Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Inlocuire difuzoare Sandero stepway lll
DaciaClub - Forum Dacia > Dacia Sandero > Imbunatatiri - Dacia Sandero
Florin 3003
Buna ziua ,sunt Florin si am cumparat in octombrie 2021 noul sandero stepway comfort benzina si gpl.Sunt la prima postare, sper sa nu gresesc ceva. Nu am gasit nicaieri un topic sau o prezentare cu inlocuirea difuzoarelor stock de pe masina care suna foarte nasol. Am gasit ceva pe you tube la un tip care a facut modificarea pe un duster 2019 parca, seamana la portiere cu ce am eu, i-am lasat mesaj dar nu a raspuns.Sunt curios daca imi trebuie si material de inonorizare inele pentru difuzoare etc.Sunt curios daca pot monta si difuzoarele de pe fosta masina Blaupunkt care sunt exeptionale ca si sunet...dar nu stiu ce diametre au difuzoarele actuale pe stepway.As vrea sa incep cu portierele din fata . Daca stie cineva sau a facut acest pas va rog sa lasati un mesaj.Multumesc. O zi buna tuturor.
einstein1984
sigur ca poti, trebuie sa gauresti niste nituri care le fixeaza.
Bine, daca blaupunkt sunt exceptionale.....
Florin 3003
Ok , multumesc banuiesc ca nu este mai greu ca la fostul meu opel astra g.
adrianvoinescu
Salut Florin,
Ai inlocuit difuzoarele?
Pe spate ai avut din fabrica sau le-ai adaugat?
In caz ca le-ai adaugat, firele de unde le-ai tras si care este + si - ?
Ms.
rumblepad
Salut, eu am inlocuit difuzoarele originale (toate 4) cu Alpine R-S65.2, plus o statie VIBE POWERBOX65.4M-V7 (am ales-o pe asta in mod special pentru ca nu a trebuit sa tai niciun fir, trebuie cumparat in plus un harness care leaga media playerul de statie si o si alimenteaza totodata). Si daca tot am desfacut panourile usilor, le-am si insonorizat cum trebuie, usi si panouri, cu STP Gold, lucru pe care-l recomand tuturor de facut, daca tot va apucati sa desfaceti la usi - insonorizarea din fabrica e oribila, de fapt nu exista, sunt doar doua panouri patrate de 15x15cm dispuse pe centrul portierei, ca sa absoarba cat de cat vibratiile. Intr-un final a iesit ceva de care sunt foarte multumit DAR cu un cost pe masura (1700 difuzoarele, 650 amp-ul, 1000 insonorizant, inele adaptoare, nituri, etc, 100 harness adaptor, 700 manopera insonorizare+montaj statie si difuzoare). Eu am considerat ca merita toti banii, difuzoarele si statia duc sunetul la un alt nivel, incomparabil cu ce era inainte. Iar insonorizarea usilor e doar primul pas, intentionez ca (in timp) sa procedez la fel cu plafonul, podeaua si incinta portbagajului.
IRONICK
NU mai puneti in disperare folie bituminoasa pe orice suprafata in masina. NU asa se face insonorizare.
Pe fata de usa din plastic se pune doar absorbant, adica pasla groasa. Nu burete. Pe tabla (nu pe aia de se prinde fata de usa) se pune folie bituminoasa, dar de tip gros.
einstein1984
Amin! Si folia bituminoasa, daca e ce trebuie , aka viscoelastica cu spate tare , iti trebuie doar 25% din suprafata nu tencuita ca terasa blocului.
IRONICK
A mai dat si sute de lei aiurea pe material, cand putea sa cumpere direct de la reno/dacia folii dedicate la pret mult mai bun.
einstein1984
1000 de euro ca l-au aburit aia de instalau materialele ca "ii trebuie" neaparat toate alea... si au insonorizat doar usi...
cubu
QUOTE(Florin 3003 @ 28 Jan 2022, 12:59)
Nu am gasit nicaieri un topic sau o prezentare cu inlocuirea difuzoarelor stock de pe masina care suna foarte nasol.
*

N-aș spune că sună 'foarte nasol'. Nu sunt nici cele mai bune, evident, dar sună decent, după părerea mea.
Florin 3003
Buna ziua, da au fost inlocuite difuzoarele dar nu am pus nici o folie nimic, In fine nu sunt multumit nici acum in totalitate cum se aude dar este ceva mai bine parca. In viitor voi achizitiona alte difuzoare si voi reposta. Operatia este destul de simpla si am postat-o pe you tube la acea vreme. Voi lasa linkul.https://www.youtube.com/watch?v=cv8ugmEayZM. Pe partea stanga a fost mai usor dar pe dreapta nu am reusit sa desfac contactele tuturor comenzilor asa ca au fost suspendate in sus cumva de portiera cat am inlocuit difuzorul.
cubu
QUOTE(Florin 3003 @ 16 Sep 2022, 07:45)
In fine nu sunt multumit nici acum in totalitate cum se aude dar este ceva mai bine parca.
*

Contează și acustica mașinii. Orice difuzoare ai pune, nu poți obține un sunet mai bun decât îți permite ea. Dacia este o mașină "de buget", nu se ține cont de astfel de detalii... sau nu se ține cont așa de mult ca la mașinile premium.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.