DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 5 6 7 8 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> ABS, Merita sau nu

GolfIII
post 6 Apr 2005, 20:26
Post #181

Membru autentic

Group: Members

Nici nu ai cum sa ajungi la asfalt atunci cand patinezi pe nisip sau zapada afanata. Patinajul fata de rostogolire rotii (la ABS) are avantajul ca produce un "val" de nisp/zapada in fata rotii care sporeste aderenta. Este ca si cum ai avea o lamela in fata rotii care impinge nisipul sau zapada.

--------------------
Volkswagen Golf III 1995
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
fbatran
post 11 Apr 2005, 15:51
Post #182

Membru

From: Timisoara

si daca e praf/nisip pe asfalt ... in juru gropii .... sa vezi cum pici in groapa cu toata viteza ... si cu picioru infipt in frana ...

--------------------
Dacia si Audi LGN si mai nou A4 2005 - BFO
+
klaus
post 10 May 2005, 15:07
Post #183

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

La intrebarea lui Angel35
QUOTE(angel35)
Vreau sa aud cit mai multe pareri despre modul in care se comporta ABS-ul la voi.Mie personal mi se pare ca intra in functiune prea repede ....si am mai condus pina acum masini dotate cu acest sistem. Poate doar cu cel de la Nissan TerranoII se poate compara. La peugeot 206 este mai rigid.
La modul concret mi se pare ca pe teren cu aderenta slaba intra prea repede in functie, chiar la viteze mici, devenind uneori chiar periculos
Mi s-a intimplat pe o linie de tramvai...betonata si chiar la primii stropi de plaoie ca la o frina mai brusca...unde nu cred ca ar fi inceput sa alunece, ABS-ul sa intre si sa fiu cit pe ce sa-l pleznesc pala din fata.
Repet la peugeot nu se intimpla asta....intra tocmai cind trebuia....

Vreau sa-i spun de ce intra ABS-ul in functiune prea repede la Logan:

ABS-ul intra in functiune in momentul in care se blocheaza rotile. Blocarea rotilor depinde de coeficientul de aderenta al anvelopelor.
Daca anvelopele sunt de 3,50 lei vechi (in speta montana), coeficientul lor de aderenta este mic, motiv pentru care patinarea anvelopei apare devreme in procesul de franare.
Deci: anvelope nasoale, ABS intra in functiune mai devreme...
La acest lucru se poate adauga (desi nu cred ca este cazul la Logan) "asistarea" prea mare a franei (la aplicare de forta redusa aupra pedalei sistemul sa aplice forta mare de franare pe roti).
Iaca si legatura intre ABS (intrarea lui in functiune mai devreme sau mai tarziu) si anvelope...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
d_andrei
post 10 May 2005, 15:59
Post #184

Membru incepator

From: BRASOV

Vad ca e topic mare, dar el atinge un subiect general foarte important: securitatea activa. Cred ca multa lume a pus punctul pe i spunand ca e frumos, ca e bun, ca alea alea, dar nu stiu din cei ce au ABS pe LOGAN l-au testat la adevarata valoare. Va voi da 2 exemple unde ABS-ul mi-a salvat pielea pe masina mea si regret ca nu s-a putut sa am ABS si pe LOGAN.

Ieri(luni) dimineata primesc telefon de la tata ca a venit LOGAN-ul si sa vin acasa sa mergem sa-l luam. Eu in Iasi, el in Botosani. Suit in masina si jar pana la Botosani - 130-160 km/h. Eh,la un moment dat de pe banda I mi-a iesit un beshinos de mosneag cu o dacie care depasea o caruta. problema a fost ca el nu s-a repliat dupa depasire pe banda I si cand am realizat ca omu nu are de gand am calcat frana de numa-numa. ABS-ul si-a spus din plin cuvantul dandu-mi sansa sa controlez directia pe care se inscria masina in timp ce franam la maxim. Totodata anvelopele bune Michelin au contat mult, DAR cum cel stanga e mai uzat decat cel din drepata(rezerva - pneu nou) am simtit cum ma duceam spre stanga si iar am avut posibilitatea sa-mi reglez directia. Va imaginati ce "mic carnagiu" iesea fara ABS, fara pneuri bune sau fara noroc de la Dumnezeu ? (bineinteles, fac mea culpa 1000 % pentru viteza exagerata! )

Al doilea exemplu graitor este ....gheata! Iarna care tocmai s-a dus am avut de infruntat gheata cu ABS-ul si pot spune clar: posibilitatea de a controla masina creste mult!

Deci, mai credeti ca ABS-ul e doar ceva optional sau ar trebui pus din fabrica pe orice masina va fi produsa vreodata ?

This post has been edited by d_andrei: 10 May 2005, 16:31

--------------------
VW / Dacia Golf 4 / Logan - -
+
ady624
post 10 May 2005, 16:20
Post #185

Membru incepator

From: București

Merită ABS? să vedem...

La câteva zile după ce am luat mașina, conduceam liniștit cu 250km/h pe Regina Elisabeta. Asta mă amuză, nu-i rachetă, vezi alte topicuri smile.gif Corectând, mergeam cu 50km/h pe Regina Elisabeta. Banda a 3-a din 3. Mergeam spre Splai. La un moment dat, dintr-un tufis de pe banda a 2-a se gândește un "nene" - că altfel n-aș vrea să-l numesc - să facă stânga fix pe lângă Flamingo. Zis și făcut, că nu-i greu, pune omu' frână, trage stânga 90° și gata... În spate, eu.... îl văd, înfig piciorul în frână.... începe pedala să dea și ea în mine de tare ce-am dat în ea... Și ce să vezi? fără să mă mișc de pe banda mea, îl feresc pe ... "nene". Adică am încetinit suficient încât să trec prin spatele lui. Nenea era cam la 10-15 metri înaintea mea, poate 20, nu știu să estimez exact. Știu doar că aveam 50 că prinsesem verde semaforul și că l-am ferit. Mai știu că ABS a intervenit.

Concluzia? Dacă ABS-ul își face datoria o singură dată în toată viața mașinii, atunci merită! Și cum "nene" sunt mulți, cu siguranță și-o va face cu vârf și-ndesat!

--------------------
Dacia Logan Ambition - B-42-TWK
Culmea lenei este să te scoli mai devreme ca să ai mai mult timp să stai degeaba...
+
ursul-alb
post 10 May 2005, 16:22
Post #186

Membru autentic

From: Iasi

QUOTE(klaus @ 10 May 2005, 15:07)
La acest lucru se poate adauga (desi nu cred ca este cazul la Logan) "asistarea" prea mare a franei (la aplicare de forta redusa aupra pedalei sistemul sa aplice forta mare de franare pe roti).
*

Da, foarte corect, nu cred ca e vreunul dintre noi care sa nu fi incercat sa lovim parbrizul cu capul la prima frana pusa cand ne-am suit intr-un Logan (bine, nu toti vom recunoaste... tongue.gif )

--------------------
Dacia Logan Laureate 1,6 egee - IS XX xxx
+
Patefon
post 12 May 2005, 09:42
Post #187

Membru gajait

QUOTE(GolfIII @ 1 Apr 2005, 17:29)
Din acest motiv producatorii recomanda "obisnuirea" conducatorului auto cu ABS-ul in diferite situatii: frana brusca, frana si viraj etc.
*

Exista si un site sustinut de mari companii pe tema asta: http://www.abs-education.org/index.html
Concluzia: Rupeti pedala in caz de urgenta!

--------------------
Seat New Leon 2006 Sport - B-#######-11/8
Cu stima,
Patefon
+
npn
post 11 Aug 2005, 11:32
Post #188

Membru incepator

Am simti si eu din plin beneficiile ABS-ului.
Prima data la o trecere de pietoni, cand un copil s-a smuls brusc si a vrut sa treaca mai repede ca mama lui.
In a doua situatie din cauza ABS-ului am salvat partea frontala a masinii la un semafor, dar am fost busit din spare ...culmea tot de o masina care cred ca avea ABS (Mecedes Sprinter)...asta e.

Deci, cu siguranta merita ABS-ul. Asta a si fost motivul pentru care am ales Ambiton, si am renuntat la Laureat.

Numai bine, si si drumuri fara nevoia de a da de lucru ABS-ului. smile.gif

--------------------
DACIA Logan Ambition - B-XX-XXX
+
dRg
post 12 Aug 2005, 09:34
Post #189

Membru autentic

From: Galati

Rog ca posesorii de 1.4 sa precizeze daca ar fi achizitionat ABS (evident daca ar fi fost disponibil ca optional).
Parerea mea ca dacia ar fi avut ceva de castigat , si bani si satisfactie din partea clientilor. Oricum o sa-mi spuna cineva ca cine sunt eu de-i invat chestii de marketing si bla bla....

Sper ca nu a mai fost deschis asa ceva. Multumesc

--------------------
VW Bora 1.9 TDI 115CP 2000 Highline - XXXX
+
DigitalScribe
post 12 Aug 2005, 09:52
Post #190

Scribul Digital

In afara de motorizarile din vest in RO nu se comercializeaza 1.4 cu ABS. Zicea cineva parca pe forum ca stie pe cineva care a reusit sa primeasca un Preference 1.4 cu ABS insa e doar o afirmatie neconfirmata ulterior. S-a mai discutat asta, cauta pe forum (exista functia Search).

This post has been edited by DigitalScribe: 12 Aug 2005, 09:53

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe D-Max 2022 - n/a
+
dRg
post 12 Aug 2005, 09:57
Post #191

Membru autentic

Stiu ca nu este disponibil ca optional in RO.
Mai clar : daca era disponibil (si sa presupunem ca era) il achizitionati ?

--------------------
+
catalin1paul
post 12 Aug 2005, 10:07
Post #192

Membru

QUOTE(dRg @ 12 Aug 2005, 09:57)
*

Eu cred ca majoritatea soferilor ar dori sa aiba ABS. Daca ar fi existat si varianta de Logan 1.4 cu ABS sigur asta era optiunea pe car o alegeam, dar cine stie poate in curand o sa apara si la noi pe lista cu optinale ...

--------------------
Logan Laureat 1.4 - B12XXX
Sa nu uitam!!! "TRAIM IN ROMANIA"
+
DigitalScribe
post 12 Aug 2005, 10:08
Post #193

Scribul Digital

QUOTE(dRg @ 12 Aug 2005, 09:57)
*

Ce intrebare e asta ?
Eu astept Ambition tocmai din cauza ABS cat si din cauza ca are 1.6 (nu ca as fi avut de ales).
Cred ca ABS se justifica pe orice masina peste o anumita greutate pentru ca este eficient in mod deosebit atunci cand spre exemplu masina e incarcata la maximum. Diferenta dintre 1.4 si 1.6 e doar la putere dar in general ambele masini merg cam cu aceleasi viteze si posibil si aceleasi incarcaturi deci ABS ar fi justificat si pe 1.4.

Daca ar fi ABS si pe motorizarea de 1.4 cred ca adevarata alegere ar fi intre motorizari. Ce sa iti cumperi ? 1.4 sau 1.6 (ambele cu ABS). Nu stiu daca are semnificatie sau sens sa discutam despre asta acum. Exista in rubrica de statistici preferintele oamenilor pentru motorizari.

Cred ca daca vrei ABS neaparat e ok Ambition-ul asa cum e acum. Daca puneau prea multe optionale exista cred riscul de a crea confuzie cu referire la cat costa cu adevarat masina. Asa sunt niste configuratii standard cu preturi clar fixate si clientela are niste repere clare in ce priveste pretul. Pretul fiind principalul atuu al lui Logan era oarecum natural sa se mearga pe linia asta cred eu.

--------------------
+
dRg
post 12 Aug 2005, 11:24
Post #194

Membru autentic

QUOTE(dRg @ 12 Aug 2005, 10:57)
*

Multumesc moderatorilor.
Eu special dechisesem acest nou topic. Ca sa vada cei de la Dacia ca sunt persoane care ar da bani si pe acest optional. Dar se pare ca deranjeraza pe cineva.

Oricum topicul era total diferit fata de acesta de aici.Nu intrebam daca merita, sau argumente pro si contra Era simplu:doreau posesorii de 1.4 ABS?Da sau nu (pt. ca sunt unii care vor si altii care nu vor - sau e greu de inteles).
Raspuns da sau nu !

Pt DigitalScribe:

Chiar e greu sa intelegi ce intrebare e asta ?
Nu ma ineteresa argumente, de genul se justifica sau nu,si cu explicatii fizico-logice. Era o intrebare de vointza. Vrei sau nu, nefiind importanta logica la care se apeleaza.

E greu asta ?

PS: de ce eram sigur ca va disparea ?????

This post has been edited by dRg: 12 Aug 2005, 11:26

--------------------
+
vv
post 12 Aug 2005, 11:34
Post #195

dilbert.com

drq, daca faceai o statistica, poate ca era mai relevant si nu disparea. Ceva de genul "Cat de mult v-ati dorit ABS pe Logan?"
a. Din motiv de ABS mi-am luat Ambition, daca se putea Laureate 1.4+ABS asta ar fi fost alegerea mea
b. Mi-am dorit ABS, din pacate nu mi-am permis decat un model de Logan fara ABS, regret faptul ca nu am ABS pe masina mea.
c. Mult - din cauza ca nu exista ABS pe masinile mai ieftine (Ambiance, Preference, Laureate) si imi doream neaparat ABS, m-am reorientat spre un SH cu ABS.
d. Nu e foarte important pentru mine - l-as fi luat daca nu costa prea mult, dar sunt multumit cu alegerea mea curenta (model fara ABS).
e. Daca ar fi gratis sau foarte foarte ieftin, nu m-ar deranja sa-l am. Da' nu as da prea multi bani pentru ABS
f. Chiar ma deranjeaza. Mi-am luat special Laureate 1.6 ca ma enerva ABS-ul de pe Ambition

This post has been edited by vv: 12 Aug 2005, 11:36

--------------------
Renault Grand Scenic 2008 - B.00.XXX
It is final proof of god's omnipotence that he needs not exist in order to save us.
+
dRg
post 12 Aug 2005, 11:43
Post #196

Membru autentic

Da, greseala mea ca nu am facut o statistica.
Si o sa fac. Rog adminii sa nu o stearga.

--------------------
+
DigitalScribe
post 12 Aug 2005, 12:07
Post #197

Scribul Digital

Stai domol DRQ-le, topicurile in general nu scapa atentiei cititorilor. Cat despre Dacia daca o sa faca sau nu optional ABS nu cred ca-i intereseaza pe ei acum prea tare ce doreste publicul pentru ca se vand foarte bine masinile. Cererea depaseste oferta. Nu stiu nici cat de bine isi insusesc criticile recent aduse masinii. Cerinte suplimentare ... hmm... nu cred ca apleaca ei urechea la client pentru asa ceva. Apare diesel-ul... o mai scalda 6 - 12 luni dupa aia fara sa mai aduca nimic nou.

Credeam ca ti-am raspuns la intrebarea ta. Mi-am luat Ambition din cauza ABS. Daca era probabil 1.4 cu ABS probabil as avut mai mult de gandit in ce priveste alegerea 1.4 sau 1.6 si exista o sansa buna sa aleg motorizarea 1.4

Daca ar face Dacia optional ABS-ul nu stiu cu ce i-ar avantaja pe cei care deja au 1.4-uri ca nu monteaza nimeni post-productie ABS. Optional inseamna ca poti alege cand faci comanda cu sau fara si cam atat.

Diferenta dintre un Ambition cu 1.6 si unul cu 1.4 ar fi cam aceeasi cu cea dintre cele 2 Laureate, adica vreo 14 mil lei.
Un mic calcul arata ca ar fi cu vreo 9 mil de lei mai scump decat Laureate 1.6 deci mai aproape ca pret de Laureate 1.6 decat de Ambition.
Probabil daca se scot si celelalte diferente dintre Laureate si Ambition se ajunge la ceva aproape de Laureate 1.6 ca pret, poate putin mai jos.

--------------------
+
dRg
post 12 Aug 2005, 12:26
Post #198

Membru autentic

... ok, cum am mai spus nu ma intereseaza logica , era doar de statistica faza.
Greseala mea trebuia sa deschid din prima un poll.

Chiar nu esti putin curios ?

Sunt persoane care au vrut 1.4 pt. ca asa au vrut. La fel si pt. 1.6, au luat nu fortati de ABS.

Acu ca mai sunt si cei care au luat 1.6 special pt ABS ce sa mai discutam.

Normal ca ca nu monteaza nimeni post-productie ABS. Nici nu am afirmat asa ceva.

PS: e dRg nu DRQ ...

--------------------
+
Danco
post 13 Aug 2005, 09:23
Post #199

Membru

Ar fi interesant de aflat cam cata lume si-ar dori ABS indiferent de alte considerente, macar asa sa vada unii (a se citi nemtii si altii) care zic ca pe la noi prin RO nici nu s-a auzit de ABS, ESP, IPS, etc.

--------------------
--------------- Logan Ambition - ---------------
Vorbind ai pierdut privilegiul de a parea intelept!
+
dRg
post 13 Aug 2005, 16:50
Post #200

Membru autentic

De asta am creat si chestionarul : 1.4 cu ABS sau nu ?

--------------------
+
oli_h
post 13 Aug 2005, 21:21
Post #201

Membru incepator

From: Timisoara

[quote=dRg,12 Aug 2005, 09:34]
Rog ca posesorii de 1.4 sa precizeze daca ar fi achizitionat ABS (evident daca ar fi fost disponibil ca optional).

Pai io cred ca intrebarea e inutila (nu e o intrebare dar sa zicem)
Eu decat sa fi luat un laureate de 1,6 mai bine un ambition ca diferenta mi se pare destul de mica
Fan ABS

--------------------
Dacia Logan - TM
+
adiya
post 13 Aug 2005, 22:59
Post #202

Membru autentic

QUOTE(klaus @ 1 Apr 2005, 14:03)
Mesajele OFF-topic vor dispare...
*

disparea...

--------------------
Dacia Logan 2007 ABS PLUS dci - B-00-XXX
+
dRg
post 14 Aug 2005, 00:31
Post #203

Membru autentic

.........
Pai io cred ca intrebarea e inutila (nu e o intrebare dar sa zicem)
Eu decat sa fi luat un laureate de 1,6 mai bine un ambition ca diferenta mi se pare destul de mica
Fan ABS
*

[/quote]
Din nou tre sa explic.... Nu cred ca e inutila.
Sunt si posesori de 1.4 care au vrut sa ia fara ABS chiar daca ar fi fost disponibil ca optional. Lagica ta nu coincide cu a lor. Dupa cum sunt si cei care au 1.6 si nu au vrut cu ABS. Asta e , chiar e greu de priceput ca cea ce vrea fiecare aia e ....
Fiecare persoana care isi alege o optiune are rationamentul sau. Asta nu inseamna ca tre sa concida cu al tau.

Si intrebarea este in titlul topicului daca nu ai citit. Oricum ce e scris dupa aia este pur informativ....

This post has been edited by dRg: 14 Aug 2005, 01:02

--------------------
+
klaus
post 14 Aug 2005, 19:00
Post #204

步步

Group: Moderatori

QUOTE(adiya @ 13 Aug 2005, 22:59)
disparea...
*

Numai cine nu munceste nu greseste...Dar e bine ca nu mai sunt probleme cu masinile ci cu problemele de scriere currente calamo...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
un_om
post 15 Aug 2005, 13:12
Post #205

Membru incepator

Nu stiu cat merita sau nu.Dar sa-ti spun o chestie.Eu am ABS, iar in caz de franare pe drumurile noastre denivelate si pline de gropi ai niste senzatii nu prea placute.Adica am avut cazuri cind a trebuit sa franez iar din cauza denivelarilor una din roti era in aer.E foarte naspa caci se interpreteaza ca si cand ai fi pierdut aderenta si simteam tot felul de vibratii in volan iar la revenirea rotii pe pamant tragea intr-o parte, ptr ca forta de franare era mai mare pe roata ramasa pe sol.Abs-ul se merita atunci cind ai drumuri bune.Incearca sa franezi pe un drum denivelat (cum sint de altfel majoritatea ,chair si in orase) si sa vezi ce nasol e cand ai abs.

--------------------
cu patru roti si 4 usi - IS-34-HUO
+
Sony
post 15 Aug 2005, 13:15
Post #206

Membru autentic

From: Ban Land

QUOTE(un_om @ 15 Aug 2005, 14:12)
Adica am avut cazuri cind a trebuit sa franez iar din cauza denivelarilor una din roti era in aer.
*

radmasa.gif Mai bine spune ca din cauza suspensiilor uzate nu aveai contact bun cu asfaltul! laugh.gif

--------------------
Caruta cu doi cai frumosi 1945
+
un_om
post 15 Aug 2005, 13:17
Post #207

Membru incepator

Cand o sa ti se intample n-o sa mai razi.

--------------------
+
Sony
post 15 Aug 2005, 13:19
Post #208

Membru autentic

Am franat pe drumuri denivelate, dar nu mi s-a intamplat. Chiar daca nu ai ABS, iar una din roti e in aer ai acelasi efect. Am remarcat profunzimea ta, dar nu mai denigra ceea ce nu intelegi! Suntem in sec XXI.

--------------------
+
un_om
post 15 Aug 2005, 13:57
Post #209

Membru incepator

Yeah right! Cu cat te platesc Uzinele Dacia ca sa faci lobby ptr produsele lor? Merita? Ca ma intereseaza si pe mine sa fac un ban.
Asta o fi avut ABS: http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=72420 ?

--------------------
+
Sony
post 15 Aug 2005, 14:01
Post #210

Membru autentic

Vezi ca deja e un topic pe care se discuta despre aberatiile de acolo!
Ai o reactie infantila! Daca te combate cineva inseamna ca lucreaza pentru Dacia!
Pune si tu un PS la fiecare post ca nu suporti sa fii combatut si ca riscam sa te avem pe constiinta! Si promit sa nu te mai contrazic. wink.gif

--------------------
+
8 Pages « < 5 6 7 8 >
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 14th May 2025 - 20:25
Forum Renault