Filmul ZEITGEIST, l-ati vazut?
![]() ![]() ![]() |
Filmul ZEITGEIST, l-ati vazut?
koldun |
![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca filmul (Zeitgeist) nu are pretentia ca expune adevarul.
Mai important este ca iti ofera un alt punct de vedere si te pune pe ginduri. Chiar in film ni se spune cum se face manipularea, filmul in sine putind fi un instrument de manipulare, dar asta nu inseamna ca trebuie crezut 100%, dar nici negat in totalitate. Eu zic ca daca l-ar vedea cit mai multa lume (si ar si intelege ceva...) unii ar invata macar sa se indoiasca de multe vazute in viata lor (daca mai e a lor...). Parerea mea: filmul este interesant, chiar daca ar fi doar ficțiune! Desi eu cred ca foarte multe lucruri expuse sint adevarate chiar daca personajele si actiunile nu corespund in totalitate. |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
In filmul ala nu stiu cate lucruri sunt adevarate, pur si simplu, dar la cele la care mai aveam cunostinte toate (repet, toate) erau minciuni.
Poate sa fie fictiunea fictiunilor, modul de prezentare a faptelor (de fapt preluat cu brio din metodele lui Dan Brown) care lasa impresia ca sunt adevarate nu face decat sa manipuleze majoritatea privitorilor (care au cunostinte superficiale despre multe din cele mentionate in film). Aia putini care isi pun intrebari si isi mai dau seama de manipulari sunt mult prea putini. Restul sunt toti manipulati. Defectul filmului e ca sunt manipulati destul de grosier si depistabil la aprofundari reduse a subiectelor abordate, ca altfel nu ar mai fi fost atractiv. Problema reala va fi atunci cand va apare un film in care manipularile vor fi de finete. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
sebybv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 8 August 05 From: Brasov ![]() |
Ca sa ne intelegem (pentru cei care cred ca sustin filmul ca adevarat si dorm cu el sub perna), nu pretind ca filmul e plin de adevaruri absolute ( nu cred ca poate cineva despica soarta lumii intr-un film de 2 ore), insa te face macar sa iti pui niste intrebari de genul "Daca macar o parte din astea sunt adevarate?!".... Stim cu totii cum (fara sa ne uitam mai departe de ograda noastra) de 20 de ani deja, se fura ca in codru cu legea in mana, si fiecare gasca de politicieni care a ajuns la putere a plecat cu buzunarele pline. Eu nu cred ca hotia asta s-a inventat la noi, adica sunt unii care fac asta la scara mai mare. Si cand ai bani, ce iti doresti? Mai multi bani!
Legat de biserica, de mii de ani folosita ca metoda de manipulare in masa, cate razboaie sangeroase ( ase citi cruciade) s-au dus in numele ei? Tocmai cea care propovaduieste iubirea aproapelui.... Si legat de putere, cate razboaie se duc azi pentru mentinerea pacii? Acum se vorbeste de pasapoarte biometrice cu "cip", care pot stoca informatia despre individ, dar deja se pare ca s-au inventat cipurile RFID. Nu stu cat adevar e afirmatiile doamnei asteia, dar o intrebare imi vine in minte: "Daca la un moment dat chiar se va intampla sa fim obligati sa le purtam, eu sunt pregatt sa accept asa ceva?" Nu pretind de la nimeni sa fie de acord cu ideile mele, dar nu mi se pare corect sa fii catalogat din prima "visator" sau "obsedat de teoria conspiratiei". Nu trebuie filme din astea sa iti dai seama ca e ceva in neregula cu lumea asta. Statul te vrea prost. Asta e clar! Cum iti dai seama? Dupa numarul de mici si de halbe de bere donate in fiecae 4 ani la campaniile electorale, doar ca sa votezi "ce trebuie"... Gata, ma duc sa ma plimb la aer liber, ca m-am intoxicat destul cu teorii conspirationiste. |
--------------------
Mazda
6 2.0 CD 143CP SPORT
2006 "...The force is strong with this one..."
- Seat Leon 1,6 16v 105 CP - 2001 |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
sebybv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 216 Joined: 8 August 05 From: Brasov ![]() |
Pai, sincer sa fiu, imi vine mai degraba sa imi pun astfel de intrebari "existentiale" cand vad astfel de filme, decat atunci cand ma uit la Dan Negru, la Dan Diaconescu in direct sau la "Paranghelion".... Ma intelegi?...
Iar legat de ce spune tipa aia in link-ul de mai sus, e putin mai ancorat in realitate, tipa si-a axat cercetarile pe un domeniu mult mai ingust, nu se pretinde experta in istoria religiilor, nici in politica, ea a facut investigatii in doar in directia respectiva, si o vad mult mai documentata. Poate abereaza, dar de ce ar minti? Ce interes are ea sa minta? Si ce interes ar avea marii producatori si comercianti sa faca ce zice ea ca vor sa faca? Sunt multe intrebari cu "De ce?" si sunt sigur ca multi nu au timp sa se intrebe asta, pentru ca sunt ocupati cu ultimele oferte. (PS. Si eu imi fac cumparaturile in hiper/supermarket. ) This post has been edited by sebybv: 15 Feb 2009, 10:14 |
--------------------
Mazda
6 2.0 CD 143CP SPORT
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Eu nu prea ”îl văd” pe driverx privind așa ceva (dan dicaonescu, cenzuratos....etc).
Mai degrabă ..fata lui tata. ![]() ![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Ma tem ca nu esti prea capabil sa iti alegi surse de informare....Ma intelegi?
klaus a explicat cat se poate de bine mecanismele psihologice din spate. DACA tu nu vrei sa le CITESTI si sa le INTELEGI e treaba ta. Dar daca ai face-o ti-ai da seama ca avem dreptate. Nu ca am fi mai destepti sau ne-am da mai inteligenti aici pe forum, ci pentru ca, facand o raportare simplista diferenta intre Moorii astia cu filmele lor si Dan Diaconescu este fix zero. Dar zero. Adica ar fi una. Dan Diaconescu e la un nivel mai mic, fiind capabil sa suceasca mintile doar la prostimea crunta, astia cu filme de genu au ceva mai multa experienta, abordeaza lucrurile la alt nivel, astfel inca au posibilitatea sa suceasca si minti relativ inteligente, dar care nu pot sau refuza sa foloseasca corect informatiile care deja le cunosc. Filmele astea is facute in asa fel incat, in subcontient iti induc idea ca ce expun ei acolo is adevaruri. CUM fac asta? Fucking simplu. Expun o idee. Apoi expun problemele ei. Sau cel putin probleme care afecteaza in mod negativ masele. De ce? Pentru ca trebuie trezit creierul si bagat in modul "burete". Dupa ce creierul a intrat in modul "burete", filmul are urmatoarea misiune. Sa bage in creier tot felul de adevaruri de suprafata, tot felul de adevaruri si zece mii de omisiuni, multe sustinute cu afirmatii de genu: "Precum toata lumea stie", "Este evident ca", "bla bla bla...deci asta automat indica ca ar fi ceva putred", etc, etc, etc. Din acest moment ai devenit o oaie. Din acest moment, orice s-ar mai zice despre acea problema, totul ti se parea logic si aparent toate au o legatura, un sens. This post has been edited by driverx: 15 Feb 2009, 10:20 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Lostboy |
![]()
|
![]() Finding my way! Group: Members Posts: 3.261 Joined: 17 May 06 ![]() |
Adică care urmărește noră pentru mama este manipulat?
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
mariuscond |
![]()
|
![]() Membru incomod Group: Members Posts: 1.373 Joined: 3 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Filmele de genul asta incearca precum spuneti sa suceasca minti mai luminate (ma bucur ca vad pe aici oameni care "rezista"...). Nu-i nimic vor aparea altele (de care zicea Klaus) si vor incerca din nou. Marele avantaj al democratiei este ca orice idee poate si cu siguranta va fi contestata, totul ajungand un amalgam de idei si contradictii.
Pentru o mare parte a populatiei nu e nevoie de prea mult efort in a fi manipulata. Scoatem gratarul intre blocuri - in parcare, facem focu', mancam cirnații, bem o bere, mai "combinam ceva", apoi mergem acasa ne batem nevasta si copilul, "ne râdem" la televizor, injuram politicienii, dar îi votam, etc... Mass-media nu face altceva decit sa ofere (zic "deontologii") publicului ceea ce isi doreste: scandal, sex, sânge, "tokșoaie", haladeală, telenovele cu țigani, etc. "Curios" este faptul ca in ultimul timp canale gen "discopery" au audienta din ce in ce mai mare, lucru care ii pune pe ginduri pe "moguli", deh... "reitingu'"... dar mass-media are un rol bine definit: acela de a tâmpi o nație si asa "obosita". Multimea e considerata p.u.l.i.m.e, o adunatura de cretini care trebuie sa voteze o data la 4 ani (pentru a mima democratia), cind pentru 2 cârnați și-o bere "lipeste" o stampila cu "votat". Mai nou se vorbeste de faptul ca "s-a bekalizat" si Germania... Fenomenul este la scara mult mai mare si apare ciclic. La 50-100 de ani sint revolutii/razboaie semn ca inca nu s-a gasit forma eficienta de organizare a unei societati si care scoate la iveala aspecte considerate de mult depasite ale naturii umane. Vad foarte des indivizi cu freza zburlita (din aia de scuipa in palma si apoi isi "geleaza" moțul) mergind cu telefonul ce canta manele in mana si care nu au absolut nimic in cap. Pentru multi dintre noi, astia de care vorbesc "ne vor plati noua pensiile". Vai de mama ei de tara (ca de alte tari... nu-mi pasa). Uff! M-am încins... ![]() |
--------------------
dacia
Logan
dizăl
- B52
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mariuscond @ 15 Feb 2009, 22:17) "Curios" este faptul ca in ultimul timp canale gen "discopery" au audienta din ce in ce mai mare, lucru care ii pune pe ginduri pe "moguli", deh... "reitingu'"... dar mass-media are un rol bine definit: acela de a tâmpi o nație si asa "obosita". As mentiona, daca tot am ajuns pana aici, ca am constatat tentative subtile de manipulare din partea canalului National Geografic, care in general prezinta emisiuni bine documentate si echilibrate, in ceea ce priveste crestinismul si evolutia lui timpurie. Asa ca, pentru a scoate niste bani din propriile actiuni (in speta din "Evangehlia li Iuda"), NG a ajuns sa faca deja filme cu acele manipulari subtile de care vorbeam mai sus. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
sebybv |
![]()
|
@driverx: Sunt foarte curios (pe bune) de unde iti ei tu informatiile si cum verifici o sursa ca e credibila iar alta nu. Sa nu imi spui ca din ziare si de la TV.
Si ca sa incheiem discutia in care noi astia care ne uitam la filme constipationiste suntem (in opinia celorlati) niste oi cu creier de burete, as vrea sa iti spun ca ziua mea nu se rezuma la a viziona filme cu apocalipsa dupa Moore. Este, cum ai spus chiar tu, un alt mod de a incerca sa privesti problema. Si atat. Maine tot ma duc la munca, si soarele va rasari la fel, chiar daca am vazut sau nu filmul cu pricina. Cand o sa ne plimbam cu cipul dupa noi sa nu-mi spui ca nu te-am avertizat... ![]() |
--------------------
Mazda
6 2.0 CD 143CP SPORT
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 02:36 |