DaciaClub Logo

Welcome Guest ( Log In | Register )

22 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

> Dacia recheama in service berlinele noastre, Motiv: probleme coroziune

DigitalScribe
post 21 Jan 2008, 15:58
Post #181

Scribul Digital

Group: Members
From: Iasi

Apropos de condens, afara daca e frig tabla e rece iar toata umezeala din masina (transpiratia de la pasageri de exemplu care abureste pe geamuri) iese prin portbagaj... deci simplu... condens pe tabla -> scurgere de apa sau balta.

: later edit : noi facem aici discutie de acum... a se citi mesajele anterioare. Sunt intrebari adresate publicului fara raspunsuri.

This post has been edited by DigitalScribe: 21 Jan 2008, 16:00

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe - n/a D-Max 2022
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Andrul
post 21 Jan 2008, 17:04
Post #182

Membru'

From: Bucuresti

Verificat azi, nici urma de rugina in schimb dopul si zona din jurul ei transpirata fleasca si in stanga si in dreapta.

--------------------
Dacia Logan - B-XX-XXX 2005 Ambition
+
Mich@el
post 21 Jan 2008, 18:16
Post #183

membru fara frane

From: Timisoara

parerea mea este ca ar fi bine de izolat habitaclul de portbagaj,pentreu a fi 2 spatii distincte si atmosfera dintre ele sa nu comunice.
astfel caldura din habitaclu nu s-ar pierde in portabagaj pe perioada iernii si astfel porbagajul ar ramane rece si uscat.

--------------------
Logan Laureate 1.4 - TM-Marine Blue 2005
+
danutsb
post 21 Jan 2008, 18:31
Post #184

Membru autentic

Logan 1.4 Laureate din mai 2006, dopuri in forma de soare (stelute) la fel ca la Marso, nici un pic de rugina, doar un usor condens pe partea dreapta.

--------------------
Wir leben Autos
+
Marso
post 21 Jan 2008, 18:54
Post #185

***Membru***

From: Bu***esti

apropo de spray urile alea de tantari...a folosit cineva asa ceva: Spray protectie anticoroziva ce are Zinc in componenta ? sau alte produse asemanatoare nedumerire.gif

http://www.uleiuri-cosmetice-auto.ro/defau...e_ID=103&ID=195

ps: nu am nici un interes sa fac reclama...daca vre un moderator nu este de acord cu postarea link ului spre produsul respectiv poate sterge postul smile.gif

This post has been edited by Marso: 21 Jan 2008, 19:03

--------------------
Logan Laureate 1.6 MPI 2006 Gri Perla + GPL
Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine
+
silviu_79
post 21 Jan 2008, 19:06
Post #186

Membru Autentic

nu stiu daca merge zincul peste vopsea, ala este spray de retus pentru piesele zincate, dai cu spray din ala la suduri sau unde e zgariat zincul.
nu are niciun efect daca-l dai peste vopsea. daca ai curata tabla inainte, dai cu zinc si apoi cu vopsea atunci se schimba treaba.

--------------------
mazda 3 2007
...::zoom - zoom::...
+
Madalin_comp
post 21 Jan 2008, 19:10
Post #187

Membru incepator

Salut,

eu sunt mai incet de obicei si nu chiar, .....abia aseara am vazut acest topic chiar daca in fiecare zi de 3 sapt studiez acest site, si abia astept sa ma uit in "buburuza mea " care e situatia , cu dopurile si rugina .

P.S. : O mica intrebare catre " han_1.6 mpi " , auzi cum ai reusit sa faci antifonare interioara, si mai precis ce solutie ai injectat contra ruginei ......adica as vrea sa injectez si eu dar nu stiu de unde sa i-au parafina accea sau macar cum se cheama sa stiu ce sa cumpar .

Multumesc, Madalin

--------------------
Dacia Logan 1.5 DCI Preferance 2006
+
YRX
post 21 Jan 2008, 19:13
Post #188

Membru autentic

In isteria generala care a cuprins se pare pe toata lumea am bagat si eu un ochi in portbagaj la blestematele de dopuri. N-am rugina, n-am condens, iar dopurile respective etanseaza si stau perfect pe gauri.
Eu, totusi, cred ca prezenta ruginei acolo este datorata fie infiltrarilor de apa prin portbagaj, fie unui montaj defectuos al dopurilor (adica cu ciocanu') procedeu prin care a fost julita vopseaua.
Oricum din cate am observat, respectivele gauri ies prin pasajul rotilor sub aparatoarea de plastic, deci nu iau apa direct in freza.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
parpanel
post 21 Jan 2008, 19:15
Post #189

Calator

Spray-ul de zinc este o simpla "vopsea". Pentru nu a avea probleme tabla trebuie trecuta prin procesul de zincare, dar o solutie foarte scumpa...

--------------------
DACIA Logan 2006 Ambition
+
G.R
post 21 Jan 2008, 19:39
Post #190

Membru autentic

QUOTE(IRONICK @ 21 Jan 2008, 09:21)
Mestere, daca matale habar nu ai pe ce lume traiesti, nu inseamna ca rugina nu exista. Aici este vorba de o masina care dupa cativa ani o sa fie putreda. Cine dracu o sa va mai cumpere o masina putrezita? Voi va dati seama ca asta o sa fie prima verificare a urmatorului proprietar?
*

Pai nici n-am zis ca nu exista rugina. Chiar exista langa dopurile alea, dar alea nu au nimic de a face cu lonjeroanele.
Ca eventuala lipsa de tratare anticoroziva ale lonjeroanelor ne mai rezerva surprize, se prea poate.
Si ce ai vrea acuma sa ne spanzuram toti, ca am facut greseala sa avem incredere intr-un produs romanesc? Uite ca nu am avut incredere si nici nu voi avea incredere in nimic din ceea ce se produce in Romania, dar imi permit d.p.d.v. material sa am incredere in altceva? La veniturile mele este o masina super scumpa si asa.
Un coleg si-a luat VW Bora SH, la care trebuie sa schimbe blocul motor, deci nu-mi permit nici aventura asta, nu am mai multa incredere nici in SH.
Bine ca tu stii pe ce lume traiesti! Ce, lucrezi la fabrica de le stii pe toate? Daca nu ne-ai avertizat inainte de a cumpara Loganul ca va putrezi biggrin.gif , acuma [...inlaturat de moderator pentru limbaj la limita suburban, 10% avertisment] n-are ce-ti rugini.

--------------------
Dacia Logan Preference - CV 03 XXJ 2005
+
Marso
post 21 Jan 2008, 20:22
Post #191

***Membru***

From: Bu***esti

si o solutie mai ieftina ar exista? care ar fi aceea? unsure.gif

--------------------
Logan Laureate 1.6 MPI 2006 Gri Perla + GPL
Renault Megane Privilege 1.6 16V Bleu
MCV Laureate 1.5 DCI 2007 Gri Platine
+
nh1980ro
post 21 Jan 2008, 20:40
Post #192

Membru

From: Togo-Togo.

Eu am vazut o Dacie berlina cu lonjeronul fracturat pe fata/stanga. Dacia era din 1985 si lonjeronul a cedat in zona bratului rotii prin 2003. Masina aia n-a vazut decat drumuri de tara si n-a vazut antifonare de nici un fel.

La fel am vazut Dacia Nova din 1998 fara nici un fel de antifonare vanduta in 2007, care nu avea probleme cu lonjeroanele. Avea ea multe alte probleme, dar nu cu lonjeroanele.

Deci Logan nu cred ca o sa moara asa repede, dar asta nu scuza faptul ca uzina Dacia isi bate joc de clientii ei printr-un control al calitatii facut in bataie de joc, mai ales pentru produsele vandute la intern. Adica faze de genul lipsa material fonoabsorbant pe unde ar trebui sa fie, lipsa vopsea anticoroziune, lipsa diverse dopuri de plastic/cauciuc.

--------------------
Kona/Renault Lana'i/Clio 3 2007/2009
+
Kojak
post 21 Jan 2008, 20:50
Post #193

Membru autentic

si ca sa vin si eu cu un exemplu concret, am avut o dacia 1310 berlina fabricata in '94, cand am vandut-o in 2006, lonjeroanele se prezentau bine, deci... mai lasati paranoia asta legata de rugina si putrezirea loganului...mi se pare o aberatie dry.gif

This post has been edited by Kojak: 21 Jan 2008, 20:53

--------------------
Dacia Logan 2006
+
G.R
post 21 Jan 2008, 21:29
Post #194

Membru autentic

Eu am facut un mail repejor la vocea clientului, ca sa-mi spuna ce am de facut cu rugina de langa dopuri, ca se termina masina mai repede decat ratele daca merg asa treburile.
In usile din fata am bagat deja ceara, voi contiuna operatiunea in primavara cu cele din spate. In capota motor si portbagaj am bagat la fel ceara.

--------------------
+
Umbro
post 21 Jan 2008, 21:31
Post #195

Membru incepator

Salut!! Din nefericire am si eu aceasta problema la loganul meu....Solutii pt. a remedia problema cu rugina din interiorul portbagajului (exceptand service-ul) are cineva????

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 mpi - HD ** *** Septembrie 2005
+
daciafan
post 21 Jan 2008, 21:33
Post #196

/

voi astia cu probleme puneti si poze
sa se edifice lumea

--------------------
/ / /
+
G.R
post 21 Jan 2008, 21:38
Post #197

Membru autentic

La ce sa mai faci poze? Este rugina acolo si asta e din pacate.
Umbro, nu-ti recomand evitarea service-ului de data asta, fiindca daca vei avea probleme in viitor, vor zice ca se putea evita daca te prezentai la service.

--------------------
+
Kojak
post 21 Jan 2008, 21:39
Post #198

Membru autentic

...saptamana trecuta am fost la service (cu o alta problema..."prietenii stiu de ce" wink.gif ) si i-am intrebat pe cei de acolo, care-i treaba cu problema coroziunii la logan respectiv a (re)chemarii in service
Raspunsul lor (previzibil, dealtfel tongue.gif ) a fost ceva de genul: "noi habar n-avem, n-am primit nimic oficial de la dacia, am aflat si noi din media, oricum trebuie sa primiti instintare prin posta din partea uzinei si de-abia atunci va prezentati la service, asa s-a procedat in cazuri similare"

Ultima parte mi se pare justa (cea cu instintarea)...insa prima e chiar "jenibila" - de genu' playing stupid biggrin.gif

This post has been edited by Kojak: 21 Jan 2008, 21:40

--------------------
Dacia Logan 2006
+
l@u
post 21 Jan 2008, 22:11
Post #199

Membru autentic

QUOTE(IRONICK @ 20 Jan 2008, 12:34)
Zau? Si punctele alea maro ce sunt?
*

E ceara bre invidiosule tongue.gif ......am cautat de dimineata si deja aveam caietu' de garantie in mana

--------------------
Land Rover Freelander - Td4, HSE
+
roland
post 22 Jan 2008, 09:41
Post #200

Membru autentic

QUOTE(YRX @ 21 Jan 2008, 19:13)
Oricum din cate am observat, respectivele gauri ies prin pasajul rotilor sub aparatoarea de plastic, deci nu iau apa direct in freza.
*

Care aparatoare? In fata da, exista. In spate, din ce am vazut eu (dar era oarecum murdara zona cu noroi), e tabla direct (pasajul rotii) si spre spate e plasticul de la bara spate. Nu are carenaj de roata ca in fata.

--------------------
. . .
+
74r12
post 22 Jan 2008, 11:41
Post #201

Membru autentic

From: Planeta Pământ (Terra)

--------------------
Megane 2.2 Expression+ 1,5 dci 85 cp
Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
+
IRONICK
post 22 Jan 2008, 11:49
Post #202

-

From: Romania

QUOTE(www.dacia.ro)
Operațiune de service pe vehiculele Logan berlină

Dacia va realiza o operațiune de service prin care clienții săi vor beneficia, cu ocazia viitoarei revizii a vehiculelor lor, de ultimele evoluții tehnice aplicate în uzină. Această intervenție vizează numai modelele Logan Berlină produse până la sfârșitul anului 2006.

Această operațiune (injectarea suplimentară de ceară protectoare în anumite porțiuni ale caroseriei) va permite clienților să beneficieze, gratuit, de evoluțiile tehnice în scopul îmbunătățirii protecției vehiculelor lor, în special împotriva agresiunilor provocate de vremea nefavorabilă.

Așa cum este prevăzut în carnetul de întreținere și în garanția anticoroziune de șase ani, Dacia va proceda, de asemenea, cu ocazia viitoarei revizii a vehiculelor, la un control anticoroziune și va efectua intervențiile care se vor dovedi necesare. Preocupată permanent de calitatea vehiculelor sale, Dacia a constatat, în câteva cazuri, prezența unor puncte de oxidare în pasajele roților din spate ale anumitor vehicule Logan berlină.

Aceste puncte de oxidare localizate sunt legate de pătrunderea apei prin pasajele roților spate ca urmare a unor operațiuni imperfect realizate în cursul procesului de fabricație (aplicarea de mastic și/sau poziționarea unui obturator). Acțiunile corective au fost deja aplicate în uzină pentru asigurarea celei mai bune calități de fabricație, mai ales în momentul aplicării de mastic, operațiune care necesită dexteritate. Aceste dispoziții vor fi confirmate prin scrisori adresate clienților vizați.
Zic si eu ... daca era atat de "preocupata" de ce nu s-a procedat la operatiune mai devreme cand s-a descoperit?

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
74r12
post 22 Jan 2008, 11:55
Post #203

Membru autentic

From: Planeta Pământ (Terra)

Sa intelegem ca nu vom fi rechemati, ci doar "cu ocazia viitoarei revizii a vehiculelor" se va face verificarea??

--------------------
Megane 2.2 Expression+ 1,5 dci 85 cp
Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
+
han_1.6 mpi
post 22 Jan 2008, 11:57
Post #204

Membru autentic

From: bucuresti

am fost de curiozitate la un service simpotrans unde mi-au spus calmi ca nu e nici o problema si ca s-au descoperit la unele masini niste dopuri pe unde intrase apa. ca se reface vopsire si etansare daca e necesar dar de parafina nu stiau nimic.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
klaus
post 22 Jan 2008, 12:00
Post #205

步步

Group: Moderatori

QUOTE(Mich@el @ 21 Jan 2008, 18:16)
parerea mea este ca ar fi bine de izolat habitaclul de portbagaj,pentreu a fi 2 spatii distincte si atmosfera dintre ele sa nu comunice.
astfel caldura din habitaclu nu s-ar pierde in portabagaj pe perioada iernii si astfel porbagajul ar ramane rece si uscat.
*

Sa avem pardon, treaba e usor imposibila. Pur si simplu asa e conceput circuitul aerului in masina (in orice masina, nu numai la Logan), intra prin fata si iese prin portbagaj, trecand dinspre habitaclu spre portbagaj prin fantele de pe montantul C (ultimul montant, ala de la luneta - la Logan). Daca nu ar fi o zona de iesit aerul, pe unde ar iesi aerul bagat de afara de aeroterma?

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
han_1.6 mpi
post 22 Jan 2008, 12:02
Post #206

Membru autentic

From: bucuresti

..si asta este motivul pentru care se face mult condens in zona aripilor spate cand e racoare afara.

--------------------
dacia,ford, logan,mondeo - B-00-000
protejati biciclistii in trafic!
+
YRX
post 22 Jan 2008, 12:03
Post #207

Membru autentic

QUOTE(roland @ 22 Jan 2008, 09:41)
Care aparatoare? In fata da, exista. In spate, din ce am vazut eu (dar era oarecum murdara zona cu noroi), e tabla direct (pasajul rotii) si spre spate e plasticul de la bara spate. Nu are carenaj de roata ca in fata.
*

Este un plastic in partea din fata a pasajului rotilor (in fata rotii spre imbinarea cu fundul portbagajului). Pe acolo trece firul de la senzorii ABS. N-am o poza ca ar fi edificatoare.

--------------------
Dacia Logan 2005 Ambition 1.6 MPI
+
DigitalScribe
post 22 Jan 2008, 15:08
Post #208

Scribul Digital

From: Iasi

Ati primit vreunul raspuns la mail-urile trimise catre Vocea.Clientului ?

--------------------
Renault Espace V Renault Zoe - n/a D-Max 2022
+
ionelfromrom
post 22 Jan 2008, 16:51
Post #209

Membru incepator

SALUT
Astazi am verificat si eu coroziunea din jurul doputrilor de la rotile din spte si am constatat existenta ruginei in jurul acelor dopuri care nu era de speriat, este marunta dar nu am lasato asa am curatat rugina, degresat cu benzina si dat un start de grund iar pe exterior am am pus in dreptul dopurilor mastic care sper sa reziste pina cind va fi mai cald afara ca sa pot face o treaba mai buna .Vreau sa cumpar aparatorile de plastic pt. rottile de spate care protejeaza cablul de la senzorul de ABS si sa le montez la mine pt a proteja mult mai sigur acel orificiu.Sper sa gasesc pe forum codul acelor aparatori de plastic.

--------------------
dacia logan laureat - gj22rzv
+
Cristi39
post 22 Jan 2008, 16:55
Post #210

Membru autentic

cum arata acele aparatori?

--------------------
Renault Megane Sedan 2007 Privillege
+
22 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 18:38
Forum Renault