Daewoo Matiz 0.8 Big Turbo, Because stock is for pussies.
![]() ![]() |
Daewoo Matiz 0.8 Big Turbo, Because stock is for pussies.
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Da, se pare ca ultimele au fost E4
http://www.informatiiauto.ro/daewoo-matiz-...-4-sid1007.html Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Un grafic de pe un site care sustine ca ar fi facut teste pe dyno. Sunt trecute datele comunicate de producator (pt Matiz E2) si cele obtinute de ei la roata.
Datele sunt pentru masini stock. untitled.JPG ( Size: 46.33k ) Number of downloads: 1416 |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
nu e normal sa difere? producatorul da puterea la motor, la roata e intotdeauna mai mica la orice masina..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
EM!L |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 22 October 08 ![]() |
QUOTE(argon @ 27 Mar 2009, 09:37) pai atunci mamanca kk aia de pe site-ul cu ciptiuning, firma care 'se vrea' tata lor, activeaza si aici pe forum....nici datele de 'before' nu le dau corect.. Poftă bună le urez. Dacă au nevoie, le dau și-un polonic QUOTE(argon @ 27 Mar 2009, 09:44) Am mai auzit si eu ca cel E2 e cunoscut ca cel mai 'fasnet' . Dap, E2 a fost cel mai mișto. QUOTE(Andy_ACS @ 27 Mar 2009, 09:45) Din cate stiu nu exista Matiz cu E4 ![]() Există ![]() |
--------------------
Reno
Scenic
2003 --------------------------------------
|
|
AmunDei |
![]()
|
![]() Fără turbo viața e pustiu... Group: Members Posts: 1.985 Joined: 8 June 07 From: Cucuveieni Deal ![]() |
Matiz euro 4 are in carte 48 cai. Stiu ca acele date postate cu cresterea de 8 cai sunt eronate, cum de fapt este eronat si cuplul din fabrica. Valoarea pt euro 4 a cuplului este de 68 NM. Ca un castig estimativ mi s-a spus 8-10% din puterea motorului, ca si la orice alta benzinara cu motor aspirat. Deci 4-5 cai. Tinand cont ca am si evacuarea schimbata si admisia marita, estimez un 55 de cai per total.
Argon, nu e placebo daca diferenta s-a simtit imediat. Imi cunosc bine masina si stiu cum reactioneaza, mai ales turatii inalte. Dyno test nu am sa fac pt. ca nu ma intereseaza cifra exacta, atata timp cat masina se misca mai bine. Iar viteza maxima nu ma intereseaza, matizul e safe doar pana la 120-130. O singura data am mers cu a V-a in blana, sa vad cat duce, si atunci eram pe autostrada. A atins 160 pe bord. Cu consumul vom vedea, inca n-am terminat primul rezervor de dupa remapare. Stilul meu de condus nu o sa se schimbe, pt ca oricum conduc turat. Consumul de pana acum mi-a fost intre 6 si 7, cam 75% extraurban si 25% urban, depinde de cat de grea mi-a fost talpa. Dar tinand cont ca am trecut si la petrom de 99, probabil o sa ia mai mult. This post has been edited by AmunDei: 8 Oct 2010, 13:10 |
--------------------
Dacia
Logan
1.0 TCe GPL 2020 Daewoo Matiz 0.8 Turbo - 140 HP
|
|
argon |
![]()
|
da detalii despre evacuarea schimbata si adminis marita, cum unde cat, nu stiam ca ai facut si astea.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
Eventual si niste poze. (Cu admisia)
|
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
AmunDei |
![]()
|
![]() Fără turbo viața e pustiu... Group: Members Posts: 1.985 Joined: 8 June 07 From: Cucuveieni Deal ![]() |
Evacuarea este schimbata cu un traseu de la borla, intermediara + finala silentioasa si un diametru al tevii marit putin fata de cel din fabrica. Nu mai stiu valoarea exacta. Catalizatorulul a ramas la locul lui. La admisie, am scos restrictorul de aer, apoi am eliminat rezonatorul si priza de aer (care lua aer de la imbinarea cu capota, si mai avea si un cauciuc pe acolo - sincer nu pricep cum se facea aspiratia). In locul prizei actuale am montat un tub de aluminiu pe gura filtrului de aer (din acela pt hote) si l-am dus in jos sa ia aer din zona barei fata, nu prea jos insa ca sa nu am probleme cu apa in caz de balti/ploaie. Pe viitor voi lua si un filtru K&N inlocuitor.
Poze promit ca fac pana duminica, mai tre sa-i dau de cap si turometrului, sa se aprinda o data becul ala din el (posibil sa fie si ars totusi). Ca alt upgrade, in 1-2 sapt ii montez si un set de arcuri sport. Pt preturi dati pm. This post has been edited by AmunDei: 27 Mar 2009, 16:43 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
AmunDei |
![]()
|
Admisia:
dsci3125.th.jpg si turometrul in functionare, la diferite turatii (de astazi are si lumina): dsci3126.th.jpg dsci3127.th.jpg dsci3128.th.jpg This post has been edited by AmunDei: 29 Mar 2009, 14:20 |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
AmunDei |
![]()
|
Am trecut si de pragul de 10000 km, iar de saptamana viitoare masina va fi mai joasa cu 3 cm. Stay tuned for the pics, si sper totusi sa o si spal pana atunci.
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
AmunDei |
![]()
|
Arcuri sport SPAX SSX si cauciucaraie noua la amortizoare:
dsci3129.th.jpg dsci3130.th.jpg dsci3131.th.jpg dsci3132.th.jpg Masina e acum mai joasa cu 3 cm fata/spate. Inca nu am spalat-o, dar pana saptamana viitoare o sa pun poze cu ea curata si impresii despre cum se comporta, ca deocamdata nu am apucat sa merg decat vreo 5 minute. Nota (ca sa evit alte intrebari): amortizoarele sunt cele din fabrica; amortizoare sport pt Matiz nu exista de la nici un fabricant de piese de tuning (sport adica sa aiba efectiv cursa mai scurta). Asa ca le-am pastrat pe astea si cand o sa vina vremea sa le schimb o sa iau unele mai tari ca sa lucreze mai bine cu arcurile. |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Si cat ii halatu'? Sa ne tii la curent cum se poarta si chestii... suna interesant.
|
--------------------
-
-
|
|
AmunDei |
![]()
|
Halatu fuse 540 lei inclusiv tva (fara transport si montaj).
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
Dar de ce ai schimbat arcurile? La drumurile noastre mi se pare o alegere neinspirata, ai mai multe dezavantaje. Ca aspect e discutabil, multora poate le place dar mie nu imi plac masinile astea 'cazute'.
Spor la km! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
AmunDei |
![]()
|
Ms de urari.
Merg foarte putin in oras cu masina asta. Iar pt extraurban niste stabilitate in plus nu strica . Cu gropile sunt invatat si casc ochii bine tot si dinainte (deh, roti de 13... ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
AmunDei |
![]()
|
Am mai facut ceva km prin oras si pot impartasi cateva impresii. Asadar:
Puncte bune: - rigiditatea, directia lucreaza mai bine si e mai precisa; - nu mai simt ca ma rastorn la fiecare curba; - nu mai inclina asa mult la accelerari/franari; - datorita celor 3 cm, chiar simti ca esti mai aproape de pamant; - automat ma face sa merg mai incet prin oras, ca sa evit tot ce inseamna groapa; Puncte mai putin bune: - rigiditatea ![]() - topaie putin la denivelari mici si dese, dar se va rezolva odata cu schimbarea amortizoarelor (pan' la vara le pun si pe astea). In weekend am programata o excursie, deci voi reveni si cu impresii "extraurbane". Pe o alta nota, terminai si primul rezervor de dupa remapare, iar consumul a ramas identic, considerand acelaeasi conditii de mers si acelasi stil de condus. Si o poza facuta la repezeala cu telefonul, a se scuza calitatea "indoielnica". image000h.th.jpg |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
AmunDei |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
argon |
![]()
|
cat ai dat pe turometrul ala si de unde? eu am gasit doar de la 4 cilindri in sus...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
AmunDei |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Hai cu jantele de aliaj...
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
AmunDei |
![]()
|
As vrea eu dar cerintele mele sunt oarecum greu de satisfacut in cazul asta
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(Andy_ACS @ 17 Apr 2009, 10:52) Crezi? p1000661.jpg Si asta e la viteza mica ... This post has been edited by AR-18-MOS: 15 May 2009, 22:09 |
--------------------
BMW
730Ld
'07 High Executive
- AR - - M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
argon |
![]()
|
irelevant, ieri am vazut un Golf 4 exact in aceasi ipostaza intr-un giratoriu...
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
Pai bine, da Matizu a fost mereu peste Golf 4, comparatia asta nici nu are sens
![]() |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
AmunDei |
![]()
|
Am ajuns pe la 11000 de km, masina merge foarte bine. Am gasit si amortizoare si le-am si comandat, asa ca suspensia sper sa fie completa intr-o luna asa, pe urma va urma si revizia.
Si ca sa nu se simta driverx singur, mentionez ca am si eu o problema cu ralantiul care o ia razna ![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
MuciX |
![]()
|
Cred ca ti-am vazut ieri matizozaurul in regie, in fata la P8. Daca nu, era un altul coborat care arata al dracului de bine
![]() |
--------------------
-
-
|
|
AmunDei |
![]()
|
Al meu e, ma bucur ca ti-a placut. Prin regie imi fac veacul. Totusi scuza-l la capitolul estetica, spalatul masinii nu e punctul meu forte
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
MuciX |
![]()
|
Ar trebui sa ne vedem candva atunci, eu stau in p8. Mi s-a promis ca la sfarsitul saptamanii asteia imi voi primi si eu masina inapoi din service.
![]() ![]() |
--------------------
-
-
|
|
AmunDei |
![]()
|
Complicat. Eu de joi voi parasi regia, ca deh, incepe sesiunea (vacanta
![]() |
--------------------
Dacia
Logan
|
|
![]() ![]() ![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th May 2025 - 20:31 |