DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

67 Pages « < 42 43 44 45 46 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Prima revizie (1 An sau 15.000 km), informatii utile, experiente personale

driverx
post 24 Apr 2007, 11:42
Post #1291

--- Membru cu ralanti ---

Group: Members

Nu m-a deranjat el deloc. Ma mira ca se fac topicuri peste topicuri, discutii peste discutii pentru o problema complet falsa. Altele mai bune? Da, nu contest asta, dar daca la 15 mii se tine un ulei sa ii zicem mediocru...ca sigur nu iti baga dacia mama uleiurilor in acest motor, atunci la ce bun sa bagi nu stiu ce uleiuri care probabil se preteaza la motoare mai serioase (ca sa nu zic A MUST) nu motorase simple ca asta de logan. Deci...mai bun....LA CE? Vreti sa tineti 600 mii km masina asta? O sa dispara tabla de pe ea...daca nu de rugina, atunci la imbinari...

Dar de fapt ce ma agit eu aici. Trebuie sa traiasca si altii de pe wishful thinking-ul vostru, nu?

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bill
post 24 Apr 2007, 14:06
Post #1292

Membru autentic

From: Bucuresti

QUOTE(driverx @ 24 Apr 2007, 11:42)
O sa dispara tabla de pe ea...daca nu de rugina, atunci la imbinari...
*

Hai mai @driverx, iar ne speri? biggrin.gif

--------------------
Dacia Logan SL Techroad TCe 90 - B14xxx
+
Adrian78
post 24 Apr 2007, 22:56
Post #1293

Membru autentic

Iată că, în sfârșit, am efectuat și eu prima revizie. Service Meridian Vest. Costuri:
- ulei Valvoline 5W40 - 1.300.000;
- filtru ulei - 130.000 (cutie galbena Renault, Mann Filter, made in Germany);
- filtru aer - 340.000 (cutie galbena Renault, Fram, made in France);
- manopera - 1.150.000;
Valoare totală revizie: 2.920.000.

Comentarii:
- am fost plăcut impresionat de calitatea serviciilor oferite si de modul cum am fost tratat, în special de consilierul clienți; se pare că s-au schimbat multe în bine față de anul trecut;
- am stat lângă mașină pe tot parcursul reviziei; mi s-a răspuns prompt la toate întrebările și solicitările mele;
- am adus eu consumabilele;
- strâns șuruburi, uns/gresat balamale, centură, timonerie schimbător CV, diagnosticare computerizată (întrebări/răspunsuri/comentarii);
- s-a lucrat curat, fără urme de ulei, pete sau alte minuni, folie protecție volan și scaun;
- mi se pare un pic cam scumpă manopera ... dar ... "dai un ban dar stai în față" ... părerea mea este că se compensează cu serviciile oferite.

--------------------
Logan Laureate 1.6 gri perla
"Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face!"
+
florinvfd
post 25 Apr 2007, 07:48
Post #1294

florinvfd

QUOTE(driverx @ 24 Apr 2007, 10:29)
Chiar nu va inteleg cu uleiurile astea, cu marketing bullshituri magnatek sau ce dracu va mai unge la suflet. Dati bani si va agitati degeaba. Aveti dovezi ca e prost uleiul DaciaOil? Sau ati avut consum mare radmasa.gif cu uleiul asta DaciaOil? Ati obtinut nu stiu ce fuel economy cum se pare ca le zice la unele uleiuri?

Deci serios acuma.....aveti prea putine probleme pe cap si aveti chef sa va creati altele? Am 9xxx km cu rabla mea, uleiul arata bine...inca. Daca nu va arata infect la 15 mii, eu chiar nu vad de ce sa ma iau in gura cu ratatii din service-uri....pentru CE?
*

si pe mine ma streseaza treaba asta cu uleiuri, cu alegerea lor, etc..
am ales elf 5w40, este bun, merge masina bine.

Nu stiu daca ar fi vreo diferenta de calitate fata de dacia oil, dar SIGUR e diferenta la bani. Cu uleiul Dacia Oil ma costa revizia cu ~ 100+ RON mai mult. Acum nu cred ca Dacia Oil asta o fi vreun super ulei sa dau pe el atat de mult...

--------------------
Dacia Logan 1.6 MPI 2006, Laureate
bunul simt e cea mai buna regula de circulatie!
+
crising
post 25 Apr 2007, 09:12
Post #1295

Membru autentic

From: Danube Delta Gates

Salutare tuturor.
Sunt posesor de prestige, ma apropii de 7500 km si sunt hotarat sa-i fac o prima revizie. Am fost la dealerul local sa ma interesez de preturi sa stiu cat sa am la mine. Ei imi recomanda dacia oil 5W30 si le-am zis ca am de gand sa folosesc un ulei sintetic 5W40 pentru a putea sta linistit urmatorii 15000km ca nu-mi da buzunarul sa schimb la fiecare 7500km pseudo uleiul dacia oil.
Ei au tot insistat asupra uleiului dacia si intr-un final au zis ca au si Elf Excelium 5W40, ceea ce avem de gand sa si folosesc numai ca nu vor in ruptul capului sa ma lase sa vin cu uleiul meu. La ei in service pretul este de 45 lei/L iar eu am gasit in alta parte cu 30lei/L. Pe usa service-ului troneaza anuntul: "In aceasta unitate nu se fac revizii si reparatii cu piesele clientului". Sfatuiti-ma cum sa-i determin sa uite de acel anunt sau chiar sa-l scoata de tot pentru ca preturile lor la piese au un adaos f mare. Din surse neoficiale am auzit ca practica adaosuri de cel putin 70%.
In carnetul de intretinere Dacia nu scrie nicaieri ca sunt obligat ca sa cumpar consumabile din service-ul dacia.
Dealerul este Star Service din Tulcea, daca mai sunt membri care au apelat la acest service rog sfaturi si pareri personale.
Multumesc.

--------------------
Mazda 6 2011 Combi 2.0 - TL31...
+
tarzy
post 25 Apr 2007, 10:12
Post #1296

aroist

QUOTE(driverx @ 24 Apr 2007, 11:29)
Chiar nu va inteleg cu uleiurile astea, cu marketing bullshituri magnatek sau ce dracu va mai unge la suflet. Dati bani si va agitati degeaba. Aveti dovezi ca e prost uleiul DaciaOil? Sau ati avut consum mare radmasa.gif cu uleiul asta DaciaOil? Ati obtinut nu stiu ce fuel economy cum se pare ca le zice la unele uleiuri?

Deci serios acuma.....aveti prea putine probleme pe cap si aveti chef sa va creati altele? Am 9xxx km cu rabla mea, uleiul arata bine...inca. Daca nu va arata infect la 15 mii, eu chiar nu vad de ce sa ma iau in gura cu ratatii din service-uri....pentru CE?
*

marketing sau nu ideea este ca ceva diferenta se simte, poate nu justificata dpdv finaciar.

in plus cel mai important este faptul ca uleiul branduit dacia il iei din service la pret aferent, asa ca daca tot dai 100 lei pe ulei mai bine iei unul mai de calitate (marca)

QUOTE(driverx @ 24 Apr 2007, 11:42)
Nu m-a deranjat el deloc. Ma mira ca se fac topicuri peste topicuri, discutii peste discutii pentru o problema complet falsa. Altele mai bune? Da, nu contest asta, dar daca la 15 mii se tine un ulei sa ii zicem mediocru...ca sigur nu iti baga dacia mama uleiurilor in acest motor, atunci la ce bun sa bagi nu stiu ce uleiuri care probabil se preteaza la motoare mai serioase (ca sa nu zic A MUST) nu motorase simple ca asta de logan. Deci...mai bun....LA CE? Vreti sa tineti 600 mii km masina asta? O sa dispara tabla de pe ea...daca nu de rugina, atunci la imbinari...

Dar de fapt ce ma agit eu aici. Trebuie sa traiasca si altii de pe wishful thinking-ul vostru, nu?
*

hmmm eu personal imi "respect" masina (masinile ca am mai multe) asa ca prefer sa fiu cu constiinta impacata ca le tratez corespunzator (cand am pus MOBIL in ARO si-a facut cruce mecanicul juma' de h), daca e sa privin numai "economic" atunci nu inteleg de ce dreaqu punem benzina minim 95 ca pana la urma ar merge si cu gazolina, ce rost are sa schimbam filtrele ... sau mai rau la ce sa mai punem filtre, da becuri ... ce ne trebuie in pereche ... ca vezi si numa cu unu, nu mai spun ca poti circula numa ziua asa ca ... nu ai nevoie de niciunul

a .... si de unde ai sco-o ca motorasul de pe Logan e "simplu"???? mie mi se pare destul de complex da ... tu ar trebui sa-o stii cel mai bine

QUOTE(crising @ 25 Apr 2007, 09:12)
Salutare tuturor.
Sunt posesor de prestige, ma apropii de 7500 km si sunt hotarat sa-i fac o prima revizie. Am fost la dealerul local sa ma interesez de preturi sa stiu cat sa am la mine. Ei imi recomanda dacia oil 5W30 si le-am zis ca am de gand sa folosesc un ulei sintetic 5W40 pentru a putea sta linistit urmatorii 15000km ca nu-mi da buzunarul sa schimb la fiecare 7500km pseudo uleiul dacia oil.
Ei au tot insistat asupra uleiului dacia si intr-un final au zis ca au si Elf Excelium 5W40, ceea ce avem de gand sa si folosesc numai ca nu vor in ruptul capului sa ma lase sa vin cu uleiul meu. La ei in service pretul este de 45 lei/L iar eu am gasit in alta parte cu 30lei/L. Pe usa service-ului troneaza anuntul: "In aceasta unitate nu se fac revizii si reparatii cu piesele clientului". Sfatuiti-ma cum sa-i determin sa uite de acel anunt sau chiar sa-l scoata de tot pentru ca preturile lor la piese au un adaos f mare. Din surse neoficiale am auzit ca practica adaosuri de cel putin 70%.
In carnetul de intretinere Dacia nu scrie nicaieri ca sunt obligat ca sa cumpar consumabile din service-ul dacia.
Dealerul este Star Service din Tulcea, daca mai sunt membri care au apelat la acest service rog sfaturi si pareri personale.
Multumesc.
*

pai ... cel mai bine cauta alt dealer, daca nu la tine in oras in alt oras apropait, care sa-ti permita sa vii cu consumabilele la pachet

This post has been edited by tarzy: 25 Apr 2007, 10:14

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
crising
post 25 Apr 2007, 10:34
Post #1297

Membru autentic

Alt dealer in Tulcea nu exista. Altul mai apropiat ar fi Constanta, Galati sau Braila. Cel din Braila am auzit ca ar fi cel mai competent dintre cele apropiate de Tulcea dar ma costa drumul si timpul pierdut mai mult decat diferenta de preturi intre consumabilele mele si cele ale dealeru-lui din Tulcea. Pentru mine timpul inseamna bani. 2ore pierdute la service inseamna si bani pierduti.
Ma gandeam sa dau mail la VC, dar oare rezolv ceva?
Astept in continuare sfaturi de la cei care au fost la Star Service Tulcea.

--------------------
+
aliuta2000
post 25 Apr 2007, 10:54
Post #1298

Membru autentic

Apropo de ulei, uleiul care se pune la dacia vine in butoie de 200l care sunt inscriptionate TEXACO, deci nu e un ulei chiar asa de nasol cum se crede .

--------------------
Renault -Megane 3 2014 - -
+
tarzy
post 25 Apr 2007, 10:56
Post #1299

aroist

nu a spus nimeni ca uleiul dacia e nasol

ideea este ca in acei bani poti pune ceva mai bun atatat tot.

--------------------
DACIA / ARO / TICO L 1,6 / 244 / SX 2005 / 1993 / 1999 - B55MGY
Aha
+
klaus
post 25 Apr 2007, 11:04
Post #1300

步步

Group: Moderatori

Uleiul dacia 10W40 e chiar prost dupa parerea mea. E prea subtire.

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Mich@el
post 25 Apr 2007, 11:13
Post #1301

membru fara frane

From: Timisoara

poate nu e vorba atat de cat de subtire e,probabil 5w-40 e si mai subtire(asta e f bine iarna)...e vorba de aditivitatea pe care o au la temperatura si cum se pastreaza ea in timp+contaminarea uleiului cu benzina,in timp,conteaza si ea f mult.

--------------------
Logan Laureate 1.4 2005 - TM-Marine Blue
+
crising
post 25 Apr 2007, 11:28
Post #1302

Membru autentic

O fi uleiul Texaco bun dar am vazut pe un bidon de Dacia oil ca e produs in Bulgaria de Prista sub licenta Texaco. Deci nu am nici o baza in acest ulei. Poate sa fie si Mobil sau Castrol dealfel firme consacrate dar daca sunt produse de nu stiu ce firma prin Taiwan sub licenta brandului tot nu dau 2 bani pe acel ulei.
Daca uleiul dacia oil era produs de Texaco (nu de Prista) chiar si in UE cred ca ma incumetam sa pun acel ulei in motorul meu.
Este inadmisibil ca la 4000 km, cu toata uzura din rodaj si proprietatile detergentilor din ulei, uleiul sa fie negru si sa se scurga, la rece, aproape tot de pe joja in cca 1min. Deci dacia oil e spritz. Acum la 7000 km nu mai are pic de vascozitate. Si dacia il tot recomanda. Nu le inteleg politica atat timp cat Renault recomanda ELF pentru acelasi tip de motor pe care il am si eu si care se regasea pe Megane 1.

--------------------
+
aliuta2000
post 25 Apr 2007, 11:58
Post #1303

Membru autentic

Parerea mea e ca mai ine sa scrie Made in (tara de origine ) decat sa scrie Made in UE, pentru ca atunci chiar nu se stie in ce SRL la coltu blocului e facuta acea chestie.
La fel sta lucrurile si cu uleiul. Ce daca e facut in Bulgaria???? e facut sub liceenta Texaco si trebuie sa respecte niste standarde .

--------------------
Renault -Megane 3 2014 - -
+
driverx
post 25 Apr 2007, 12:09
Post #1304

QUOTE(aliuta2000 @ 25 Apr 2007, 12:58)
La fel sta lucrurile si cu uleiul. Ce daca e facut in Bulgaria???? e facut sub liceenta Texaco si trebuie sa respecte niste standarde .
*

Lasa-i ma. Ne stresam degeaba sa le explicam. Stiu ei mai bine, unii mai au si surse.."de incredere", lasa-i cu maganatecurile lor care le aduna particulele balauriene din motor, restu sa bage pe alea cu "fuel economy"...macar planeta va fi mai putin poluata cu "reducerea" lor de consum. Pacat de buzunarul lor ca nu recupereaza diferenta de pret a uleiul prin consum de benzina nici in 10 ani, dar cine is eu sa le plang de buzunarul lor? La o adica ce are daca altii traiesc de pe urma wishful thinking-ul lor? E bine...nu? Traiasca marketing-ul.

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
vijelie
post 25 Apr 2007, 12:21
Post #1305

membru violet

Va hotarati odata ce ulei transforma Loganul in bestie? Ca se facu coada inspatele meu la magazin...

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
Bill
post 25 Apr 2007, 12:47
Post #1306

Membru autentic

QUOTE(crising @ 25 Apr 2007, 11:28)
O fi uleiul Texaco bun dar am vazut pe un bidon de Dacia oil ca e produs in Bulgaria de Prista sub licenta Texaco. Deci nu am nici o baza in acest ulei.
*

Totusi de ce se pune in service uleiul asta si iti mai spune ca poti merge cu el 15000 km. A auzit cineva de motoare de Logan calate? Sau inginerii de la Renault sunt la fel de incompetenti in privinta uleiurilor ca si in privinta consumurilor de carburanti?
Cred ca iar o sa imi sara in cap @driverx. biggrin.gif

Off topic: Cum scap de codul malitios care imi deschide pagina http://www.dacia.ro/external/sl-abs-easy/index_easy.html din 10 in 10 secunde?

--------------------
+
driverx
post 25 Apr 2007, 13:21
Post #1307

QUOTE(Bill @ 25 Apr 2007, 13:47)
...
Cred ca iar o sa imi sara in cap @driverx. biggrin.gif
...
http://www.dacia.ro/external/sl-abs-easy/index_easy.html din 10 in 10 secunde?
*

biggrin.gif

--------------------
Mitsubishi Lancer 2008
+
nh1980ro
post 25 Apr 2007, 13:42
Post #1308

Membru

From: Togo-Togo.

@crising Conform VC service-urile fac ce "vrea muschiu' lor". Service-ul poate sa stabileasca ce politica de preturi vrea, la fel si cu piesele de acasa.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Bill
post 25 Apr 2007, 14:36
Post #1309

Membru autentic

Eu tocmai am primit o brosurica de la Dacia cu lista de service-uri, amintindu-mi ca se apropie revizia. Daca toate service-urile din Bucuresti practica politica celor de la Tulcea, ma supar si imi schimb eu singur uleiul si filtrul de aer si cu asta basta. Nu am nevoie sa puna calculatorul si altele gen uns balamale, etc.
Garantia pe parte electrica oricum am pierdut-o cand am montat alarma acum 9 luni, deci nu imi fac probleme.
Oricum la preturi de manopera revizie de peste un milion, consumabile cu adaosuri astronomice si daca nu ma lasa langa masina, renunt la revizie si mi-o faca eu.

--------------------
+
crising
post 25 Apr 2007, 14:58
Post #1310

Membru autentic

Multumesc tuturor pentru raspunsuri. Am sa vad ce-am sa fac peste 1 luna cand am de gand sa fac revizia. Poate mananca "o ciocolata" si responsabilul cu reviziile si ma lasa cu uleiul meu. Am trecut si azi pe acolo cu o mica problema la tinichigerie si deja ne salutam. E un prim pas. E bine sa ai un "prieten" in service.
O zi buna tuturor.

--------------------
+
nyll007
post 25 Apr 2007, 15:09
Post #1311

Membru

facand un mic calcul intre costul reviziei facute de mine si de Adrian78 a rezultat o diferenta de 50 RON (el mai putin eu mai mult) si asta numai din faptul ca el a venit cu filtru de ulei si de aer, reviziile au fost facute la acelasi service, de daca nu m-a dus capu acum eram si eu mai bogat:D

--------------------
dacia logan preferance 2006 - OT-00-xyz
+
Ciumpalac
post 25 Apr 2007, 18:15
Post #1312

membru in devenire

klaus poti sa ne spui si noua ce ulei imbalsameaza motorul tau ? daca nu e secret si poti sa divulgi si muritorilor de rand.. happy.gif

--------------------
Dacia Logan 1,6 Laureat
+
je_design
post 25 Apr 2007, 18:36
Post #1313

Membru autentic

Bagati voi uleiuri premium extra nu stiu cum, sa tine motoarele de 5 ori mai mult decat caroseria !?!

--------------------
Logan Laureat plus 2006
+
nyll007
post 25 Apr 2007, 18:44
Post #1314

Membru

pai cel putin noi o sa bagam banii numai in caroserie nu si in motor ca voi

--------------------
dacia logan preferance 2006 - OT-00-xyz
+
Adrian78
post 26 Apr 2007, 07:03
Post #1315

Membru autentic

Uleiul este viața motorului. Punct! Am eu o bănuială că de pe la 40-50.000 km, funcție de regimul de exploatare, se simte o diferență.

În altă ordine de idei de ce să nu pui la aceiași bani sau un pic mai scump un ulei mult mai bun?

@crising
Așa se întâmplă când există monopol. Se practică adaosuri fără limită. După ce va apărea concurența ai să vezi că se mai schimbă lucrurile. Dacă ai informații ca la un alt dealer zonal poți să faci revizia corespunzător cerințelor tale și ieși aproape în aceiași bani du-te acolo ... te mai alegi și cu o plimbare.

This post has been edited by Adrian78: 26 Apr 2007, 07:08

--------------------
+
hamilton
post 27 Apr 2007, 07:48
Post #1316

Libraries gave us power, then work came and made us free

am facut si eu revizia de un an la MERIDIAN VEST. costuri:
- 4 litri elf excellium 5W40 (adus de mine)- 130 ron
- filtre de ulei si aer (aduse de mine)- 51 ron
- manopera (include testul computerizat) - 117 ron. total - 298 ron (destul de bine, nu?!).
prestatia mecanicilor - plata spre acra, desi despre o manopera mai scumpa decat la ei nu prea am auzit/citit. n-au avut nicio obiectie ca am venit cu consumabilele mele (si bine am facut: uleiul pe care l-am adus era la ei cu 50 ron mai scump).

This post has been edited by hamilton: 27 Apr 2007, 10:35

--------------------
dacia logan ambition 1.6 din 2006
if you want to kiss the sky, better learn how to kneel
+
Adrian78
post 27 Apr 2007, 10:09
Post #1317

Membru autentic

Hai să pun și eu un pic de sare pe rană ... în Selgros acum 2-3 zile era ELF Excellium LDX până la 1.000.000.

În ceea ce privește manopera, IPSO Otopeni este peste Meridian Vest dar serviciile lasă de dorit (nu te lasă lângă mașină, nu te lasă să aduci tu consumabilele, mașină lăsată murdară de ulei și alte cele atât la motor cât și pe caroserie, etc.)

--------------------
+
GicaPopescu
post 27 Apr 2007, 10:26
Post #1318

Membru

In circa o luna trebuie sa ma duc si eu la revizia de un an. Am doar vreo 2.000 de km cu masina, nu prea am avut nevoie sa merg cu ea.
Sunt curios, daca cer la revizie doar sa-mi verifice masina si sa nu-mi schimbe nimic la ea, nici macar uleiul, m-ar obliga sa-mi schimbe totusi toate consumabilele ? Am vazut ca astia schimba si filtrul de aer la prima revizie , iar in carte scrie ca se schimba la vreo 30.000 km, daca-mi amintesc bine.

--------------------
Dacia Logan 2006 Ambition 1,6MPI - DJ-XX-XXX
+
vijelie
post 27 Apr 2007, 10:32
Post #1319

membru violet

Daca ai de gand sa nu schimbi uleiul anual chiar daca nu ai facut 15mii km, poti nici sa nu te mai duci la revizie, tot pierzi garantia. Asta daca o mai ai. smile.gif

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
hamilton
post 27 Apr 2007, 10:36
Post #1320

Libraries gave us power, then work came and made us free

am inteles ca uleiul isi pierde din proprietati dupa un an si de aceea trebuie sa il schimbi, chiar si daca nu ai mers deloc cu masina.

--------------------
dacia logan ambition 1.6 din 2006
if you want to kiss the sky, better learn how to kneel
+
67 Pages « < 42 43 44 45 46 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 08:40
Forum Renault