Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Taxa de prima inmatriculare
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia SuperNova > Diverse - Dacia SuperNova
Pages: 1, 2, 3, 4
donlucyan
asta e ne meritam soarta.acum nu cred ca va mai vinde cineva masina ,si plus de asta tot nimeni nu va mai cumpara masini noi.s-au poate cei care nu au ce face cu bani atat.
luci_bce
Mie mi se pare un lucru iesit din comun atitudinea asta. Ok, nu oi fi eu mare "zmardoi", dar nu vreau sa raman indiferent , cel putin nu vis a vis de aceasta taxa, macar ca eu mi-am inmatriculat deja masina, dar tot vreau sa protestez intrun fel. Macar pentru viitorii copii sa facem ceva!
magelan_explorer
QUOTE(luci_bce @ 13 Jan 2012, 16:08)
Pai daca nu o sa vedem niciodata la noi cum e in grecia inseamna ca ne meritam soarta si o sa platim in continuare nspe mii de taxe si impozite.
*

basescu,boc,udrea,becali,mazare,oprescu,etc

au ajuns in posturile lor prin VOT ,liber !

deci:ne meritam soarta !
NorbertC
Dar, dacă eu, mă pun și omologhez mașina, cu un euro mai mare. Adică pun soft de logan 1.4, cu alte injectoare etc (am înțeles că se poate), și aduc la euro 3 sau 4, costurile pentru aia, soft + injectoare, nu ar depăși 15 milioane, plus omologarea, maxim 20 => ~500euro.
Atunci s-ar ajunge pe la 250 euro taxa.Și, dacă ai un DSN cu climă și tot, poate reușești să dai cu profit.

Stăteam și mă gândeam doar, că m-i se pare aberantă această lege, nu înțeleg cum ar ajuta asta poporul!

Parcă-i pe vremea lui hitler, scoatem femeile și evreii din funcții, înlocuim cu bărbați, și așa avem rata șomajului foarte mică. Așa și-aici, creștem impozitele și taxele, la un nivel că nu-ți permiți să ții mașina, nu o folosești, și peste câțiva ani ne trezim cu dume de genul, țară cu poluare foarte mică, popor conștiincios că preferă alte mijloace de transport peste mașină din (ne)voie.

Vai-și-amar...
Maskatu
Pana si pe autovit au inceput sa scada preturile... de la 500-700 euro o supernova din 2001-2002. Din 2 salarii iti cumperi una. Dar nu o poti inmatricula din cauza taxei. Ramane varianta cu comodatul, desi pe mine unul nu m-ar incanta... ori stiu ca este a mea, ori nu.
SERGIULICA04FUX
stati linistiti ca nu rezista mult taxa asta, ii prea de tot
argon
Aia e clar ca nu tine decat 1 an, din 2013 se va baga impozit anual, si iar se vor da multi loviti pe aici ca Supernova e euro 2 si ii usuca de bani.
and_rei
Pai si la cat poate sa ajunga o taxa pt o supernova ?

@Maskatu am vazut si eu ce supernove sunt la 500 e.Cu 220 k km ,ruginite si chele.pai cat sa ceri pe asa ceva?
M_OVidiu
Masina mea este inmatriculata in 2009, pe numele tatalui meu. Deci cand vreau sa o vand mai trebuie platita acea taxa ilegala?
donlucyan
nup pt ca a platit taxa cred.
maskatu-dap sunt supernove la 500-700 de euro dar sunte niste cotete
ordinare,care de abia se mai misca noroc cu motoru ca altfel erau de mult duse
eu am vb cu un prieten care lucreaza la un service si cand a bagato pe calculator ia masurat nush ce si zicea ca sar incadra la euro 3 supernova mea fiind dintre cele din ultimul lot.
dar eu stiam ca abia solenzele din 2004 au euro3. wacko.gif
lamuritima si pe mine.
Maskatu
Ultimul lot de solenze are euro 3, oficial, trecut si in acte. Super nove cu euro 3 nu exista. Nu este de ajuns ca noxele se se incadreze in normele euro 3. Trebuie sa aiba si nu stiu ce filtre suplimentare pe la evacuare, etc.
quick
QUOTE(M_OVidiu @ 14 Jan 2012, 13:01)
Masina mea este inmatriculata in 2009, pe numele tatalui meu. Deci cand vreau sa o vand mai trebuie platita acea taxa ilegala?
*

da trebuie platita( nu de tine ci de noul proprietar)....nu exista supernova care sa aiba taxa platita....orice supernova, dacia, 1310, 1300, solenza, logan 2005 2006 la prima vanzare noul proprietar trebuie sa plateasca taxa.

i clar ca aceasta taxa in noi cu supernove a lovit foarte tare, adica ii imposibil sa o mai vinzi....ramanem cu ele pe stoc.
C@talin
ca io cu tico la fel smile.gif

Maskatu
Daca Loganul era nou si a fost inmatriculat prima oara in 2009, inseamna ca are platita taxa. Daca a fost luata de la altcineva si ea este inmatriculata prima oara inainte de 2007, atunci nu o are platita.
quick
dupa semnatura M_OVidiu are supernova.
argon
QUOTE(M_OVidiu @ 14 Jan 2012, 14:01)
*

In caz ca nu a fost adusa de afara, si sigur nu a fost, ci luata din ROmania de noua, se plateste taxa pentru ca nu s-a platit pana acum.
M_OVidiu
Inteleg domnilor, ca racheta mea de DSN ramane mostenire si copiilor mei, daca nu o mananca rugina de tot. Sa ii intre lui Borbely TAXA asta ILEGALA in c*r! (vorba lui Florin Piersic) laugh.gif
Maskatu
Noroc ca avem euro 2, ca in ritmul asta, nu mai este mult pana interzic masinile non euro...
pulbur
QUOTE(SERGIULICA04FUX @ 14 Jan 2012, 10:38)
stati linistiti ca nu rezista mult taxa asta, ii prea de tot
*

Bine zici Sergiule !
Sa speram ca vom primii ceva vesti bune dupa 'mini revolutia 2012' biggrin.gif
Maskatu
Noile tipuri de anunturi pentru dacia super-nova:

Vand Dacia Super nova, an fabricatie 2003, model clima, jante aliaj, inchidere, proiectoare, aer conditionat. ITP pana in decembrie 2014,rca la zi, consumabile schimbate la revizia de 70.000 km.

Ofer o lada de bere si plinul facut cui vine primul sa o ia din fata blocului. Rog si ofer seriozitate!
SERGIULICA04FUX
o vreau eu unde ii masina asta de care zici? daca mi-o dai asa promit ca o inscriu pe mine, sa ma anunti cand sa vin dupa ea tongue.gif
donlucyan
nasol rau cu taxa asta,mai bine o vindeam acum 2 luni cu 70 de mil cand am avut ocazia am zis ca las ca e prea putin pt cati bani am bagat in ia ,si acum imi pare rau.acum cine vrea sa cumpere o supernova o inscrie decat la primarie si o lasa pe numele proprietarului care a avuto ,doar asa se mai poate vinde o supernova. sad.gif
BoR
Eu sunt convins ca, asa cum ne-am obisnuit cu instabilitatea zilelor noastre, lucrurile nu vor ramane in situatia actuala.A se vedea taxa de prima inmatriculare care ulterior a fost retrasa,acum reintrodusa etc. Nu va grabiti sa dati masinile pe lucru de nimic.Eu sunt optimist, cred ca lucrurile se vor imbunatati, mai ales in urma acestor revolte.
donlucyan
ai dreptate BOR dar oricum pretul unei supernove este destul de mica si fara taxa ,oricum uni o sa zica ca valoreaza doar 1000 de euro ,dar masina nu este de aruncat si valoreaza mult mai mult .oricum taxa asta nu are viata lunga.
Frank Martin
Am o nelamurire...masina am luat acum 2 ani,si eu trebuie sa platesc taxa?
SERGIULICA04FUX
da trebuie pentru ca nu a platit taxa pe poluare nici primul cumparator
argon
Nu trebuie sa platesti nici o taxa daca o pastrezi, si nici daca o vinzi, o va plati noul proprietar(daca e nebun).
CrysMM
QUOTE(argon @ 19 Jan 2012, 19:24)
Nu trebuie sa platesti nici o taxa daca o pastrezi, si nici daca o vinzi, o va plati noul proprietar(daca e nebun).
*

Daca este inscrisa pe numele lui nu trebuie sa plateasca, daca nu este inscrisa trebuie sa plateasca in caz ca vrea sa o inscrie.

Citeam mai sus de 7000 ron pe DSN. Trebuie sa fii nebun sa nu o vinzi la banii astia. Eu am dat pe a mea 8000 ron acum 3 ani si ceva, si era bijuterie. Am facut cu ea o caruta de km si nu mi-a mancat banii.

Acum cu taxa asta e cam greu sa le mai vindem. Sa speram ca va pica intr-un final taxa, dar ma cam indoiesc. Chiar daca vom avea alt guvern anul acesta, eu cred ca le va conveni sa pastreze aceste taxe. Prietenii stiu de ce biggrin.gif
and_rei
eu nu inteleg de ce nu au lasat o valabila doar pt masinile aduse de afara.In felul asta i au incurajat pe romani nu sa cumpere logan nou cu 6000e(pt ca nu si permit la o masina de 3000e sa plateasca 2000 inmatricularea), ci sa se duca frumos afara sa ia o straineza si sa vina in tara si sa o inmatriculeze,masina avand normal euro 4 unde taxa e in jur de 800 e.Eu zic ca si au dat singuri foc la valiza.
Maskatu
Ei s-au gandit asa: Unu amarat care nu are decat 3-4-5 mii de euro sa ia o masina, trebuie sa plateasca si taxa de 1-2 mii in functie de ce masina doreste, deci trebuie sa isi cumpere o masina de 3-4 mii, cu o taxa de 1-2 mii euro. Drept urmare ar fi fortat sa stranga din buci, sa faca rata la banca pe 5-10 ani, ca sa ia un imprumut de 4-5 mii de euro, care sa il puna diferenta pe langa aia 4-5 mii care ii avea (probabil tot imprumutati), sa cumpere un logan, care in 4-5 ani, cand va termina ratele, va fi la fel de cazan ca ala de vroia sa il cumpere de la inceput.

genial!
quick
au facut legea in forma asta pt a nu mai putea castiga romanu in instanta valoarea taxei pe motiv ca taxa veche este discriminatorie, acuma nu mai este discriminatorie pt ca platesc toti....
Maskatu
Eu zic ca este discriminatorie.

Daca eu vreau sa imi vand acum masina pentru ca nu imi mai permit sa o tin din diferite motive, iar noul propietar ar trebui sa plateasca mai mult decat valora masina pana sa bage taxa asta, nu este discriminatoriu?

Daca eu am un buget de 3-4 mii de euro, bani cu care gaseam o masina destul de ok, nu este discriminatoriu sa platesc niste sute/mii de euro, doar pentru faptul ca este mai veche, si are o norma euro mai mica?

Nu este discriminatoriu si aberant sa platesti taxa de inmatriculare (nu ma refer la cea de 100-200 de lei, ci la asta de sute/mii de euro) pentru o masina inmatriculata de 5-10-15-20 ani? Pai in toti anii astia, masina aia nu a consumat benzina? Nu a avut nevoie de piese? Nu s-a platit rca pentru ea? Nu i s-a facut itp? Cu alte cuvinte, nu a adus bani la bugetul de stat?
donlucyan
Citeam mai sus de 7000 ron pe DSN. Trebuie sa fii nebun sa nu o vinzi la banii astia. Eu am dat pe a mea 8000 ron acum 3 ani si ceva, si era bijuterie. Am facut cu ea o caruta de km si nu mi-a mancat banii.

nu am vanduto pe pretul de 70 de mil pt ca m-am gandit cati bani am dat pe ia cand am cumparato si cati bani am bagat in ia pana acum.si am ajuns la concluzia ca nu se merita sa o vand si o voi tine pana o sa i cada rotile.si am incercat sa imi cumpar o masina mai buna un opel vectra B cu euro 4 cu un buget de 5400e si taxa destul de mica cu un imprumut la banca pe 5 ani .si supernova o voi tine numai pt plimbari scurte.
taxa asta oricum nu are viata lunga.
daca ar fi avut si supernova euro 4 era alta treaba dar......
Maskatu
Cu euro 3, vechime de 10-11 ani, taxa ar fi fost 555 euro... tot era o treaba.
donlucyan
asa se mai merita sa iti cumperi o supernova ,mai dadeai pe ia 1000 de euro si era perfect.
and_rei
Dar de ce ,romanu de rand imprumutat peste tot si avand un buget de 5-6000 e, SI AR CUMPARA LOGAN NOU?????si nu una adusa de afara cu 4000-5000????
Maskatu
Masina la mana a doua este loterie, indiferent daca cumperi una de prin tara, sau una de afara. Acum nu prea mai are importanta daca cumperi una din tara sau una adusa direct de afara, pentru ca oricum platesti taxa la aceeasi valoare.
argon
QUOTE(donlucyan @ 22 Jan 2012, 23:42)
daca ar fi avut si supernova euro 4 era alta treaba dar......
*

QUOTE(Maskatu @ 22 Jan 2012, 23:47)
Cu euro 3, vechime de 10-11 ani, taxa ar fi fost 555 euro... tot era o treaba.
*

Putea avea linistit euro 4, toate benzinarele straine au din 2001 euro 4, taxa la un Golf 1.4 din 2001 e 140 de euro sau ep acolo.
v-king
Taxa asta cretina este o noua metoda de a-l ingradi pe roman sa se bucure de munca lui. Loveste mai tare in cel cu buget redus, fiindca ei, nemernicii, nu stau sa se uite la masini de 3-4000 de euro si sa-i usture o taxa nesimtita de 25% din bugetul pt masina.

Cica poluatorul plateste. Pai cum ***** ma-ti de ministru retardat poti sa afirmi asta cand pe masura ce masina e mai veche, taxa e mai mica. Pai masina din 2000 polueaza mai putin decat una din 2008? Daca aveau cap, puteau sa faca intr-adevar o taxa de poluare, pe care o plateai odata cu ITP-ul, cand iti verificau noxele, si sa aiba un cuantum rezonabil (100-150 lei), bineinteles calculata in functie de ce iese pe teava de esapament. Aveau si ei o ritmicitate a incasarilor la buget, dispareau cazanele cu nr de BG. Dar, nu, e mai simplu sa faci o taxa prohibitiva, ca sa ingradesti practic dreptul la proprietate al celor mai saraci. Nu e vorba de prostie, e vorba de mult prea multa ticalosie si rea vointa.

Si cine s-a gasit sa vorbeasca de poluare: tocmai Borbely! Pai bai, dom' ministru, pt un aer mai de calitate, n-ar fi mai bine ca taietorii de paduri din partidul matale sa o lase mai moale cu camioanele de cherestea de care nu mai ai loc pe drumuri? Hai sa o lasam mai moale cu barbieritul muntilor, si abia dup-aia sa vorbim de taxe de poluare!
and_rei
La itp era mai greu,se putea rezolva cu o spaga ceva ca la ce corupti sunt in romania....

Oricum a incurajat romanu sa si cumpere, cum spune colegu golf 4 1,4 (sau alta masina de genul) si sa plateasca 150e pe inmatriculare,el luand o cu vreo 2500 de afara,decat sa apeleze la masinile romanesti.

DECI EI NU VAD CA TAXA ASTA DESCURAJEAZA INDUSTRIA AUTO DIN ROMANIA????SAU SE BAZEAZA PE PROSTIA AIA DE DUSTER ???
Iulikk
Cica se amana taxa c*rului pentru un an. Deci se poate inchide un an tongue.gif .
and_rei
Taxa s a amanat pana pe 2 ianuarie 2013.OFICIAL!
quick
reducerea a ramas?
argon
QUOTE(and_rei @ 23 Jan 2012, 14:01)
Taxa s a amanat pana pe 2 ianuarie 2013.OFICIAL!
*

Crezi ca mai cumpara cineva vreo Supernova anul asta ca sa nu mai valoreze nimic la anul? Poate gratis, sau pe nimic.
AndreiSN
Taxa s-a suspendat pana in 2013
tr04www
QUOTE(argon @ 23 Jan 2012, 14:48)
Crezi ca mai cumpara cineva vreo Supernova anul asta ca sa nu mai valoreze nimic la anul? Poate gratis, sau pe nimic.
*

Era vorba in general despre taxa, nu despre supernova.

P.S.: Am auzit ca toata lumea vrea acum megane de 1.4, neaparat rulat de un batranel in germania.

P.S. 2: Neaparat tapiteria cu cusaturi albe, gen sport.
argon
Nu are nici o importanta masian mea aici, desi nu-mi convine ca va avea 250 de euro taxa in 2013, care se scad din valoarea ei de piata. Era vorba de Supernova, ca aici este topicul, un client oarecare interesat de o Supernova nu o va mai lua pentru ca se ingroapa cu ea din 2013 cand revine taxa si nu va mai valora nimic in caz ca vrea s-o vanda, si va lua de banii aia un Golf 3 cu taxa platita si sta linistit, acum ai priceput?
and_rei
QUOTE(argon @ 23 Jan 2012, 13:48)
*

O sa cumpere cei cu 1310 sau cei de la tara in general care vor ramane cu ele pana la adanci batraneti.
tr04www
QUOTE(argon @ 23 Jan 2012, 17:43)
Nu are nici o importanta masian mea aici, desi nu-mi convine ca va avea 250 de euro taxa in 2013, care se scad din valoarea ei de piata.  Era vorba de Supernova, ca aici este topicul, un client oarecare interesat de o Supernova nu o va mai lua pentru ca se ingroapa cu ea din 2013 cand revine taxa si nu va mai valora nimic in caz ca vrea s-o vanda, si va lua de banii aia un Golf 3 cu taxa platita si sta linistit, acum ai priceput?
*

Te intreb si eu asa, de curiozitate: Cate Golf 3 ai vazut tu inmatriculate in Ro?Pun pariu ca numarul lor este sub 100. Majoritatea sunt inscrise la bulgari si sunt adevarate cosciuge pe roti.
gerard dacia
si poate se mai amana sau nu va mi fi taxa de poluare ,poate pana in 2013 le vin mintea la loc dry.gif dry.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2023 Invision Power Services, Inc.