburii jos + desprafuire saboti spate, verificare optica placute, a strins ceva suruburi la scut si cam atat, schimbat ulei + filtru, si un test pe computer. In principiu multumit, am stat langa masina, totul a durat o ora si un pic, eu nu am semnalat nici o problema dar daca ziceam ceva sint sigur ca verifica, a fost de treaba omul. Nu s-au facut verificari la lumini, verificare presiune in roata de rezerva, etc... dar nu ma deranjeaza.

Si la urma o intrebare:
La ulei atata am vrut numai sa-mi puna 10W40, mai ales pt gradul la cald, chiar daca ar fi Dacia Oil. Eh, n-au avut asa ca m-am ales cu Mobil Fuel Economy 5W30. nu stiu in ce masura uleiul asta face fata vara. Mecanicul mi-a zis ca pina la 40C e garantat. Daca poate sa ma lamureasca cineva, as fi foarte recunoscator. Oricum trebuie sa ma duc sa verific nivelul de ulei, ca daca tin eu bine minte 3,2 sau cat intra in motorul de 1,4 , si mi se pare putin ca mi-a pus numai 3 litri.

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4mpi 2006
+
Adrian78
post 24 May 2007, 09:04
Post #1373

Membru autentic

QUOTE(gibonu @ 15 May 2007, 11:05)
Revizia de 1 an, la 13800 km, facuta ieri la Auto Marcu's in Pantelimon.
Costuri:
48 lei manopera, cu factura
*

Am înțeles că te-au lăsat lângă mașină, nu? Ai un preț super mic la manoperă. Aici au intrat toate operațiunile, inclusiv diagnoasticarea computerizată? Prețul mic are vreo legătură cu faptul că te cunoști cu cei de acolo?

--------------------
+
gibonu
post 25 May 2007, 13:12
Post #1374

Membru autentic

@ Adrian78
Asta e pretul pe care il practica aia acolo, n-are importanta ca ma stiu eu cu mecanicii. In banii astia am facut si diagnosticarea.
Te lasa sa stai langa masina, nu este ca la alte serivice-uri cu fite, unde trebuie sa te duci sa faci programare si dureaza o zi intreaga o revizie.

--------------------
BMW F 800 GS
Trek 4300
+
mihail75
post 27 May 2007, 22:15
Post #1375

mihail

From: Iasi

Intrebare: la putin timp dupa revizie (vezi mai sus), mi-a aparut un scirtait pe spate, pe stinga, cind apas pe masina sau cind se urca cineva. se aude ca un scirtait de arc. de la ce sa fie, pt. ca inainte de revizie nu se auzea. am citit mai sus ca la cineva s-au dat jos rotile, s-a facut desprafuire, sa fie de la asta sau e altceva? nu e f. deranjant insa as vrea sa stiu cauza. nu am alte probleme.

This post has been edited by mihail75: 27 May 2007, 22:15

--------------------
Dacia Logan Laureat 1.4 MPI - Is-YY-XXX
mihail, fost cu Logan Laureat 1.4, acum cu Opel Astra Sedan 1.6
+
bulan
post 29 May 2007, 18:26
Post #1376

Membru autentic

Cand a implinit masina 363 de zile am fost la revizia de an cu vreo 10 mii de kilometri la bord.Am fost la service ala din militari de langa autogara.
Singura impresie placuta a fost ca la plecare mi-au dat CD-ul de muzica:DACIA de 40 ani impreuna.
Sigur data viitoare ma voi duce tot la ei dar fara masina ca sa-mi faca revizia si schimbul de ulei doar pe acte pentru ca sunt niste nenorociti!!!

--------------------
a b c
+
andrei_2006
post 29 May 2007, 22:47
Post #1377

Loganist

Da' ce-au facut aia de la Dacoserv? Am fost la ei la revizia de 15.000 si a fost chiar bine.

--------------------
Dacia Logan 2006 Laureate Plus
+
Luna
post 30 May 2007, 07:47
Post #1378

Membru incepator

La citeva zile dupa revizie am fost sunat de o doamna de la Dacia, si m-a intrebat daca am fost multumit de serviciile oferite, daca mi s-a explicat corect ce s-a schimbat la masina, daca am primit certificat de control, etc.
Interesanta miscare de marketing, costa putin si da bine!

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4mpi 2006
+
GicaPopescu
post 1 Jun 2007, 12:43
Post #1379

Membru

Am fost si eu ieri la revizia de 1 an la Redac Craiova. Mi-au schimbat uleiul (au pus Dacia 5W30) si filtrul de ulei, si mi-au reglat ambreiajul. N-am cerut alt ulei mai scump, fiindca merg putin cu masina (maxim 4.000-5.000 km pe an).
Costul total a fost de 170 RON. Urmatoarea revizie, la 2 ani sau 15.000 km.
Sunt destul de multumit, mai ales ca acum intra mult mai usor in marsarier.

--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1,6MPI - DJ-XX-XXX
+
MMM
post 6 Jun 2007, 16:47
Post #1380

Membru

Salut,

Revizia de 15 000 km. efectuata la Mavexim-Targoviste: programat ptr. ora 08.00 dimineata; terminat revizia la ora 09.45.
Schimbat: ulei (Elf 10W40)
filtru ulei
filtru aer
Verificat placute frana si nivelurile apa, servo, etc. Operatiile de rutina aferente aceste revizii.

Cost total 180 RON.

Foarte amabili si eficienti.
Nu ai voie langa masina dar, deasupra receptiei(deci ai vedere de ansamblu asupra halei de lucru) au un spatiu de asteptare, fotolii, mese, ziare, diferite pliante dacia/renault, automat de cafea, etc.
Mentionez aceste lucruri deoarece le gasesc ca facand parte din respectul pe care un dealer trebuie sa-l acorde clientului.
Scuze ptr. devierea off topic.

--------------------
Audi A3 Sedan 1.4 tfsi Ambition
+
67 Pages « < 44 45 46 47 48 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 02:03
Forum Renault