Ambreiaj hidraulic logan., de cand si pe ce versiuni?
![]() ![]() ![]() |
Ambreiaj hidraulic logan., de cand si pe ce versiuni?
Amedeus |
![]()
|
||
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|||
Mario_b |
![]()
|
![]() Membru Simplu Group: Members Posts: 625 Joined: 9 December 04 From: Craiova+Sibiu ![]() |
Toate vorbaria asta cu ambreiajele imi aduce amintre ca trebuie sa reglez si eu cablul la ambreiaj ca tine prea sus...
![]() Aia cu ambreiaj hidraulic dorm linistiti acuma... ![]() |
--------------------
'05 Dacia
Logan 1,6
Ambition
- MBM War is peace. Freedom is Slavery. Ignorance is Strength.
--->Logan Tuning Club Craiova<--- |
|
Amedeus |
![]()
|
![]() Membru cu Logan Group: Members Posts: 1.907 Joined: 13 December 04 From: TM ![]() |
Da, dar pe asta il reglezi cum iti place.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Ambreiajul pe cablu are in genere cursa mai lunga, pentru a opune mai putina rezistenta. Acest lucru conduce la mai multe restrictii in ceea ce priveste pozitionarea pedalelor.
Pe romana, la ambreiajul hidraulic pedalele pot fi pozitionate mai ergonomic. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Toti treceti cu vedere diferenta esentiala dintre cele doua sisteme:
1. Inlocuit cablu ambreiaj = x ore tehnologice 2. Reparat ambreiaj hidraulic = cel putin 2x ore tehnologice 1a.Cablu de ambreiaj = x lei 2a.Pompa ambreiaj = xxx lei Cam asta veti citi in facturi cind veti merge in service. Cit de des pica ambreiajul hidraulic? pai hai sa ne facem o ideie ! Cit de des pica pompa de frina? de n ori la 1000 de masini Intre doua frinari, putem schimba vitezele si de 10 ori. Deci actionarea pompei de ambreiaj se va face de 10 ori mai des decit cea a pompei de frina. Rezulta ca popmpa ambreiajului va cadea de n X 10 ori la 1000 masini. Ne umplem de avantaje si comoditati ! Off topic: imi place mai mult cel hidraulic, dar tot ii vad dezavantajele pentru utilizatorii masinii saracului. This post has been edited by corbex: 20 Feb 2008, 15:11 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
M-ai convins.
Anunt: Schimb ambreiaj hidraulic cu unul clasic, pe cablu. Ofer diferenta. P.S. Vrei sa-ti arat o masina din '84 caruia ii functioneaza ambreiajul hidraulic original fara cusur si azi? |
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Multumesc, am condus si d'asta...!
Off topic: Nu trebuie sa te simti atacat la lingurica, discutia e de principiu, nu personala, nu se refera la masina ta, care, evident, e cea mai cea ! Si ulucile se intorc dupa ea cind treci pe ulita. Iti arat si eu o femeie nascuta in '84 care arata mai bine decit una nascuta in '89. Dovedeste asta ceva? ![]() This post has been edited by corbex: 20 Feb 2008, 16:37 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vet |
![]()
|
![]() Membrul Group: Members Posts: 464 Joined: 9 December 07 ![]() |
QUOTE(corbex @ 20 Feb 2008, 15:04) T Cit de des pica pompa de frina? de n ori la 1000 de masini Intre doua frinari, putem schimba vitezele si de 10 ori. Deci actionarea pompei de ambreiaj se va face de 10 ori mai des decit cea a pompei de frina. Rezulta ca popmpa ambreiajului va cadea de n X 10 ori la 1000 masini. E....uite asta e motivul pentru care eu schimb fara sa calc ambreiajul . Dar la fel fac si la ambreiajul pe cablu...asa ca am grija si le protejez pe ambele. ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Urmând aceste teorii, Fred Flinstone era foarte norocos...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
adiya |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.392 Joined: 12 June 05 From: Bucuresti ![]() |
@corbex Conform teoriei tale despre masini ar trebui sa ne cumparam numai masini cu cat mai putine dotari. Nu de altceva dar daca nu ai ceva nu se strica nu? Cred ca mai gasesti vreun trabi prin targ. Surprinzator ca in acelasi mod alegi si femeile.
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
@Vet ,mare dreptate ai, se poate... Mie mi-a inghetat odata cablul si schimbam vitezele de numa' numa'! Totul e sa "nimeresti" turatia optima.
|
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
corbex |
![]()
|
QUOTE(adiya @ 20 Feb 2008, 23:16) @corbex Conform teoriei tale despre masini ar trebui sa ne cumparam numai masini cu cat mai putine dotari. Citusi de putin! Unele dotari sint mai mult decit binevenite: servofrina, servodirectia, turbina, cele 2-3 supape in plus pe cilindru, abs, esp. Altele sint doar de marketing. De mirare-i doar ca intre ABS si CD, cei mai multi aleg CD-ul. De, abs-ul e sub masina, nu vede nimeni! Si cind intra abs-ul in functiune, va speriati si dati fuga la mecanic ca vi s-a stricat masina ![]() |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
vet |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
adiya |
![]()
|
Cu ce telefon ti-ai facut poza din avatar?
|
--------------------
Dacia
Logan
2007 ABS PLUS dci
- B-00-XXX
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
Crrisstian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 14 February 08 ![]() |
Probabil ca se manevreaza "foarte usor" pe loc un logan cu 200 kg in portbagaj si vreo 4 pasageri pe langa sofer, fara servodirectie
![]() ![]() 21 Feb 2008, 15:30: Am uitat sa adaug. Ce parere are Domnul Klaus despre schimbatul vitezelor fara debraiere? Mie nu mi se pare prea orotodoxa treaba. This post has been edited by Crrisstian: 21 Feb 2008, 15:30 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate / 1.5 dCI 85CP / 2008
|
|
OAP |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 808 Joined: 7 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(corbex @ 20 Feb 2008, 16:04) Deci actionarea pompei de ambreiaj se va face de 10 ori mai des decit cea a pompei de frina. Rezulta ca popmpa ambreiajului va cadea de n X 10 ori la 1000 masini. Bullshit...pardon, calcul eronat ![]() QUOTE(Crrisstian @ 21 Feb 2008, 16:23) Ce parere are Domnul Klaus despre schimbatul vitezelor fara debraiere? Mie nu mi se pare prea orotodoxa treaba. Nush` ce parere are domnu Klaus dar eu nu sunt de acord cu schimbarea fara debraiere. |
--------------------
.
.
. Pus astfel în lumină, ancorat în sinergia faptelor, recursul la universalitate nu eludează meandrele concretului.
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.548 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(MAERSK @ 27 Jan 2008, 09:03) E ceva mai moale pedala, ține de confort... Si mai putin zgomot in habitaclu transmis prin cablu. Cele doua bile albe, surclaseaza bila neagra venita de la pistonase. Eu m-as risca sa am hidraulic ...QUOTE(MAERSK @ 29 Jan 2008, 17:25) decât pierde presiune unul din pistonașe PS. Am condus masina cu ambreiaj hidraulic. Singura problema a fost cand a fost schimbat lichid-ul de "frana" cu altul mai dubios si au fost distruse garniturile dupa cateva saptamani. In rest, nici o problema.This post has been edited by IRONICK: 21 Feb 2008, 16:34 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
corbex |
![]()
|
[quote=OAP,21 Feb 2008, 17:24]
Bullshit...pardon, calcul eronat ![]() Calculul nu e nici corect, nici eronat, e ipotetic. Am pus cifre pentru a sugera niste ordine de marime. M-am temut ca daca scriu (x) x (y) x (z) o sa dai buzna la biblioteca. Nu prea esti obisnuit cu abstractii ! This post has been edited by corbex: 21 Feb 2008, 16:42 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Crrisstian |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 14 February 08 ![]() |
Corbex, chiar si ipotetic vorbind, la notiunile mele de mecanica extrem de limitate pompa de frana nu reprezinta acelasi lucru cu pompa de ambreiaj asa ca nu le poti inlocui intr-o formula. Si din punct de vedere fizic cred ca debraierea necesita o presiune mult mai mica pe conducte decat franarea.. parerea mea.
|
--------------------
Dacia
Logan
Laureate / 1.5 dCI 85CP / 2008
|
|
corbex |
![]()
|
da, dar nu presiunea uzeaza pistonul ci frecarea de peretii cilindrului.
Orice dispozitiv se poate defecta, n-am zis despre debreierea prin cablu c-ar fi mai buna, am zis ca e mai ieftina. Ambreiajul hidraulic ofera un plus de confort contra unei diferente de pret. This post has been edited by corbex: 21 Feb 2008, 18:33 |
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Amedeus |
![]()
|
Am condus cateva masini cu ambreiaj hidraulic (vorbim aici de mai mult de 1000 km), cea mai ieftina era SupeRNova si cea mai scumpa Opel Antara si pot sa spun ca din punct de vedere al confortului (la apasarea ambreiajului) e fix-pix.
![]() ![]() ![]() P.S. am avut ocazia sa fac in ultimul timp cateva drumuri prin oras cu o Skoda Octavia 2 (1.6 MPI) , nou-nouta si pot sa spun ca abreiajul nu merge mai usor dar nici mai greu ca pe Logan. This post has been edited by Amedeus: 24 Feb 2008, 10:52 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
Serje |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.129 Joined: 11 December 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
De cand cumpara Skoda motoare de la Renault?
|
--------------------
MTD
Optima
53 SPB HW
|
|
Amedeus |
![]()
|
Nu cumpara. Termenul MPI inseamna injectie multi-punct (nu e inventat si utilizat doar de Renault
![]() ![]() This post has been edited by Amedeus: 24 Feb 2008, 11:44 Attached thumbnail(s) octavia.jpg ( Size: 292.94k ) Number of downloads: 616 |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
adizu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 20 February 08 ![]() |
clar este mai bun un ambreiaj hidraulic decat unul pe cablu la care au inceput sa apara probleme la furca(de aia incep sa merga mai greu pune-ti pe cineva sa apese pedala si bagati capul la cutie sa vedeti cum scartaie) si te costa reparatia ca si cum ai face ambreiajul de nou
|
--------------------
Dacia
Logan
2006 Ambiance 1.4MPI
|
|
Amedeus |
![]()
|
Au inceput sa apara probleme cu ambreiajul hidraulic :
http://www.daciaclub.ro/Problema-ambreiaj-t104374.html Sper sa fie un caz izolat. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
vet |
![]()
|
QUOTE(Amedeus @ 9 Mar 2008, 11:27) Au inceput sa apara probleme cu ambreiajul hidraulic : http://www.daciaclub.ro/Problema-ambreiaj-t104374.html Sper sa fie un caz izolat. ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
2007 / KissFM 1.5 dCi .
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
pana la urma cum se sta cu ambreiajul la Prestige versiunea 1.6 16v ? este sau nu hidraulic la momentul de fata? si cutia este sau nu JH3
as vrea insa date cat mai sigure (eventual de la posesori de asa ceva cumparat de curand) si ca parere personala intre SuperNova si Solenza nu am sesizat nici o diferenta de usurinta in manevrare ci poate de cursa a ambreiajului (mult mai scurta la SNova) |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
Amedeus |
![]()
|
Cel hidraulic de pe SN nu merge mai usor, din contra.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV Tce 116
2019 Business
|
|
K-gula |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 15 March 08 From: Brasov ![]() |
Mia venit acum pe 19 loganul ... un 1.4 MPI ABS plus ... ambreaju e hidraulic pe tote motorizarile mai putin pe 1.4. Ambreiaju tine foarte jos (doar la cele pe benzina).
24 Mar 2008, 13:51: Dap ... am vazut ca se vorbeste si de optionale precum CD sau ABS ... au am ales ABS ... CD lam pus dupaia. Intre ambreaj hidraulic si cabu ... eu avand 1.4 logic e pe cablu ... celelalte dupa cum am metionat au hidraulic. Eu unu ma bucur ca al meu e pe cablu pt ca imi permit sa mai stau cu el la podea in traficul ingrozitor la ore de varf din BV si Bucuresti unde mergi 2 m mai stai 15 sec mai mergi 2 metri .... macar sunt multumit ca astia de la dacia au rezolvat problema cu ambreajele care tineu sus, pe benzinare acum toate tin foarte jos si nu mai necesita reglare ulterioara. eu chiar sunt multumit This post has been edited by K-gula: 24 Mar 2008, 13:51 |
--------------------
Dacia
Logan ABS+, 1.4MPI
11.03.2008
- BV-08-KED
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th May 2025 - 07:46 |