Frana de motor la scoala de soferi, v-a explicat instructorul de asa ceva?
![]() ![]() ![]() |
Frana de motor la scoala de soferi, v-a explicat instructorul de asa ceva?
sonycu |
![]() ![]()
|
||
![]() Alpinist de weekend !! Group: Members Posts: 612 Joined: 3 July 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ex Dacia
Solenza, Echiparea Scala,
An 2004 Nicht, woher ihr kommt, mache euch fu rderhin eure Ehre, sonders wohin ihr geht !
|
|||
aalinte |
![]()
|
![]() membru pasionat de daciute vechi Group: Members Posts: 102 Joined: 2 January 07 ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
dacia,opel
1304,astra G
1998 izoterma,2004 1,7CDTI
- il-03-tzt; il-03-mhr papucar
|
|
daniM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 580 Joined: 11 July 07 From: Gugulania ![]() |
absolut
|
--------------------
.
.
.
- Skoda Octavia
|
|
costin_bad |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 23 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu, desi am prins chiar si o perioada cu zapada in cursul scolii. Doar plecarea in panta fara folosirea franei de mana mi-a fost predata. A, si schimbatul rotii cand ai pana.
|
--------------------
suzuki
sx4 glx
2009
|
|
mauru007 |
![]()
|
![]() sir Group: Members Posts: 437 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Am votat Da.
Am aflat ce e cu frana de motor cand coboram o panta destul de abrupta in treapta a IV-a si mi-a spus ceva de genul ca panta se coboara in viteza cu care ai putea sa o urci daca ar fi cazul. |
--------------------
Ford
Focus
2002/Ghia
- vl Ford Focus Sedan 1.6 I 101 CP / Ford Fiesta 2009 1.4 diesel
Bucuresti/Salajan |
|
azraell |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 176 Joined: 4 April 07 From: Bucuresti ![]() |
avea o placere nebuna sa ma puna sa apas ambreiajul inainte sa calc frana :-s
si daca nu faceam eu acest lucru, imi apasa el ambreiajul ![]() in schimb m-a invatat plecarea din panta cu frana de mana ![]() This post has been edited by azraell: 17 Mar 2008, 10:18 |
--------------------
DACIA
Logan
2008, Ambition, 1.5 dCi 70CP
- B77NWP
|
|
gabylzr |
![]()
|
![]() membru autentic Group: Members Posts: 598 Joined: 7 October 06 From: MANGALIA ![]() |
Nu mai tin minte , dar parca nu , probabil de aceea am un stil de condus mai agresiv
![]() |
--------------------
Skoda Octavia 2,
ex logan laureate 1,5 dci/2006
1,6/2005
- CT------ Forza Steaua
|
|
icee |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 8 June 08 ![]() |
nici mie nu mi-a zis/explicat, dar ce mare scofala sa lasi usor aceleratia si/sau sa schimbi intr-o treapta de viteza inferioara?
![]() ![]() in schimb am aflat o manevra interesanta de la taicamiu: apesi pe frana de serviciu cu ambreiajul cuplat ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.6 MPI
2007 KissFM
- B-01-WWW
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
asa si ce e asa intereseant la asta? e foarte normal, dar probabil instructorul tau a fost un dobitoc
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Mie mi-a explicat care e faza cu frana de motor si chiar ma obliga sa o folosesc
![]() Nu aveam voie sa apas ambreiajul decat cand tremura motorul ! |
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(icee @ 10 Jun 2008, 01:03) nici mie nu mi-a zis/explicat, dar ce mare scofala sa lasi usor aceleratia si/sau sa schimbi intr-o treapta de viteza inferioara? ![]() ![]() in schimb am aflat o manevra interesanta de la taicamiu: apesi pe frana de serviciu cu ambreiajul cuplat ![]() Nu pricep nici eu ce e asa interesant la manevra asta.....E absolut normal...O mare prostie este sa calci ambreiajul cand calci frana.Omori ambreiajul de pomana si nici nu beneficiezi de frana de motor(care usureaza destul de mult munca sistemului de franare).Eu nu calc ambreiajul niciodata cand franez pana la oprirea masinii.Cand turatia scade spre 1000-1200 rpm (adica se apropie de turatia de relanti si nu prea mai e in sarcina--adica nu mai este in frana de motor--) iese din viteza mai usor decat daca ai calca ambreiajul.Din pacate,prea putini sunt instructorii care se chinuie sa explice anumite manevre.Le e mult mai simplu sa spuna ca trebuie calcat ambreiajul de fiecare data cand se calca frana.... |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
icee |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 8 June 08 ![]() |
QUOTE(PaulT @ 10 Jun 2008, 22:10) Nu pricep nici eu ce e asa interesant la manevra asta.....E absolut normal...O mare prostie este sa calci ambreiajul cand calci frana.Omori ambreiajul de pomana si nici nu beneficiezi de frana de motor(care usureaza destul de mult munca sistemului de franare).Eu nu calc ambreiajul niciodata cand franez pana la oprirea masinii.Cand turatia scade spre 1000-1200 rpm (adica se apropie de turatia de relanti si nu prea mai e in sarcina--adica nu mai este in frana de motor--) iese din viteza mai usor decat daca ai calca ambreiajul.Din pacate,prea putini sunt instructorii care se chinuie sa explice anumite manevre.Le e mult mai simplu sa spuna ca trebuie calcat ambreiajul de fiecare data cand se calca frana.... la scola nu se invata mai nimic din pacate in ziua de azi....asta e, n-ai ce sa le faci ![]() |
--------------------
DACIA
LOGAN 1.6 MPI
2007 KissFM
- B-01-WWW
|
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.679 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
Nu imi aduc aminte sa ma fi invatat instructorul, dar stiam de la tata.
|
--------------------
Opel / Mazda
Crossland X / CX-30
2019 / 2020 Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Juma din treaba instructorilor au facut-o parintii sau alti "necalificati"...
|
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Din pacate ,asa este...
|
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
Muttley |
![]()
|
![]() __________________ Group: Members Posts: 13.019 Joined: 4 September 04 From: - ![]() |
Habar n-am. Saracu' instructor nu prea m-a-nvatat mare lucru pt ca stiam toate detaliile dinainte (ma ducea tata in poligon inca de prin clasa a 6-a).
Dar o chestie ce merita precizata este ca instructorii predau manevre "grele" in functie de receptivitatea si evolutia cursantului. Daca pana la ultima lectie plecarea de pe loc se face aiurea, frana de motor chiar nu-si are rostul. |
--------------------
Dacia
1310 TLX
1988
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Instructorii astia care predau cat poate elevul sa priceapa (si nu cat trebuie) ar trebui castrati sa nu lase urmasi. Parerea mea.
This post has been edited by vijelie: 13 Jun 2008, 09:32 |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
nu, ba chiar imi apasa el ambreiajul inainte de a frâna eu... am invatat singur pe parcurs.
|
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Sofer pe Ambulanta Dacia 1310 S |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 34 Joined: 22 June 08 ![]() |
Da am invatat la cursurile de conducere de frana de motor,inclusiv toate tipurile de parcari leam exesersat nu odata ci de zeci de ori si am exersat inclusiv plecarea din rampa.De mentionat am facut scoala de categoria B pe o Dacia 1300.
|
--------------------
Dacia 1310
Autoturism Dacia 1310 tip autosanitara
1986
- B-65-AMB
|
|
brigada_diverse |
![]()
|
![]() Dacist cu permis si experienta mai mare de 30000 km :D Group: Members Posts: 2.505 Joined: 12 July 07 From: Constanta ![]() |
am invatat, dar nu o aplic ca trage mai multa benzina
|
--------------------
Dacia
ex: Dacia 1310 / actual: Dacia Logan
TLX 1989/ Abs Plus 1.4 MPI Let us die young or let us drive Dacia
FRANEZ BRUSC SI FARA ROST! |
|
Bogdam |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 106 Joined: 26 April 07 From: Brasov ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Solenza
2003 confort
- BV-38-BAN Make your life like toilet paper. Long and useful
|
|
Merced |
![]()
|
![]() No fear. No limit. No equal. Group: Members Posts: 8.277 Joined: 24 June 07 ![]() |
![]() ![]() Nu am fost invatat prea mult despre asta la scoala de soferi, ba chiar instructoru' era obsedat de calcarea ambreiajului odata cu frana la orice banalitate de faza, dar cu timpul m-am invatat sa ma folosesc de ea. E foarte utila in unele momente, mai ales ca franele pe rabla mea nu mai sunt ce au fost odata. ![]() |
--------------------
Ford
Ka
2012 1.2 benzina 69 cai Titanium it's a kind of peace.
|
|
mvali |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 292 Joined: 8 February 07 From: Ploiesti ![]() |
Pai omul mi'a spus la vremea respectiva dar nu a insistat cand a vazut ca tre sa ma ia cu invatzatul chiar de la zero. Deh.. nema masina in familie.
Dar oricum l'am iertat ca a facut cu mine parcari la greu ![]() Dar am invatat singur.. mai ales ca pe langa economia de carburant nu mai tocesti nici placutele si sabotii de frana ceea ce conteaza. This post has been edited by mvali: 2 Jul 2008, 12:23 |
--------------------
ex Dacia
SuperNova
Confort 2001 / Opel Corsa Enjoy
|
|
St |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 4.466 Joined: 18 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Pe mine m-a invatat si ma mai si sacaia ca atunci cand franez sa nu apas ambreiajul prea devreme.
This post has been edited by St: 2 Jul 2008, 18:25 |
--------------------
Ford/ BMW
Mondeo/ 650GS
2018/ 2004 Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
|
|
puiu82 |
![]()
|
![]() MOTANU'RAPIDIST! Group: Members Posts: 1.940 Joined: 15 August 05 From: bucuresti,giulesti ![]() |
Nu.
|
--------------------
Toyota
Auris
2011
- B-999-CGS Mandru posesor de doua maini stangi!!!
Ex-clima verde jad. |
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pe mine a fost nevoit sa ma invete pentru ca cotetul de Dacie 1300 pe care am facut scoala nu prea avea frana normala
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
SGM.MYKE |
![]()
|
![]() Membru cu gargauni la cap Group: Members Posts: 584 Joined: 10 August 05 From: Stuttgart ![]() |
|
--------------------
Honda
Integra TypeR
1999_1.8 190CP Stiu putin, dar vreau mai mult.
|
|
Ben et Seb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 19 July 08 ![]() |
Nu !!!!
|
--------------------
Renault /Nissan
4L/CLIO/ GT Turbo/ 350Z
1983
|
|
bosolanu_ |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 115 Joined: 25 May 08 From: Timisoara / Dr.Tr.Severin ![]() |
da.. m-a invatat dupa ce era sa-l dau cu capu de bord..(avea un vw bora TDI cu o frana de motor f puternica in viteza I la peste 2000-2500 rpm..)
This post has been edited by bosolanu_: 5 Sep 2008, 08:22 |
--------------------
Dacia
1310 Li
2003
- MH-03-BWG
|
|
the_tavi |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 406 Joined: 10 April 08 From: Timisoara ![]() |
Frana de motor e baza pe timp de iarna.
|
--------------------
Opel Signum 2.0 T
Suzuki SV650
- Being dead right doesn't make you any less dead!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 04:17 |