Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Prapad la...
DaciaClub - Forum Dacia > Alte discutii > Stiri > Stiri (Non-Auto)
Pages: 1, 2
dandee
este f bine ce s-a intamplat: sistemul are nevoie de cei mai buni, se vedeti ce va fi de la anul cand poti sa iti angajezi ca titular (dar pe 4 ani) cumnatu, cumatra, finu, etc. absolventi de orice facultate care sa tina de obiectul pe careil va preda, atunci se va sparge o mare buba, trebuie sa fie acest examen de multi chemati, putini alesi.
cunsosc cazuri in care s-au luat note cu mult peste 7, insa sunt tot suplinitori.
cauzele acestor note sunt profunde incepand de la respectul de care se bucura "cadavrele" didactice,
Markos
Din fericire, înca exista cateva licee (sau colegii, cum e la moda acum) unde se face carte adevarata. Nu multe, din pacate, vreo patru în Bucuresti, plus înca vreo sase-sapte prin toata tara. Foarte putine, da-s bune si alea, nu?

o stire

alta stire
Shush
@Bion : major sunt de 7 luni si 4 ani biggrin.gif Am destula experienta la ceea ce fac, daca vrei vorbim pe privat despre chestia asta happy.gif
Markos
bioane, maare grija, treinării astia sunt antrenati ca sa-ti spele creierul! frustrat.gif
bion
Au ei creieru spalat asa ca n-au unde sa asimileze tehnologia de spalat creieru. Poate numai ca cu blustutzu si copypaste in loc de creier. tongue.gif
Shush nepoate dupa legea a dreapta major esti la 21 de ani la 18 ai knowhowul de a stoarce cosurile aparute la 14 si teoretic impulsul spitzoanal ( de la parinti) sa iti vezi de invatat biggrin.gif
Palicarule cam putini pentru o tara ca RO. sad.gif
corbex
Multe treininguri sint facute ca sa se bifeze o activitate ceruta de cineva(de obicei, firma mama) si-i doare-n pix pe musculosi cum se desfasoara si cu ce rezultate.
bion
Ihi biggrin.gif
Ma3x
Dpdv social, salariile invatamantului preuniversitar : de kkt.
In facultate trebuia sa predau la liceul de sub GRANT - am fost acolo si am intrebat una alta (cum sunt copiii, ce crede ca ar trebuie sa prezint ... ) la care ce mi se raspunde , da multi dintre colegii d-voastra au adus o cutie cu bomboane si suc si am sarit peste ora de prezentare , le-am pus direct stampila. Mai stau eu ce mai stau , mai eram cu un coleg si am zis ca nu merita sa pierdem timpu', am mers am umplut o sacosa cu mai multe , si ne-au multumit aia de ziceai ca eram Basescu&Boc. Mai ma duc odata in ultima zi de an liceal, si astept respectiva profesoara in imdediata apropierea cancelariei ( Nu stiu cat dintre cei care postati aici va imaginati ce era acolo - parinti modesti care NU dadeau mita sau ceva pentru plozii lor incapabili sau doar neinteresati ci efectiv isi imarteau cu profesorii traiul greu care il duceau sad.gif , lipsa unei solutii salvatoare si vedeam cum se complac cu expresii de genul ,,asta e" , ,,se putea si mai rau" etc. ).

Asa ca imi permit sa adaug la cele spuse de voi mai sus, PRINCIPALUL dezavantaj al copiilor de azi este lipsa unei educatii corecte ( cei 7 ani de acasa ) care sa le formeze deprinderi, motivatii, acel ,,know-how" basic, etc ... NU mai dati vina pe dascalii pregatiti sau nu, NU ei au cea mai mare influenta asupra copiilor ci mai degraba PARINTII lor care nu au o maturitate sociala si educativa astfel icnat sa le insufle si odraslelor ceva. Un copil care are are intr-adevar nevoie de cunoastere , suplimentara , si-o cauta singur, DE CE ? pentru ca asa fost invatat de mic, vrea sa ajunga la un punct si pana acolo cauta ce are nevoie.

Bleah, nu ma injurati mult (cei care sunteti parinti dar daca ganditi la rece o sa va dati seama ... ).

Pe vremea lui Ceasca', de aia mergeau rotitele , TI SE GASEA locul ,,potrivit", insa odata cu democratia , cum multi nu i-au inteles sensul, NU-TI MAI GASESTI locul potrivit atunci cand e nevoie ( motivele sunt multe dar intotdeaunca primul este educatia precara - educatia in general nu numai cea din invatamant excl.gif ! ).



Cheers !
george_scala_2004
hai ca dupa atitea vesti proaste mai vin si unele de-a dreptul minunate:

QUOTE
Olimpici români au repurtat încă un succes major în competițiile internaționale pe discipline: douăsprezece medalii la a XVII-a ediție a Olimpiadei Internaționale Pluridisciplinare Tuymaada (patru de aur, șase de argint și două de bronz) la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică și chimie.
Pe discipline, rezultatele elevilor români sunt următoarele:
1. Matematică: o medalie de aur - Dan Dănăilă (clasa a XI-a/Colegiul Național „Vasile Alecsandri" din Galați) și două medalii de argint: Viorel Andrei Bud și Horia Petru Nicolaescu, ambii elevi în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică București.
2. Chimie: o medalie de aur - Andreea Onofrei (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică București), o medalie de argint - Maria Cezara Lozneanu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Costache Negruzzi" din Iași) și o medalie de bronz obținută de Mara Ioana Ieșanu (clasa a X-a/Colegiul Național „Roman Vodă" din Roman, județul Neamț).
3. Informatică: o medalie de aur - Daniel Posdărăscu (clasa a IX-a/ Liceul Internațional de Informatică București), o medalie de argint - Mihai-Alexandru Dușmanu (clasa a X-a/Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din București) și o medalie de bronz - Silviu Emil Popescu (clasa a X-a/Colegiul Național „Grigore Moisil" din București).
4. Fizică: o medalie de aur - Dan Cristian Andronic (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică București) și două medalii de argint - Mihai Răcoreanu (clasa a XI-a/Colegiul Național „Vasile Alecsandri" din Galați) și Sebastian Florin Dumitru (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică București).
La Olimpiada Internațională Pluridisciplinară Tuymaada 2011, ce are loc în perioada 13-20 iulie, în Irkutsk (Yakuția, Siberia Orientală), s-au înscris peste 130 de concurenți din Federația Rusă, Yakuția, China și România.


QUOTE
Lotul olimpic al României a reușit încă o performanță de excepție (cinci medalii: două de aur și trei de argint) la a 42-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică, desfășurată în Thailanda (Bangkok), în perioada 10-17 iulie 2011.
Medaliile de aur au fost obținute de Roxana Pop și Victor Luca Ilieșiu, ambii absolvenți ai Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din București, în timp ce medaliile de argint au fost câștigate de Roberta Răileanu (clasa a XI-a/Liceul Internațional de Informatică din București), Tiron Tudor Giurgică (clasa a XI-a/Colegiul Național din Iași) și Matei Ioniță (clasa a XI-a/Colegiul Național „Tudor Vianu" din București).
La concursul din acest an au participat peste 500 de concurenți din 84 de țări.


lor, parintilor si profesorilor sincere felicitari ! celorlalti care se pling - se poate !
namidee
Am trait s-o vad si pe asta: Markos sa i-o ia inainte lui gicalink la postat linkuri....
Markos
s-a ramolit, nu mai e ce-a fost sad.gif
george_scala_2004
asta fiindca NU il mai citesc pe patron... wacko.gif
bucatzel
Baieti, am recurs iarasi la "insaid informeishan" si am intrerbat-o pe maica-mea despre examenul de titularizare.

Raspunsul scurt si sec. "O bataie de joc". Culmea, nu cum lasa topicul de aici sa se inteleaga, ci bataie de joc la adresa viitorilor potentiali profesori.

Nu va faceti iluzia ca se testeaza din cunostiintele de la nivelul liceului. Examenul care se da, e practic la nivel cu un examen serios de licenta absolvirii facultatii ( pe care n-am auzit ca ar termina-o toti cu 10 ), plus inca un examen cam la fel de complex de metodica.

Amu' cativa ani ( 2-3 ), examenul de titularizare la fizica a constat in rezolvarea a 45 de probleme in 3 ore. Fara mijloace ajutatoare de calcul. Si nu vorbim de probleme usoare, vorbim totusi de probleme la nivel de facultate.

Ca sa puna si-o cireasa pe tort, examenul ala de metodica e un cui in talpa si mai urat, pentru ca metodica aia o fi existand ea ca si teorie, dar fara practica serioasa (serioasa, nu 2-3 ore de predat cu "escorta") cuniostiintele teoretice sunt egale cu 0.

Sa nu mai pomenim ca examenul e acelasi si pentru profesorii care predau la gimnaziu. Ce naiba de valoare au cunostiintele de fizica/matematica/chimie/ORICE dobandite in facultate cand urmeaza sa predai materiile alea in gimnaziu????
DragosP
QUOTE($$ilvviu @ 19 Jul 2011, 17:36)
"E platiti prea mult" raportat la ce?
*


Stați jos domnul elev, 2!
$$ilvviu
Nu ai luat titularizarea, asa e?
DragosP
Mai prins!
DannyY
Decat?
DragosP
Indubitabil!
george_scala_2004
QUOTE
Directoarea școlii din Dimăcheni, județul Botoșani, a picat examenul pentru postul de suplinitor. Aceasta a luat numai 3,67, după ce la primul examen, cel pentru titulari a obținut nota 4. Inspectoratul Școlar a dat-o afară din învățământ.

Petronela Zaharia nu va mai putea preda din toamnă limbile străine la Școala din Dimăcheni și nu va mai fi nici director.

După ce a ratat titularizarea cu nota 4,35, directoarea în vârstă de 32 ani, a picat și examenul care îi asigura postul de profesor suplinitor de limbă franceză la Școala din Dimăcheni pe care o conduce din toamna lui 2010, prin decizia Inspectoratului Școlar Botoșani.

Petronela are șapte ani de carieră în spate și cinci examene de titularizare ratate.

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean îi caută înlocuitor.

"Nefiind profesor al școlii, chiar și suplinitor, nu va putea ocupa funcția de director. Va trebui să căutăm un alt om până la începerea școlii", a spus Ada Macovei , inspector general IȘJ Botoșani.


blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.