ochelari?
![]() ![]() ![]() |
ochelari?
dizzy |
![]()
|
||
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.086 Joined: 11 February 04 ![]() |
|
||
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|||
RIon |
![]()
|
![]() pasionat Group: Members Posts: 2.835 Joined: 22 May 04 From: CJ ![]() |
Am fost...-0.75 S/D, cica dupa 40 de ani o sa revina la 0...sa vedem.
770 ron cu totul, lentile Zeiss cu antireflexie verde, heliomate 15-75% gri, plastic, antizgariere, ISO pentru sofat day&night... rama Armani. Din pacate, doar pe 21 ianuarie vor fi livrati... Foarte interesant, avea la 48 ron niste ochelari speciali polarizati, care se prind cu clipsuri peste cei de vedere, pentru a putea fi folositi si la pescuit... |
--------------------
Skoda
Octavia 2
2005, TDI 160CP 2008, Ford Focus 115 CP
- de CJ www.raresion.ro
|
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Tu ai miopie. In mod normal ochiul tinde catre hipermetropie odata cu trecerea anilor. Dar daca tu pleci de la - e foarte probabil sa te opresti la 0.
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
RIon |
![]()
|
Asa mi-a spus si medicul optometrist de acolo, ca ii voi purta maxim 10 ani
![]() De aceea am ,,investit" in lentile de calitate... |
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
si daca era cu doi de 0
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
andrei_2006 |
![]()
|
![]() Loganist Group: Members Posts: 737 Joined: 21 September 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Laureate Plus
|
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(RIon @ 26 Dec 2007, 23:47) mie nu mi s-a parut asa cand mi-am luat. nu mai stiu exact cat au fost ramele, dar erau accesibile. sunt foarte usoare si flexibile. QUOTE(RIon @ 27 Dec 2007, 17:30) poti detalia un pic chestia asta? ma bate gandul sa-mi fac niste ochelari cu lentila colorata pe care sa-i tin in masina si sa-i folosesc doar la condus. am auzit ca ar fi bine sa fie lentile polarizate, dar mai mult de atat nu stiu ce s-ar potrivi la condus. |
-------------------- |
|
RIon |
![]()
|
C@talin, nu inteleg.
Andrei, am fost la firma cunoscuta in CJ, pentru ca multi clujeni m-au sfatuit sa le calc pragul, si azi era deschis ![]() Lentilele au fost 240 ron bucata, fiind full options, adica antireflex verde, heliomat pana in 75% gri, tratament auburire si contra zgariere si filtru UV 75%, adaptate la condus de zi si noapte... rama Emporio Armani (am gasit-o pe net dar nu mai am link) la 260 ron, manopera 30 ron si reducere de 30 ron (consultatia). Eu stiu ca lentilele Zeiss sunt cele mai cunoscute si cotate ca fiind foarte bune... se fabrica in Ungaria si sunt aduse direct din fabrica, probabil ca la alte firme sunt la a doua, a treia mana... si pretul mare e influentat de chiria magazinului, firma la care am apelat eu e intr-un spatiu - locuinta, intr-o curte interioara, in centrul orasului. ungaria e la 500km de CJ, adica pretul de transport scazut... lentilele au si garantie de la producator 12 luni, parca. Ramele 2 luni. Ramele sunt ieftine pentru ca sunt aduse de la sursa, pentru ca ramele Armani sunt destul de scumpe pe la Optiblu, Opticirs sau altii care au asa ceva... Eu am fost sfatuit sa evit optinova, sa evit opticris (cica au lentile vaporene chinezesti)... si sa nu merg in hypermarket-uri. avantajele unor magazine mai mari sunt carduri cu reduceri... daca apreciezi aceste lucruri. Smiley, nu sunt speciale pentru condus, acelea sunt portocalii-maro, si nu le poti folosi pentru citit, tv, calculator... cele comandate sunt doar bune pentru sofat, nu speciale... Am fost tentat sa imi fac polarizate pentru pescuit, insa sunt foarte inchise la culoare, am sa imi fac (daca nu mai pot folosi cele 3 perechi de polarizati pe care ii am pentru pescuit) cu aceleasi dipotrii, polarizati dar probabil din sticla si rame f. ieftine... La sofat eu folosesc o pereche de ochelari polarizati, dar fara dipotrii, special cumparati din magazine de pescuit. poti vedea pe siteul zeiss un demo cu ceea ce inseamna polarizat la condus. Eu pot sa iti dau urmatorul exemplu: pe o vreme cu soare stralucitor, linie dreapta cca. 3 km, vad masina pe contrasens undeva (cu ochelari soare simpli) dar nu am curaj sa depasesc, pentru ca nu pot estima corect distanta; cu ochelari polarizati, pot estima foarte precis distanta. Rezulta cu nu sunt extraordinar de grozavi, demo-ul de pe site-ul zeiss e putin cam exagerat... dar vizualizeaza-l. This post has been edited by RIon: 27 Dec 2007, 19:14 |
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
apunake |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 1 November 04 From: Bucuresti ![]() |
1. Consulta un medic oftalmolog. Poti gasi medici buni inclusiv la Opticris.
2. Nu iti cumpara din prima ochelari super scumpi. Asteapta sa te obisnuiesti cu ideea de ochelari intai si pe urma upgradeaza in functie de nevoi. 3. La magazinele de optica serioase poti avea surpriza sa gasesti aparatura mai performanta ca la multe policlinici. 4. Cat despre obligatia angajatorului..... mi se pare ca trebuie ca in fisa postului sa fi declarat ca operator calculator, sau ceva de genul asta. |
-------------------- |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
dute la oftapro in buc vizavi de protv
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
Sony |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.862 Joined: 30 August 04 From: Ban Land ![]() |
Tu esti cu capu'?
![]() ![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
C@talin |
![]()
|
a scuze
![]() |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
|
Sony |
![]()
|
Se accepta!
![]() |
--------------------
Caruta
cu doi cai frumosi
1945
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
La CLuj inca nu s-o inventat PROTVul?
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
eXtenSion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.260 Joined: 10 January 05 ![]() |
"De vreo 10 zile fac tratament pentru imbunatatirea acuitatii vizuale, cu ceva extract de afine si vitamina A, Visine ocazional, parca se simt ceva rezultate, dar nu edificatoare."
Tratamentul acesta daca il faci la un ochi sanatos, il ajuta cu ceva? Nu este niciun mod prin care sa intarziem disparitia acuitatii vizuale, dinainte de a aparea? |
--------------------
facebook
groups
e mult mai naspa decat un forum
|
|
radian |
![]()
|
![]() gandeste pozitiv: nu spera si nu ai teama... Group: Members Posts: 1.273 Joined: 17 January 05 From: petrosani ![]() |
Chiar vrei sa dispara inca inainte sa apara???
![]() |
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
RIon |
![]()
|
Este ok si pt. ochi sanatosi, deoarece intareste acuitatea vizuala pe timp de noapte.
Avem protv si la Cluj, ce cascheta mea! ![]() |
--------------------
Skoda
Octavia 2
- de CJ www.raresion.ro
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
mai trezesc odata topicul
ce parere aveti de cabinetul oftalmologic(+magazin de benoacle) de la piata dr taberei(aka moghioros?)..ca acum deja trebuie sa schimb ochelarii si vreau sa iau unii heliomati..si am avzut ca au preturi ok ..si ca sa nu merg in alte parti la consult, vreau sa fac consultul tot la ei ce parere aveti si de lentilele heliomate de sticla cu strat antireflex?(sunt cam 150 de lei)..platic nu cred ca merita..ca daca tot creste dioptria in modul(de la -0.25 am ajuns la -0.5..si acum sa vad la urmatorul consult cat o mai fi) si nu merita bani bagati in lentile de plastic..mai ales ca se zgarie usor alea... |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
radian |
![]()
|
Folosesc lentile heliomate de multi ani, Iti ofera un confort sporit pe lumina puternica, dar, sa ai in vedere ca pe masura ce creste intensitatea luminoasa / se inchid lentilele la culoare, dar scade si claritatea.
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
ms de informatie . de sticla cu antireflex ti se par destul de ok?(pret de 140 lei ar veni)....
si de magazin/cabinet de la et 2 din piata moghioros ce parere aveti? |
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
radian |
![]()
|
Lentilele heliomate si / sau antireflex ajuta la cresterea confortului vizual, numai sa nu te astepti la minuni. Despre pret, no comment!
|
--------------------
dacia logan
ambition
2005
- HD 06 LDM
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Eu port ochelari de vre-o 24 de ani. Nici o data n-am sesizat diferenta intre lentila de sticla de calitate buna si cea antireflex. Merg la acelasi oftalmolog si optometrist de 24 de ani, se mira dar nu ma contrazice. Lentila -1.5 ambii ochi, cilindru, sub un unghi mai ciudat din cauza unei afectiuni a corneei.
In primul rand conteaza rama si apoi lentila, spun asta dupa 24 de ani de "experienta". Mare atentia la alegerea ramei, nu conteaza marca si pretul ci felul in care se aseaza pe cap si mai ales felul in care isi stabileste pozitia dupa ce aluneca putin in jos. O rama bine acordata cu capul purtatorului coboara foarte putin in jos chiar si cand alergi. Am folosit si lentile helio multa vreme, am renuntat la ele pentru ca acolo unde m-ar fi ajutat cel mai mult, anume in masina,au randament scazut, sticla din geamurile masinii filtreaza razele UV in mare parte si nu se mai inchid suficient. N-am gasit nici o pereche cu parasolar clip-on care sa-mi placa ultima data cand am schimbat ochelarii. Perechea actuala contine lentile cilindrice Hoya din sticla minerala, ne-anti-nimic si rame Longines din titan natur. Sunt ochelarist d-ala 24/7, port acelasi ochelar pentru apropiere si departare. Nu recomand nimanui titan "cu memorie" pentru ca se rup usor, ultima pereche (evident tot de marca) asa erau si s-au rupt relativ usor. Actualele rame sunt solide si foarte rigide, nici nu le simt pe nas, de multe ori ma trezesc c-am intrat cu ochelari la dush ![]() ![]() Suplimentele din plante pentru ochi sunt folositoare atata vreme cat firma producatoare este de incredere. Eu recomand cu incredere morcovul consumat crud cu moderatie excesul se poate lasa cu o coloratie mai mult sau mai putin portocalie ![]() This post has been edited by dr_mKe: 28 May 2010, 21:41 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
QUOTE(dr_mKe @ 28 May 2010, 21:39) Nu recomand nimanui titan "cu memorie" pentru ca se rup usor, ultima pereche (evident tot de marca) asa erau si s-au rupt relativ usor. Confirm, mie mi s-a rupt o rama dupa an si ceva de folosinta pur si simplu din senin, la partea care vine pe nas (intre lentile). Tocmai ii stersesem lentilele si cand sa-i pun la ochi, a pleznit rama si am ramas cu 2 bucati in mana. ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
Marius97fer |
![]()
|
![]() Membru cu IQ :) Group: Members Posts: 208 Joined: 12 October 06 ![]() |
am fost si eu la bucale acu vreo 2 zile la control, si am primit sfat sa merg la visionclinic, pe undeva pe langa parcul Carol.
Eram suspect de keratoconus dar pana la urma am astigmatism, tot o marie, cu alta palarie. Eu ma interesez de operatie, dar parca nu as face pe la noi, multi zic ca e cam amatorism ce se face aici. |
--------------------
Opel / Rover
Astra / 25
2000 / 2001 hecibec nu sunt inteligent
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Si eu vreau sa imi schimb ochelarii. Am astigmatism miopic.
Ce stiti de lentilele acelea care apar mai subtiri decat cele normale? Eu am intrebat de reteta mea la un oarece cabinet din Craiova si o lentila normala mi-au zis ca e 200 ron, pe cand una subtire (marca nu o mai tin minte exact, parca Heynes??) e 850 ron. Cica sunt mai multe grade de 'subtirime', astea cu 850 ron sunt cele mai subtiri. Mi se pare mult prea mare pretul pentru o singura lentila, sunt curios daca erau preturile umflate la cabinetul respectiv sau asa sunt in general. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Marty |
![]()
|
![]() Membru cu privire de ansamblu Group: Members Posts: 5.840 Joined: 14 April 03 From: Corbu ![]() |
"Inflarosu"
![]() |
--------------------
Gillette
De unica folosinta
2011
- B 999 NAM Mindru absolvent de grup scolar.
|
|
Bulldog |
![]()
|
![]() "Nembru" Group: Members Posts: 566 Joined: 6 February 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Bicicleta,
RATUC,
Taxi Imi scot mașina in ploaie să se tuneze cand tună
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.222 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Adica ?
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
|
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st June 2025 - 18:48 |